Powered by Blogger.

Doyan

 Thursday, August 7, 2008

Sekarang Hamzah Iqbal suka mandi mcm nih...

Pastu suka kutip buih2 yg ada dlm baldi tu.. Kadang2 dia bangun duduk sampai la air dalam baldi tu kering.. Sabo je la.. Selagi tak kecut jari jemari lentik dia tu, selagi tu dia xkuar bilik air.. Kadang2 aku tutup lampu @ tutup pintu baru dia tekedek2 kuar baldi tp siap pakej dgn melalak laa...


Ulas durian yg ke 10... Mula2 guna tangan kiri dulu.. Abaikan segala khazanah kt blakang tu (termasuk la monster oversize itu yee..)


Bila da licin, tuko ke tangan kanan pulok.. Aku lupa nak amik gambo ulas durian yg Hamzah Iqbal dah gigit dgn bijik2nya skali.. Pandai makan durian budak ni.. Aku 5 ulas dah serender, dia makan sampai 10ulas, siap minom air dr kulit durian lagi ayahnya bagi.. Minum plak selamba jek, aku yg minum ni pon susah payah nak ngelak dr kena durinya..


Skali pandang mcm bentuk love hehehehe... aku suka durian camni.. bentuk pelik, pastu cam xsedap je kalu org tgk.. Skali bila bukak.. perghh!! kuning beb isinya.. Lemak manis berkrim lagik.. Aku yg serrender pon leh telan lagi 2ulas.. Mmg konfem sedap.. Tak caya tanya Hamzah Iqbal hehehe..


Yg ni terang sket..


Durian sebanyak 8bijik telah disponsor oleh FIL aku yg import dari dusunnya (cehh cam banyak je padahal tanam kat sebelah umah hihih).. Dorg ni ondewei ke jemputan kawen so alang2 da lalu dpn umah aku, dorg pon singgah le letak durian kt dpn pintu, kitorg masatu time kije so dorg just call je la bgtau.. Kang ada plak yg heartattack tetiba tgk ada doyan dpn pintu hihih..

Sebenonya MIL & FIL aku rindu dgn cucu sorgnya ni.. so dorg pon simpan la doyan banyak2 kunun2 ujong minggu cucu balik kg.. Skalinya anak menantu ada program lak ujong minggu, xdapek la dorg jumpa cucu.. Endingnya, doyan abih dikerjakan adik ipo aku & kekawan yg diimport dr JB, lebihnya dorg pon simpankan untuk cucu.. Bukan stakat cucu, malah anak, menantu & anak2 yatim Batu Pahat pon dapat rasa.. Huhuh untung2 dorg doakan kebahagian & kemurahan rezeki kami sekeluarga.. Amin!!

3 comments:

achee_b165 August 13, 2008 at 1:36 PM  

tomeinyer hamzah mkn durian... aunty dr bln lepas nk mkn tp asyik x leh jer.. sbab my lil boy deman + batuk!!

takut nk mkn coz dia BF kang x pasal2 panas laks..huhuh!! tahan je la!!

mrs hafiz August 13, 2008 at 1:42 PM  

cute giler duk dalam baldi! :)
u make me laugh la budak tecik!

Ibu_Hamzah August 14, 2008 at 8:15 AM  

achee_b165.. ala ciannya baby demam yee... kita doakan dia cepat sihat ye.. pelik tul camne ramai org bleh BF lagi.. apsal anak aku xnak BF? ish ish ish...

maria... ko tgk gambo pon dah gelak.. aku yg ngadap dia tu rasa cam nak tegolek2 gelak

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP