Sebelum dan Selepas

Mari tgk rumah sewa aku sebelum dah selepas

SEBELUM


Cantik tak rak tv ni?? hihih..


SELEPAS


Setelah bodek2 dpt ler RM200 daripada ...... ehehhe...


SEBELUM


Abaikan playard & tilam tu yee... time ni x kemas lagi..


SELEPAS


Hihihi lawa tak?? Ok tgk secara close-up kt bawah nih


Langsir ni aku jahit sndiri beb!! Kain bli kt PrimaModa dgn harga semeter RM3.20 (beli sampai 26 meter, guna duit claim nih). Lawa tak? Ala2 kaler merah kuning gitu.. Keliling langsir tu aku jahit dgn riben merah.. Ala langsir pon pakai spring jek.. X planning pon nak letak ropol2.. bile gantung jd ropol lak hihi... Mesti korg xleh imagine kan?


Table Runner yg dijahit sndiri gak, keliling pon ada riben merah. Tak bape smooth sbb jahitan still bengkang bengkok tp pedulik hapa aku!! Tinggal nak bli rambu-ramba ujung runner tp xjumpa kt kedai mana ada jual.. Err, meja kopi + tikar kayu pon baru bli tu.. Harga tikar + meja kopi + kabinet tv = rm370.. Alah membeli menang memakai!!




Gambar Hamzah Iqbal dgn misai santa klausnya.. Sbenonya tu benang2 langsir yg dah begumpal, suka tul dia kutip & memain kt idung dia. Kdg2 kalu aku x nmpk tu nnti dia masuk dlm sbelah lobang idung & terus gi memain cam xdek pape jek.. Kdg2 dia mkn benang tu, bila nmpk aku je terus dia kuarkan & selit bawah tikar..

Cuba besokan gambar Hamzah Iqbal, mesti perasan muka sbelah kanan dia cam lebam kan??? Sbenonya tu hasil daripada lipstick pink aku yg dia dah jolok dgn pensil, pastu sapu kt muka cam pakai compact powder.. Jgn plak kata aku dera anak aku.. tu bukan lebam tau!!!!

Comments

  1. selly. aku patut mencontohi tip berjimat cermat dari ko ni..
    aku dah terlebih spedn bulan ni.. asik membeli kain..skali tgk bil dr tailor aku.. mau aku puasa 2 bulan sebelum raya.. :(

    ReplyDelete
  2. cantik la sofa kau tu..
    kau pandai jahit eh..
    jahit baju sendiri ke selly?
    leh la buat tambah duit amik upah jait tak?

    ReplyDelete
  3. aku x reti jahit baju ler.. jahit lurus pon jd bengkang bengkok, nak buat leher bulat terus jadik pentagon hihih...

    mggu dpn aku stat belajo jahit baju.. blajo dgn org kg sini jek.. nak masuk kelas mnjahit kt sini rm250 stakat blajo baju kurung.. mahal giloss!!

    da pandai nnti aku jahit baju sndirik jek, jimat ongkos tuk raya hehehe..

    ReplyDelete
  4. wah pandai ko jahit langsir..tp langsir tuh kalo panjang smpi lantai lg cun ko..hehe

    ReplyDelete
  5. hahahaha.. xleh buat pjg la.. nnti anak aku gayut.. xsepasal jadik tarzan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai