Kenangan Bersama Kelisa







Seperti yang dijanjikan (Aku penah janji ke?? Aku lupa la.. bantai je ah.. ).. Ini lah rupanya kereta kesayangan guwe yg udah bertukar owner.. uhuk.. uhuk.. (tetiba jadi ratu air mata lak)..

Kereta sekenhen nih (ewah, kecik ati keta nih).. dibeli masa aku tgh sarat ngandungkan Hamzah Iqbal.. Kunun2nya takut aku terberanak & xdek transport, sbb tu abg beli keta nih.. Padahal keta Kenari adik aku ada kat rumah.. hihih cam lawak lak bila ingat balik..



Yg kelakonya aku amik lesen keta masa aku pregnant 4 bulan & abg amik lesen plak masa aku dah 6 bln.. Itupun sanggup gi teman abg amik lesen kt KL.. Abg dpt lulus je test.. ZOOOOMM.. bawak Kenari Jujen (adik aku) ke Riviera Resort, Melaka.. lesen pon xsiap lagi.. hahah.. takut beb!! Siap reka alasan lagi tu, "isteri saya sarat nak bawak keta la encik!".. "Kepala isteri saya pening2 la cik".. Hhaaha masa tu kan lesen aku dah ada.. Abg je yg tepaksa guna slip test keta.. Tp berkat doa org ngandung, perjalanan kitorg selamat & xdek gangguan pak polisi (kalu polis baca ni naya aku!).. ampun pak!!



Aku rasa sepanjang ada Kelisa ni, baru 2x aku bawak sbb kelisa ni manual & aku benci manual.. Penah skali abg tobat xnak ajar aku dah sbb aku gi buat u-turn tp x lepas & ada keta kt blakang.. waarggh.. gile ah!! Aku leh menten jek.. ahaks.. kamon bebeh!! Rileks ah.. Pastu slamber aku pusing.. Jantung jgn cakap ah dupdap2 tp buat muka x reti jek.. Pastu kena putu bambu ler dgn abg.. Sibaik ler muka tebal.. Sbb tu yg keta skang ni abg takut nak lepaskan aku.. Hahahhaha....



Ok la Selamat Bercuti bagi Warga Johor.. Yieaahu.. Selamat Hari Keputeraan kepada Sultan Johor.. Wah.. aku dah jadi warga johor la beb...


Aku x sempat updet bebanyak sbb abg dah dtg opis aku siap bawak helmet nak merempit.. Dah lama x merempit nih, skali ujan la plak.. aisey.. saja nak suh romentik2 arinih!!


Adios bebeh..

Comments

  1. weh..letaklah shout box..bole aku kaco ko slalu..mmmuuaaahahahahahahahampeh!!!

    ReplyDelete
  2. nak tkr keta lg beso ke..bestnye..hehe

    ReplyDelete
  3. kelisa pernah menjadi my dream car...
    sebab tak ada duit nak beli mini cooper...
    beli kelisa pun jadila...
    last-last dapat kancil saja...
    hehehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai