Hamzah Iqbal

Hamzah Iqbal bakal menggegarkan dunit AF7... jengjengjeng...


Huhuh ada gaya tak? Tapi harap2 dah beso nnti jangan la jadik penyanyi... Tak sesuai... Pitching berterabur sana sini.. Nampak tak beg AF yg dah sedia menanti??


Sekarang Hamzah Iqbal dah 1 tahun 7 bulan, apa yg dia da pandai buat??? :


1) Buat sepah, ingatkan mula2 dia nak mengemas.. rupanya makin bersepah ade la..

2) Menyanyi (cth seperti di atas), siap ada microphone tu.. Tah mana dia dpt idea tah!! Agaknya kalu still lagi duk kt KL mau tongkat Atuk KLnya diabuat microphone..

3) Panggil Ayah.. (2 suku kata dah terer), emak (pengasuh a.k.a Kak Nin) & buuu... (aik apsal aku jek jadi 1 suku kata??? Puas aku ajar Ibu tp mesti jadik buuu... lantak la janji ujung2nya sama)

4) Pandai tiru bunyik, mcm smlm ada lembu blakang rumah (lembu beb, jgn x caya.. kan aku dah duk kampung!!).. bunyik la moooookk.. mula2 dia takut, pastu dia tiru lak Mooookkk...

5) Mcm pagi td lak bgn pagi dengo la bunyik keta kulu kilir dpn rumah, pastu Hamzah Iqbal terus bangun & buat bunyik broomm broomm.. lari masuk bilik, naik kereta mainan & buat bunyik lagi broomm broomm.. tau plak tu bunyik kereta..

6) Suka main keta remote kontrol sbb kak rumah Kak Nin ada Bigfoot RC, balik rumah je melalak nak main helikopter RC ayahnya.. Bagi heli je tanak sbb dia tau ada remote, tepaksa la bagi skali dgn remote.. Bukan main lagi dia kontrol padahal bateri pon tadek heheh..

7) Pandai bukak seluar sndiri, tp kena guide laa.. Kalu tak dengan pampers2 skali dia cabut..

8) Kalu gi toilet, suh dia duduk & aku buat bunyik shhhh.. Kalu dia tgk dia punya tutt tu maknanya sat gi kuar ler air kencing.. So pasni da bleh ajar kencing kt toilet..

9) pandai mengira tu, wa, ga.. wan tu tiee... tp time abc... A.C.M.. tah mana dpt huruf ni tah..

10) kalu nak air dia jerit "ayeeeerrr..", kalu nak minum dia jerit "meenomm", kalu nak makan.. "ayeerrrr" hahah.. Kalu nak susu... dia jerit "suhsuhh!!" (sila letak lidah di antara gigi ok)..

11) eksaited kalu nampak baby, mesti jerit "bibi..bibi", sampaikan jumpa anak org dlm stroller pon dia nak cium, malu aku!! Mr Rabbit dia pon dia panggil bibi..

12) kalu suh tunjuk gigi dia tunjuk gigi, kalu suh tunjuk mata dia kelip2 mata, kalu suh tunjuk idung dia korek idung!!

13) Pantang nampak tepung, mesti amik & sapu sket2 kat pipi.. Opss dia bukan tiru aku mekap yee..... Err... ye ke?? Kalu bukak paip pon dia buat camtu gak.. err dia tiru aku amik air semayang kot???

14) Errr dah xleh recall sbb dah time kije hehehe.. (mati ler updet time kije)



Ni gambo mlm td, abis dipunggah barang mainan, sibaik satu bakul.. Kadang2 dua2 bakul dia tarik ke ruang tamu & selongkar.. Sape yg kena kemas?? Ayahnya jugak.. hahah..



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai