Powered by Blogger.

Hamzah Iqbal

 Friday, May 30, 2008

Read more...

Yat & Sewara Huduh

Yey, tadi bespren aku sejak zaman anak dara & osmet aku bagi add blog dia.. hureii... Lawok la pulok entry blog dia nih.. Dia pun ada anak gak tp girl, muda 22hari dari Hamzah Iqbal.. Slalunya kitorg tiap2 ari bebalas email je.. Tak sangka skang leh baca through blog pulak..

Cite arini..

Korang korang... korang nak tau tak.. Tadi kitorg kena buli tau kat jalanraya.. Kiranya road bully la.. Siap cina tu hon byk kali & potong keta Sue & brek sangkut2.. Selakes tul la.. Sibaik la Sue tak langgo bontot iSewara Huduh dia tu.. Mencik tau!! Citenya mcm ni, Sue ni kira driver amatur & baru je beli maivi.. Bawak pon mmg amatur giler, sampaikan brek pon tesengguk2.. So masa nak kuar simpang bawah jejantas kt area opis kitorg ni, mmg mencabo giler.. Co pilot plak lupa nak bagi direction, sbb tu si Sue ni cuak2 nak kuar simpang.. Skalinya jln belah kanan xdek org, Sue terus la kuar, rupanya ada Perdana baru kuar simpang gak sbelah kitorg so tekejut agaknya si Sue ni, dia bleh terus je kuar masuk jln besar.. Sblum tu aku dah nmpk Sewara Huduh tu tgh belumba dgn wira (agaknya, lupa la), & tgh bawak keta saing2 (sbelah2 laa).. Tup2 si Sue ni masuk lane Sewara Huduh tu.. terus ler Sewara tu kena slow (Sibaik x sondol keta Sue), Aku dah agak mesti Sue ni kena hon punya.. Rupanya bukan stakat hon sekali, siap masuk kiri & bawak sebelah keta Sue & Hon dlm 5x, pastu potong lagi keta Sue & brek tekejut2.. Geramnya......................... Pastu awek dah la cam koala.. Sibaik x jumpa kat simpang traffic light masuk opis, kalu x naya je kitorg kena f**k..

Alhamdulillah, segalanya selamat... Kejung gak kaki aku sebab tekan brek (wpun dok belakang hahaha..).

K nnti sambung lagi..

Read more...

Break Free

Sape nak tgk Hamzah Iqbal kuar dari Playard??? Angkat Tangan!!

Read more...

pagi yg gelap.. kini sudah terang..

 Wednesday, May 28, 2008

Ni sambungan video semalam.. time ni dah nampak kepenatan Hamzah Iqbal berkaraoke sampaikan tepaksa pipi dah bertongkatkan microfon.. Sian anak aku.. Time ni ada la bunyi2 lagu Ketahuan tu..

Tengahari semalam Ibu, Ayah (mertua) & Puksu datang ke rumah tuk tukar kereta. Kancil ditinggalkan dengan abg, so balik keja smlm aku naik kancil ayah.. Pelik la sket rasanya sbb slalu kalu naik kereta mesti aku regangkan kaki, tp kali ni tepaksa bengkok sbb space kecik.. Skang ni pon mmg slalu gak tumpang keta Aton kalu nak soping ke mana2 time lunch, tp slalunya aku duk belakang hehe, merasa jadik bos (sbb mmber ada 4 org).. Nasib baik aku teringat abg ckp pasal ayah pinjam kereta, kalu tak mau berjanggut aku tunggu Vios abg lalu dpn aku.. Tak sepasal kena hon dgn abg.. Aku tanya abg, boleh ke bawak manual? Abg sengih je, "awak tanya abg?? Silap org la.. Awak je yg xreti bawak manual" Cisss.. sempat dia sound aku.. Mmg silap soalan aku tanya, x sepasal kena balik..

Pastu abg dpt msg dr ayah bgtau dorg ondewei balik dr JB/Segamat (Tah aku lupa mana satu), so pakat2 kemas rumah kasi lawa sket (padahal bukan ada brg pon), & aku pon goreng la kopok ikan & udang yg jiran aku bagi dah berbulan2 lamanya... Time aku tgh goreng cucur (cucur goreng adabi laa.. ape lagik) tetiba dengo bunyi keta dpn pintu. Abg dah agak dah ayah ibu dah sampai (sbb dia kenal bunyi keta sndiri.. katanya laa..), rupanya time msg td dorg dah ada kat Ayer Itam, cehh aku ingatkan baru bertolak dari rumah Auntie Yah.. Terus dorg ke dapur nak tengok kebun cinonet kitorg.. Huhuh.. Malunya.. kebun yg x seberapa.. banyak lagi batu2 simen yg kitorg x alihkan.. anak2 pokok bendi & kacang pulak dah merimbun, x sempat nak asing2kan.. Lada basah yg ibu bagi aku pon x alihkan lagi ke tanah sbb xdek masa.. Itupun dah 2 bijik lada yg tumbuh..

Lepas siap cucur tu, bentang tikar (tikar ok, xdek lagi meja makan.. meja kopi pon tadek.. sian ek??) pastu jamu lah dgn putu bambu (yg dorg beli kat ayer itam) & cucur.. aku lupa la nak jamu keropok heheh.. Cam biasa la, Hamzah Iqbal buat perangai.. Nak menom.. nak menom.. tak abis2 nak kacau org.. Dpt plak air sejuk, lagi ler bercawan2 dia hirup.. Skejap je dorg singgah stakat nak tuko kereta & dorg terus balik ke Semerah..

Baki kuih muih suma kitorg bedal so mlm td aku xyah masak.. yey!!! Terus mandi2 & semayang maghrib & Isyak & 3 beranak tebongkang tido.. Kul 2 pagi abg bangun & jemur baju (sblum tido sempat dia basuh baju, bagus tul laki aku nih.. harusss dipuji).. Pastu tido balik.. tetiba Hamzah Iqbal bangun & terus lari ke dapo.. Tekejut aku!! Ngigau ke si kenit nih???

Aku jerit panggil dia, terus dia paling & nampak aku.. baru lah tekedik2 tido balik kt sbelah aku.. Rupanya masa dia celik mata dia x nmpk aku tido kt sbelah dia (sbb dia tido tilam paling ujung) tu yg dia berlari carik aku kat dapo (aku kan slalu duk kat dapo.. Masak.. cewahh).. Sian anak ibu nih.. Mimpi ape lah malam tadi sampaikan terjaga pagi2 buta.. Harap2 mimpi yg indah!!

So pagi ni aku terlambat bangun. Abg pon marah la gak sbb aku x kejut dia Subuh td. Aku suggest kat abg suh dia bgn dulu & pastu baru kejut aku, sebab aku ni liat tersangat2nya nak bangun pagi.. Abg marah la jugak sbb dia kata mmg aku yg kena bgn dulu & spatutnya aku gosok baju mlm bukan pepagi nih.. Adoi, bukan ape.. sonok bila aku baca blog2 lain bgtau husband dorg yg kejutkan dorg dr tido tu yg kunun2 aku nak buat camtu gak.. Skali kena marah.. haruu tul!! Takpe la.. aku try ler gosok mlm kang.. Adoi penat betul!! Ingat malam nak berehat... Susah gak nak gosok baju mlm2 sbb Hamzah Iqbal selalu kacau.. Kalu gosok pagi, slalunya si kenit tu tido so xdek la dia nak ngaco aku... wateva ah..

Sibaik gi keja td abg dah ok & masa nak kiss pp terus aku terantuk kt visor helmet abg.. Buat malu je... hikhik...

Ok tu je la

Read more...

Hadiah Untuk Mia Nur Khalilah..

 Tuesday, May 27, 2008








Hepi Besday tu Mia Nur Khalilah... (05.06.07).. Sori ler rasanya Ibu tak dapat turun KL bulan Jun ni sebab kena pi Philadelphia (Baca : PD), so sempena besday pertama Mia, Ibu cuma dapat tunjuk hadiah2 ni je. Kalu nak baju tu sila lah tunggu lagi sminggu sbb ada problem dgn pos xpress (sbb terbeli sampul kecik hehe).. Sila tunggu yee... besabar itu separuh dari iman...
(2 baju 1 seluar je tau.. Gambo banyak2 tu gimik je heheh.. )

Read more...

Hamzah Iqbal

Hamzah Iqbal bakal menggegarkan dunit AF7... jengjengjeng...


Huhuh ada gaya tak? Tapi harap2 dah beso nnti jangan la jadik penyanyi... Tak sesuai... Pitching berterabur sana sini.. Nampak tak beg AF yg dah sedia menanti??


Sekarang Hamzah Iqbal dah 1 tahun 7 bulan, apa yg dia da pandai buat??? :


1) Buat sepah, ingatkan mula2 dia nak mengemas.. rupanya makin bersepah ade la..

2) Menyanyi (cth seperti di atas), siap ada microphone tu.. Tah mana dia dpt idea tah!! Agaknya kalu still lagi duk kt KL mau tongkat Atuk KLnya diabuat microphone..

3) Panggil Ayah.. (2 suku kata dah terer), emak (pengasuh a.k.a Kak Nin) & buuu... (aik apsal aku jek jadi 1 suku kata??? Puas aku ajar Ibu tp mesti jadik buuu... lantak la janji ujung2nya sama)

4) Pandai tiru bunyik, mcm smlm ada lembu blakang rumah (lembu beb, jgn x caya.. kan aku dah duk kampung!!).. bunyik la moooookk.. mula2 dia takut, pastu dia tiru lak Mooookkk...

5) Mcm pagi td lak bgn pagi dengo la bunyik keta kulu kilir dpn rumah, pastu Hamzah Iqbal terus bangun & buat bunyik broomm broomm.. lari masuk bilik, naik kereta mainan & buat bunyik lagi broomm broomm.. tau plak tu bunyik kereta..

6) Suka main keta remote kontrol sbb kak rumah Kak Nin ada Bigfoot RC, balik rumah je melalak nak main helikopter RC ayahnya.. Bagi heli je tanak sbb dia tau ada remote, tepaksa la bagi skali dgn remote.. Bukan main lagi dia kontrol padahal bateri pon tadek heheh..

7) Pandai bukak seluar sndiri, tp kena guide laa.. Kalu tak dengan pampers2 skali dia cabut..

8) Kalu gi toilet, suh dia duduk & aku buat bunyik shhhh.. Kalu dia tgk dia punya tutt tu maknanya sat gi kuar ler air kencing.. So pasni da bleh ajar kencing kt toilet..

9) pandai mengira tu, wa, ga.. wan tu tiee... tp time abc... A.C.M.. tah mana dpt huruf ni tah..

10) kalu nak air dia jerit "ayeeeerrr..", kalu nak minum dia jerit "meenomm", kalu nak makan.. "ayeerrrr" hahah.. Kalu nak susu... dia jerit "suhsuhh!!" (sila letak lidah di antara gigi ok)..

11) eksaited kalu nampak baby, mesti jerit "bibi..bibi", sampaikan jumpa anak org dlm stroller pon dia nak cium, malu aku!! Mr Rabbit dia pon dia panggil bibi..

12) kalu suh tunjuk gigi dia tunjuk gigi, kalu suh tunjuk mata dia kelip2 mata, kalu suh tunjuk idung dia korek idung!!

13) Pantang nampak tepung, mesti amik & sapu sket2 kat pipi.. Opss dia bukan tiru aku mekap yee..... Err... ye ke?? Kalu bukak paip pon dia buat camtu gak.. err dia tiru aku amik air semayang kot???

14) Errr dah xleh recall sbb dah time kije hehehe.. (mati ler updet time kije)



Ni gambo mlm td, abis dipunggah barang mainan, sibaik satu bakul.. Kadang2 dua2 bakul dia tarik ke ruang tamu & selongkar.. Sape yg kena kemas?? Ayahnya jugak.. hahah..



Read more...

Budak Baru..

 Monday, May 26, 2008

Alaa.. enpon tetinggal, baru nak upload gambo hadiah tuk Mia Nur Khalilah... sori long, xdapekla den nak melelehkan air lior hang menengok gambo hadiah tuu... next next time ja la ek..

Arini ada sorg budak praktikal baru masuk, dari UM.. Cun??? Manade budak praktikal yg tak cun.. pastu umo lak yg muda ala2 24 thn gitu.. Haruss jantanzz-jantanzzz kopakebana kat sini teleng melihatnya.. Sampai ada yg telanggo lemari, hahahah pelik tak??? Dah ada anak/ bini/ tunang/ awek pon leh cair tgk pompuan lain.. sabau je la..

Pastu Monitor budak tu rosak (sbenonya tu monitor aku, aku dah kidnap monitor dia heheh) pastu dengan rasa tanggungjawab (hahah bersalah sebenonya) aku pon buat lah aduan, kebetulan buat aduan kat laki sndiri (bahagian jaga brg2 nih), so janji nak dtg pagi.. tup2 lepas lunch pon x sampai2 lagi laa labuu, terus aku call buat reminder.. X sampai 5 minit dah sampai.. Pastu membebel je la nak tuko itu ini, aku plak leh simpan kabel monitor tu kt laci.. Hangen je mamat tu.. Ada je kabel yg x cukup.. Pastu kulu kilir ler carik kabel, sibaik ada officer IT kt sini, kalu x makin hangeeeeennn je laki gua..

Pastu yg kelakonya, bukan main lagi laki aku pesan kt aku kalu nak bukak komputer tu pastikan itu ini la begitu begini la.. Aku pon hangguk je la.. Pastu budak praktikal tu dok perati je dari tepi.. Lepas laki aku bagi nasihat ala2 2 muka surat, dia terus blah.. Budak praktikal tu pon hangguk2 pastu ckp tima kasih (sambil laki aku blah).. pastu sengih2 kat aku.. ha ah ek baru aku tepikir, apsal la laki aku x pesan kat budak ni, kan tu komputer dia.. huhuhu beria2 dia pesan kat aku, aku pon leh lupa.. sibaik la bdk tu dengo hehe..

Segan kottt... cececeeehhh!!!

Kt sini ada sesi makan pisang goreng sambil mengayat budak praktikal.. Huhuh budak tu pon layan baeekk punya, cam dah kenal lama.. Gitu ler kalu nak berkawan, bukan macam aku nih.. Kera sumbang!! Masa baru masuk dulu senyap giler, tp muka sengihhhhh je.. Org nak tego pon takut sbb pendiam sgt.. Gitu ler aku.. Kang terlebih ramah takut org x sker.. Tp aku tgk budak2 skang terlebih ramah lak.. Sbb tu ramai kawan ye tak??? Takpe la.. sape yg nak kawan dgn aku huhuhu...

Read more...

Semalam

 Thursday, May 22, 2008

Thanks to along yg menganugerahkan award ini.. Disebabkan aku dah pengsan kt blog dia, so kali ni aku da xboleh buat eksen pengsan2 lagi.. so aku kena buat cara lain lak.. Sblum tu silalah jeles dgn award aku nih :



(kt opis aku ni time kije xleh bukak rokyu, so susah sket aku nak amik add award ni.. So kalu xnampak tu buat2 nampak la ek, atau pun pegi je kat capkunci.blogspot.com, sama je awardnya heheh) (nmpk sgt aku buat entry ni time kije hehe)..

Tima kasih mak abah adik badik suma sbb tanpa kalian, aku xtau nak guna komputer, kalu xtau nak guna komputer camne aku nak accept award ni kan?? Tima kasih jugak kat hubby yg terchenta & anakku yg ensem lagi chomel lote ala debab gitu..

Award ini untuk kalian!! (sila paste sendiri dlm blog masing2.. Err korang ada blog ke??? Hahhahaa...)

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Ok entry baru.
Smlm aku berjaya membuat sarung bantal baru tuk hamzah iqbal.. sila jeles lagi sekali..

ini sarungnya :


Wowo ada renda2 lagi gituk.. Disebabkan tali getah yg cinonet aku dah buat guna ukur tikar getah aritu & aku xingat mana aku letak (boleh bygkan tak tali getah buat ukur tikar getah?? boleh tepat ke ukurannya?), so aku siap buat taliiii ttuuu...... jap bangga sat..
Kain tu dah lama aku beli, sejak dok KL lagi. Masa tu ingat nak blaja buat baju kurung so bli la kain murahan.. Skali sampai pindah sini pon x blajo2 lagik.. Yg renda2 tu lagi ler klako.. tu aku amik dr tudung yg aku dpt skali masa beli baju tunang kat masjid india hahahah.. siot jek.. Tudung tu licin & bekilat sgt rimas aku dibuatnya.. Aku carik renda x jumpa (tipu tul, mana penah aku simpan renda) so ada la idea guna tudung nih.. Lgpun menyemak je simpan dlm almari, baik aku buat mende lain..

Ini ler ghupernya rumah aku yg seperti Batu Pahat dilanda todak selepas sesi menjahit.. Susah tul kalu ada anak yg suka mengemas ni.. Kalu boleh dgn tikar2 tu skali dia nak lipat.. ada hati nak tlg angkatkan mesin jahit.. tak padan dgn cinonet..
Yg klakarnya, selepas berhempas pulas 2 jam (2 jam tuu.. beginner ok la kan.. nak buat cemana kalu dah dpt pembantu yg suka mengemas).. siap aku sarungkan bantal tu lagi.. skalinya kannn.. skalinya..
Hamzah tanak bantal tu la.. huwaa...... tensennya!! Siap dia pulangkan balik kat aku "maa... nanak.. nanak!".. Kalu aku paksa gak dia pegang bantal tu, melalak2 dia nak pulangkan balik.. ape kes lak nih!! adakah bantal aku tu terlalu cun untuk dia yg ensem?? kecik ati ahh cmnih..
Aku try bukak sarung & bagi balik bantal tu, elok je dia peluk & bawak tido.. Huwaaaa teruk tul!! Aku cite dgn laki aku, siap dia gelak2 lagi.. ceh!!
Nnti la sambung cite..

Tgk gambo dia ni tgh minum air apple susu (buat sndiri tau, tetiba terngidam lak mlm td).. Tepaksa belenggeng sbb air tumpah.. kalu x tumpah, bukan budak2 ler namanya ye tak??

Read more...

Aktiviti minggu ini

 Tuesday, May 20, 2008


Tgk la muka Hamzah Iqbal ni? Apsal cam seram je ek? Ooo.. sebab masa ni mata dia tengah bengkak sbb nangis & sakit mata.. belah kanan tu mcm bengkak byk so tambah lagi dgn bengkak melalak, tu yg jadik mata camtu..

Sbenonya nak suh korg tgk rambut si kecik ni, amacam??? panjang ek?? Kalu buat toncit pon aku rasa dpt la 2 batang pokok kelapa cinonet.. geram tul aku! Kalu girl dah lama dah aku bli sepit rambut pink hehehhe.. Sibaik la boy.. Oleh itu......


Harus ler bawa ke kedai gunting rambut kegemaran abg.. Kedai gunting rambut Sahran kt Semerah.. cewahhh siap promote tuuu... Cara dia pegang gunting cam kartun je sbb lajuss giless... Zass zass tengok2 dah siap rambut Hamzah Iqbal.. Dulu senang je nak gunting rambut budak ni, skang kuat melalak.. Tepaksa kena kepit dgn ayahnya baru ler senang nak gunting.. Dah ler si kecik ni penggeli macam ibu dia.. heheh.. So tengok la hasil rambutnya sekarang... Sori gambo blurr sbb amik guna enpon murahan & tepaksa snap cepat2 sbb kena kejo dgn Hamzah Iqbal yg suka nak rampas enpon ibunya...


abaikan beg ala2 budak2 AF kena buang daerah sbb baru balik dr kg..


Skang da nampak kedebaban budak ni.. rambut mmg senget benget sbb xleh buat ape dah.. Dia dah melalak sampai boleh pecah cermin kedai tu kalu tunggu lagi 2-3 saat heheh.. Siap tukang gunting rambut tu mintak mahap sbb xdpt buat elok2.. xpe la bang, kitorg paham.. Kitorg pon xsanggup dengo si kecik ni meraung..

Mak metua aku pon ckp Hamzah Iqbal dah makin serasi kt tempat skang sbb Hamzah Iqbal dah makin berisi.. Kalu belari time tgh togel tu, kiut jek.. Begegar montotttts hahaha.. dah la kaler ijauu wakakakakka.... anak sapo la nih!!

Ptg smlm sempat la merembat benih2 & anak pokok dr kg tuk dibawa bercucuk tanam belakang rumah kitorg.. Huhu mcm tanah 2-3 ekar je kan?? Padahal ada la dlm 2-3 meter je hahahha... Dpt la benih bendi, kcg pjg, kecubung, anak pokok lak dpt la kelapa 2 bijik, daun pandan, cili basah, terung bulat, betik, nangka, keladi heheheheh suma campak satu tempat je.. Mintak2 jadik sbb tanah terhad.. Nnti dah naik anak2 pokok & benih tu aku post la gambo kt sini... Serai dah siap2 tanam masa mula2 dok umah ni, dah merimbun pon, rimas lak aku tgk.. Tp bila nak masak tepaksa bli serai kat kedai sbb aku xtau nak kerat serai ni, malu lak org tgk tetonggeng2 nak kerat serai.. Hahahahh pape tah aku nih.. Nak tunggu blakang rumah jadik belukar agaknya..

Tinggal nak carik limau kasturi, daun kari & daun kunyit je.. Hhahhahah tanah cinonet tu pon ada hati lagi nak carik pokok lain.. errmm, tepaksa la tanam dlm pasu.. Abg!! jom gi Care4 carik pasu murahan hehehe.. Baja pon dpt free, thanks to ayah metua den... Itu pun siap nak semaikan anak benih tuk kitorg lagi, tinggal nak amik bawak balik sini je.. Adoiii harap2 sumanya menjadik.. Abg ckp lepas ni dia xnak dengo lagi aku ajak dia gi pasar.. Lahai, kalu ikan, ayam takdek, mesti nak gi pasar jugak kan?? Takkan makan sayo je.. Abg kata, kalu ada pokok yg tanam leh kuar ayam, ikan.. konfem abg nak tanam gak hahahhaa... Ayah kata bela je la kt blakang rumah... Err... Nak siram pokok pon stakat balik keja je, ada masa ke nak bela ayam?? Takpelaahh, kalu kitorg bela ayam, sian plak org yg jual ayam tu, xdek sapa nak bli kt dorg hahaha...Padahal takut2 ayam yg kitorg bela tu mati kebulur sbb lupa kasi makan.. tak ke naya tu.. Dah leh jadi kes penderaan..

Member aku lak planning nak bela lembu & aku lak cam best je nak bela kambing, kan ke sekarang ni bekalan daging kurang.. Kalu bukak kolam ternak ikan pon best gak kan??? hahhahah aku ni dah jadi org kampung ke??? Mana semangat kebandaran aku nih??? Huwaaa dah ilang la... Smlm pon tanam pokok slamba je korek guna tgn huhuh, geli wehh.. Abg kata dok kt kg ni dah xleh geli2, kalu nak buat bakti dgn tanah pon xleh geli2.. time tu je la aku x geli.. bila pk balik heheh geli plak..

Arini nak gi carik tempat blajo jahit baju.. Mmber plak ajak blajo jahit lgsir.. Ceh, mana satu aku nak ikut ni?? Kalu blajo jahit baju, aku kena blajo sorg2, xdek geng lak nak numpang gi kelas.. Kalu gi bajo jahit lgsir skurangnya aku ada mmber nak gi kelas & nak refer kalu aku x paham.. tp xbest la jahit lgsir, aku nak jahit baju kurung tuk aku... Pastu da pandai baju kurung, blajo plak buat baju melayu.. berangannya aku!! Hihihi.. stat la tamak nih.. Tgk la cemana, harap2 kelas jahit baju yg survey mggu lpas ada gak kelas tuk blajo jahit lgsir, so aku blajo jahit baju, mmber aku blajo jahit lgsir, pastu amik hari yg sama, & pastu tuko2 la ilmu ye tak? Heheh..

Sabtu lepas anto mesin jahit SINGER mak yg aku kidnap dari KL, kena dlm RM128 sbb gigi gear dah rongak.. Sibaik yg lelain ok lagik.. tu yg makin semangat aku nak blajo menjahit nih.. Kunun2 nak blajo masak dgn mmber aku, skalinya budak2 sini kebanyakkannya makan luor sbb penat keja & kena jaga anak.. Paling koman pon masak ujung minggu.. Aiyarrrkkk aku je ke yg kena masak ari2?? Nasib ler masak sempoi2.. Kalu masak berat2 lak x mengajo ler abg sbb sibuk tunggu lauk masak.. (err yg berat2 tu tunggu ler thn dpn ek heheh..).. itupun mak metua aku kasi terung bulat 4 bijik aku dah xtau nak masak ape, siap sms mak tanya terung bulat bleh buat masak apa hahahah... abg suh buat asam pedas... ikan pon xdek, xkan la masak terung semata2?..

Skang kitorg planning baeekk punya, kitorg bli barang basah kt pasar malam rabu je la.. Lagi molek ikan & sayur2.. gemok2 x mcm kt Care4.. Bli tuk masak sminggu je, so tiap2 minggu ada la alasan aku nak gi pasar malam hahahahhahahaaa.... tp yg xbestnya, barang2 harian dah x bli kt care4 gak sbb mahal, abg ajak bli kt Wellward je.. Huhuh mmg da xdek alasan nak round2 kt Care4 or BPMall lagi huhuh.. babai soping kompleks ku... Aiseyy bekobar2 lak nak masak nih.. 1stly, aku nak buat asam pedas sampai tererrr.. Mak, kasi resepi asam pedas boyan.. Nanti email ekk.. Pastu nak buat masak lemak, pastu masak kari pastu.. pastuu... err... blaja asam pedas dulu la.. ngeri lak tgk resepi2 nih..

Arini cam pelik sket cara aku menaip sbb aku taip je apa yg telintas kt otak aku sementara bos aku gi kuar sarapan.. Nnti sambung balik.. Adioss..

pss.. mak nak ke benih2 pokok ni? Kalu nak nnti angah kidnap bawak balik KL.. Tp tunggu la benih yg kitorg tanam ni menjadik, buat malu je kalu x hidup heheh..

Read more...

Tag...

 Friday, May 16, 2008

Nak jawab tag dr Oli... (Sori Oli lama gilerrr baru aku nak jawab tag nih.. )

Tag :

1. Post YOUR photo wearing red, may it be red top, bottom, the least would be red accessories if you hate wearing red. If you can't find one, u still have an option. Either post your significant other's photo or your child's photo, if you have one. Of course they should be wearing red.

2. Let us know the reason why you were wearing that particular day. Was it your birthday, is red your fave colour or was it the shirt that you first saw in your closet that day?

3. Tag 5 people close to your heart from your blogroll.

Ini jawapannya....


Aku & Hamzah Iqbal serrrrrbaaa merah...

Masa ni majlis sanding sambut menantu (kenduri kawen adik ipo aku).. kt rumah ibu mertua aku kat Semerah, Batu Pahat...

Kiranya baju aku tu utk kaum perempuan sbelah pihak lelaki.. baju melayu hamzah tu plak tuk kaum lelaki (mesti la kan xkan lelaki pakai baju kurung plak??).. comey jek hamzah pakai baju melayu.. x rimas plak tu!! Slalunya mesti dia melalak nak bukak baju, tp aritu sampai ke tengahari dia bertahan.. Itu pun aku tepaksa tuko baju dia lepas dia tumpahkan sirap bandung kat baju tu.. Sabo je la.. tepaksa begambo dgn pengantin pakai tshirt je (tp still warna merah)..

kat bawah ni gambo adik ipo aku tgh besanding..



Selamat Pengantin baru buat Apiss & Erin..

p/s : biras aku ni pandai masak tau.. malu i.... hikhik..

tuk no. 3 tu xleh la aku nak mengetag org lain.. sbb aku xtau nak tag sape.. rasanya suma dah kena tag, aku je lambat nak menjawab hehehe..

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP