Posts

Showing posts from June, 2008

HATE YOU!!

AKU DAH STRESS TAHAP GABAN.. MIGRAIN KEPALA HOTAK AKU NIH DAH TAHAP MAKSIMUM DAH NI HA...

KALAU AKU LA.. KALAU AKU.. AKU TEMBAK DENGAN SENAPANG GAJAH!!!

DADA AKU DAH SAKITTTTTTTTTTT SANGAT!!



YA ALLAH YA TUHANKU, KAU PERKENANKAN LA DOAKU INI.. KAU MAAFKANLAH DIA WALAUPUN DIA TELAH MENZALIMIKU.. KAU BUKAKANLAH PINTU TAUBAT UNTUKNYA SEBELUM TERLEWAT.. KO TABAHKANLAH HATI INI DAN BERILAH KU KEKUATAN UNTUK MENEMPUH DUGAAN INI.. SESUNGGUHNYA ENGKAULAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENGAMPUN..

AMINNNNNNNNNNNN.............



sesungguhnya entri di atas bukan ditujukan buat suamiku (ilebiu mwah).. sesapa yg terasa tu cepat2 ler taubat sementara pintu taubat masih terbuka, tak takut ke seksaan neraka bagi org2 yang menzalimi orang lain??

Sabtu & Ahad

Selamat Ulangtahun Perkahwinan buat Aku & Suami Tersayang Yang ke 3 Tahun.... (tp belum setahun pon dapat duduk serumah hehehehe)...

Hadiah apa yg aku dapat?? Huhuh dapat la 2 pasang kasut ala sandal yang aku hadiahkan buat diri sendiri tapi menggunakan duit dr wallet abg... Boleh gitu?? Itu pon jadik issu.. watever la.. Sedih nih.. uhuk.. uhuk.. Baru nak pau wallet ke, handbag ke.. Takpe la.. sejak minyak naik ni, kita guna je la apa yg ada.. Sibaik la sandal tu mmg diperlukan sbb nak menunjuk2 kat opis yang bunyik kasut bertapak tebal lagi sakit telinga dari bunyik slipar yang kecepek.. kecepek tu!!! Sibaik la buku lali aku penah retak, kalu tak aku bli yg 3 inci stengah... Pastu letak ladam kuda hihihi.. Ish, bayangkan la gi toilet skang ni pon pakai kasut, mau mc tergelincir masuk mangkuk jamban.. Hikhik, ok la tu.. dah slipar tak dibenarkan lagi.. terima je la seadanya..

Aritu drive gi Senggarang tengok perabot jati.. Aku nak bli jati?? Ohh titak!! Menemankan Norabui a.k.a Abui…

HUHUHU

Memang Bz betul sekarang ni.. Bz mencarik rumah, bukannya buat kije hehehe.. Tp kije pon bizi ler jugak...

Semalam lunch hour sempat la lari ke rumah baru mmber aku (aku drive tau!!), pergh terasa menumpang seronok la kt rumah mmber aku ni & sempat berangan ada rumah sendiri.. Jenuh la aku mendesignkan susun atur perabot dia dari living hall sampai la dining hall.. Apa yang aku teringin sumanya aku suggestkan kt dia, xsangka dia berkenan.. Huhuh.. Puas gak la ati aku sbb nak susun umah sndiri tah bile, bior ler aku tulung kwn aku susun rumah dia plak. Yg bestnya, kitchen cabinet suma dah ada tinggal nak touch up sket2 je.. rega rumah tu kira dah kawtim skali dgn KC la... Porch dpn beso gedabak, sampaikan kalu Hamzah Iqbal naik beskal kt situ pon rasanya puas giler.. Letak meja lepak & pasu2 sket pon dah lawa.. eii start ler aku berangan..

astu gi la tgk rumah yg mmber aku ckp ada org nak jual, stakat lalu je la sbb lupa rumah yg mana satu.. Dpt tengok luar rumah pon jadilahh.. …

Bolehhh.. LAH..

Pak Lahhh Ohh Pak Lahh...

Disebabkan keluar Pekeliling Perbendaharaan pasal pemotongan 10% bagi peruntukan bajet setiap PTJ, tepaksa la aku bekejo call sini sana mintak dorg buat perincian baru & emailkan pada bos aku yg tepaksa attend urgent meeting kt KL arini.. Memang kelamskabots giler arini sampaikan stiap minit tepon berdering.. Kebanyakkannya yg call tu disebabkan tensen coz bos suma cuti/kursus/intervarsiti kt Sarawak.. Ada gak yg xpaham format yg patot dorg buat.. Bukan stakat dorg je, aku pon xpaham pekeliling nih!!! Bab2 bahasa bersurat ni mmg aku fail, maklumler Kertas 2 BM aku mmg cukup makan je... Pening weh, pastu layan cemacam soalan yg aku rasakan mcm pegawai je yg layak jawab.. Xpe la, bagi aku peluang jadi pegawai arini.. ecececeehhh.. Mula2 jadi pegawai, pastu jadik menteri.. Kalu jadik menteri aku potong semua elaun keraian menteri kt Malaysia nih buat cover duit minyak, bleh gitu??? Wah beso cita2 aku yg cinonet nih!! Makan gaji je la ko nab!! Tp aku sokong bu…

Hamzah Iqbal dah pandai...??

Image
Ini saya.. Muhammad Hamzah Iqbal.. Ensem tak saya??? Ayah saya baru belikan saya topi.. Mcm topi bintang 3 je kan? Hehehe..



Saya suka lah pakai topi nih heheh... Rasa mcm nak tanggal jee (ish ibu jeling laa..)

Apa yg saya dah pandai buat?? Nanti ibu saya ceritakan...

Haritu (lupa nak updet) pengasuh Hamzah Iqbal bgtau, dia dah notti.. Ini aduan pengasuhnya :

1) Suka masuk telekong anak Kak Nin (pengasuh) & mesti anak Kak Nin ketawa & tepaksa berenti semayang

2) Suka buli abg botak (budak umo 3 thn yg Kak Nin jaga)

3) Tak suka dengan baby (Budak umo bwh 1thn yg Kak Nin jaga jugak)

4) Suka tolak baby bila baby jalan.. Ish2.. camne nak kasi adik nih..

5) Kalu sedara Kak Nin datang, mesti Hamzah Iqbal org yg mula2 tunjuk perangai.. kunun2 dia ler yg paling best..

6) Kalu baby duduk atas riba Kak Nin, mesti Hamzah Iqbal ngamuk & tolak baby..

7) Kalu ada org lain yang nak naik tangga, mesti Hamzah Iqbal berlari naik tangga dulu.. Kunun2 tangga tu dia punya laa.. kudukut tul!!

8) Suka hibur…

Ego Ibu Mertuaku

Image
Aku lupa nak cite kt korang ek pasal Ego Mak Mertua aku..
Heheh mak mertua aku tak ego laaa.... Ego tu motor terbaru dia.. Ayah metua aku yg belikan.. Aku panggil dorg ibu,ayah je la ek... so korg tau la yg dorg tu mertua aku..
Ayah blikan ibu Ego sbb senang ibu nak gi Yassin or memana sbb slama ni ibu bwk motor ayah pon cuak2 gak la, sampaikan x boleh nak bonceng org lain takut jatuh, kecuali adik ipo aku yg paling kecik sbb ringan hehee.. So dengan Ego ni, senang ler ibu nak bejalan2 & senang ler uda bawak gi keje hehehehe...

Pastu abg pon pinjam ler ego ni bawak kitorg jln2.. sampai kt dpn sungai, abg turun & pegang Hamzah Iqbal. Abang suh aku naik & try motor nih.. Siyesly aku ckp, sejak kes aku langgo pagar pokok dpn balai bomba (Org BTR mesti tau tempat nih) & kes aku terpress motor abg sampai lagi skit masuk sungai.. aku dah jadik fobia.. Abg suh gak press sket2.. aku pon press, tekejut punya pasal.. aku tahan dgn kaki, masa tu mmg nak nangis dah sbb tekejut.. Ska…

MHI Look-alike Meter

Image

Eksidente

Disebabkan entry aku sblum ni pasal Sewara Huduh yg ala2 nak membuatkan kitorg eksiden, so pada awal Jun ni aku pon nak cite entry pasal eksiden..

Malam tadi kan korang, kitorg balik la dari Kg.. Pastu kan tengah2 sedap borak2 bisnes dgn laki aku masa kat area Parit Karjo kot tak silap aku (skang aku dah jadi org Parit OK).. tetiba aku dengo laki aku ngucap.. Suspek tul la aku dibuatnya.. Siap brek & tepusing sket ke Kanan.. Sibaik xdek keta kt lane betengangan kitorg.. Brrr. berderau darah aku.. Rupanya betul2 kat dpn kitorg ada Gen2/Persona (aku x pasan sbb gelap) kaler putih sudah tebabas masuk ke line kitorg (line laju) & laki aku agak mesti driver dia tarik handbreak sbb tetiba terdrift terus tebabas tepi jalan.. Nauzubillah...

Riso wehh, kalu dia langgo kitorg cemana? Dah la Hamzah Iqbal tengah lena diulit intan kt baby seat belakang.. Adoii!! Pastu yg paling ngeri skali, dia dah nak tersapu sorg mamat yg naik moto blakang keta tu.. eii korang leh bayangkan tak??? Alhamdul…