Cerita Aku

Sabtu lepas gi blajo menjahit lagi, tp kali ni frust betul sbb sempat jahit tangan, pesak & kekek je.. Lerr beria2 aku ckp dgn abg minggu ni last menjahit, siap planning dgn Aton nak pakai baju yg aku jahit ari Senin ni, rupanya hampeh hihi.. Tu la, sape suh dtg lambat & lemau guna mesin jahit.. ekceli makcik tu guna mesin jahit style dolu2 yg kaki kena goyang tu.. Mana la aku reti.. Tiap2 kali goyang mesti aku tergostan, menjerit ler makcik tu sbb nnti benang bergumpal. Heheh tak sepasal rosak lak satu2nya mesin jahit carik rezeki makcik tu.

Akhirnya balik rumah terus aku sambung jahit lengan lagi sbelah guna mesin jahit Singer otomatik. Senang baitu!! Tekan je zrassss siap!! Nak je aku sambung bhgn badan tp kang over dr sifu la plak.. Pasni tinggal nak jahit badan, leher & kain.. Cececehh cam senang je dengo kan??? Sbenonya yg lelain tu aku tau sesikit, tinggal leher je yg aku problem, so kalu makcik tu ajo aku buat leher je InsyaAllah yg lelain aku leh buat sndiri. Tapi nak tunggu tang leher tu adoiii lamanyaaaa......

Lepas jahit tu laki aku ajak gi JB rumah Angah & tido sana coz Ahad nak cabot gi Kota Tinggi ada jemputan. Gerak kul 9-10, singgah bli sate ayam sbb nak meraikan biras aku yg tgh pregnant sminggu. Hihi cam xcaye je Angah nak dpt anak!! Budak terjal tuu... Bagus la, selama ni asik memain dgn anak buah jek.. sampai kul 11mlm, borak2 & mkn, kul 1 baru tido (dgn Hamzah Iqbal skali tido lewat)..

Terjaga kul 8.30 bile Hamzah Iqbal kejutkan suh buat susu. Ish selamba bangun lambat kt rumah org hihih.. Sarapan pastu kul 10 lebih bertolak ke Felda Sg. Mas, Kota Tinggi. Feldanya dah jumpa, tp kendurinya xjumpa lak sbb peta x betul.. Sibaik tak salah makan kenduri org lain hihih, sempat singgah tanya jln & terus gi mkn..

Mula2 sampai tu cam cuak la nak masuk sbb org suma tgk kitorg semacam. Aku lak pakai Jeans & blaus coz maleh pakai baju kurung nnti payah nak main keja2 dgn Hamzah Iqbal.. Mula2 nak makan tu cam segan2 la, lauk plak Nasik Ayam huhu dah la tgh lapo.. Call pengantin, rupanya dah pegi kt tempat bersanggar, terus salam & balik. Sibaik masa balik makcik2 tu suma dah jd peramah, siap memain dgn anak aku lagi hihihhi..

Ondewei nak carik jln kuar (susah tul nak carik jln kuar kt Felda ni ek?), terserempak dgn pengantin kt tengah2 jln, slamba berenti & tanya jln kuar.. Pastu terus menuju ke Sekolah Menengah Teknik Kota Tinggi, tempat abg sekolah dr form 4 sampai form 5 (tp x abis, kenapa x abis? Heheh panjang citenya.. Xyah la cite nnti kena jeling hehee)..

Mula2 cuak gak nak masuk takut guard marah, tetiba guard siap angkat tangan kt kitorg ape lagi terus ler abg masuk & round2 gi menjejak kasih.. Suma ditunjuknya kt aku, bengkel, hostel, kelas & toilet pon dia tunjuk. Lepas tu gerak gi Air Terjun Kota Tinggi, dah la jalan berbelit2, sampai je kt dpn pintu pagar, kena bayo RM9 sorg, ish rugi je masuk dah la stakat nak lepak jek, terus patah balik.. Ondewei balik tu Hamzah Iqbal muntah 2 kali..

Kali pertama mcm fountain siap abis nasik2 suma melekat kt kepala dia.. Bleh bayangkan tak?? eii.. Tepaksa benti tepi jln & mandikan dia dgn air mineral & tukar baju suma.. Pastu dia bleh nyanyi2 lagi.. Aku pon duk belakang dgn dia coz baby seat dah kena muntah & letak dlm boot.. Pastu dia muntah lagi, sibaik aku sempat tadah dgn baju koto, masa ni muka dia dah pucat lesi, bibir dah putih abis.. bagi minum air coklat & mkn coklat milo (coz nak kasi dia tenaga), terus aku dodoi2 dia & dia tido atas pangku aku.. Perghh bleh bayangkan tak aku terpaksa riba budak 13 kilo dari KT ke Batu Pahat.. Pergh, menggigil seyy..

Endingnya Senin aku gi keja, tp mlm tu aku dah menggigil satu badan.. Xleh bangun langsung.. Flat abis, Selasa tu aku MC, siap doc bagi aku ubat tenaga hehehe.. So hari ni kena keja la.. Adoiiyaiii...

Sabtu - Ahad ni ada Family Day kat Tiara Beach Resort, PD.. Heheh ada sesapa yg gi sana? Leh jumpa hikhik..

Comments

  1. babe..aku mmg x leh jahit la..dah blajar pun kejap je ingat pastu lupa balik..dan aku x minat la..tu yg s msk otak ek

    ReplyDelete
  2. nanti kasi entry hasil jahitan mu ittew k..

    me 1st time masuk felda, mak aii..
    susah nye nak masuk ke area felda tu.. nak kuar pun.. suspen aje sepanjang jalan..

    ReplyDelete
  3. hi ibu hamzah....rajinnya belajar menjahit...dulu masa belum kawin pernah gak belajar..siap satu baju..terus malas dah..senang lagi beli..hehehe

    ReplyDelete
  4. ita.. aku rasa kalu ko terer menjahit mesti lagi havoc gulatis + euro moda ko rembat..

    maria.. malu nak paste gambo.. stakat siap ketiak + lengan je.. tah2 lagi 3thn baru siap.. felda ni senang je kalu byk sigboard.. kalu xdek signboard konfem aku cam rusa masuk kg...

    umi mia.. lahai ruginya.. dah leh jimat duit bayar gaji tukang jahit tau!! eii bestnya kalu reti jait..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai