Posts

Showing posts from May, 2008

Hamzah Iqbal

Image

Yat & Sewara Huduh

Yey, tadi bespren aku sejak zaman anak dara & osmet aku bagi add blog dia.. hureii... Lawok la pulok entry blog dia nih.. Dia pun ada anak gak tp girl, muda 22hari dari Hamzah Iqbal.. Slalunya kitorg tiap2 ari bebalas email je.. Tak sangka skang leh baca through blog pulak..

Cite arini..

Korang korang... korang nak tau tak.. Tadi kitorg kena buli tau kat jalanraya.. Kiranya road bully la.. Siap cina tu hon byk kali & potong keta Sue & brek sangkut2.. Selakes tul la.. Sibaik la Sue tak langgo bontot iSewara Huduh dia tu.. Mencik tau!! Citenya mcm ni, Sue ni kira driver amatur & baru je beli maivi.. Bawak pon mmg amatur giler, sampaikan brek pon tesengguk2.. So masa nak kuar simpang bawah jejantas kt area opis kitorg ni, mmg mencabo giler.. Co pilot plak lupa nak bagi direction, sbb tu si Sue ni cuak2 nak kuar simpang.. Skalinya jln belah kanan xdek org, Sue terus la kuar, rupanya ada Perdana baru kuar simpang gak sbelah kitorg so tekejut agaknya si Sue ni, dia bleh terus …

Break Free

Sape nak tgk Hamzah Iqbal kuar dari Playard??? Angkat Tangan!!

pagi yg gelap.. kini sudah terang..

Ni sambungan video semalam.. time ni dah nampak kepenatan Hamzah Iqbal berkaraoke sampaikan tepaksa pipi dah bertongkatkan microfon.. Sian anak aku.. Time ni ada la bunyi2 lagu Ketahuan tu..

Tengahari semalam Ibu, Ayah (mertua) & Puksu datang ke rumah tuk tukar kereta. Kancil ditinggalkan dengan abg, so balik keja smlm aku naik kancil ayah.. Pelik la sket rasanya sbb slalu kalu naik kereta mesti aku regangkan kaki, tp kali ni tepaksa bengkok sbb space kecik.. Skang ni pon mmg slalu gak tumpang keta Aton kalu nak soping ke mana2 time lunch, tp slalunya aku duk belakang hehe, merasa jadik bos (sbb mmber ada 4 org).. Nasib baik aku teringat abg ckp pasal ayah pinjam kereta, kalu tak mau berjanggut aku tunggu Vios abg lalu dpn aku.. Tak sepasal kena hon dgn abg.. Aku tanya abg, boleh ke bawak manual? Abg sengih je, "awak tanya abg?? Silap org la.. Awak je yg xreti bawak manual" Cisss.. sempat dia sound aku.. Mmg silap soalan aku tanya, x sepasal kena balik.. Pastu abg dpt msg…

Hadiah Untuk Mia Nur Khalilah..

Image
Hepi Besday tu Mia Nur Khalilah... (05.06.07).. Sori ler rasanya Ibu tak dapat turun KL bulan Jun ni sebab kena pi Philadelphia (Baca : PD), so sempena besday pertama Mia, Ibu cuma dapat tunjuk hadiah2 ni je. Kalu nak baju tu sila lah tunggu lagi sminggu sbb ada problem dgn pos xpress (sbb terbeli sampul kecik hehe).. Sila tunggu yee... besabar itu separuh dari iman... (2 baju 1 seluar je tau.. Gambo banyak2 tu gimik je heheh.. )

Hamzah Iqbal

Image
Hamzah Iqbal bakal menggegarkan dunit AF7... jengjengjeng...


Huhuh ada gaya tak? Tapi harap2 dah beso nnti jangan la jadik penyanyi... Tak sesuai... Pitching berterabur sana sini.. Nampak tak beg AF yg dah sedia menanti??
Sekarang Hamzah Iqbal dah 1 tahun 7 bulan, apa yg dia da pandai buat??? :
1) Buat sepah, ingatkan mula2 dia nak mengemas.. rupanya makin bersepah ade la..2) Menyanyi (cth seperti di atas), siap ada microphone tu.. Tah mana dia dpt idea tah!! Agaknya kalu still lagi duk kt KL mau tongkat Atuk KLnya diabuat microphone..3) Panggil Ayah.. (2 suku kata dah terer), emak (pengasuh a.k.a Kak Nin) & buuu... (aik apsal aku jek jadi 1 suku kata??? Puas aku ajar Ibu tp mesti jadik buuu... lantak la janji ujung2nya sama)4) Pandai tiru bunyik, mcm smlm ada lembu blakang rumah (lembu beb, jgn x caya.. kan aku dah duk kampung!!).. bunyik la moooookk.. mula2 dia takut, pastu dia tiru lak Mooookkk...5) Mcm pagi td lak bgn pagi dengo la bunyik keta kulu kilir dpn rumah, pastu Hamzah I…

Budak Baru..

Alaa.. enpon tetinggal, baru nak upload gambo hadiah tuk Mia Nur Khalilah... sori long, xdapekla den nak melelehkan air lior hang menengok gambo hadiah tuu... next next time ja la ek..

Arini ada sorg budak praktikal baru masuk, dari UM.. Cun??? Manade budak praktikal yg tak cun.. pastu umo lak yg muda ala2 24 thn gitu.. Haruss jantanzz-jantanzzz kopakebana kat sini teleng melihatnya.. Sampai ada yg telanggo lemari, hahahah pelik tak??? Dah ada anak/ bini/ tunang/ awek pon leh cair tgk pompuan lain.. sabau je la..

Pastu Monitor budak tu rosak (sbenonya tu monitor aku, aku dah kidnap monitor dia heheh) pastu dengan rasa tanggungjawab (hahah bersalah sebenonya) aku pon buat lah aduan, kebetulan buat aduan kat laki sndiri (bahagian jaga brg2 nih), so janji nak dtg pagi.. tup2 lepas lunch pon x sampai2 lagi laa labuu, terus aku call buat reminder.. X sampai 5 minit dah sampai.. Pastu membebel je la nak tuko itu ini, aku plak leh simpan kabel monitor tu kt laci.. Hangen je mamat tu.. Ada je k…

Semalam

Image
Thanks to along yg menganugerahkan award ini.. Disebabkan aku dah pengsan kt blog dia, so kali ni aku da xboleh buat eksen pengsan2 lagi.. so aku kena buat cara lain lak.. Sblum tu silalah jeles dgn award aku nih :

(kt opis aku ni time kije xleh bukak rokyu, so susah sket aku nak amik add award ni.. So kalu xnampak tu buat2 nampak la ek, atau pun pegi je kat capkunci.blogspot.com, sama je awardnya heheh) (nmpk sgt aku buat entry ni time kije hehe)..
Tima kasih mak abah adik badik suma sbb tanpa kalian, aku xtau nak guna komputer, kalu xtau nak guna komputer camne aku nak accept award ni kan?? Tima kasih jugak kat hubby yg terchenta & anakku yg ensem lagi chomel lote ala debab gitu.. Award ini untuk kalian!! (sila paste sendiri dlm blog masing2.. Err korang ada blog ke??? Hahhahaa...)
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Ok entry baru. Smlm aku berjaya membuat sarung bantal baru tuk hamzah iqbal.. sila jeles lagi sekali..
ini sarungnya :

Wowo ada renda2 lagi gituk.. Disebabkan tali getah y…

Aktiviti minggu ini

Image
Tgk la muka Hamzah Iqbal ni? Apsal cam seram je ek? Ooo.. sebab masa ni mata dia tengah bengkak sbb nangis & sakit mata.. belah kanan tu mcm bengkak byk so tambah lagi dgn bengkak melalak, tu yg jadik mata camtu..

Sbenonya nak suh korg tgk rambut si kecik ni, amacam??? panjang ek?? Kalu buat toncit pon aku rasa dpt la 2 batang pokok kelapa cinonet.. geram tul aku! Kalu girl dah lama dah aku bli sepit rambut pink hehehhe.. Sibaik la boy.. Oleh itu......


Harus ler bawa ke kedai gunting rambut kegemaran abg.. Kedai gunting rambut Sahran kt Semerah.. cewahhh siap promote tuuu... Cara dia pegang gunting cam kartun je sbb lajuss giless... Zass zass tengok2 dah siap rambut Hamzah Iqbal.. Dulu senang je nak gunting rambut budak ni, skang kuat melalak.. Tepaksa kena kepit dgn ayahnya baru ler senang nak gunting.. Dah ler si kecik ni penggeli macam ibu dia.. heheh.. So tengok la hasil rambutnya sekarang... Sori gambo blurr sbb amik guna enpon murahan & tepaksa snap cepat2 sbb kena kejo dg…

Tag...

Image
Nak jawab tag dr Oli... (Sori Oli lama gilerrr baru aku nak jawab tag nih.. )

Tag :

1. Post YOUR photo wearing red, may it be red top, bottom, the least would be red accessories if you hate wearing red. If you can't find one, u still have an option. Either post your significant other's photo or your child's photo, if you have one. Of course they should be wearing red.

2. Let us know the reason why you were wearing that particular day. Was it your birthday, is red your fave colour or was it the shirt that you first saw in your closet that day?

3. Tag 5 people close to your heart from your blogroll.

Ini jawapannya....


Aku & Hamzah Iqbal serrrrrbaaa merah...

Masa ni majlis sanding sambut menantu (kenduri kawen adik ipo aku).. kt rumah ibu mertua aku kat Semerah, Batu Pahat...

Kiranya baju aku tu utk kaum perempuan sbelah pihak lelaki.. baju melayu hamzah tu plak tuk kaum lelaki (mesti la kan xkan lelaki pakai baju kurung plak??).. comey jek hamzah pakai baju melayu.. x rimas plak…