Powered by Blogger.

Eksidente

 Monday, June 2, 2008

Disebabkan entry aku sblum ni pasal Sewara Huduh yg ala2 nak membuatkan kitorg eksiden, so pada awal Jun ni aku pon nak cite entry pasal eksiden..

Malam tadi kan korang, kitorg balik la dari Kg.. Pastu kan tengah2 sedap borak2 bisnes dgn laki aku masa kat area Parit Karjo kot tak silap aku (skang aku dah jadi org Parit OK).. tetiba aku dengo laki aku ngucap.. Suspek tul la aku dibuatnya.. Siap brek & tepusing sket ke Kanan.. Sibaik xdek keta kt lane betengangan kitorg.. Brrr. berderau darah aku.. Rupanya betul2 kat dpn kitorg ada Gen2/Persona (aku x pasan sbb gelap) kaler putih sudah tebabas masuk ke line kitorg (line laju) & laki aku agak mesti driver dia tarik handbreak sbb tetiba terdrift terus tebabas tepi jalan.. Nauzubillah...

Riso wehh, kalu dia langgo kitorg cemana? Dah la Hamzah Iqbal tengah lena diulit intan kt baby seat belakang.. Adoii!! Pastu yg paling ngeri skali, dia dah nak tersapu sorg mamat yg naik moto blakang keta tu.. eii korang leh bayangkan tak??? Alhamdulillah segalanya selamat.. termasuk la mamat tu.. Lepas kereta tu terbabas tepi jalan (ada la rumput2 & pokok sket, x pasan lak ada longkang ke tak), kitorg terus jln je x brenti, bawak budak kan.. xberani nak benti2 tepi jln nih.. Aku dah gosok dada tekejut xabis lagi.. Ngucap xtau ler bape puluh kali.. Sampai kat satu traffic light tu, tetiba mamat yg nak kena sapu tu leh benti sbelah pintu penumpang keta kitorg.. Laki aku pon bukak cermin belakang & tanya mamat tu.. Mamat tu aku tgk cam mamai2 ataupun tekejut xtau la aku, dia bleh ckp "taktau la bang.. driver ngantuk kot"

Pastu baru aku pasan mamat tu benti jauh giler dari garisan traffic light.. Aik, bukan ke kalu moto slalu benti betul2 kat garisan TL? Aku pelik gak.. Aku ckp dgn laki aku "Bang.. bang.. agaknya mamat tu tgh tekejut kot?? Tah2 tgh menggigil lagi.. Kalu x, xkan dia leh benti kat sbelah keta kita? Keta kita kan jauh dr traffic light?" Heheh nak tegelak pon ada gak.. Muka cam poyo giler mamat tu.. Aku ckp dgn laki aku.. hati di dalam siapa yg tau.. Tah2 tekencing dlm seluor hehehe.. Ya ampun! Tak pun dia benti sbb nak borak dgn kitorg.. heheh logik tak??

Kesimpulannya, aku pon rasa driver tu ngantuk sbb slama kitorg dok blakang dia, nmpk ok jek dia bawak.. Takkan mabuk kot? Kalu x mesti dr bando keta dia dah ke kiri ke kanan.. Tah2 telelap skejap masa bawak keta.. Apa? Ingat xleh ke?? Laki cousin aku leh slamba telelap time bawak keta.. Kalu xcaye tanya mak aku.. heheh.. Ni contoh yg xbaik ye adik2..

Masa raya thn lepas xsilap aku, kitorg follow satu iswara ni (rasanya la.. dah lupa).. Skali dia leh sebat kon yg dok tecongok tak bersalah kat tepi jln tu & terpusing sampai tetanggal bumper.. Alhamdulillah laki aku dpt kontrol stering.. Kalu x dgn kitorg2 skali dia sebat.. Ni pon kes ngantuk sbb tetiba keta dia senget ke tepi.. Harap2 famili kitorg x mcm tu..

Pasal kontrol stering ni tingat masa aku keja spital dulu.. Aku cuti & kena amik adik aku kt spital (dia pon keje situ gak), kebetulan aku baru bgn tido.. Terus capai kunci & mak aku pon ikut gak.. org tgh mamai kan.. Time nak buat pusing roundabout cinonet kt dpn spital, tah cemana aku leh lost kontrol & tebabas naik divider, siap nak belanggar dgn iswara yg dtg dr dpn (kebetulan iswara ni mmber aku yg bawak).. Pastu terus buat muka selamba masuk lane balik & terus jemput adik aku.. Mak aku dah cuak giler.. Aku rasa dia lagi kuat jerit dari aku hehehe.. Sori ye mak!!! Dah ler masa tu aku peknen xingat bape bln.. Gigil2 jugak, tp tah masa tu cam xdek perasaan.. cam poyo la skejap.. Ni suma penangan baru bgn tido la nih..

Esoknya satu opis kecoo pasal aku tebabas tu.. Yg kelakonya siap kwn aku puji sbb aku leh kontrol stering dgn muka yg xdek perasaan hahahah.. Lawak siot.. xtau le puji ke keji!!

Ok bebalik pada cite selain dr eksiden..

Kwn aku dah meracun aku masuk kelas menjahit pulok.. Aritu jenuh aku mencarik kwn.. Bile buku nota dah sampai, ada plak mmber yg teringin nak blajo sesama.. Aisey.. kena bajet smula la sbb blaja buat baju kurung je mau sratus lebih.. Yg menjahit tu suma aku ok la sbb ada laaa sket2 pengalaman blajo ERT masa skolah dulu.. Tang leher tu yg aku fail.. Aku tingat lagi masa aku buat baju kurung kedah, bajunya dah ok.. Tetiba lehernya dah cemacam fesyen.. cam pentagon pon ada gak aku tgk heheh.. Cam ne nak buat leher yg bulat lagi mampat serta gebus?? Ish mcm kek la pulok.. Tu yg aku heran tu & itu yg aku paling naaakkk sgt belajo.. Ish bagus jugak masuk kelas ni kan, sbb ada cikgu.. Nota yg aku bli tu pon bab2 leher ni mmg aku x paham.. Err.. bang.. bajet tuk masuk kelas ni ade lagi tak?? Aritu kan dah bincang (xtau ler bajet ni dah tuko ke bajet lain plak heheh..)

Pastu.. perhatian.. perhatian!! Kalu cukup bajet (xtermasuk bajet masuk kelas menjahit) insyaAllah ujung bulan Jun ni aku akan kembali ke tanahair.. Huwaahahahaha.. mcm ler aku dok obersi.. aku akan kembali ke sekolah hehe.. Tak la.. aku akan balik ke KL jumpa mak apak along adik & anak buah ku yg montel itu!!

Pastu ada bisnes yg akan dibincangkan dgn kwn aku kt KL.. Hahahah kan target aku nak jadik bisneswoman.. Yo la tuh!!

0 comments:

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP