Suatu Hari


Di suatu pagi yang lapar.. Aku masak daging perap goreng je.. nak resepi??? (ni tuk aku sorg je makan sbb masa ni aku mc huhuh.. )

1) Daging batang pinang dlm segenggam (jgn la ko pi genggam2 daging tu, ko potong2 la agak2 tuk sorg mkn)
2) kicap cair maggie
3) jintan manis&putih (kisar)
4) lada hitam (kisar @ bli yg dlm botol kecik tu je)
5) stengah bijik cili benggala (potong kecik2)
6) bawang kecik 2 ulas (mayang)
7) bawang putih seulang (mayang)

daging masuk dlm mangkuk & curah kicap cair, jintan manis&putih, lada hitam & perap la 10 minit dlm aisbok.. suma brg2 ni xdek sukatan.. suma main curah je.. kicap cair tu sedap kalu byk2 sket sbb aku x guna garam.. sedap wooo...
pastu goreng ah dgn cili benggala, bawang kecik & putih tadi sampai garing.. walaweh.. sedap mkn panas2.. K.. cukup ler cite psl makan..


Suatu hari di dalam kereta..


Disebabkan hubby aku kena gi kursus kat Morib selama 3 ari, so selama 3 ari jugak la aku kena drive.. huwaaa.. mencabar beb... ari pertama je dah cukup havoc sbb bila aku pulas stering mesti aku tertekan hon.. ampeh tul vios nih, dulu bawak kenari hon kecik je.. xsangka lak hon gedabak vios ni menyusahkan hidup aku.. 2x aku tertekan hon, sampaikan keta nak kuar simpang terus berenti sbb ingatkan aku hon dia.. huhuh.. sori yee.. tak sengaja.. saya budak baru belajar.. (Gambo tu dlm keadaan tertekan sbb hujan lebat pada hari terakhir aku drive.. sibaik ler abg balik kul 7 tepat, so aku pon tunggu ler dlm keta coz xnak drive hahaha..)


Gambo menunjukkan aku drive x pakai kasut.. Time ni bukan main lagi aku aim tepon nak amik gambo skalinya tetiba abg ketuk cermin keta, tepanjat aku..



Gambo duit syiling yg abg kumpul tuk buat bayo tol, kalu matpit nmpk ni, bahye woo.. aku dah kira sumanya ada Rm7 hehe (lepas duit rokok kata abg)


Tgk la hon vios ni, ni ler menatang yg nyusahkan hidup aku, tp hari ke 2 & 3 hidup aku xsusah dah sbb time nak pusing stering, aku siap kepakkan ketiak hahah.. bleh bayangkan tak??


Cukup payah nak adjust amik gambo sndiri.. Nampak tak ujan lebat kt luar tu.. Kalu nampak, mmg lagi 3 jumaat la..


Ni aku tuko kepada Night Mode, lagi clear ek.. Maklum la guna tepon cikai..


Suatu hari di Teluk Kemang, Port Dickson..


Mula-mula tu nmpk laut cam eksaited ah, dpt jejak pasir tu dia dah suka sangat.. Dapat cecah air.. jgn ckp la.. terus xnak balik beb!! Pastu sepanjang pantai tu dia nyanyi.. Jgn tanya lagu ape, aku pon xtau.. Rugi x amik video sbb memory dah full..



Suatu hari di BTR, Hamzah Iqbal dan Mia Nur Khalilah :

Cam senyum geram je Hamzah Iqbal ni, sepupunya pulak cam nak gadoo..

Tepi sikit ahh, xmuat.. tgk saiz ahhh

Ape tengok-tengok? Ada kes??

"Urghh, sempitnya tempat kita.." ckp Hamzah Iqbal dlm hati..

"Aaaa... tangan letak kt mane tuuu!!!"


"Ape? Tak boleh ke kita letak tgn kita kt sini?

"Kita geli ahh"

"Eleh tu pon nak geli"

"ye laaa.. ye laa... Biar la kita turun"

Suatu hari ni Parit Raja..


Auu.. Seksinya anak ku... Abaikan tilam yg parking baeekk punya kt ruang tamu.. Time tu baru ngemas... Kitorg saja tido luar sbb senang tgk tv, tu yg abis suma tilam angkut kt ruang tamu..

p/s : Nanti kalu aku rajin aku upload koleksi Thomas & Friends Hamzah Iqbal, Tamagotchi Ver:5 aku & Koleksi Lego abg yg reganya mengalahkan harga koleksi aku & hamzah iqbal.. Ni kalu sesak2 leh pajak tak???

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai