Posts

Showing posts from February, 2008

Jalan2

Image
"Bu, mana kolam air panasnya??"
"Jgn terjun Hamzah Iqbal, nnti ada ikan joss"
"Ala.. kat mana nak mandi air panas ni?"

Ahad, sepatutnya tengahari tu kitorg bawak Hamzah Iqbal gi mandi-mandi kat Air Panas Sg. Gersik tapi MasyaAllah ramainya umat & air pon dah jadi keruh so abg pon planning jln2 kat Tanjung Muor. Tgk ler dgn baju biasa aku & Hamzah Iqbal yg x ensem, mmg x redi pape pon. Lepak jap kt tepi tu sambil tepikir nak buat ape.. Tiba2..

"Bu, kita tolak budak tu nak??"
"Bile bot nak jalan ni?"
"Eh tak shampoo ek? Nape bau kepam?"
""Bot ni leh sampai indon tak?"
"Ala tanak duk dgn ibu.. x macho"
"Tudung I ensem tak yang?? Angin kuat laa"
"Geletek dia sampai Muorrrr!!!'
"Wahh.. cam musim banjir kan?"
Pemandangan dari tengah2 sungai!

Abg planning naik River Cruise sepanjang Sungai Muor sampai ler Muara Selat melaka.. Syok gak.. Dewasa RM10.. Anginnya membuatkan aku…

Di mana dia.. selipar bulu saya?

Image
Cuba tgk kaki hamzah ade ape?? selipar??? Ooo amik selipar nenek ekk?? nape kanan je???




Cuba tgk dia buat ape???

Buaikuuu lajuuu...

Ni video masa Famili Day.. Hamzah Iqbal berbuai sambil menyanyi.. tp x bape dengo sgt sbb bila aku dekatkan enpon, terus dia benti nyanyi.. Mata dah stim sbb ngantuk.. tp tetap xnak turun dari buai.. ramai budak2 beratur nak tunggu turn, ape leh buat.. anak makcik ni x puas lagi ler nak main.. heehe... eh, ada awek lak main buai kt sbelah.. tu anak kwn abg.. Ni pon salah satu acara dlm Family Day - kayuh beskal paling lambat, tp time ni dah abis acara so abg dgn Hamzah Iqbal pon lenjan la main ni.. time ni ler ada 1-2 org paparazzi shoot video dorg.. kiut jek rasa ek... tah mana dia nak letak video anak aku.. aku nak gak komisyen hehehe...

Aku kena tagggg.. Ohh tidak!!~

citt... aku telah ditagggggg.. tidakkkkk!!!!~



1. Nama 'Timang-timangan' anda oleh yg tercyg..?

Sayang lerrr ape lagiikkk :p.. Hamzah Iqbal panggil aku abuu.. sabo je la..


2. Anda seorang yang..(Describe 3 per. tentang diri anda)

Pendiam
Penakot
Pemalu

3. Insan teristimewa ? Describe 3 per. yg mbuatkan dia terlalu istimewa dimata anda..

Penyayang
Pandai ambil hati
Pelawak
Ketiga-tiga perkara di atas mewakili abg & Hamzah Iqbal..

4. Makanan & Minuman favourite anda..

Nasik goreng cina, sbb boleh suap Hamzah Iqbal
Milo ais kurang ais.. sbb tepaksa kongsi dgn Hamzah Iqbal


5. Favourite colour..

Dulu biru, sekarang coklat.. tah nape tah.. kalu leh tikar getah sampai la ke langsir suma nak coklat.. tp laa ni langsir x ganti lagi, fulus ilek.. tungguuuuu.. Tp rumah nampak gelap la.. tuko ke cream bleh tak?? hehehe...

6. Favourite movie past 3 weeks..

Cite ape ek? Rasanya last tgk cite National Treasure 2.. err dengan.. dengan.. haa.. dengan I Am Legend.. Will Smith punya cite maa... 2 ari bertu…

tag kawan hamzah...

1. Nama anak anda?. Umur anak anda
Nor Hidanah Syafeeqah Shah binti Norhishah. umor nak masuk 1 thn 3 bln (11 nov 2006)

2. Apabila terdengar lagu, anak anda akan..
Angguk2 geleng2… tangan macam tgh menari tarian piring/lilin… kalo tengah baring pun sama tapi kalau rasa tak berapa feel or tak puas hati cepat2 dia duduk… kekadang bila dia duduk lagu dah abis(iklan) kesian plak aku nengok so aku sambung lar nyanyi lagu tu supaya takkempunan dia nak ayun tangan dia

3. Apabila melihat tv, anak anda akan..
tengok citer kalo orang tu gelak dia pun gelak ler cam ler klako sangat sampai terbahak2 sambil tepuk2 perot…

4.Apabile melihat anda memakai baju lawa, anak anda akan..
angguk2 tunjuk kepala dia (konon2 cakap betul lar pi amik cap tu ibu..)

5. Barang kesayangan anak anda..
banyak… salah satu teddy bear kecik yg dalam dia isi bean tu… teddy bear tu ada kocek kecik dalam kocek ada bantal kecik bentuk love (sebenonyer ayah dia bagi masa 1st year kawen masa valentine day)

6. Pakaian anak anda yg …

Like Father Like Son - Ver: 2

Image
Nak tgk si kembar ni lagi???

Ini ayahnya...



Dan ini anaknya...



Gambo ni diambil di hari dan waktu yg berlainan.. Fesyen tido tu pon kebetulan, bukan dibuat2... kalu dah namanya anak ayah... mmg sumanya ngikut ayah...

Famili Day & Mersing

Image
Sabtu.. pagi2 lagi dah bersiap nak gi Famili Day.. tgk ler gambo2 di bawah..
Gambo 1 & 2.. abg & Hamzah Iqbal beraksi di padang.. Gambo 3-5.. muka budak ngantuk yg x serik nak main beskal.. Melalak2 bila turun beskal.. ni lepas abis acara kayuh beskal paling lambat.. kitorg x masuk pooonn..
Gambo 1.. acara main jongkang jongket bersama anak.. Gambo 2... paparazzi yg sonok tgk gelagat Hamzah Iqbal nak bwk lari bola rugby.. tak tau ler bape byk gambo & video dorg amik.. ade je aksi yg dorg suka shoot.. naik segan lak aku..
Gambo 3 & 4.. bersama hadiah johan acara balik rumah paling cepat.. hahhaha.. Tipu je ah.. yg beso tu hamper abg & yg kecik tu hamper aku.. Kitorg laki bini dpt hadiah cabutan bertuah.. mmg bertuah kan??? Actually nama abg dipanggil pagi2 lagi & masa cabutan bertuah nama aku dah waktu tghari, kitorg dah ada dlm keta & nak berambos dah.. aku ckp dgn abg tunggu ler kejap sbb x puas ati nama aku xdek.. kebetulan dgr ler kt tgh padang tu dorg tg…