Powered by Blogger.

Sabtu & Ahad

 Monday, June 23, 2008

Selamat Ulangtahun Perkahwinan buat Aku & Suami Tersayang Yang ke 3 Tahun.... (tp belum setahun pon dapat duduk serumah hehehehe)...

Hadiah apa yg aku dapat?? Huhuh dapat la 2 pasang kasut ala sandal yang aku hadiahkan buat diri sendiri tapi menggunakan duit dr wallet abg... Boleh gitu?? Itu pon jadik issu.. watever la.. Sedih nih.. uhuk.. uhuk.. Baru nak pau wallet ke, handbag ke.. Takpe la.. sejak minyak naik ni, kita guna je la apa yg ada.. Sibaik la sandal tu mmg diperlukan sbb nak menunjuk2 kat opis yang bunyik kasut bertapak tebal lagi sakit telinga dari bunyik slipar yang kecepek.. kecepek tu!!! Sibaik la buku lali aku penah retak, kalu tak aku bli yg 3 inci stengah... Pastu letak ladam kuda hihihi.. Ish, bayangkan la gi toilet skang ni pon pakai kasut, mau mc tergelincir masuk mangkuk jamban.. Hikhik, ok la tu.. dah slipar tak dibenarkan lagi.. terima je la seadanya..

Aritu drive gi Senggarang tengok perabot jati.. Aku nak bli jati?? Ohh titak!! Menemankan Norabui a.k.a Abui (Fiza, ish byknya nama timangan ko) yang kepingin nak bli jati 3 seaters yg murahan itew! Murah giler sey, kalu kt luar mau sribu lebih, tp kt senggarang dpt 650 jek, itupun bukan barang 2nd tau!! Baru lagik nih, bau kedai pon x hilang!! Tp KIV dulu tunggu suaminya yg nak balik dari Intervasiti kt Sarawak. Mata aku dah stat berdarah tgk perabot2 kt situ, termasuk meja makan ala Jepun yg baru je rega sratus lebih.. Uihh..

Pastu spatutnya nak gi Rengit Sabtu lepas coz nak gi tgk perabot 2ndhand tp disebabkan Pn Ahbui kita kensel coz ada org datang nak uko langsir kt rumah baru (ceceehhh, jelez nih) terus ler kensel dgn Aton yang setia menunggu di traffic light pertama Simpang Senggarang.. Oleh kerana aku dah lawa2 siap mekap + berblaus gitu, aku ajak gak abg kuar gi memana. Dlm pala otak pikir nak gi Jusco Tebrau jek (maklum ler baru dpt duit claim heheheh), tah cemana terkuar lak cadangan nak gi umah Adik ipo aku kat Tampoi.. So ke sana la kitorg!!

Gi JB lalu jln dalam & skejap je dah sampai. Angah (Adik ipo aku, ala.. yg baru kawen tu!!) tgh kerja lagi (org imigresen nih!! Ada sesapa alien yg xdek passport??) Bininya pon baru balik dr kursus (Cikgu nih), so kitorg pon jalan2 la kt Jusco Tebrau sambil servey beskel Hamzah Iqbal, mahal la plak.. lenkali je la ye Hamzah Iqbal.

Dalam kul 2 lebey kot, baru ler sampai kt rumah angah. Rumah flat kuarters tp dalamnya dah full dgn perabot. Lawa sey, malu jek dia dtg uma aritu.. dah ler rumah aku tu perabot stakat 2-3 ketul jek.. Borak2 & Erin (biras aku) ajak tido la plak, mula2 segan la kan.. dah la ngacau dorg yg tgh mood hanimun. Abg beria2 nak tdo situ tp aku bg alasan xbawak baju & susu Hamzah Iqbal, terus dorg ajak gi Giant la plak.. Adoi, berabis la dlm sratus lebih semata2 nak bli keperluan kitorg 3 branak & toiletries suma. Dapat ler pyjama, blaus & slack tuk aku hihih, rasanya dah berbulan2 aku xbli baju & suar baru.. Dinner kt KFC & terus balik kuarters. Sampai uma kul 9 tu angah plak gi keja, tinggal ler kitorg berborak2.

Dalam kul 12 Abg & Hamzah Iqbal dah tido depan tv, aku lak still borak2 lagi dgn Erin. Pusing tgk jam dah kul 3 pagi, sambung borak lagi.. Kul 5.30 pagi baru ler abis borak. Adoi rabak bijik mata.. Best jugak biras aku ni.. dapat dibuat kawan sekepala.. Aku ingatkan dia jenis yg susah nak join dgn org cam aku nih.. Dia plak ingatkan aku ni jenis lembut2 gitew... Ah, x kose hihi.. Skang dah paham perangai memasing, so lepas nih mmg ke mana2 kenduri kitorg berkepit je la hihihih...

Abg kata masa masuk Subuh tetiba Hamzah Iqbal bangun melalak & terus berlari gi dapur. Cam biasa la, kat rumah pon gitu gak. Kalu dia x perasan aku tido kat sbelah mesti dia dah berlari ke dapur. Aku bleh tak sedo diri, sibaik abg perasan!! Kul 7 lebih abg kejutkan aku tanya kat mana kunci pintu dpn sbb angah dah balik keje, aku mamai2 suh abg kejut Erin hihi malas tul aku nih!! Sambung balik tido, nk kul 9 kot baru bangun. Rupanya Erin pon sama cam aku hihih.. Memasing mmg mamai giler..

Siap2 suma, kul 10 gitew terus singgah ke Sinai, rumah famili Erin. Dpt ler tapau nasik ayam yg sedapnya tak terkira.. Konvoi ke Batu Pahat lalu Highway, boleh tahan gak angah lenjan Myvi erin sampai 140km/j. Abg pon dah tersedap bawak laju sampaikan da x ingat harga minyak naik. Kat Tol Ayer Itam memasing berpecah. Kitorg balik rumah dulu menyekek nasik ayam sbb dah kebulo, sempat la tuko pampers Hamzah Iqbal suma.. Rupanya Angah & erin singgah KFC dulu menyekek gak sbb memasing kebulo x lunch lagik.. Sampai kg aku da xtahan mata sepet giler, terus sambung tido.. Erin dah tido dari JB ke kg so dorg terus ke kenduri kawen Koteng.. Ibu kejutkan aku sbb Hamzah Iqbal berak, ish kacau daun tul la.. Lepas cebok abg pulak sambung tido.. Petang tu borak2 sambil layan durian & rambutan. Kul 8-9 lebih Angah & erin balik JB & kitorg kul 10 baru bertolak ke Parit Raja..

Sampai laa ni mata aku still rabak x cukup tido.. Salah siapakah aku ngantuk?? Oh.. kita salahkan bos la sbb x kasi amik MC hihih..

2 comments:

mrs hafiz June 24, 2008 at 12:42 AM  

happy anniversary!!

byknye xtvt ko selly.. tak terkejar aku.. (sapa suruh aku kejar kan) aku tak kejar, aku baca jek..hehe

wah sungguh bagus skali tgk iqbal cari ko di dapur.. nampak sgt, kau mmg rajin duk dapur.. kuat masak eh....

Ibu_Hamzah July 30, 2008 at 12:23 PM  

bukan sbb aku rajin masak, sbb aku rajin masuk bilik air.. tu yg dia berlari gi dapo tu.. sbb nak tgk ada org dlm bilik air ke tak hihih

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP