Posts

Showing posts from January, 2008

Tag Diri Sendirik

Nak tag diri sendiri

1. Nama anak anda

Muhammad Hamzah Iqbal

2. Umur anak anda

1 tahun 3 bulan

2. Apabila terdengar lagu, anak anda akan..

Joget mcm ahli sumo, kadang2 mcm agogo pon ada gak..

3. Apabila melihat tv, anak anda akan..

Konsentret, terutama sekali iklan.. panggil 40x nama dia pun buat derkkk je.. Skang dia paling suka iklan super power.. tah nape tah.. nak jd power le tu..

4.Apabile melihat anda memakai baju lawa, anak anda akan..

Lari mintak dukung... takut kena tinggal la tu..

5. Barang kesayangan anak anda..

Bantal peluk & skang da ada Mr. Rabbit

6. Pakaian anak anda yg paling anda suka

Suar jeans askar & kemeja rimau. Nampak ensem..

7.Makanan & Minuman kegemaran anak anda

Whipped potato KFC & segala jenis air yg dia nampak ibu & ayah dia minum

8. Aksi anak anda yg paling anda suka..

Dia suka tiru gaya.. Gerak.. Geri.. Gasing.. dengan tangan2 skali..tp slalu ayat dia.. “dua.. dua.. iga..” aku xtau ler dia mengira atau mengajuk..

9. Anda geram pada anak anda bile..

Dia m…

kenangan terindah.....

hehehe aku sajer jer nak kaco blog ko ni... ermmm.... aku ingat sangat sumer tu nab (nama manja ko....wakakakaka)pasal ko jadik supergirl dgn tzm tu pun aku ingat.... windu nyer aku.... tu semua jadik kenangan jer ler....
eh baju ko tak sempat siap ek? aku luper lar plak ada ek? eheheheh... soli loooorrr........ yg aku ingat mesin mak ko sampai rosak aku kejekan.... ampun makcik... aku ingat aku ada buat sepasang baju kurung tak silap aku warna kuning air yg tu siap kan.... huhuhu
ko ingat tak dulu kita lar jadik perintis kat penara tu... sekarang crowded giler kat situ coz dah ada sampai block d dulu kan sampai b jer... kita gi kedai... sajer jer nak labur kat apek tu coz tak laku kita bli lollypop kalo tak silap now kedai tu dah tutup dah... sah2 tak laku...wekekekek
masa ko tunang tu ko ingat tak kek ko terbalik dalam kancil aku... soli ek nab terbreak tak sedo kek ko dah terbalik kat belakang kena bli kek lain... hala diorang dengki tu ko tunang cenggitu... hala bukanduit diorang... …

Kisah ko dan aku satu masa dahulu..

Tadi ber email2 dgn Yat, tingat zaman kitorg dulu..

Kalu nak cite pasal kenangan manis, antaranya banyak yang aku dapat masa kenal dgn Yat nih.. Gelak nangis (aku rasa aku je yg byk nangis), window soping, jumpa budak chat & borak2 sampai tgh mlm..

Ingat x kita main game tembak2 PS1 ko tu sampai x tido malam? Ingat lagi seyyy... sampai abis level kitorg main.. heheh sonok ek???

Ingat lagi tak chat group kita Apaapasajalahlabuuu... kt MSN yg kita bukak & curik chatters dr group lain? Masa tu dunia chat kita yg punya.. sampaikan aku kena sound dgn diorg sbb gelak sorg2 dpn komputer tp ko bleh buat muka selamba je padahal masa tu ko tgh buat lawak giler dlm room..

Ko ingat lagi tak bape ramai chatters yg kita dah jumpa?? Ko ingat tak Katak^Kembung yg kita jumpa kt gerai mkn BP & kwn dia si senduk tu? Mlm tu gak kita call & kacau si senduk tu.. sbb sombong sgt.. Katak tu dah kawen skang & duk kt kedah kalu x silap aku..

Ko ingat tak si Katak bawak Kancil ko bagai nak giler …

Kena Tag

Image
Punyalah aku tersengih baca blog org pasal tag-mengetag ni.. skalinya aku pulak yg kena tag oleh Mama Mia..

Mcm ni bunyinya...

1. Nama penuh dan siapa yang beria-ia letak nama tu?

Nama penuh Salina & kalu x silap aku parents aku amik drpd kartun Salina yg dlm paper utusan tu @pun drpd buku A Samad Said.. Aku lupa la yg mana satu..

2. Status diri sekarang?

Isteri kepada helmi & ibu kepada Muhammad Hamzah Iqbal

3. Apa yang anda akan lakukan sekiranya boleh kembali ke masa lampau

Sambung belajar.. & buat duit byk2.. pastu buat reunion.. hahhaa..

4. Perkataan yang paling suka disebut / sinonim dengan diri anda.

Bismillah.. tiap2 kali naik kenderaan.. sampaikan keta x bergerak pon aku baca gak..
Oo ye ke?? - ni pon tagline aku..

5. Orang yang sama tarikh lahirnya dengan anda di sekolah rendah

Takdek, yg tarikh sehari selepas tarikh aku ada la tp dgn ex opismate - shah..
Dengan babah & cousin...

6. Siri kartun zaman kanak2 yang paling digemari.

Cinderella, Snow White, Little Mermaid, Sleep…

Resepi Baru.. Mau Cuba??

Image
Nampak sedap tak gambo ni? Ni gambo yg aku amik dari buku resepi yg aku dapat sekali masa beli MV Samseng tu.. Sedap ekk.. Nak tau resepinya??


Baked Rice With Frog??? hahhahahahha... ada sesapa yg nak cuba untuk Chinese New Year ni??? Hahaha.. aku tanak... hahahhahahahhaa.....

Bespren Baru Mr. Hamzah Iqbal

Image
Hamzah Iqbal dah ada bespren baru, namanya Mr. Rabbit.. Tgk ler tu abis tunggang terbalik Mr. Rabbit tu dikerjakan Hamzah Iqbal semata2 nak bawak naik keta mainan.. Mula2 dapat bukan main peluk xnak lepas.. da sampai rumah, gini ler jadiknya.. Sibaik ler x mahal.. Kalu beli yg berpuluh2 tu mau aku rebus bubur kasi dia makan, rugi woo... hahaah...

Bagi je la patung apa2 pun kat Hamzah Iqbal, dia mesti peluk & cium tp haritu kat care4 tah kenapa dia x suke dgn patung monyet.. Puas abg acah, gantung kt leher dia tetap "naaanakk... nannakk!!".. Aku suh dia pilih patung yg dia berkenan (sumanya yg murah2 ler heheh) akhirnya patung yg baju koyak rabak ni gak yg dia pilih.. mmg low profile anak aku nih..

Nanti ada masa aku upload gambo full Mr. Rabbit tu, leh la dia interprem..

Samseng & Hamzah Iqbal

Image
Ni ler ghuper rumah sewa aku. Yg tepi dinding tu rak pinggan yg baru beli. Buat masa ni kena beli yg bajet2 dulu, nnti rumah sendiri baru ler buat rak sesukati makpak aku... Senduk sudip yg tergantung tu pon baru je aku letak sbb slama ni aku beli penyangkut yg mcm siput sedut tu, xtahan lama la.. abis patah riuk dibuatnya... Skang aku guna yg pakai gam, biar sampai ke tua dia melekat kt dinding hehehe... Yang ni gambo dari dekat wajah terbaru microwave samseng aku.. Reganya biasa2 je la, tp over bajet gak.. Boleh buat bako kek ke? Kalu xleh aku ingat nak bako jer microwave ni, boleh??? Jam tu pukul 8:29 mlm tau, bukan pagi.. Yang sbelah ni gambo anak bertuah aku yg sungguh lasak. Microwave tu pon dah boleh dicapainya.. Mcm tak caya je, dulu kemetot je sampaikan bawah para tu pun selamba je dia leh lalu.. Sekarang kepala dah tersangkut heheheh.... Gambo ni sebenonya dia tgh nangis nak enpon aku, tp mcm tgh tersengih kan? Wahh fotogenik anak aku ni heheh.. x mcm maknya :D

Lagi-lagi joget

Ni satu lagi gambo dia joget

Video Hamzah Iqbal Lagi

Budak ni bebetul memeningkan kepala aku.. Sblum amik video, elok pala dia tu goyang sket2 je dgr selawat kat astro oasis. Nmpak je aku pegang enpon, errmm terus jadi camni.. goyang bukan main..Kalu korang nak tau, baju tu ler yang dihadiahkan oleh maklong Hamzah Iqbal. Apsal aku nampak idong along kembang ek?? ehhehee... Blog ni aku tujukan buat ibunda & ayahanda yg berada di KL uhukk-uhukk.. anakanda tidak dapat balik beraya 'Cina' di kampung (kampung ke?) kerana kekurengan kewangan wpun anakanda kerja di bahagian kewangan.. nama je keje kewangan, duit suma tulis atas kertas je :D.. Wahh mcm nak tujukan lagu lak.. Apakata ibunda & ayahanda di sinun datang beraya di sinin.. Nanti anakanda bleh la masak paprik, coklat puding & kek batik yg anakanda baru je blajau.. Tadi time lunch pon anakanda sempat lari balik rumah & masak Puding gula hangus, tak tau ler apa jadi sbb masa anakanda tgh tunggu air mendidih, jam dah pukul 2.30 ptg, so anakanda main letak je pudin…

Hamzah Iqbal Joget

Image
Testing