Hati ku yg tersirat!!

Lately ni life aku cam kucar kacir sket.. Tah la mebi aku yg jadik penyebab kucar kacir kot.. wateva la kan.. Sibaik la blog ni online, kalu diary tertutup yg boleh tulis tuk diri sndiri dah lama aku luah cemacam kt sini.. Tp xbest la block blog ni sbb dr blog ni ler aku jumpa kawan2, baca blog kakak aku & tunjuk kt mak aku gambo2 Hamzah Iqbal yg dah makin beso..

Aku ni bukan seorg yg sempurna, so bila aku dengo mcm2 cite yg terjadi kat org itu la ini la.. hati mana yg x risau... Sikit sebanyak mesti terdetik punya!! Tapi tangan aku ni cuma 2, kaki aku ni pon cuma 2.. kalu lapan dah lama aku jadik labah2 (tingat Hamzah Iqbal suka nyanyi lagu satu labah2 suka panjat perigi.. hikhik..) Aku ni pon manusia bukan robot yg x perlu berehat.. Patut ler org kata sblum kawen kena ada kekuatan mental & fizikal.. Lepas kawen x paham lagi.. Dah ada anak sorg ni baru paham!! Nak kata mental & fizikal aku kuat, x jugak sbb down jugak kdg2 aku dibuatnya.. Camne nak kasi kuat??? Camni la kita usaha dulu, & kita tawakkal & berserah je kat Allah s.w.t. Kadang2 aku lupa kuasa DIA & aku alpa yg aku ni hamba DIA.. Bila da terantuk baru tengadah ye tak?? So mari kita mulakan dari sekarang..

Papepon mental aku dah penat & berat.. tinggal fizikal je yg masih lagi boleh berjalan.. Alhamdulillah, DIA tak lumpuhkan fizikal aku.. Itupun banyak mengelat.. Err korang paham ke apa aku ckp nih?? Org tgh down ni mmg bile taip jd merepek sket.. Baca je la kalu sanggup!!

Kat opis pon byk menyumbang pada kedownan aku.. Terima kasih pada kakak2 yg berjiwa power rangers kerana berhati mulia menilai kehebatan kuasa aku melalui aura yg kuar dr badan aku yg dia bleh nampak dari jauh!! Wah, hebatkan?? Tak payah ajak masuk gelanggang dia da tau level power aku kat ner.. Wow ni dah mcm game street fighter la plak!! Takpe.. takpe.. ni bukan salah kakak2 power rangers.. Ni salah patik pacal yg hina ni gak!! Dah la pacal (pacal tu ape? cam pecal lak aku rasa) pastu hina lak tu.. Tak sedo diri tul aku nih!!

Pape pon majulah sukan untuk org2 yg x bersukan!!.. caucin cau!!

(byk yg tersirat dlm ni, cuma carik!! hikhik..)

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai