Jalan2

"Bu, mana kolam air panasnya??"
"Jgn terjun Hamzah Iqbal, nnti ada ikan joss"
"Ala.. kat mana nak mandi air panas ni?"

Ahad, sepatutnya tengahari tu kitorg bawak Hamzah Iqbal gi mandi-mandi kat Air Panas Sg. Gersik tapi MasyaAllah ramainya umat & air pon dah jadi keruh so abg pon planning jln2 kat Tanjung Muor. Tgk ler dgn baju biasa aku & Hamzah Iqbal yg x ensem, mmg x redi pape pon. Lepak jap kt tepi tu sambil tepikir nak buat ape.. Tiba2..

"Bu, kita tolak budak tu nak??"
"Bile bot nak jalan ni?"
"Eh tak shampoo ek? Nape bau kepam?"
""Bot ni leh sampai indon tak?"
"Ala tanak duk dgn ibu.. x macho"
"Tudung I ensem tak yang?? Angin kuat laa"
"Geletek dia sampai Muorrrr!!!'
"Wahh.. cam musim banjir kan?"
Pemandangan dari tengah2 sungai!

Abg planning naik River Cruise sepanjang Sungai Muor sampai ler Muara Selat melaka.. Syok gak.. Dewasa RM10.. Anginnya membuatkan aku rasa nak "ZZZZZZ" sepanjang perjalanan.. Mula2 je Hamzah Iqbal melalak sbb tanak pakai safety jacket.. lepas tu mula la buat perangai.. abis air liur dia terbang & hinggap kt muka aku.. hampehh!! Lepas tu pegi Giant Muor saja survey2 tempat best..

"Nah cuba pakai sandal ibu ni, muat tak?"
"Jap test dulu"
"Ish lamanya si kenit nih mengetest"
"Cepat la test, sampai telondeh suar ibu tunggu"
"Kalu sandal ni buat terjun pondok bleh tak bu?"
"Mana bleh, bak sini balik sandal tu"
"Bior ibu yg test terjun"
"Haa... ibu ok ke kt bawah tu?"
"Mesti la ok, ayah kan adaa"
"Giliran kita lak terjun pakai sandal"
"Penat la, main lepak2 nak?"
"Kan muka kita dah kena sunburn"
"Pampers pon dah berat la bu.. "
"Cepat la tukar.. lambat la ibu nih"
"Huwargghh.. kan kita dah ngantok!"
"Yah.. jom balik!!"
"Lenkali kita pegi lagi yee... "

Kat atas ni gambo yg di ambik kat Sri Menanti Laut.. Perghh lawa pemandangan kt situ tp masa tu panas terik & air pon surut.. pantai ni xleh mandi manda sbb tanah gambut.. Sblum kitorg balik tu sempat ler nampak satu couple cina ni tgh posing2 amik gambo kawen.. Mmg ensem.. pemandangnya laa bukan laki cina tu :p..

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai