Powered by Blogger.

Pandai yee..

 Wednesday, April 23, 2008

Hamzah dah pandai buat2 nangis...




Read more...

Nak Tuko Layout??

 Tuesday, April 22, 2008

Untuk Olie & Cik Pn. Besaq..


Cara-cara nak buat background ala-ala gambo blur gitu..

Ni aku tunjukkan secara simple jek sbb aku x reti nak ngajo.. aku pon bukannya terer sgt.. stakat try & error jek..
step 1..


Carik Microsoft Office Picture Manager (kalu pc xdek menatang ni, xtau ler aku nak ckp sbb aku xtau cara lain nak buat blur2 ni.. guna Photoshop pon bleh gak.. )

Step 2..

Klik Edit Pictures


Step 3..

Klik Brightness & Contrast


Step 4..
So jadi la gini.. jgn lupa save..

Step 5..

Bagi sesapa yg ada Photobucket, masukkan ler gambo tu kt dlm tu.. kalu ada Fotopages pon bleh.. apa2 web la yg leh masuk gambo.. Pastu copy address gambo ni & paste kt dlm layout setting Blogspot.. spt bawah ni..


Step 6..

Dekat dlm page layout, pilih edit html.. pstu nnti dlm tu ada byk coding.. so korng carik yg da tulis
body }
background : ... blablabla.....
Nnti paste je address tu dlm tanda pembuka dan penutup kata ("...").. tp sblum tu jgn lupa copy coding yg asal sbb takut coding td xjadi.. xsepasal layout korang ilang.. Pastu try preview dulu sblum save...
Contoh layout yg da siap aku xleh tunjukkan sbb ada error kt sini.. pc ni bengong sket sbb tiap2 kali nak letak gambo kt blog ni, mesti error, so kena restart dulu baru ok.. tp kali ni dah 3x restat pon still error lagi.. so sesapa yg dah siap tu bagi ler tau aku.. nak gak tau betul ke tak apa yg aku ajar ni.. sbb result dia aku xleh preview..uhuk..uhuk..
selamat menchobah!!

Read more...

Bos Bz

Huh.. bznya bos aku, sampaikan nak jumpa dia skejap pon payah.. ada je enpon or tepon opis dia bebunyi.. rasanya sesapa yg nak jumpa dia harus kena beratur kt tempat aku.. kiranya tmpt ni dah jadi tempat tunggu giliran la.. tinggal aku nak kasi no giliran je kt tetiap sorg..

blog aku da kekurengan gambo sbb enpon aku xleh bukak memori kad.. so xdpt la menempek gambo hamzah iqbal kt sini.. memori phone lak seharusnya sentiasa full.. nyampah tau!!

waahh.. bile mau tangkap itu N95 ngehngehngehh!!...

Tunggu duit claim tukar stesyen tp nak guna buat duit bayo insurans keta la pulok.... waduh!!

Read more...

Badi Letrik

 Wednesday, April 16, 2008

Kelmari xdek letrik dr pukul 2 pagi sampai laaaa tengahari.. So tepaksa la pegi keja pakai baju yg xyah gosok & tudung semalam (sbb slalunya pepagi baru aku gosok baju & tudung.. haru tul!!).. Itu pon sibaik laaa suami kesayangan aku tu x campak tudung smlm dlm mesin basuh.. Tima kasih!!

Semalam xdek letrik lagi dr pukul 8.15 mlm sampai laa kul 9 lebih.. Harusss panas beb!! Bukan hati yg panas (sbb leh sabo lagi).. tp cuaca panas sungguh.. Hamzah Iqbal pulak bleh buat lawatan tapak lak kt depan rumah.. Kulu kilir xtakut tul dgn suasana gelap..

Dah la lilin xdek, lampu suluh pon xdek.. Abg pulak gi ngajo.. Aku pon call abg mintak balik cpt sbb aku dah pening pala sbb gelap sgt.. Dpn rumah pon gelap gak.. Suma mak2 org (temasuk aku) dok lepak dpn rumah sambil angkut anak memasing.. Sibaik laaa akak sbelah rumah bagi lilin sebatang.. Tima kasih kak.. nanti saya ganti balik eh..

Kebetulan lak masa blackout tu aku tgh tgk cite The Omen kt Star Movie.. Tup2 tetiba lampu padam tp tv menyala lagi.. Cemana tu?? Haruusss ler aku jd takutt!!! Dlm seminit pastu baru tv padam & dengo ler org2 kt luar cam ngeluh.. Huhu lega sket aku, sbb ingatkan rumah aku je xdek lampu..

Dlm kul 9 lebih abg msg kata nak balik dah, 2-3 minit pastu tetiba lampu nyala balik.. Huhuh sian abg.. Aku pon bgtau la xyah balik.. teruskan la ngajo coz api dah ada.. Sian anak2 murid dia sbb dah tutup komputer suma.. Heheh sori yeee student2.. Bini cikgu ni buat kalut skett!!

Sempat la pesan dgn abg bli lilin & lampu suluh kt Carefour.. Sbenonya niat dlm ati nak suh dia balik rumah & angkut aku gi soping heheh.. Tp xpe la.. Kang Hamzah Iqbal meragam nak tido, aku gak yg naya..

Dah ada letrik tu, sambung balik tgk cite The Omen (mula2 je takut, dah ada api terus jd berani hehe).. Pastu tingat tudung x gosok lagi.. xkan nak pakai tudung 3hari beturut2 ye tak?? Gosok skejap.. Pastu landing balik atas tilam tgk Channel E! pulak.. Hamzah Iqbal dah tekebil2 ngantuk.. xlama pastu dia pon lolap.. Sonang ati den..

Abg balik kul 10 lebih sambil bawak lilin, lampu suluh & jus mangga kegemaran bininya hehe.. (sempat aku kirim).. Harap2 arini x blackout lagi sbb mlm ni pon abg gi ngajo.. Adoi.. letih la camni.. Harus aku bli lampu & kipas pakai bateri je la.. tuk backup ye tak??

Dah la balik umah mak metua aku Sabtu lepas pon xdek letrik (sbb ada 2 ekor cicak gigit wayar sampai kering kontang cicak tu.. Sian dia.. ).. Agaknya kitorg ni kena badi letrik kot.. Xkan nak mandi dgn letrik ye tak?? Harus aku kejung heheheh..

Read more...

Aktiviti Hamzah Iqbal

 Tuesday, April 15, 2008

Nak tengok aktiviti Hamzah Iqbal kt rumah tak??

Mula-mula menyelit dulu kat kaki ayah dia..



Pastu lonjak2 kan kaki mcm bawah nih..



Pastu pusingkan badan.. Pastikan x jatuh dari tilam..



Pastu nonggeng tuk pastikan kaki ayah jejak ke tanah.. (takut jelmaan hantu)



Pastu golek ke dinding.. Utk tambah keasyikkan lagi.. Pastikan kepala terantuk kt dinding skurang2nya 3x.. baru afdal..



Camni ler dia tiap2 ari.. Sibaik semalam ada ayahnya (xngajo sbb demam). slalunya aku ler yg kena smackdown dgn si kecik nih.. Pijak perut pastu pala antuk kt muka aku.. Mau lebam2 kalu ari2 camni...


Psst.. sempat updet sbb bos gi meeting skejap..

Read more...

Sebelum, selepas.. melepas!!

 Monday, April 14, 2008

SEBELUM


mejaku yg bersih hasil dari 5S..


SELEPAS

Ni atas meja, buku vot yg tgh disemak..



Yg ni kat rak sbelah aku.. huwaa.. Tgk ler bz giler sampai xsempat mengemas.. Buku2 vot suma tu Jabatan dah call nak ari ni gak.. giler ape.. Dah la anto lewat, tp nak cepat lak.. sabo je ah.. Dah la tgn aku ada 2 je, kalu ada 8 ke 16 ke bleh gak aku siapkan 5 minit stiap buku vot.. Kertas recycle yg rak paling atas sbelah kiri tu pon mula2 je elok susun, pastu main campak je.. Boring ah tgk keja2 ni suma.. baik tgk anak aku..




Amacam? Ensem tak misai & janggut saya??? Cam santa klaus la plak..



Ni ikut mata ibu saya... Bulat kan.... (mata sedihh je)..


Huwaa.. lunch hour dah abis.. dah kena buat kije.. nenanti la aku singgah blog korang ek.. tunggu!!..

Read more...

Kenangan Bersama Kelisa

 Monday, April 7, 2008







Seperti yang dijanjikan (Aku penah janji ke?? Aku lupa la.. bantai je ah.. ).. Ini lah rupanya kereta kesayangan guwe yg udah bertukar owner.. uhuk.. uhuk.. (tetiba jadi ratu air mata lak)..

Kereta sekenhen nih (ewah, kecik ati keta nih).. dibeli masa aku tgh sarat ngandungkan Hamzah Iqbal.. Kunun2nya takut aku terberanak & xdek transport, sbb tu abg beli keta nih.. Padahal keta Kenari adik aku ada kat rumah.. hihih cam lawak lak bila ingat balik..



Yg kelakonya aku amik lesen keta masa aku pregnant 4 bulan & abg amik lesen plak masa aku dah 6 bln.. Itupun sanggup gi teman abg amik lesen kt KL.. Abg dpt lulus je test.. ZOOOOMM.. bawak Kenari Jujen (adik aku) ke Riviera Resort, Melaka.. lesen pon xsiap lagi.. hahah.. takut beb!! Siap reka alasan lagi tu, "isteri saya sarat nak bawak keta la encik!".. "Kepala isteri saya pening2 la cik".. Hhaaha masa tu kan lesen aku dah ada.. Abg je yg tepaksa guna slip test keta.. Tp berkat doa org ngandung, perjalanan kitorg selamat & xdek gangguan pak polisi (kalu polis baca ni naya aku!).. ampun pak!!



Aku rasa sepanjang ada Kelisa ni, baru 2x aku bawak sbb kelisa ni manual & aku benci manual.. Penah skali abg tobat xnak ajar aku dah sbb aku gi buat u-turn tp x lepas & ada keta kt blakang.. waarggh.. gile ah!! Aku leh menten jek.. ahaks.. kamon bebeh!! Rileks ah.. Pastu slamber aku pusing.. Jantung jgn cakap ah dupdap2 tp buat muka x reti jek.. Pastu kena putu bambu ler dgn abg.. Sibaik ler muka tebal.. Sbb tu yg keta skang ni abg takut nak lepaskan aku.. Hahahhaha....



Ok la Selamat Bercuti bagi Warga Johor.. Yieaahu.. Selamat Hari Keputeraan kepada Sultan Johor.. Wah.. aku dah jadi warga johor la beb...


Aku x sempat updet bebanyak sbb abg dah dtg opis aku siap bawak helmet nak merempit.. Dah lama x merempit nih, skali ujan la plak.. aisey.. saja nak suh romentik2 arinih!!


Adios bebeh..

Read more...

Sian Anak Ibu..

 Thursday, April 3, 2008

Sejak akhir2 ni asik cite cam lawak2 biasa je.. arini aku nk cite sedih lak yang membuatkan mata aku bengkak pagi ni..


Semalam pengasuh Hamzah Iqbal ckp badan dia dah stat panas & dia xmau tido sbb idong tesumbat, so aku andaikan balik kang konfem la dia tido lena.. Lepas Maghrib abg gi ngajo anak yatim.. Dlm kul 8.30 mlm aku buatkan susu campo ubat batuk (coz dia batuk bekahak).. Anak aku ni penakut makan ubat, nmpk botol ubat pon dah teguling2 nak lari so tepaksa la masuk dlm susu.. Dokter xsuggest buat camni tp apa nak buat, itu je cara yg bleh buat dia makan ubat.. Kalu tak rugi je ubat bersepah atas lantai masa begelut nak bagi dia makan.. Lepas minum susu tu ada la tanda2 dia ngantuk so aku tepuk2 dia atas tilam sambil tgk af.. Dia stat merengek2 aku tuko strategi lak masukkan dlm buai & sambung tgk tv.. Akhirnya terlena gak hero kesygan aku nih..


Kul 10.40 abg balik & sambung buai Hamzah Iqbal sambil tgk tv & suh aku tido.. Wah, pucuk dicita ulam mendatang.. Kul 2 pagi, Hamzah Iqbal meraung sbb payah nak benapas, idong da tesombat.. Aku kuarkan dari buai & letak atas tilam tp x jalan gak, still meraung.. Sempat aku buatkan susu.. Abg kata giliran aku lak jaga Hamzah Iqbal & dia plak gi tido.. Puas aku tepuk2, dodoi, tinggikan bantal kepala dia tp dia still merengek gak.. Dah la tido buas giler, sampaikan kaki naik kepala aku (bygkan la aku tgh besila & menunduk sket, dia bleh letak kaki atas kepala aku.. hebat ek?).. Badan jgn ckp la, tendangan dia cam kaki kuda.. Mau lebam2 kalu 2hari berturut2 kena tendangan kuda.. Aku dah start geram, sora pon dah tinggi sket sbb pala aku dh sakit sgt. Smlm pon camni, harini pon cam ni gak, lelama aku jadik zombie.. Tp xdek lah aku tengking gila babis..


Dlm kul 3.45 pagi abg bangun & jaga Hamzah Iqbal, aku pon sambung tido.. Mula2 orait laa.. lelama aku dengo cam sora pon dah tinggi, tepuk pon dah kuat.. Pastu..


"PAP!!"


"Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............!!!"


Laki aku dah bantai bontot Hamzah Iqbal dengan kuatnya.. Kebetulan lak masa tu aku tgh bukak mata, nmpk bukan main hayun lagi tgn dia pukul Hamzah Iqbal.. Kalu la laki aku pukul aku sekuat tu, aku pon melalak gak sbb sakit, inikan pulak budak yg umu setahun stengah ni.. Hamzah Iqbal jgn cite la, meraung giler.. So apa yg aku buat??


Aku pon terus bangun pegi kat si kecik tu, airmata jgn ckp la.. meleleh2 cam pelakon airmata.. kiranya kitorg dua branak banjir air mata la... Stat la aku merepek meraban kat laki aku, nape pukul si kecik tu. Biasa la budak2 demam mesti byk ragam, sedangkan kita yg dewasa ni pon tido xlena kalu selsema.. Apa la salah budak tu.. Aku dah stat tesedu2 dah, sampai ati dia pukul anak aku camtu.. Sakit ati tau tak!! Aku tau laki aku baca blog ni, bior dia tau apa aku rasa..


Aku pon dukung Hamzah Iqbal & pujuk2 dia.. Airmata turun selaju jet, ingus pon tangkap leleh gak.. Kulu kilir aku dukung dia sampaikan nak telondeh kain batik aku.. Lantak la, xsanggup aku tgk anak aku sakit camni.. dah reda sket, dia telentok kat bahu aku.. Tetiba laki aku dtg nak amik Hamzah Iqbal, mula2 aku xnak bagi gak tp pikir2 balik biar dia pujuk balik budak tu.. Abg suh aku tido balik, aku baring gak tp masa tu otak aku dah melayang ke tempat lain.. Teringat betapa susah payahnya aku bersalinkan Hamzah Iqbal, siap uri terlekat lagi.. 2-3 org nurse siap mengorek2 lagi rahim aku, giler payah.. Dia kena demam panas... kena sema2, masa tu aku dgn abg lom lagi duk serumah, still lagi Famjaruh (Famili Jarak Jauh).. tp aku still sabar, wpun tido mlm aku ada la dlm 1-2 jam je..


Sibaik mak ada, itupun kdg2 mak yg jaga Hamzah Iqbal & suh aku tdo sbb soknya aku kena pegi keja.. mak x merungut pon.. Slagi Hamzah Iqbal xtido, mak pon xtido gak.. Huhuh part ni aku dah sedih ah.. xsepasal aku nangis kt opis nih (sshh.. aku updet kt opis nih. jgn bgtau bos aku tau).. Bertambah lagi sedu aku mlm tu..


Agak2 dah letih dukung, abg tidokan Hamzah Iqbal atas tilam, mula2 dia merengek gak.. Aku bangun buatkan susu lagi sbb mesti dia haus melalak tadi.. Abis susu, dia dah stat diam.. Aku tgk cam dah ok sket, aku pon ingat nak sambung tido, pastu si kenit tu ckp sorg2.. Tak ngantuk la tu.. Bila dah sunyi tu baru la aku leh tdo..


Kul 7.30 pagi nak gi keja, Hamzah Iqbal x bangun2 lagi.. Mesti letih sbb semalam x cukup tido.. Sian anak aku ni..


Mmg la kalu anak nakal patut kita pukul, tp kalu dah budak tu sakit.. nape nak tambahkan lagi sakit... Abg marah gak la dgn aku sbb jarang pukul anak, kalu pukul pon pelan je.. Behtu dia kuat pukul anak, xkan aku pon nak jd cam dia gak.. Biar la ada kontra sket.. Skurangnya bila dia kena pukul, dia bleh ngadu dgn aku.. Aku xnak dia carik org lain tuk dia ngadu.. Bukan aku manjakan dia, aku pon bukannya baik ya amat.. ada masa kesabaran aku ni pon tercabar gak.. Tp aku pastikan aku xpukul tempat2 yg sensitif, aku pukul bontot, peha or tangan dia.. Pas pukul tu nnti aku gosok2 tempat yg aku pukul & bgtau nape dia xleh buat gitu.. nape aku marah.. nape dia kena dengar ckp aku..


Adui, ni baru anak sorg.. kalu tambah lagi lapan???




Gambo mlm tadi, dgn puting kesayangan
Lepas kena paksa cabut puting, basah bibir cam pakai lipstik plak
Main tepon ayah, pandai lak tu tuko setting sampaikan aku pon xtau camne nak buang tulisan kt wallpaper tu..
Lepas berak, main dgn Mr. Rabbit.. jenuh nak kejor pakaikan baju si kecik nih.. Badan putih sbb aku tabur bedak byk.. sambil kejor sambil tabur.. so camtu la jadinya..
Saat-saat nak tido.. isap dulu..
Sanggup ke pukul budak secomey ini?? (Abaikan perempuan bergigi arnab disebelah Hamzah Iqbal)

Read more...

Koleksi Hamzah Iqbal Pulak..

 Wednesday, April 2, 2008


Gambo satu, mainan Thomas Hamzah Iqbal yg telah menipu kitorg laki bini.. Memati ingatkan kalu bli mainan ni, dpt free 17 ketapi.. rupanya kena bli asing hahah.. Gambo 2 tu, tempat tuk letak ketapi (ingatkan dlm tu mmg da ada ketapi hikhik, tu la sapa suh x baca bebetul)..



Thomas, Percy, Toby & Edward.. Misi untuk memenuhkan mainan Hamzah Iqbal.. (ni makpak yg eksaited lebih)
Tengok la, heroku yg seksi.. baru lepas tuko pampers ni.. xsesabo nak main Thomas.. Kacau daun tul!!
Dinner time, nyibuk gak nak makan atas katil, abis ler bersemut nak oiii.. Skang eksyen xnak makan bersuap.. Bila mkn sendiri, gini ler jadiknya.. Kali ni je aku kasi, psni jgn harap nak mkn sndirik lagik.. Dah la xabis, berkecah ade la..

Read more...

Rindu lagi.. Ah.. Ah..

 Tuesday, April 1, 2008

Bila bukak balik gambo2 dlm folder abg, tetiba tekenang balik Hamzah Iqbal masa baby.. sat nak flashback balik..


Hamzah berumur sejam (bleh ke ckp camni?.. Kiranya sejam selepas dilahirkan laa..) Gelap ek Hamzah Iqbal ni.. Masa bersalin dulu tedetik gak dlm ati, ala.. nape anak aku gelap.. Nauzubillah.. cepat2 aku mengucap 2 kalimah syahadah.. Ish xbaik aku mempersoalkan kejadian tuhan ye tak? Nasib baik aku cpt sedar... Ish mulut xmakan saman betul!!..



Hamzah Iqbal masa umo sebulan.. gambar masa Aqiqah kat kg Semerah, Batu Pahat...

Gambo dengan abg masa Aqiqah Hamzah Iqbal.. Masih lagi dlm mood berpantang tp x mcm org berpantang sbb aku pantang nak berpantang ni (cuba kira ada bape byk perkataan pantang dlm entry ni.. tpxdek hadiah la sbb buat keje giler ahhaa).. Aku bukan tido ye masa ni, mata aku mmg camtu sbb alah kat flash (kalu ita.itu alah kat habuk, aku alah kat flash bleh ke??).. So kalu nak begambo dgn aku, pastikan flash ditutup (mcm ler selebriti, org nak begambo dgn aku hehe.. pasan sndrik).. Cina kedai gambo slalu marah aku sbb susah nak amik gambo paspot, mesti mata jd pejam.. agak2 kalu aku letak lidi kt kelopak mata ni, nmpk x dlm gambo paspot?



Hamzah Iqbal genap setahun, selebret kt Times Square.. Cam biasa la gambo blur sbb guna tepon ngokngek nih.. Bile la dapat tuko HTC, Nokia N95 ke.. (huhu.. kalu abg baca ni mesti tensen dgn aku.. kikiki..)

Rindunya kenangan2 masa Hamzah Iqbal baby..
Nnti sok2 aku updet plak pasal Kelisa Kesayanganku yg telah bertukar owner.. Huwaaaa....... rindunyaa!!!


Read more...

Koleksi kitorg & Aiskrim Pertama Hamzah Iqbal

Korg tgk je la apa yg ada kt bawah ni.. Tuk koleksi Lego tu, korg abaikan je la tanda harga tu ek.. xsempat nak cabot sbb Hamzah Iqbal dah serbu nak main..



Ni koleksi lego abg yg pertama.. aku xtau ler bape kali dia bukak & pasang smula.. aku da try pasang masa aku mc aritu.. cam sakit jiwa sket ah sbb aku benci tul mende komplikated2 nih.. syok mmg syok.. sibaik la kecik je..



Ni Lego paling beso yg abg bli.. yg ni cam best sket sbb kalu langgo dinding cam ada effect sket ah, siap cover kiri kanan & atas leh tercabot.. ada spring & leh tarik keblakang & jalan sndirik (baru ler cam budak2).. yg x bestnya, baru je pasang cover tu, bila tertekan batang kt dpn tu terus terabur balik.. hahah.. sabo je la.. xsesuai tuk org yg bukan penyabar cam aku.. sbb tu aku x main hehehehe...



Yg dua ekor ni pon sama gak, kalu dah tajuknya crash kt cover dpn tu konfem la jenis berterabur...



Yg ni pulak Lego yg sama, cuma gambo pertama tu aku lupa letak helikopter hehehe... Yg lego lagi sekor tu sbenonyar keta polis & penjahat yg dah digabungkan, cam transformers lak..




Yg bawah ni plak aku yang punya muwahahahha....


Tamagotchi version 5 yg sangatlaaa comeynya... sayang la nape version yg ni blur je ek? bateri nk mampos ke? aku try contrast pon cam blur2 gak, akhirnya aku tepaksa la main dgn serba kesengetan tuk dptkan cahya nk tgk tama nih.. kalu hari gelap lgsung aku xnmpk.. xdek lampu ke? tama ni dia cam virtual pet gah ak.. ala korg pon mesti tau sbb game ni fofular awal abad 1996-1997 kalu x silap aku.. Dulu simpan duit beb time tuisyen xmkn sbb nak bli.. aku xingat la dulu aku dpt tama ni dr mana.. Dr member aku atau aku beli sbb mende ni dulu mahal woo.. RM70 ke atas aku rasa (tu kira mahal la tuu).. version dulu just jaga sampai dia beso, version 5 ni plak bleh kawen & bertelo tuu.. Dasat ek? Tp rugi xbli yg Version 4.5 sbb aku leh train dia jadik fashion designer ke, rockstar ke.. tengokla next time.. yg ni pon xterbela sbb time keja tepaksa aku tutup sound.. so bila dia berak or lapo, dah 2-3jam baru aku pasan.. nasib ko la tama dpt tuan cam aku.. huhuh


p/s : abaikan jari gebus ku itu ek.. cincin tu pon abaikan.. (agak2 kalu pajak cincin tu dpt bape? heheheh)..


psssttt: dengo cite abg nak kumpul koleksi transformers lak.. errr aku nak buat koleksi ape ek pasni?? Nak buat koleksi rumah la.. ada sesapa jual rumah 3 singgit???




Yg ni muka budak yg tersangatlah baiknya tengah mkn aiskrim mini cornetto pertamanya.. 1st time beb bagi dia makan aiskrim sndiri, tgkler keputusannya.. konfem lepas ni ibu dia gak yg kena suapkan.. abis tilam & bantal!! Org ajar suh jilat, dia gi gigit plak.. Pastu aku ajar la gigit kon cornetto tu, dia plak seboleh2nya gi sedut aiskrim dlm kon tu.. Sian aku tgk.. Maklum la jarang mkn aiskrim kon.. dah la masa ni dia tgh sema2, teruk ek aku nih!! Tgk la video kt bawah ni, cam biasa abaikan tilam busyuk & laki aku kt blakang tu..

Untuk koleksi Thomas & Friends Hamzah Iqbal plak, nenanti aku letak sbb payah benor nak amik gambo, nnti kena serbu dgn Hamzah Iqbal.. Mamat tu xboleh tgk Thomasnya kena pegang.. Dahla koleksi lego tu aku amik pagi2 buta tadi, itupon tepaksa main kejo2 dgn Hamzah Iqbal, aku amik gambo ni.. dia dah lari bawak lego yg tu.. gitu la keja aku.. tiap2 ari main kejo2 dgn sikenit nih..

Malam tadi lak, abg belanja mkn kat Restoran Rasa U.. Sedap giler ah.. Dah lama x makan siakap masam manis & sayur goreng tepung cmpo udang, sotong tah ape2 lagi tah.. Korg penah rasa ke? Ni 1st time aku makan sayur goreng tepong nih.. Sedap gak, rangup cam mkn kopok lekor.. Next time leh mkn lagi bwk mak, abah, akak, along & famili.. Itupon kalu dorg sudi datang teratak sewa murahan aku nih.. Smlm mkn tuk 2 org je dah kena RM64 huhu.. Nak buat cmne, dorg kata ikan smuanya saiz stendet (cam saiz 4 org makan je), tp aku leh abiskan sorg2.. pecaya tak? Sbb abg tukang ngabihkan sayur tu.. Nak amik gambo pon lupa sbb hp tinggal dlm keta... Rugi la plak..

K lah, arini LHDN ada buat ceramah E-Filing, aku tukang mkn free je.. Sangap sey dlm dewan tadik.. dengo pon cam masuk tinga kanan, benti rehat sat kt idung, terus kuar tinga kiri.. ye ah, tunggu gaji aku RM23K setahun baru aku dengo balik ceramah nih.. Ni pon dah time lunch.. Nak gi isi pewot dulu.. adioss!!

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP