Powered by Blogger.

HATE YOU!!

 Thursday, June 26, 2008

AKU DAH STRESS TAHAP GABAN.. MIGRAIN KEPALA HOTAK AKU NIH DAH TAHAP MAKSIMUM DAH NI HA...

KALAU AKU LA.. KALAU AKU.. AKU TEMBAK DENGAN SENAPANG GAJAH!!!

DADA AKU DAH SAKITTTTTTTTTTT SANGAT!!



YA ALLAH YA TUHANKU, KAU PERKENANKAN LA DOAKU INI.. KAU MAAFKANLAH DIA WALAUPUN DIA TELAH MENZALIMIKU.. KAU BUKAKANLAH PINTU TAUBAT UNTUKNYA SEBELUM TERLEWAT.. KO TABAHKANLAH HATI INI DAN BERILAH KU KEKUATAN UNTUK MENEMPUH DUGAAN INI.. SESUNGGUHNYA ENGKAULAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENGAMPUN..

AMINNNNNNNNNNNN.............



sesungguhnya entri di atas bukan ditujukan buat suamiku (ilebiu mwah).. sesapa yg terasa tu cepat2 ler taubat sementara pintu taubat masih terbuka, tak takut ke seksaan neraka bagi org2 yang menzalimi orang lain??

Read more...

Sabtu & Ahad

 Monday, June 23, 2008

Selamat Ulangtahun Perkahwinan buat Aku & Suami Tersayang Yang ke 3 Tahun.... (tp belum setahun pon dapat duduk serumah hehehehe)...

Hadiah apa yg aku dapat?? Huhuh dapat la 2 pasang kasut ala sandal yang aku hadiahkan buat diri sendiri tapi menggunakan duit dr wallet abg... Boleh gitu?? Itu pon jadik issu.. watever la.. Sedih nih.. uhuk.. uhuk.. Baru nak pau wallet ke, handbag ke.. Takpe la.. sejak minyak naik ni, kita guna je la apa yg ada.. Sibaik la sandal tu mmg diperlukan sbb nak menunjuk2 kat opis yang bunyik kasut bertapak tebal lagi sakit telinga dari bunyik slipar yang kecepek.. kecepek tu!!! Sibaik la buku lali aku penah retak, kalu tak aku bli yg 3 inci stengah... Pastu letak ladam kuda hihihi.. Ish, bayangkan la gi toilet skang ni pon pakai kasut, mau mc tergelincir masuk mangkuk jamban.. Hikhik, ok la tu.. dah slipar tak dibenarkan lagi.. terima je la seadanya..

Aritu drive gi Senggarang tengok perabot jati.. Aku nak bli jati?? Ohh titak!! Menemankan Norabui a.k.a Abui (Fiza, ish byknya nama timangan ko) yang kepingin nak bli jati 3 seaters yg murahan itew! Murah giler sey, kalu kt luar mau sribu lebih, tp kt senggarang dpt 650 jek, itupun bukan barang 2nd tau!! Baru lagik nih, bau kedai pon x hilang!! Tp KIV dulu tunggu suaminya yg nak balik dari Intervasiti kt Sarawak. Mata aku dah stat berdarah tgk perabot2 kt situ, termasuk meja makan ala Jepun yg baru je rega sratus lebih.. Uihh..

Pastu spatutnya nak gi Rengit Sabtu lepas coz nak gi tgk perabot 2ndhand tp disebabkan Pn Ahbui kita kensel coz ada org datang nak uko langsir kt rumah baru (ceceehhh, jelez nih) terus ler kensel dgn Aton yang setia menunggu di traffic light pertama Simpang Senggarang.. Oleh kerana aku dah lawa2 siap mekap + berblaus gitu, aku ajak gak abg kuar gi memana. Dlm pala otak pikir nak gi Jusco Tebrau jek (maklum ler baru dpt duit claim heheheh), tah cemana terkuar lak cadangan nak gi umah Adik ipo aku kat Tampoi.. So ke sana la kitorg!!

Gi JB lalu jln dalam & skejap je dah sampai. Angah (Adik ipo aku, ala.. yg baru kawen tu!!) tgh kerja lagi (org imigresen nih!! Ada sesapa alien yg xdek passport??) Bininya pon baru balik dr kursus (Cikgu nih), so kitorg pon jalan2 la kt Jusco Tebrau sambil servey beskel Hamzah Iqbal, mahal la plak.. lenkali je la ye Hamzah Iqbal.

Dalam kul 2 lebey kot, baru ler sampai kt rumah angah. Rumah flat kuarters tp dalamnya dah full dgn perabot. Lawa sey, malu jek dia dtg uma aritu.. dah ler rumah aku tu perabot stakat 2-3 ketul jek.. Borak2 & Erin (biras aku) ajak tido la plak, mula2 segan la kan.. dah la ngacau dorg yg tgh mood hanimun. Abg beria2 nak tdo situ tp aku bg alasan xbawak baju & susu Hamzah Iqbal, terus dorg ajak gi Giant la plak.. Adoi, berabis la dlm sratus lebih semata2 nak bli keperluan kitorg 3 branak & toiletries suma. Dapat ler pyjama, blaus & slack tuk aku hihih, rasanya dah berbulan2 aku xbli baju & suar baru.. Dinner kt KFC & terus balik kuarters. Sampai uma kul 9 tu angah plak gi keja, tinggal ler kitorg berborak2.

Dalam kul 12 Abg & Hamzah Iqbal dah tido depan tv, aku lak still borak2 lagi dgn Erin. Pusing tgk jam dah kul 3 pagi, sambung borak lagi.. Kul 5.30 pagi baru ler abis borak. Adoi rabak bijik mata.. Best jugak biras aku ni.. dapat dibuat kawan sekepala.. Aku ingatkan dia jenis yg susah nak join dgn org cam aku nih.. Dia plak ingatkan aku ni jenis lembut2 gitew... Ah, x kose hihi.. Skang dah paham perangai memasing, so lepas nih mmg ke mana2 kenduri kitorg berkepit je la hihihih...

Abg kata masa masuk Subuh tetiba Hamzah Iqbal bangun melalak & terus berlari gi dapur. Cam biasa la, kat rumah pon gitu gak. Kalu dia x perasan aku tido kat sbelah mesti dia dah berlari ke dapur. Aku bleh tak sedo diri, sibaik abg perasan!! Kul 7 lebih abg kejutkan aku tanya kat mana kunci pintu dpn sbb angah dah balik keje, aku mamai2 suh abg kejut Erin hihi malas tul aku nih!! Sambung balik tido, nk kul 9 kot baru bangun. Rupanya Erin pon sama cam aku hihih.. Memasing mmg mamai giler..

Siap2 suma, kul 10 gitew terus singgah ke Sinai, rumah famili Erin. Dpt ler tapau nasik ayam yg sedapnya tak terkira.. Konvoi ke Batu Pahat lalu Highway, boleh tahan gak angah lenjan Myvi erin sampai 140km/j. Abg pon dah tersedap bawak laju sampaikan da x ingat harga minyak naik. Kat Tol Ayer Itam memasing berpecah. Kitorg balik rumah dulu menyekek nasik ayam sbb dah kebulo, sempat la tuko pampers Hamzah Iqbal suma.. Rupanya Angah & erin singgah KFC dulu menyekek gak sbb memasing kebulo x lunch lagik.. Sampai kg aku da xtahan mata sepet giler, terus sambung tido.. Erin dah tido dari JB ke kg so dorg terus ke kenduri kawen Koteng.. Ibu kejutkan aku sbb Hamzah Iqbal berak, ish kacau daun tul la.. Lepas cebok abg pulak sambung tido.. Petang tu borak2 sambil layan durian & rambutan. Kul 8-9 lebih Angah & erin balik JB & kitorg kul 10 baru bertolak ke Parit Raja..

Sampai laa ni mata aku still rabak x cukup tido.. Salah siapakah aku ngantuk?? Oh.. kita salahkan bos la sbb x kasi amik MC hihih..

Read more...

HUHUHU

 Tuesday, June 17, 2008

Memang Bz betul sekarang ni.. Bz mencarik rumah, bukannya buat kije hehehe.. Tp kije pon bizi ler jugak...

Semalam lunch hour sempat la lari ke rumah baru mmber aku (aku drive tau!!), pergh terasa menumpang seronok la kt rumah mmber aku ni & sempat berangan ada rumah sendiri.. Jenuh la aku mendesignkan susun atur perabot dia dari living hall sampai la dining hall.. Apa yang aku teringin sumanya aku suggestkan kt dia, xsangka dia berkenan.. Huhuh.. Puas gak la ati aku sbb nak susun umah sndiri tah bile, bior ler aku tulung kwn aku susun rumah dia plak. Yg bestnya, kitchen cabinet suma dah ada tinggal nak touch up sket2 je.. rega rumah tu kira dah kawtim skali dgn KC la... Porch dpn beso gedabak, sampaikan kalu Hamzah Iqbal naik beskal kt situ pon rasanya puas giler.. Letak meja lepak & pasu2 sket pon dah lawa.. eii start ler aku berangan..

astu gi la tgk rumah yg mmber aku ckp ada org nak jual, stakat lalu je la sbb lupa rumah yg mana satu.. Dpt tengok luar rumah pon jadilahh.. Beria2 aku cite dgn abg, & abg pon dah approved, tinggal nak gi tgk je rumah tu InsyaAllah petang Khamis ni.. Hikhik.. doakan la ye segalanya settle...

Pastu ada cite pasal Hamzah Iqbal, masa amik dia dr rumah pengasuh terus pengasuh dia bgtau pipi kiri bawah mata dia lebam coz jatuh dari kerusi malas.. Hamzah Iqbal kan suka terjun so kunun2 nak terjun dari kerusi malas sekalinya kaki dia tersangkut kat tali2 kerusi tu terus ler kepala terantuk kat lantai.. Lahai siannya anak ibu nih!! Tak sempat pon aku nak tuam sbb melayankan perasaan si mamat ni yang makin lasak & manja..

Semalam ajar dia mengira.. Pandai pulak kira dari 1 sampai 5 :

atu.. uwa.. iga... mpat.. emaa... pastu terus jadi lapan, spoloh.. Hahahah ok la tuh.. pelan2 kayuh.. Itu pun aku dah bangga giler, belum 2thn lagi hehehe.. ABC pon bunyik dah ada cuma berterabur.. asik dgn ACM jek, wan tu trii pon tu je la yg dia tau.. four takdek terus ke five hehehe... suka sgt dgn no. 5... Pastu aku baca la Aliff baa taa.. terus dia senyap.. Heheheh salah aku gak sbb khayal nak suh dia membaca sampaikan lupa nak ngajo dia ngaji.. aritu kt Carefour ada cardboad blajar jawi & sembahyang, nanti nak belikan la.. Dia tu cepat sgt nak meniru cakap org.. Contohnya mcm baby... Mula2 ckp bebi.. tetiba tuko jd babii lak.. adoiiiiiii....... riso aku!!! Kang kwn2 dia cakap babii.. dia ingatkan baby lak..

Ok la time kije..

Opss, tahniah kat kawan aku sbb dpt naik jd W27 hikhikhik..

& Tahniah kt kawan2 HUKM (sekarang PPUKM kan?) dah dpt W32 & W27 gak hehe.. musim naik pangkat nih!!!..

Read more...

Bolehhh.. LAH..

 Thursday, June 12, 2008

Pak Lahhh Ohh Pak Lahh...

Disebabkan keluar Pekeliling Perbendaharaan pasal pemotongan 10% bagi peruntukan bajet setiap PTJ, tepaksa la aku bekejo call sini sana mintak dorg buat perincian baru & emailkan pada bos aku yg tepaksa attend urgent meeting kt KL arini.. Memang kelamskabots giler arini sampaikan stiap minit tepon berdering.. Kebanyakkannya yg call tu disebabkan tensen coz bos suma cuti/kursus/intervarsiti kt Sarawak.. Ada gak yg xpaham format yg patot dorg buat.. Bukan stakat dorg je, aku pon xpaham pekeliling nih!!! Bab2 bahasa bersurat ni mmg aku fail, maklumler Kertas 2 BM aku mmg cukup makan je... Pening weh, pastu layan cemacam soalan yg aku rasakan mcm pegawai je yg layak jawab.. Xpe la, bagi aku peluang jadi pegawai arini.. ecececeehhh.. Mula2 jadi pegawai, pastu jadik menteri.. Kalu jadik menteri aku potong semua elaun keraian menteri kt Malaysia nih buat cover duit minyak, bleh gitu??? Wah beso cita2 aku yg cinonet nih!! Makan gaji je la ko nab!! Tp aku sokong buat kursus kt tempat sndiri, sbb mmg membazir duit pon buat kt hotel2 luar nih, pastu keje kita lak nak cek bajet cukup ke tak!! Tp kalu x agensi kerajaan yg sewa hotel secara beramai2, sape lagi ek? Nak harapkan pelancong tempatan? Nak bli beras pon nyorok2 kira duit dlm wallet, pelancong asing??? Err bleh la.. ok kita harapkan pelancong asing jela.. Eh, warga tempatan kita pon kaya laaa... Ok ah, segelintir je yg kira duit dlm wallet, yg lelain swap kredit kad je.. Lupa lak aku!!

Pasal gaji 2kali sbulan pon aku x puas ati.. Nanti ujung bulan mcm xnampak je duit lebihan utk buat simpanan.. Ye ah kalau dah namanya manusia (mcm aku nih), dpt duit tgh bulan mesti la buat belanja brg dapo, kalu nak bayo utang pon rasanya xcukup takpun kena ketepikan dulu tuk bayar ujung bulan.. konfem la duit tgh bulan tu buat duit belanja dapo.. sedangkan gaji ujung bulan pon susah nak bajet saving, inikan pula gaji 2x sbln.. tah bape tah dpt saving skang nih.. Tawakkal je la.. Kad?? kad kredit kan ada.. swap je la.. Eii, tak sedo ke aku dlm golongan yg nyorok2 kira duit dlm wallet? harus aku lupa diri arini!!

Psl opsyen bersara pulak, aku x pilih opsyen nak bersara umo 58thn, tah2 masa tu aku dah xde ati nak buat kije, mesti ingat cucu kt rumah je (wahh jauhnya angan2).. aku dah siap2 kira umo sesuai aku nak bersara, so aku stick pada opsyen aku yg lama, 55 @ 56thn (aku lupa aku amik mana, tp xkisahla beza sthn je)..

Pastu baru aku terfikir pasal pinjaman perumahan.. kalu aku x buat pinjaman sekarang sampai abis pencen pon aku x abis bayo lagi.. Dah la pencen dapat sparuh gaji je, nnti gaji tu abis tuk bayar duit rumah.. adoii tanak la mcm tu!! Aku terbayang dah pencen nnti skurangnya aku ada bukak bisnes.. xkisah la seciput mana pon bisnes tu.. Aku skang giler duit!! Ye, Pak Lah telah menjadikan aku seorang penggila duit!! mari mari mari.. sapa mau kasi duit kat saya angkat wallet!!!

Contoh pengiraan bayaran perumahan yg aku dah bincang dengan suami aku :

Kalu aku stat potong pinjaman perumahan masa umo aku 29thn, & tempoh bayaran pinjaman tu paling koman pon 25 thn, maknanya aku abis bayo dlm umo aku : 29+25 = 54thn (tuanya aku!!)
Opsyen bersara yang aku pilih : 55-56thn
Kesimpulannya : Maknanya kalu umo aku panjang (InsyaAllah) & sihat, sebelum bersara tu sempat ler aku merasa gaji bersih aku byk sket sbb xpotong pinjaman perumahan hehhee... Kalu aku mintak bersara awal pon xpe la, cuma bape thn je aku kena cover duit pencen tuk bayo duit rumah.. Adoii time ni ler nyesal giler xbli rumah awal.. Bli kt KL pon xpe kan sbb skurangnya aku leh sewa & leh tampung pinjaman aku.. hihihi...

Dah la, payah no keje gomen nih.. Byk terikat dgn prosedur tp kalu prosedur tuk kesenangan masa depan aku x kisah.. Jgn makin menyusahkan ade la.. Ingat, hati rakyat kena jaga.. Kitorg dah jalankan kewajipan sebagai rakyat setiap 5thn sekali, so sekarang giliran kerajaan pulak menjalankan kewajipan menjaga kebajikan rakyat.. Kebajikan?? Hikhik.. teringat aku negara kebajikan!!!

Read more...

Hamzah Iqbal dah pandai...??

 Tuesday, June 10, 2008


Ini saya.. Muhammad Hamzah Iqbal.. Ensem tak saya??? Ayah saya baru belikan saya topi.. Mcm topi bintang 3 je kan? Hehehe..



Saya suka lah pakai topi nih heheh... Rasa mcm nak tanggal jee (ish ibu jeling laa..)

Apa yg saya dah pandai buat?? Nanti ibu saya ceritakan...

Haritu (lupa nak updet) pengasuh Hamzah Iqbal bgtau, dia dah notti.. Ini aduan pengasuhnya :

1) Suka masuk telekong anak Kak Nin (pengasuh) & mesti anak Kak Nin ketawa & tepaksa berenti semayang

2) Suka buli abg botak (budak umo 3 thn yg Kak Nin jaga)

3) Tak suka dengan baby (Budak umo bwh 1thn yg Kak Nin jaga jugak)

4) Suka tolak baby bila baby jalan.. Ish2.. camne nak kasi adik nih..

5) Kalu sedara Kak Nin datang, mesti Hamzah Iqbal org yg mula2 tunjuk perangai.. kunun2 dia ler yg paling best..

6) Kalu baby duduk atas riba Kak Nin, mesti Hamzah Iqbal ngamuk & tolak baby..

7) Kalu ada org lain yang nak naik tangga, mesti Hamzah Iqbal berlari naik tangga dulu.. Kunun2 tangga tu dia punya laa.. kudukut tul!!

8) Suka hiburkan ati org2 yg dtg kt rumah Kak Nin sampaikan ada yg nak bwk balik lag.. Ish manablehh..



Kalu kat rumah plak Hamzah Iqbal suka :

1) Letak jari kt belakang pintu, lepas tu tunggu aku tolak pintu tu.. Pastu melalak.. tau plak sakit tp tetap nak letak kt situ.. Kdg2 saja je aku tgk, lepas dia letak jari mesti dia jeling2 aku..

2) Pantang dengo lagu mesti cepat2 nak joget.. Kdg2 lagu 2-3 saat pon dia leh joget.. Dah la pala senget2 dgn hentak2 kaki lagi..

3) Dah pandai panggil ayah.... mak.. tp bila suh panggil ibu tetap panggil Babuuu.. Kalu suh tunjuk pon dia dah pandai dah, dah kenal org.. Nmpk gambo ayah pon dah jerit Ayaaahh.. tp tunjuk gambo ibu dia ckp "nanakk.." sambil geleng kepala.. bila aku suh cakap "i lebiuuu" nnti dia kata "Babuuu" waahhaha.. ibu & ilebiu bunyiknya samaa je, can do laaa!~

4) Pantang nampak air mesti dia jerit "Ndak ayer".. ndak ok bukan nak.. pastu bila bagi minum dlm cwn mesti dia blubbing air dlm tu.. sabo je la..

Ok save dulu yg ni.... lenkali sambung

Read more...

Ego Ibu Mertuaku

 Thursday, June 5, 2008

Aku lupa nak cite kt korang ek pasal Ego Mak Mertua aku..

Heheh mak mertua aku tak ego laaa.... Ego tu motor terbaru dia.. Ayah metua aku yg belikan.. Aku panggil dorg ibu,ayah je la ek... so korg tau la yg dorg tu mertua aku..
Ayah blikan ibu Ego sbb senang ibu nak gi Yassin or memana sbb slama ni ibu bwk motor ayah pon cuak2 gak la, sampaikan x boleh nak bonceng org lain takut jatuh, kecuali adik ipo aku yg paling kecik sbb ringan hehee.. So dengan Ego ni, senang ler ibu nak bejalan2 & senang ler uda bawak gi keje hehehehe...


Pastu abg pon pinjam ler ego ni bawak kitorg jln2.. sampai kt dpn sungai, abg turun & pegang Hamzah Iqbal. Abang suh aku naik & try motor nih.. Siyesly aku ckp, sejak kes aku langgo pagar pokok dpn balai bomba (Org BTR mesti tau tempat nih) & kes aku terpress motor abg sampai lagi skit masuk sungai.. aku dah jadik fobia.. Abg suh gak press sket2.. aku pon press, tekejut punya pasal.. aku tahan dgn kaki, masa tu mmg nak nangis dah sbb tekejut.. Skalinya abg gi press plak minyak (masa ni aku sorg je atas moto, abg berdiri kt sbelah) terus moto tu ke depan & aku yg panik ni plak nak tekan brek, aku bleh terpress lagi laju.. Pe lagik.. aku tahan ler dgn kaki.. Skalinya kaki aku terlipat & terseret atas jln, jln tu plak batu2 kerikil halus tu.. adoiii!! Tah cemana motor tu benti, terus aku bangun (sibaik abg sempat sambo moto tu) & ape lagik nangis ler.. Sakit wooooooooooooo.............


Lepas kena pujuk tu baru ler ok sket & terus balik rumah.. Malu je dorg tgk mata aku merah hihihi.. kensel la bli Ego kalu camni, sbb abg kata thn ni abis bayo moto, nak sambo lak ego hehe.. takot beb!!

Read more...

MHI Look-alike Meter

 Tuesday, June 3, 2008

MyHeritage: Look-alike Meter - Family history software - Free family tree

Read more...

Eksidente

 Monday, June 2, 2008

Disebabkan entry aku sblum ni pasal Sewara Huduh yg ala2 nak membuatkan kitorg eksiden, so pada awal Jun ni aku pon nak cite entry pasal eksiden..

Malam tadi kan korang, kitorg balik la dari Kg.. Pastu kan tengah2 sedap borak2 bisnes dgn laki aku masa kat area Parit Karjo kot tak silap aku (skang aku dah jadi org Parit OK).. tetiba aku dengo laki aku ngucap.. Suspek tul la aku dibuatnya.. Siap brek & tepusing sket ke Kanan.. Sibaik xdek keta kt lane betengangan kitorg.. Brrr. berderau darah aku.. Rupanya betul2 kat dpn kitorg ada Gen2/Persona (aku x pasan sbb gelap) kaler putih sudah tebabas masuk ke line kitorg (line laju) & laki aku agak mesti driver dia tarik handbreak sbb tetiba terdrift terus tebabas tepi jalan.. Nauzubillah...

Riso wehh, kalu dia langgo kitorg cemana? Dah la Hamzah Iqbal tengah lena diulit intan kt baby seat belakang.. Adoii!! Pastu yg paling ngeri skali, dia dah nak tersapu sorg mamat yg naik moto blakang keta tu.. eii korang leh bayangkan tak??? Alhamdulillah segalanya selamat.. termasuk la mamat tu.. Lepas kereta tu terbabas tepi jalan (ada la rumput2 & pokok sket, x pasan lak ada longkang ke tak), kitorg terus jln je x brenti, bawak budak kan.. xberani nak benti2 tepi jln nih.. Aku dah gosok dada tekejut xabis lagi.. Ngucap xtau ler bape puluh kali.. Sampai kat satu traffic light tu, tetiba mamat yg nak kena sapu tu leh benti sbelah pintu penumpang keta kitorg.. Laki aku pon bukak cermin belakang & tanya mamat tu.. Mamat tu aku tgk cam mamai2 ataupun tekejut xtau la aku, dia bleh ckp "taktau la bang.. driver ngantuk kot"

Pastu baru aku pasan mamat tu benti jauh giler dari garisan traffic light.. Aik, bukan ke kalu moto slalu benti betul2 kat garisan TL? Aku pelik gak.. Aku ckp dgn laki aku "Bang.. bang.. agaknya mamat tu tgh tekejut kot?? Tah2 tgh menggigil lagi.. Kalu x, xkan dia leh benti kat sbelah keta kita? Keta kita kan jauh dr traffic light?" Heheh nak tegelak pon ada gak.. Muka cam poyo giler mamat tu.. Aku ckp dgn laki aku.. hati di dalam siapa yg tau.. Tah2 tekencing dlm seluor hehehe.. Ya ampun! Tak pun dia benti sbb nak borak dgn kitorg.. heheh logik tak??

Kesimpulannya, aku pon rasa driver tu ngantuk sbb slama kitorg dok blakang dia, nmpk ok jek dia bawak.. Takkan mabuk kot? Kalu x mesti dr bando keta dia dah ke kiri ke kanan.. Tah2 telelap skejap masa bawak keta.. Apa? Ingat xleh ke?? Laki cousin aku leh slamba telelap time bawak keta.. Kalu xcaye tanya mak aku.. heheh.. Ni contoh yg xbaik ye adik2..

Masa raya thn lepas xsilap aku, kitorg follow satu iswara ni (rasanya la.. dah lupa).. Skali dia leh sebat kon yg dok tecongok tak bersalah kat tepi jln tu & terpusing sampai tetanggal bumper.. Alhamdulillah laki aku dpt kontrol stering.. Kalu x dgn kitorg2 skali dia sebat.. Ni pon kes ngantuk sbb tetiba keta dia senget ke tepi.. Harap2 famili kitorg x mcm tu..

Pasal kontrol stering ni tingat masa aku keja spital dulu.. Aku cuti & kena amik adik aku kt spital (dia pon keje situ gak), kebetulan aku baru bgn tido.. Terus capai kunci & mak aku pon ikut gak.. org tgh mamai kan.. Time nak buat pusing roundabout cinonet kt dpn spital, tah cemana aku leh lost kontrol & tebabas naik divider, siap nak belanggar dgn iswara yg dtg dr dpn (kebetulan iswara ni mmber aku yg bawak).. Pastu terus buat muka selamba masuk lane balik & terus jemput adik aku.. Mak aku dah cuak giler.. Aku rasa dia lagi kuat jerit dari aku hehehe.. Sori ye mak!!! Dah ler masa tu aku peknen xingat bape bln.. Gigil2 jugak, tp tah masa tu cam xdek perasaan.. cam poyo la skejap.. Ni suma penangan baru bgn tido la nih..

Esoknya satu opis kecoo pasal aku tebabas tu.. Yg kelakonya siap kwn aku puji sbb aku leh kontrol stering dgn muka yg xdek perasaan hahahah.. Lawak siot.. xtau le puji ke keji!!

Ok bebalik pada cite selain dr eksiden..

Kwn aku dah meracun aku masuk kelas menjahit pulok.. Aritu jenuh aku mencarik kwn.. Bile buku nota dah sampai, ada plak mmber yg teringin nak blajo sesama.. Aisey.. kena bajet smula la sbb blaja buat baju kurung je mau sratus lebih.. Yg menjahit tu suma aku ok la sbb ada laaa sket2 pengalaman blajo ERT masa skolah dulu.. Tang leher tu yg aku fail.. Aku tingat lagi masa aku buat baju kurung kedah, bajunya dah ok.. Tetiba lehernya dah cemacam fesyen.. cam pentagon pon ada gak aku tgk heheh.. Cam ne nak buat leher yg bulat lagi mampat serta gebus?? Ish mcm kek la pulok.. Tu yg aku heran tu & itu yg aku paling naaakkk sgt belajo.. Ish bagus jugak masuk kelas ni kan, sbb ada cikgu.. Nota yg aku bli tu pon bab2 leher ni mmg aku x paham.. Err.. bang.. bajet tuk masuk kelas ni ade lagi tak?? Aritu kan dah bincang (xtau ler bajet ni dah tuko ke bajet lain plak heheh..)

Pastu.. perhatian.. perhatian!! Kalu cukup bajet (xtermasuk bajet masuk kelas menjahit) insyaAllah ujung bulan Jun ni aku akan kembali ke tanahair.. Huwaahahahaha.. mcm ler aku dok obersi.. aku akan kembali ke sekolah hehe.. Tak la.. aku akan balik ke KL jumpa mak apak along adik & anak buah ku yg montel itu!!

Pastu ada bisnes yg akan dibincangkan dgn kwn aku kt KL.. Hahahah kan target aku nak jadik bisneswoman.. Yo la tuh!!

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP