Posts

Showing posts from August, 2008

Wallpaper..

Image
Wallpaper terbaruku.. Sempene Famili Day di Tiara Beach Resort, PD..



Smlm punyer celita

Image
Ahad lepas kitorg berlari ke Ayer Hitam untuk membeli barang2 di bawah ini..

Pasu = RM50
Ranting & bunga dr daun getah = RM10 (2btg)
Ranting putih & Merah = RM10 (3 ranting)
Jumlah = RM70


Dan ini lah hasilnya.........


Dan ginilah ruang tamu aku berubah wajah..

Aritu aku cerita yg aku berkenan dgn bunga sabun... So inilah bunganya...


Chantek kan?? Kena spray dgn air tiap2 ari.. baru wangi baunya.. Alas tv tu sbenonya table runner tp disebabkan Hamzah Iqbal suka menyepahkan, aku letak je atas tv.. Ada lagi aku bli, aku bli penyangkut potpouri ala2 henglish stail tuk letak dpn pintu bilik.. Nanti aku hamek gambo..


Pastu kan... Abg belikan aku nih!!..


Hehehehheh.. berbunganyaaaaaaaaaa ati aku nih.. Mmg surprise abis.. Takyah cite ah!! Nanti nyampah lak korang baca hahaha.. Ni rasanya 1st munger aku dpt dr abg.. Huhu thnks!!


& Aku letak kat sini buat masa nih!!

Hatiku berbunga riang.. lalalalala...

Tapi tak lama sbb tgh risaukan Hamzah Iqbal yg demam panas.. Dah la kat Johor byk kes Demam c…

Geng Senget!!

Image
Muka-muka skema yg terpaksa bertugas pada ujong minggu..


Ilang keskemaan bila aku masuk begambo heheh.. geng senget!!

Skang kt opis beb, berlakon cam tgh buat2 keje.. Tensen eh?? ni dah mendera mental nih wehh!! Ape laa salahnya bagi kitorg balik awal.. Weh.. Yg bizinya pagi jek.. bagi la kiorg balik.. Rindu ngan anak aku nih!! Huwaa.. sok nak kidnap dia laa.. bawak kat opis.. Bior aku xjadi buat kije hehhee..

Datang Kije beb!!

Image
Apa motif gambo2 bawah ni? non ado gitu!! Sbenonya kesian tgk Hamzah Iqbal tido sampai nak tegolek pala dia dari bantal.. yg bestnya bukannya ibu dia nak tlg betulkan pala Hamzah Iqbal.. lagi memain ade la.. heheh..

Yang bestnya plak, aku baru je amik enpon Sony K510i abg yg comey lotey gitew (tp kalu trade in cina tu nak RM30 jek hihihi hampeh), so godek2 skali ada lak shoot mode.. heheh harus aku test kat Hamzah Iqbal.. So inilah hasilnya...



Motif teropong??? Ntah la nokss..!!



Motif paper? Early Edition kott!!!


Hhahahah masuk wayang la pulorrkk!!


Most wanted!!! Hihihi jaat aku nih!!


Snap 3 gambo.. tp samee je sbb dia tido tak gerak2..


Ni xdek motif.. saja nak tunjuk dia tgh kusyuk tgk otromen sampaikan xsempat nak duduk properly.. Cangkung pon bleh.. Tak sompek nak amik video dia nengah joget lagu otromen.. Sooo cute!!


"Heheh ni gambo sape??" laki aku tanya kat Hamzah Iqbal.. "eebuuu" dia jwb.. "Ibu cute kan masa ni???".. "Heheheh" anak aku gelak. &qu…

Kain.. Kain. Murah.. Murah..

Image
Salam Sejahtera..

Hari ini saya ingin melaporkan satu kegiatan yang boleh dikategorikan masalah negara. Kegiatan ini amatlah tidak digalakkan kerana ianya akan menyebabkan kerugian pada peruncit-peruncit mahupun pekedai-pekedai yang baru ingin memulakan perniagaan mereka.. Jika ianya tidak dikawal, maka negara akan mengalami inflasi yang tinggi dan & ekonomi akan meleset.. Oleh itu, dinasihatkan kepada semua wanita di negara ini untuk tidak mengamalkan kegiatan yang tidak sihat ini..

Kegiatan ini adalah membabitkan...

Pembelian kain pasang murahan yang dikategorikan RM2 sepasang.. oh titak!!

Murah beb.. hihii xtau la ni kategori kedekut ke kategori takdek duit hihih.. Aku rasa kalu tiap2 pompuan dlm negara ni beli kain pasang murahan camni.. mau euromoda, gulatis, jakel & sebangsa dengannya lingkup.. hihi.. Harap2 tak la kan??? Nanti xbest lak pesen baju suma samaaaa jek..

Intro atas tu sajek jeeee aku letak.. kunun2 cam havoc la padahal naalaaa xdek pape pon.. Just nak cite smlm …

Famili Kami..

Image
Create your own family sticker graphic at pYzam.comAh... langsingnyaaaa badanku.. hihihi.. bila lagi nak berangan kan??

Aku dah Tua??

Image
Sabtu lepas balik Kg sbb ada hal yg tak dapat dielakkan.. hehe.. ada laaa.. Sblum tu biras aku , Erin ada sms bagitau dia nak balik kg gak ari Ahad sebab adik ipo aku ngidam nak makan kepala ikan sembilang masak lemak cili api.. Ceceehh bini yg ngandong, lakinya yang ngidam..

Mlm tu kununnya nak tgk Dark Night, skali xdek lak kat Summit, kebetulan mlm tu gak Uda baru balik dr UPSI & ayah xdpt amik kat dpn simpang, mujur la mlm tu kitorg x kuar.. Hamzah Iqbal mula la tunjuk hero.. Abis suma org dibulinya..

Esoknya, Ahad.. xdek cite sgt sbb sumanya lepak kt rumah je.. Ptg tu aku tgk Hamzah Iqbal dah lena tido, aku pon join la sama tido dalam bilik.. Lebih kurang kul 5 lebih baru kitorg terjaga.. Pastu laki aku ajak bersiap2 nak gi ngeteh, aku pon siap2 la tgk cermin ikat rambut semua.. Skalinya... Toingg!!!

Arghh.. ada uban siot!!! Panjang lak tu..... Tak puas ati tul.. Aku cabut.. Aku telek2 lagi...

Arghhhh... ada lagi selai...

Arghhhhhhh... ada lagi...

Dan lagi..

Dan lagi..

Shitta... Semu…

Meh Kiss Hamzah Iqbal

Image

Baju Kurung Testing..

Image
Gambo dari jauh..



Secara close-up..
Yey, ni baju kurung contoh tau.. Baju ni bebetul ikut ukuran baju melayu Hamzah Iqbal.. cuma diperbesokan sket & labuh sket.. Pastu lengan nampak labuh sbb x klim lagik..





Close-up dengan lebih dekat.. Cantik tak leher ni aku buat?? Cuma bulatnya terlebih sket ke belakang & kertas gam leher tu aku buat terbalik hihihi.. xpe lepas ni dah tau apa2 yg tak betul, leh diperbetulkan...


Testing kt Hamzah Iqbal.. Tengok ler lengannya tu dah mcm baju opera cina.. Siap melalak taknak bukak tu.. Terpaksa aku kejar dia satu rumah nak bukak baju tu.. Itu pun dia melalak x hengat donia..


Nampak tak kaki otomen kt tepi tu? Nanti aku amik gambo otomen yg dah kudung tangannya.. Kunun2 beli yg ada bunyik.. skali bunyik senapang, takdek kena ngena langsung dgn otomen, tepaksa aku bukak je bateri tu.. memekakkan telinga je.. Tengokla Si kenit tu siap bejoget dgn baju x siapnya..

Sbenonya niat sbena nak buat baju kurung utk anak dara si along aku tu.. Tp disebabkan x k…

BIOL!

blog aku dah biol..

kenapa??

aku xleh upload gambo.. xleh tuko layout.. xleh la buat pape kecuali update..

sbb tu aku malas update (eh, takdek kena ngena pon)

just nak cite...

aku...

dah boleh jahit baju.. hihihhi..

dlm proses jahit baju raya hihihi..

dah bli kain kt pasar malam rega rm30..

yg budusnya cam la terer sgt pi beli kain ela yg dah potong 2, sbb kain lain baju lain..

mampos aku nak kena curik2 kain..

endingnya, pesak + lengan terkecik..

padan muka aku hihih..

bang..

nak duit lagi bli kain...

hihihih...

arini anto gi jahit tepi plak..

esok2 la update lagi..

opss.. dah try buat leher.. JADIK!!

yahuuu...!!!

Doyan

Image
Sekarang Hamzah Iqbal suka mandi mcm nih...

Pastu suka kutip buih2 yg ada dlm baldi tu.. Kadang2 dia bangun duduk sampai la air dalam baldi tu kering.. Sabo je la.. Selagi tak kecut jari jemari lentik dia tu, selagi tu dia xkuar bilik air.. Kadang2 aku tutup lampu @ tutup pintu baru dia tekedek2 kuar baldi tp siap pakej dgn melalak laa...


Ulas durian yg ke 10... Mula2 guna tangan kiri dulu.. Abaikan segala khazanah kt blakang tu (termasuk la monster oversize itu yee..)


Bila da licin, tuko ke tangan kanan pulok.. Aku lupa nak amik gambo ulas durian yg Hamzah Iqbal dah gigit dgn bijik2nya skali.. Pandai makan durian budak ni.. Aku 5 ulas dah serender, dia makan sampai 10ulas, siap minom air dr kulit durian lagi ayahnya bagi.. Minum plak selamba jek, aku yg minum ni pon susah payah nak ngelak dr kena durinya..


Skali pandang mcm bentuk love hehehehe... aku suka durian camni.. bentuk pelik, pastu cam xsedap je kalu org tgk.. Skali bila bukak.. perghh!! kuning beb isinya.. Lemak manis berkrim l…

Taggie Maria

Heheh taggie dr maria yg dah berkurun aku simpan.. Sebbaik ingat lagik!!


Nama-nama timangan :
angah/charlie (aku sker nama nih)/ selly/ sellymelly/ smelly/ sellynna/ inab/ jeynab/ meknab/ Ina & paling latest - Sal (xsker tau nama nih tp opis baru ni suma panggil nama nih.. mencik ah!! Ops, mil & fil pon pangge nama nih, uhuk.. so ok la, xmencik lagik!!)

baru pasan, manyaknya nama timangan akuh!!

Anda seorg yg :
Sangat la sepastiknya & gile2 bile jumpa dgn org2 yg sekepala.. sengih xkena tempat.. sindrom down to earth kekadang.. monchong tahap klcc bile moody.. pemalu tahap tunduk tgk kuku jari kaki bile time xkenal sesapa.. sibaik xdek cagu hihi..

Insan teristimewa ?? Kenapa dia terlalu istimewa dimata anda :
mak abah (nak kena backhand ke kalau tak anggap dorg ni istimewa?? derhaka tau!!).. yg mewujudkan aku kt dunia nih..
along & akak (Jujen).. tempat aku bermanche (eii geli lak aku nak sebot)
suami & anak teruna sorg.. tempat ngadu kaseh & sayang..

Lagu kesukaan anda …