Posts

Showing posts from July, 2008

Cerita Aku

Sabtu lepas gi blajo menjahit lagi, tp kali ni frust betul sbb sempat jahit tangan, pesak & kekek je.. Lerr beria2 aku ckp dgn abg minggu ni last menjahit, siap planning dgn Aton nak pakai baju yg aku jahit ari Senin ni, rupanya hampeh hihi.. Tu la, sape suh dtg lambat & lemau guna mesin jahit.. ekceli makcik tu guna mesin jahit style dolu2 yg kaki kena goyang tu.. Mana la aku reti.. Tiap2 kali goyang mesti aku tergostan, menjerit ler makcik tu sbb nnti benang bergumpal. Heheh tak sepasal rosak lak satu2nya mesin jahit carik rezeki makcik tu.

Akhirnya balik rumah terus aku sambung jahit lengan lagi sbelah guna mesin jahit Singer otomatik. Senang baitu!! Tekan je zrassss siap!! Nak je aku sambung bhgn badan tp kang over dr sifu la plak.. Pasni tinggal nak jahit badan, leher & kain.. Cececehh cam senang je dengo kan??? Sbenonya yg lelain tu aku tau sesikit, tinggal leher je yg aku problem, so kalu makcik tu ajo aku buat leher je InsyaAllah yg lelain aku leh buat sndiri. Tapi…

Perkembangan Hamzah Iqbal

Perkembangan terbaru Hamzah Iqbal..

1. Dah kenal kartun.. Kalau nampak je @ dengar je lagu Fifi and the flowertots tu.. terus ler dia jerit " fifihh.. fifihh..", Postman Pat, dia jerit "patpat..patpat".. Kalu thomas dia jerit "kut-kut" <-- yg ni xpernahnya betul!! @ ultraman dia jerit "Akkemmen!!".. siap dgn gaya tangan skali (ni mesti terkenan dgn anak ita.itu nih hihih..)

2. Da pandai naik sofa pastu terjun gaya spiderman (siap depa kaki tangan) & landing baik punya atas tilam.. kalau aku tengah baring atas tilam, naya kena smackdown bdn aku nih.. meleleh gak la air mata aku, sakit woo.. Kadang2 kena pala lutut aku, tp skejap je dia melalak, nnti naik balik sofa pastu jerit "Akkemmenn!!" Aku tengok cite ultraman xdek lak dia ajo panjat2 & terjun.. Tah mana cite wrestling anak aku tgk tah!!

3. Da pandai nangis siap tutup2 muka dgn tgn bile aku tak paham apa yg dia nak.. Seboleh2nya nak aku paham & ikut dia.. Ada masa aku l…

Revised Balik Apa Yang Berlaku Minggu2 Lepas..

Perghh.. rindunya dgn blog aku nih.. Dah lama giler aku x updet.. Ni suma gara2 keja yg xmenentu.. Pastu balik lak awal, mmg xdek masa la nak merendek dgn blog kesayangan aku nih.. Lunch hour plak kdg2 buat kije, kdg2 kuar dr opis.. Adoiii!! Nasib ko la blog dlm tuan cam aku nih..
Perkembangan terbaru pasal diri aku (selain dr keja.. boring la cite psl keje) :
1) Aku dlm proses beli rumah kat area opis aku nih.. Yg paling penting tak over dr bajet. Yg lelain nti aku cite lenkali sbb td aku dah taip tetiba ilang lak.. tensen tul!!
2) Tgh belajar menjahit dgn sorg makcik kt Parit Hj. Ali. Alhamdulillah, dlm masa 4 jam belajar.. dah boleh potong 2 pasang baju (baju aku & Aton). Sibaik Aton kenal makcik ni, so xyah la membazir sampai rm300 nak belajo kt kelas menjahit. Yg bestnya makcik ni ajo tak pakai tali tape pon.. Main uko gitu2 je, so anak murid dia pon dpt ilmu uko2 gitu gak la.. Aku pon tak reti guna tali tape heheh.. Tp aritu jahit langsir bukan main lagi aku uko pakai tape.. Mi…

Sebelum dan Selepas

Image
Mari tgk rumah sewa aku sebelum dah selepas

SEBELUM


Cantik tak rak tv ni?? hihih..


SELEPAS


Setelah bodek2 dpt ler RM200 daripada ...... ehehhe...


SEBELUM


Abaikan playard & tilam tu yee... time ni x kemas lagi..


SELEPAS


Hihihi lawa tak?? Ok tgk secara close-up kt bawah nih


Langsir ni aku jahit sndiri beb!! Kain bli kt PrimaModa dgn harga semeter RM3.20 (beli sampai 26 meter, guna duit claim nih). Lawa tak? Ala2 kaler merah kuning gitu.. Keliling langsir tu aku jahit dgn riben merah.. Ala langsir pon pakai spring jek.. X planning pon nak letak ropol2.. bile gantung jd ropol lak hihi... Mesti korg xleh imagine kan?


Table Runner yg dijahit sndiri gak, keliling pon ada riben merah. Tak bape smooth sbb jahitan still bengkang bengkok tp pedulik hapa aku!! Tinggal nak bli rambu-ramba ujung runner tp xjumpa kt kedai mana ada jual.. Err, meja kopi + tikar kayu pon baru bli tu.. Harga tikar + meja kopi + kabinet tv = rm370.. Alah membeli menang memakai!!




Gambar Hamzah Iqbal dgn misai santa klausnya.. S…

Hati ku yg tersirat!!

Lately ni life aku cam kucar kacir sket.. Tah la mebi aku yg jadik penyebab kucar kacir kot.. wateva la kan.. Sibaik la blog ni online, kalu diary tertutup yg boleh tulis tuk diri sndiri dah lama aku luah cemacam kt sini.. Tp xbest la block blog ni sbb dr blog ni ler aku jumpa kawan2, baca blog kakak aku & tunjuk kt mak aku gambo2 Hamzah Iqbal yg dah makin beso..

Aku ni bukan seorg yg sempurna, so bila aku dengo mcm2 cite yg terjadi kat org itu la ini la.. hati mana yg x risau... Sikit sebanyak mesti terdetik punya!! Tapi tangan aku ni cuma 2, kaki aku ni pon cuma 2.. kalu lapan dah lama aku jadik labah2 (tingat Hamzah Iqbal suka nyanyi lagu satu labah2 suka panjat perigi.. hikhik..) Aku ni pon manusia bukan robot yg x perlu berehat.. Patut ler org kata sblum kawen kena ada kekuatan mental & fizikal.. Lepas kawen x paham lagi.. Dah ada anak sorg ni baru paham!! Nak kata mental & fizikal aku kuat, x jugak sbb down jugak kdg2 aku dibuatnya.. Camne nak kasi kuat??? Camni la ki…

Tag dr Maria..

Senaraikan 5 hadiah yg anda impikan dgn alasan:

Susah aku nak jwb soklan ni sbb aku bukan org yg selalu dimanjakan dengan hadiah (slalu kalu nak beli sndiri je)

1. bunga dari org tersayang
2. kad harijadi dari org tersayang
3. surprise present dr org tersayang
4. family yg bahagia & anak yg sihat & pintar
5. org tersayang sponsor belajar kemahiran (xkisah la apa2 kemahiran)


5 Impresi terhadap orang yang diminati:

Hubby :
- sorg yg straight 2 da point, tegas, xsker mmbazir, xpandai pujuk & selamba

Hamzah Iqbal :
- very da manja gitu, x sker kena tinggal, cepat tangkap apa yg org ajar, kedekut xkasi org pegang barang dia & tak takut dgn org (ni paling bahaya sbb suma org dia nak ikut)

(yg ni aku ngelat sket sbb aku bagi impression utk 2 org yg aku minati)

5 perkara yang dibenci:

- Hamzah Iqbal kena pukul/cubit/lempang/tengking (pedih ati aku)
- kena marah membabi buta
- org yg x pandai jaga hati
- tak paham perangai aku (tolong la paham perangai aku yg suka simpan perasaan ni)