Powered by Blogger.

Wallpaper..

 Wednesday, August 27, 2008

Wallpaper terbaruku.. Sempene Famili Day di Tiara Beach Resort, PD..



Read more...

Smlm punyer celita

 Tuesday, August 26, 2008

Ahad lepas kitorg berlari ke Ayer Hitam untuk membeli barang2 di bawah ini..

Pasu = RM50
Ranting & bunga dr daun getah = RM10 (2btg)
Ranting putih & Merah = RM10 (3 ranting)
Jumlah = RM70


Dan ini lah hasilnya.........


Dan ginilah ruang tamu aku berubah wajah..

Aritu aku cerita yg aku berkenan dgn bunga sabun... So inilah bunganya...


Chantek kan?? Kena spray dgn air tiap2 ari.. baru wangi baunya.. Alas tv tu sbenonya table runner tp disebabkan Hamzah Iqbal suka menyepahkan, aku letak je atas tv.. Ada lagi aku bli, aku bli penyangkut potpouri ala2 henglish stail tuk letak dpn pintu bilik.. Nanti aku hamek gambo..


Pastu kan... Abg belikan aku nih!!..


Hehehehheh.. berbunganyaaaaaaaaaa ati aku nih.. Mmg surprise abis.. Takyah cite ah!! Nanti nyampah lak korang baca hahaha.. Ni rasanya 1st munger aku dpt dr abg.. Huhu thnks!!


& Aku letak kat sini buat masa nih!!

Hatiku berbunga riang.. lalalalala...

Tapi tak lama sbb tgh risaukan Hamzah Iqbal yg demam panas.. Dah la kat Johor byk kes Demam chikungya ape tah namanya.. Risaunyaa... Tak semena2 Hamzah Iqbal tido dlm buai.. Adoiyaii. Camne nak balik KL Jumaat nih!! Cuti da hambek.. Harap2 dpt ler balik.. Dah xsabo nak ajak along gi kedai ala2 vintage kt Kajang.. Huhu...

Read more...

Geng Senget!!

 Saturday, August 23, 2008


Muka-muka skema yg terpaksa bertugas pada ujong minggu..


Ilang keskemaan bila aku masuk begambo heheh.. geng senget!!

Skang kt opis beb, berlakon cam tgh buat2 keje.. Tensen eh?? ni dah mendera mental nih wehh!! Ape laa salahnya bagi kitorg balik awal.. Weh.. Yg bizinya pagi jek.. bagi la kiorg balik.. Rindu ngan anak aku nih!! Huwaa.. sok nak kidnap dia laa.. bawak kat opis.. Bior aku xjadi buat kije hehhee..

Read more...

Datang Kije beb!!

 Friday, August 22, 2008

Apa motif gambo2 bawah ni? non ado gitu!! Sbenonya kesian tgk Hamzah Iqbal tido sampai nak tegolek pala dia dari bantal.. yg bestnya bukannya ibu dia nak tlg betulkan pala Hamzah Iqbal.. lagi memain ade la.. heheh..

Yang bestnya plak, aku baru je amik enpon Sony K510i abg yg comey lotey gitew (tp kalu trade in cina tu nak RM30 jek hihihi hampeh), so godek2 skali ada lak shoot mode.. heheh harus aku test kat Hamzah Iqbal.. So inilah hasilnya...



Motif teropong??? Ntah la nokss..!!



Motif paper? Early Edition kott!!!


Hhahahah masuk wayang la pulorrkk!!


Most wanted!!! Hihihi jaat aku nih!!


Snap 3 gambo.. tp samee je sbb dia tido tak gerak2..


Ni xdek motif.. saja nak tunjuk dia tgh kusyuk tgk otromen sampaikan xsempat nak duduk properly.. Cangkung pon bleh.. Tak sompek nak amik video dia nengah joget lagu otromen.. Sooo cute!!


"Heheh ni gambo sape??" laki aku tanya kat Hamzah Iqbal.. "eebuuu" dia jwb.. "Ibu cute kan masa ni???".. "Heheheh" anak aku gelak. "Kenapa sekarang ibu tak cute mcm dlm gambo nih??" Pastu jeling.. Hamzah Iqbal amik gambo tunjuk kat aku.. aku??? "Saboo je la..!!"


Gambo senget.. nak menunjukkan paspot tuk aku datang keja Sabtu Ahad.. HUwaaaahahahahah... nanak!! Terpaksa aku korbankan bangun lewatku ini!!.. Sibaik dpt cuti ganti 2 ari.. Huhuh nak amik cuti la.. nak qada' bangun lewat.. hihi.. laki aku dah approve hihihi..

So.. disinilah aku... Di opis di waktu pagi dinihari ditemani dgn kawan2 yg kena dtg keja gak.. hihih.. aku sepatutnya bertugas ari Senin, tp disebabkan dah kuar Pekeliling suma staf kena dtg keja seperti biasa.. Maka aku sebagai staf yg berdedikasi (ke berdada kasi? hahah) pon datang la menyemak.. Tengok2 tapak tempat yg aku kena jaga, gi jalan2 kat Tapak Pesta.. Usha2 orkid yg murahan tu.. Usha2 tudung & usha2 bear/bunga yg banyak giler.. Tp xbestnya suma kena bli sendirik huhuh.. Sat nak bukak wallet sat!!

Geramnyerrr tgk orkid.. Murah2 lak tuh.. tp kat ner laaa aku nak campak orkid tu.. Letak kt dpn uma x sepasal laki aku langgo.. Letak kt belakang umah, xsepasal ayam sebat.. Nak sangkut xdek tempat penyangkut.. errmm.. takpe akan kuusahakan jugak kalu dah suka tu... hihi..

Ok la nak round lagi.. Ada org nak temankan aku nengok orkid..

Read more...

Kain.. Kain. Murah.. Murah..

 Thursday, August 21, 2008

Salam Sejahtera..

Hari ini saya ingin melaporkan satu kegiatan yang boleh dikategorikan masalah negara. Kegiatan ini amatlah tidak digalakkan kerana ianya akan men
yebabkan kerugian pada peruncit-peruncit mahupun pekedai-pekedai yang baru ingin memulakan perniagaan mereka.. Jika ianya tidak dikawal, maka negara akan mengalami inflasi yang tinggi dan & ekonomi akan meleset.. Oleh itu, dinasihatkan kepada semua wanita di negara ini untuk tidak mengamalkan kegiatan yang tidak sihat ini..

Kegiatan ini adalah membabitkan...

Pembelian kain pasang murahan yang dikateg
orikan RM2 sepasang.. oh titak!!

Murah beb.. hihii xtau la ni kategori kedekut ke kategori takdek duit hihih.. Aku rasa kalu tiap2 pompuan dlm negara ni beli kain pasang murahan camni.. mau euromoda, gulatis, jakel & sebangsa dengannya lingkup.. hihi.. Harap2 tak la kan??? Nanti xbest lak pesen baju suma samaaaa jek..

Intro atas tu sajek jeeee aku letak.. kunun2 cam havoc la padahal naalaaa xdek pape pon.. Just nak cite smlm aku gi BP Mall gi bli barang dapo (pergh, bli time blom gaji tu beb.. patot ler aku heran smlm x ramai org).. pastu aku buat loan ler dgn laki aku (xkan ngan along plak kan?? stakat 50 hengget je), singgah la kat Fiona situ.. Dalam ati aku siap pikir camne aku nak mintak promoter tuh carikkan aku kain yg semeter bawah 10hengget.. Malu pon hade gak.. Cam xdek duit jek hihih..

Skali masuk je Fiona.. Wahhh bukan stakat 10hengget... ada 9,8,7,6,5,4,3,2 hengget semeter beb!! Bunga pon lawa2 la jugak kan.. (ni pendapat org yg xreti tgk kain.. pada aku hokey jek kot).. So aku rembat la RM2 semeter tu sepasang & RM4 aku amik 2 pasang... semuanya RM40 hihi ada balance RM10 masuk kocek..

Ni suma kain2 tuk aku ngetest jahit nanti.. Tetiba ti
ngin nak buat baju kurung pahang.. Tah ape laaa jadik gamaknya.. kalu bli kain mahal nnti xjadi nyesal la pulak (ni kes kain RM30 aritu la tu hihih).. Nak tengok gambo kainnya??? Ni dia..


3 pasang = RM40


Close-Up = Semeter RM4.. yg ni bidang paling kecik..


Ni pon semeter RM4 tp bidangnya boleh tahan la..


Ni semeter RM2 & bidangnya paling beso.. Puas ler aku nak gunting nanti.. Kainnya tebal & lembut.. So far aku tgk kainnya x pecah2.. Wallahualam..


Ni otomen Hamzah Iqbal berega RM26 kot, siap ada lampu lagik.. Nnti kalu blackout lagik umah aku, aku suluh guna otomen dia jek.. hihi.. Ini pon baru separuh.. sparuh lagi dlm bakul.. Anak aku nak lawan otomen anak Ita hihihi..

Abaikan tiko getah murahan tu ye.. Tu tiko emergency masa nak pindah rumah dulu.. Tgh plan nak carik tiko getah yg tebal & cerah sket.. Sakit mata mandang rumah asik gelap jek..


Aku lupa nak cite pasal mak, along sefamili datang umah aku aritu ek??? Nanti la aku hapdet..

Read more...

Famili Kami..

Pyzam Family Sticker Toy
Create your own family sticker graphic at pYzam.com

Ah... langsingnyaaaa badanku.. hihihi.. bila lagi nak berangan kan??

Read more...

Aku dah Tua??

 Tuesday, August 19, 2008

Sabtu lepas balik Kg sbb ada hal yg tak dapat dielakkan.. hehe.. ada laaa.. Sblum tu biras aku , Erin ada sms bagitau dia nak balik kg gak ari Ahad sebab adik ipo aku ngidam nak makan kepala ikan sembilang masak lemak cili api.. Ceceehh bini yg ngandong, lakinya yang ngidam..

Mlm tu kununnya nak tgk Dark Night, skali xdek lak kat Summit, kebetulan mlm tu gak Uda baru balik dr UPSI & ayah xdpt amik kat dpn simpang, mujur la mlm tu kitorg x kuar.. Hamzah Iqbal mula la tunjuk hero.. Abis suma org dibulinya..

Esoknya, Ahad.. xdek cite sgt sbb sumanya lepak kt rumah je.. Ptg tu aku tgk Hamzah Iqbal dah lena tido, aku pon join la sama tido dalam bilik.. Lebih kurang kul 5 lebi
h baru kitorg terjaga.. Pastu laki aku ajak bersiap2 nak gi ngeteh, aku pon siap2 la tgk cermin ikat rambut semua.. Skalinya... Toingg!!!

Arghh.. ada uban siot!!! Panjang lak tu..... Tak puas ati tul.. Aku cabut.. Aku telek2 lagi...

Arghhhh... ada lagi selai...

Arghhhhhhh... ada lagi...

Dan lagi..

Dan lagi..

Shitta... Semuanya 9 lai beb!!.. Bobby tul!!

Aku dah tua.. Hwa.. hwa.. hwa..... Sedih nih!! Aku bgtau la abg, pastu dia leh ckp "ala.. abg pon ada uban gak!".. Tapi uban dia selai jek... uban aku???? Hwaaaaaaaaaaaaaaa....................... Terus down!!

Ni mesti rambut aku dah rosak gara2 zaman moda2 dulu gila kaler rambut.. Haa ko, skang ni dapat rambut berwarna tak soka la plak!!! Fadan muker akus..

Down down pon gi gak ngeteh kat kedai kwn abg.. Skali jumpa Erin & Angah tgh ngeteh gak.. Join la sekaki.. Hamzah Iqbal lak sebok nak ngejor anak kucing yg dok nunggu ajal kat bawah kusi angah.. Sian aku nengok.. Ni kalu mak aku tgk ni mesti nak angkut bawak balik.. Pastu Hamzah Iqbal buat perangai lak pi luahkan balik air milo yg dia minom.. Bengang tul aku!! Sempat la suap 5-6 sudu mihun sup kambeng, terus abg ajak balik.. Eh, sblum tu lupa nak cite.. Ondewei nak gi ngeteh terserempak dg
n JPJ tgh jaga jln sempena reherseal kemerdekaan kat Padang Sarang Buaya, terus patah balik sbb kitorg rembat Ego ibu x pakai helmet heheheh... Sibaik ada jalan dalam.. Jalan kampong la katakan..

Cukup stakat ni.. Cite lain lak..

Mlm td sempat jahit baju kurung.. Baju dah siap.. Lehernya pon cantekk.. Cam xcaye aku dah pandai jahit leher.. Yg menjadi masalahnya ialah..... Kan sblum ni aku cite lengan dah terkecit!! Huhuh..mmg kecit pon.. Cam kurus je tgn aku nih! Hwaah.. camne nak kasi lebor ek?? Aku dah jahit ngam2 kat benang jahit tepi.. Labuhnya pon x sampai lutut.. Itu ok lagik.. Erm.. Nampak gayanya kena tambah sket la kat bahagian lengang.. Seriyesly konfem pasni aku xkan bli baju 2
meter lagik.. Tu la ngade2... Abangggggg.......... nak bli kain lagik!!!



Ni ler ghuper leher baju aku tu.. Chantek kan??? Heheh

Read more...

Meh Kiss Hamzah Iqbal

 Friday, August 15, 2008



Read more...

Baju Kurung Testing..


Gambo dari jauh..



Secara close-up..
Yey, ni baju kurung contoh tau.. Baju ni bebetul ikut ukuran baju melayu Hamzah Iqbal.. cuma diperbesokan sket & labuh sket.. Pastu lengan nampak labuh sbb x klim lagik..





Close-up dengan lebih dekat.. Cantik tak leher ni aku buat?? Cuma bulatnya terlebih sket ke belakang & kertas gam leher tu aku buat terbalik hihihi.. xpe lepas ni dah tau apa2 yg tak betul, leh diperbetulkan...


Testing kt Hamzah Iqbal.. Tengok ler lengannya tu dah mcm baju opera cina.. Siap melalak taknak bukak tu.. Terpaksa aku kejar dia satu rumah nak bukak baju tu.. Itu pun dia melalak x hengat donia..


Nampak tak kaki otomen kt tepi tu? Nanti aku amik gambo otomen yg dah kudung tangannya.. Kunun2 beli yg ada bunyik.. skali bunyik senapang, takdek kena ngena langsung dgn otomen, tepaksa aku bukak je bateri tu.. memekakkan telinga je.. Tengokla Si kenit tu siap bejoget dgn baju x siapnya..

Sbenonya niat sbena nak buat baju kurung utk anak dara si along aku tu.. Tp disebabkan x keluar beli kain, so aku guna je la kain yg ada kat rumah (ingat tak entri psl aku testing jait sarung bantal tu?? ni ler lebihannya).. Takkan la anak akak aku nak pakai baju sama pesen dgn sarung bantal kan?? so aku buat je la baju contoh.. Peh ni kalu aku lupa nak jahit camne, aku refer je la baju nih.. Kainnya?? Tak siap lagi..

Read more...

BIOL!

 Thursday, August 14, 2008

blog aku dah biol..

kenapa??

aku xleh upload gambo.. xleh tuko layout.. xleh la buat pape kecuali update..

sbb tu aku malas update (eh, takdek kena ngena pon)

just nak cite...

aku...

dah boleh jahit baju.. hihihhi..

dlm proses jahit baju raya hihihi..

dah bli kain kt pasar malam rega rm30..

yg budusnya cam la terer sgt pi beli kain ela yg dah potong 2, sbb kain lain baju lain..

mampos aku nak kena curik2 kain..

endingnya, pesak + lengan terkecik..

padan muka aku hihih..

bang..

nak duit lagi bli kain...

hihihih...

arini anto gi jahit tepi plak..

esok2 la update lagi..

opss.. dah try buat leher.. JADIK!!

yahuuu...!!!

Read more...

Doyan

 Thursday, August 7, 2008

Sekarang Hamzah Iqbal suka mandi mcm nih...

Pastu suka kutip buih2 yg ada dlm baldi tu.. Kadang2 dia bangun duduk sampai la air dalam baldi tu kering.. Sabo je la.. Selagi tak kecut jari jemari lentik dia tu, selagi tu dia xkuar bilik air.. Kadang2 aku tutup lampu @ tutup pintu baru dia tekedek2 kuar baldi tp siap pakej dgn melalak laa...


Ulas durian yg ke 10... Mula2 guna tangan kiri dulu.. Abaikan segala khazanah kt blakang tu (termasuk la monster oversize itu yee..)


Bila da licin, tuko ke tangan kanan pulok.. Aku lupa nak amik gambo ulas durian yg Hamzah Iqbal dah gigit dgn bijik2nya skali.. Pandai makan durian budak ni.. Aku 5 ulas dah serender, dia makan sampai 10ulas, siap minom air dr kulit durian lagi ayahnya bagi.. Minum plak selamba jek, aku yg minum ni pon susah payah nak ngelak dr kena durinya..


Skali pandang mcm bentuk love hehehehe... aku suka durian camni.. bentuk pelik, pastu cam xsedap je kalu org tgk.. Skali bila bukak.. perghh!! kuning beb isinya.. Lemak manis berkrim lagik.. Aku yg serrender pon leh telan lagi 2ulas.. Mmg konfem sedap.. Tak caya tanya Hamzah Iqbal hehehe..


Yg ni terang sket..


Durian sebanyak 8bijik telah disponsor oleh FIL aku yg import dari dusunnya (cehh cam banyak je padahal tanam kat sebelah umah hihih).. Dorg ni ondewei ke jemputan kawen so alang2 da lalu dpn umah aku, dorg pon singgah le letak durian kt dpn pintu, kitorg masatu time kije so dorg just call je la bgtau.. Kang ada plak yg heartattack tetiba tgk ada doyan dpn pintu hihih..

Sebenonya MIL & FIL aku rindu dgn cucu sorgnya ni.. so dorg pon simpan la doyan banyak2 kunun2 ujong minggu cucu balik kg.. Skalinya anak menantu ada program lak ujong minggu, xdapek la dorg jumpa cucu.. Endingnya, doyan abih dikerjakan adik ipo aku & kekawan yg diimport dr JB, lebihnya dorg pon simpankan untuk cucu.. Bukan stakat cucu, malah anak, menantu & anak2 yatim Batu Pahat pon dapat rasa.. Huhuh untung2 dorg doakan kebahagian & kemurahan rezeki kami sekeluarga.. Amin!!

Read more...

Taggie Maria

 Monday, August 4, 2008

Heheh taggie dr maria yg dah berkurun aku simpan.. Sebbaik ingat lagik!!


Nama-nama timangan :
angah/charlie (aku sker nama nih)/ selly/ sellymelly/ smelly/ sellynna/ inab/ jeynab/ meknab/ Ina & paling latest - Sal (xsker tau nama nih tp opis baru ni suma panggil nama nih.. mencik ah!! Ops, mil & fil pon pangge nama nih, uhuk.. so ok la, xmencik lagik!!)

baru pasan, manyaknya nama timangan akuh!!

Anda seorg yg :
Sangat la sepastiknya & gile2 bile jumpa dgn org2 yg sekepala.. sengih xkena tempat.. sindrom down to earth kekadang.. monchong tahap klcc bile moody.. pemalu tahap tunduk tgk kuku jari kaki bile time xkenal sesapa.. sibaik xdek cagu hihi..

Insan teristimewa ?? Kenapa dia terlalu istimewa dimata anda :
mak abah (nak kena backhand ke kalau tak anggap dorg ni istimewa?? derhaka tau!!).. yg mewujudkan aku kt dunia nih..
along & akak (Jujen).. tempat aku bermanche (eii geli lak aku nak sebot)
suami & anak teruna sorg.. tempat ngadu kaseh & sayang..

Lagu kesukaan anda :
Twinkle2x little star, satu labah2, ABC, IluvU (Barney).. peberet aku sbb ari2 nyanyi lagu ni dgn Hamzah Iqbal.. Lagu2 moden ni aku dah tak tau dah!!

Makanan kesukaan anda :
Kalu yg masak tu org lain selain aku hihih..

Warna kesukaan anda :
Biru.. eh sat.. coklat.. eh.. tukar cream boleh?? Opss.. aku ni jenis xtetap pendirian..

Sikap yg membuatkan anda stress :
Pushy.. mencik ah!!

Tiga benda yg mesti ader dlm beg anda :
enpon motolola.. yg dah becalar mcm kena pedang samurai
wallet animob.. gambo kucing yg dah kusam + zip syiling rosak (bang, nak purse baru), wallet ni aku clipkan skali dgn pas pekerja, so kira 1 brg je la kan?? pakej nih!
& lipstick avon simplypretty karer natural glow yg ala2 coklat gitew.. apa motifnya? tah la aku pakai pagi jek..

Kali terakhir anda menangis dan krn apa :
Errm.. selasa 29 Julai kot, sbb masa tu aku muscle cramp + migrain.. pastu hamzah iqbal ultramankan aku dari atas sofa.. resultnya sakit belakang aku mcm kena smackdown dgn stone cold.. endingnya nangis ah!! sakit woo.. dah la berat hamzah iqbal 13kilo..

erm aku nak tag sape ek??

aku tag along la.. buat tau long!!

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP