Makan-makan Carik Jalan


Si kecik & ayahnya dia Dataran Pahlawan, Melaka



Kalu tak silap aku, masa ni kitorg ondewei nak gi KL, singgah kat Jusco Melaka.. Seronok betul Hamzah dapat naik Thomas.. Sibaik la x nangis suh bawak balik, kalu tak mati aku!!!



Kat Tesco Cheras, sonoknyaaa dapat main.. Sibaik la pegi mlm & cuma 3 org budak je yg ada dlm ni.. So xdek la kes anak aku kena buli ehheehe.. Bukannya nak naik gelongsor.. Terjun dari atas gelongsor ade laa..



Nenek KL bersama Hamzah Iqbal & sepupunya Mia Nur Khalilah.. Sian nenek, cam nak bergusti je jaga budak2 nih.. Abaikan gambo pemandangan kt belakang tu ye.. masa ni ujan lebat tepaksa angkut suma kain baju masuk rumah..



Tengah tunggu turn untuk keta dicuci.. Tgk la betapa nakalnya Hamzah Iqbal.. Susah tul aku nak begambo dgn dia.. Masa keta tengah cuci, dia da stat buat nakal coz nak main lari2 kt dpn skolah Tmn Mulia tu.. Ayahnya dah bising tp aku layankan je la, kang kalu dia melalak satu BTR leh dengar.. Time dia lari2 tu.. 'Buk!', ini kici punya budak suda jatuh laaa.. Itu bukan sikit2 punya jatuh.. ini darah punya bibir sudah keluar.. Ape lagi, kena jeling ler dgn ayahnya.. Bukan Hamzah Iqbal yg kena jeling.. Aku ler yg kena.. HUHuhuhuhuhuhuHUHUhu...!!!



Gambo budak comey ni sebelum nakal..




Lupa nak bagitau, masa dtg KL aritu ada la 7 jam dlm keta.. Kebas bontot kitorg 3 beranak.. Saja lalu jln dalam, singgah Dataran Pahlawan, Jusco Melaka, Gi McD Ayer Keroh & makan McD dpn Taman Botanikal (eh ye ke nama tmn ni? yg kat area Tol Ayer Keroh tuu)..



Balik Batu Pahat pon 7 jam, sengaja carik penyakit gi Pulau Indah (pulau kontena), berbekalkan peta Selangor yg dibeli di N9 (Kelako ek, jauh giler bli peta).. menyusur ke banting, singgah Morib, kunun2 nak singgah Bagan Lalang tp tah cemana leh termiss, dlm peta ada tulis tp hakikinya xnmpk pon pantai... kitorg salah jln ke hehehe.. ajak Hamzah Iqbal main air kat Teluk Kemang.. Kuar ke Tg Bidara (sempat lalu dpn simpang rumah arwah nenek.. rindunya.. Dah jd perkampungan Hadhari laa).. Kuar balik kt Ayer Keroh, masuk Tangkak, Lalu Jambatan Pulau Pinang (hahaha, klon je nih), & terus ke rumah metua aku.. Wahh.. kebas tak bontot????


Ni bebetul namanya makan2 carik jalan.. Kat KL je 2x gi Midvalley (sempat mkn kat Manhattan Fish Market lagi hehee), 2 kali gi Tesco (sbb nak mkn donut Big Apple), gi Tabung Haji, jalan2 lagi.. Huhuh pendek kata, sediakan je la duit tol & minyak..



Huhu Kami Puas.. Kami akan adventure lagi di hari dan waktu yg berlainan Tahun2 depannya (bukan sekarang, byk guna duit la nak travel2 nih).. InsyaAllah...


p/s : err.. sempat la hari Ahad tu selebret besday aku yg ke doploh lapan dengan famili terchentaaaaaa di KL (huaa dah tua ah).. tunggu along email gambo baru nak update psl tu..

p/s lagi : Koleksi Thomas Hamzah Iqbal dah bertambah lagi 1.. Dah jadi 4.. Huhuh..

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai