Koleksi kitorg & Aiskrim Pertama Hamzah Iqbal

Korg tgk je la apa yg ada kt bawah ni.. Tuk koleksi Lego tu, korg abaikan je la tanda harga tu ek.. xsempat nak cabot sbb Hamzah Iqbal dah serbu nak main..



Ni koleksi lego abg yg pertama.. aku xtau ler bape kali dia bukak & pasang smula.. aku da try pasang masa aku mc aritu.. cam sakit jiwa sket ah sbb aku benci tul mende komplikated2 nih.. syok mmg syok.. sibaik la kecik je..



Ni Lego paling beso yg abg bli.. yg ni cam best sket sbb kalu langgo dinding cam ada effect sket ah, siap cover kiri kanan & atas leh tercabot.. ada spring & leh tarik keblakang & jalan sndirik (baru ler cam budak2).. yg x bestnya, baru je pasang cover tu, bila tertekan batang kt dpn tu terus terabur balik.. hahah.. sabo je la.. xsesuai tuk org yg bukan penyabar cam aku.. sbb tu aku x main hehehehe...



Yg dua ekor ni pon sama gak, kalu dah tajuknya crash kt cover dpn tu konfem la jenis berterabur...



Yg ni pulak Lego yg sama, cuma gambo pertama tu aku lupa letak helikopter hehehe... Yg lego lagi sekor tu sbenonyar keta polis & penjahat yg dah digabungkan, cam transformers lak..




Yg bawah ni plak aku yang punya muwahahahha....


Tamagotchi version 5 yg sangatlaaa comeynya... sayang la nape version yg ni blur je ek? bateri nk mampos ke? aku try contrast pon cam blur2 gak, akhirnya aku tepaksa la main dgn serba kesengetan tuk dptkan cahya nk tgk tama nih.. kalu hari gelap lgsung aku xnmpk.. xdek lampu ke? tama ni dia cam virtual pet gah ak.. ala korg pon mesti tau sbb game ni fofular awal abad 1996-1997 kalu x silap aku.. Dulu simpan duit beb time tuisyen xmkn sbb nak bli.. aku xingat la dulu aku dpt tama ni dr mana.. Dr member aku atau aku beli sbb mende ni dulu mahal woo.. RM70 ke atas aku rasa (tu kira mahal la tuu).. version dulu just jaga sampai dia beso, version 5 ni plak bleh kawen & bertelo tuu.. Dasat ek? Tp rugi xbli yg Version 4.5 sbb aku leh train dia jadik fashion designer ke, rockstar ke.. tengokla next time.. yg ni pon xterbela sbb time keja tepaksa aku tutup sound.. so bila dia berak or lapo, dah 2-3jam baru aku pasan.. nasib ko la tama dpt tuan cam aku.. huhuh


p/s : abaikan jari gebus ku itu ek.. cincin tu pon abaikan.. (agak2 kalu pajak cincin tu dpt bape? heheheh)..


psssttt: dengo cite abg nak kumpul koleksi transformers lak.. errr aku nak buat koleksi ape ek pasni?? Nak buat koleksi rumah la.. ada sesapa jual rumah 3 singgit???




Yg ni muka budak yg tersangatlah baiknya tengah mkn aiskrim mini cornetto pertamanya.. 1st time beb bagi dia makan aiskrim sndiri, tgkler keputusannya.. konfem lepas ni ibu dia gak yg kena suapkan.. abis tilam & bantal!! Org ajar suh jilat, dia gi gigit plak.. Pastu aku ajar la gigit kon cornetto tu, dia plak seboleh2nya gi sedut aiskrim dlm kon tu.. Sian aku tgk.. Maklum la jarang mkn aiskrim kon.. dah la masa ni dia tgh sema2, teruk ek aku nih!! Tgk la video kt bawah ni, cam biasa abaikan tilam busyuk & laki aku kt blakang tu..

Untuk koleksi Thomas & Friends Hamzah Iqbal plak, nenanti aku letak sbb payah benor nak amik gambo, nnti kena serbu dgn Hamzah Iqbal.. Mamat tu xboleh tgk Thomasnya kena pegang.. Dahla koleksi lego tu aku amik pagi2 buta tadi, itupon tepaksa main kejo2 dgn Hamzah Iqbal, aku amik gambo ni.. dia dah lari bawak lego yg tu.. gitu la keja aku.. tiap2 ari main kejo2 dgn sikenit nih..

Malam tadi lak, abg belanja mkn kat Restoran Rasa U.. Sedap giler ah.. Dah lama x makan siakap masam manis & sayur goreng tepung cmpo udang, sotong tah ape2 lagi tah.. Korg penah rasa ke? Ni 1st time aku makan sayur goreng tepong nih.. Sedap gak, rangup cam mkn kopok lekor.. Next time leh mkn lagi bwk mak, abah, akak, along & famili.. Itupon kalu dorg sudi datang teratak sewa murahan aku nih.. Smlm mkn tuk 2 org je dah kena RM64 huhu.. Nak buat cmne, dorg kata ikan smuanya saiz stendet (cam saiz 4 org makan je), tp aku leh abiskan sorg2.. pecaya tak? Sbb abg tukang ngabihkan sayur tu.. Nak amik gambo pon lupa sbb hp tinggal dlm keta... Rugi la plak..

K lah, arini LHDN ada buat ceramah E-Filing, aku tukang mkn free je.. Sangap sey dlm dewan tadik.. dengo pon cam masuk tinga kanan, benti rehat sat kt idung, terus kuar tinga kiri.. ye ah, tunggu gaji aku RM23K setahun baru aku dengo balik ceramah nih.. Ni pon dah time lunch.. Nak gi isi pewot dulu.. adioss!!

Comments

  1. wah byknyer mainan dia...bdk2 kan

    ReplyDelete
  2. salam berkenalan dari oli
    oli nak minta izin link ibu punya blog ya...
    senang sikit nak berguling ke sini...
    seronoknya dapat berkenalan lagi dengan seorang ibu...bolehlah kongsi-kongsi pengalaman menjaga anak...
    lawanya background blog ibu...ada gambar besar hamzah...
    macam mana ibu buat? boleh tunjuk ajar?

    wah! banyaknya koleksi mainan...siapakah yang paling seronok? mestilah Hamzah...

    ReplyDelete
  3. ita & oli,
    ni mainan mak bapaknya laa.. giliran kitorg plak jadi budak2 heheh..

    oli, nnti kita try ajar tp xtau la jadi ke tak.. sbb try & error je nih.. itupun guna ms picture manager je.. thnks la nk linkkan kita.. nnti kita pon linkkan oli & ita gak.. InsyaAllah..

    ReplyDelete
  4. hi ibu hamzah,
    thanx 4 visiting my blog
    byknye mainan hamzah..
    mcm2 ekk..
    comel hamzah!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai