Posts

becoz iam happy???

Aku happy.. Alhamdulillah...Cuma kadang datang setan bisik disebalik telinga ini..Iman pun tak kuat.. tiang agama menggelupur..Macamana nak didik anak yang saban hari bertanya soalan??..Pejam celik umur anak meningkat remaja, cuma kami yang masih menafikan kami dah tua..Masih beromentik seperti minggu pertama majlis persandingan..Masih bercakaran walaupun kesalahan sebesar biji sawi..Malunya pada diri ini..
Paling malu pada DIA di atas..

Depressed

Lama giler aku x update blog kesayangan aku ni.. Banyak cerita yang dah berlaku..

3 May 2017, aku lahirkan Muhammad Harun Zaid secara normal di HSNI.. malangnya Zaid dah x bernadi..
Aku cuba summarykan..
29 April - Dah berapa malam aku xleh tido sebab perut mengeras.. Sekejap bonjolnya ke kiri, kejap ke kanan.. Sampaikan aku tido dalam keadaan duduk.. Bila siang kurang sakitnya..
30 April - Nurse KK dtg check up kt rumah.. Aku bgtau dah keluar tanda darah..  Nurse tanya .pergerakan baby, aku cakap kurang bergerak tapi byk mengeras.. Nurse suruh ke hospital.. Nurse cek heartbeat guna teropong cam hourglass & puas ati..
1 Mei - Lepas uruskan bebudak semua, barulah aku n suami ke hospital.. Agak ramai so kena tunggu turn.. Baring atas katil & nurse cek heartbeat.. Nurse kata baby kecik sgt & x boleh nak carik kedudukan jantungnya..
Nurse suggest pakai scanner so tunggu doc.. 2 doc entertain aku & bisik².. banyak istilah perubatan yg aku x paham, aku senyum je.. Doc tgg…

Fedap!!..

Image
kadang-kadang gua rasa hidup gua dah tunggang langgang.. tunggang terbalik sejak duk opis baru nih.. kalau gua x kuat, dah lama gua hantar surat resign.. bila kenangkan balik keja gomen ni banyak benefitnya tuk famili gua, gua cuba bertahan..
Meh tengok aksi Haris Umar menyonyot ibu jari kaki sampai sedawa.. dasat tul...
Bila la Incik Helmi nak dapat gaji beso.. leh gua ambik upah jadi baby sitter anak2 kat rumah hehe...

Happy Birthday Sayang..!!~

Image
SELAMAT HARI JADI MUHAMMAD HADIF DAUD BIN MUHAMMAD HELMI
YANG KE 4 TAHUN

Semoga jadi anak yang soleh, yang beriman, yang diberikatiNYA, yang dimurahkan rezeki, yang dilindungiNYA.. dan semua doa yang baik2 ibu doakan buat anak ibu tersayang..

LUV U... Mwahhh!!~

Rindu bila belek balik gambo Hadif Daud kecik-kecik..



Happy Father's Day...

Image
Salam,

Sempena Father's Day yg dah lepas ni.. gua nak ucap sumting tuk yg tersayang..

Tuk abah gua..

Walaupun gua anak kedua yang kunun2 nak berdikari tapi lebih kepada memberontak..
Walaupun gua agak skeptikal tiap kali abah ngamuk kat gua..
Walaupun gua rasa gua kuat berdepan dengan abah padahal gua lemah..
Walaupun gua angguk apa yang abah cakap tapi kat belakang gua banyak membangkang
Walaupun gua selalu tak puas ati dengan abah kunun2 macam gua je yang betul
Walaupun gua rasa abah suka marah gua padahal gua x buat apa salah pun (kununnya tak salah)
Walaupun gua tengok abah kuat tapi hakikatnya abah dah kurang bermaya dan makin kurus..
Walaupun gua rasa happy depan abah tapi sebenarnya gua nangis dalam hati tengok keadaan abah..
Walaupun... walaupun.. walaupun.. walaupun apa yang gua nak luahkan kat sini tak terluah..

Gua tetap nak luahkan..

ANGAH SAYANG ABAH SELAMANYA..

TERIMA KASIH KERANA MENJAGA DAN MENDIDIK ANGAH..

ANGAH MINTA MAAF SEBAB BANYAK MENYAKITKAN HATI ABAH..

LUV U ABAH...

(mood s…

Gua Udah Keja Ma..

Image
Salam Sume..

Gua suda mula bekerja harini.. Sungguh kelam kabut.. Dah lama bercuti, huru-hara jadinya.. Alhamdulillah Haris Umar senang tido malam tadi.. Walaupun kerap terjaga tapi gua biarkan je dalam buai.. Perhati dari jauh, takut jatuh.. Bila dah gerak-gerak, agaknya carik style yang selesa.. baru dia diam balik, sambung tido.. Gua pulak dah tertido petang semalam, so malam tadi tak la ngantuk sangat.. Ngantuk tak ngantuk pon terbabas jugak la bangun tido lewat.. Tu yang berlari2 nak gosok baju, nak nyusukan Haris Umar.. Nak itu.. nak ini.. huhuhu takpe harini terlewat, insha Allah esok gua cuba bangun awal.. cuba je la huhuh..

Semalam kitorg dah belikan buai, pampers, susu tuk hantar rumah pengasuhnya.. so bulan ni segala-galanya double.. Memang terlebih bajet la.. Takpe lah anak punya pasal.. Anak tu kan rezeki..

Ok, dah duk opis ni.. cemacam keja nak kena buat.. blah dulu la ye..

Adios!!~

Adoyai Baby Haris..

Kali ni gua bebetul penat.. Baby Haris cuma tido normal stakat seminggu je.. lelain sumanya jadi abnormal.. gua da xlarat nangis tiap2 malam.. lagi2 bila tgk 3 branak tu lena tido siap berdengkur lagi..
Gua serba salah nak kejutkan Incik Hel, sebab esoknya dia nak kije.. Tapi gua pun nak berehat gak.. Ada satu hari gua berjaga sampai kul 3.. Gua da tersedu sedan sebab dah beberapa hari x tido ikut time.. kadang2 sehari 2-3 jam je dpt tido, tu yg emosi x stabil.. Gua terus kejutkan Incik Hel suh jaga Baby Haris & gua terus masuk bilik meraung.. Siyes, gua breakdown giler.. dlm kul 4-5 , Incik Hel kejutkan gua kata Baby Haris nak susu.. Arghh.. rasa cam baru je terlelap...
Satu lagi sebab gua xnak kejut Incik Hel ialah sebab dia jenis yang mamai2.. lepas dia suh gua tido, dia pon amik alih jaga Baby Haris, lepas tu dia sambung tido.. Baby Haris bangun melalak dia leh x sedar.. terpaksa gua bangun semula.. sama je gua yang jaga.. Gua pulak jenis yang bukan boleh tido 5-10 minit.. Kalau…