Powered by Blogger.

Kain.. Kain. Murah.. Murah..

 Thursday, August 21, 2008

Salam Sejahtera..

Hari ini saya ingin melaporkan satu kegiatan yang boleh dikategorikan masalah negara. Kegiatan ini amatlah tidak digalakkan kerana ianya akan men
yebabkan kerugian pada peruncit-peruncit mahupun pekedai-pekedai yang baru ingin memulakan perniagaan mereka.. Jika ianya tidak dikawal, maka negara akan mengalami inflasi yang tinggi dan & ekonomi akan meleset.. Oleh itu, dinasihatkan kepada semua wanita di negara ini untuk tidak mengamalkan kegiatan yang tidak sihat ini..

Kegiatan ini adalah membabitkan...

Pembelian kain pasang murahan yang dikateg
orikan RM2 sepasang.. oh titak!!

Murah beb.. hihii xtau la ni kategori kedekut ke kategori takdek duit hihih.. Aku rasa kalu tiap2 pompuan dlm negara ni beli kain pasang murahan camni.. mau euromoda, gulatis, jakel & sebangsa dengannya lingkup.. hihi.. Harap2 tak la kan??? Nanti xbest lak pesen baju suma samaaaa jek..

Intro atas tu sajek jeeee aku letak.. kunun2 cam havoc la padahal naalaaa xdek pape pon.. Just nak cite smlm aku gi BP Mall gi bli barang dapo (pergh, bli time blom gaji tu beb.. patot ler aku heran smlm x ramai org).. pastu aku buat loan ler dgn laki aku (xkan ngan along plak kan?? stakat 50 hengget je), singgah la kat Fiona situ.. Dalam ati aku siap pikir camne aku nak mintak promoter tuh carikkan aku kain yg semeter bawah 10hengget.. Malu pon hade gak.. Cam xdek duit jek hihih..

Skali masuk je Fiona.. Wahhh bukan stakat 10hengget... ada 9,8,7,6,5,4,3,2 hengget semeter beb!! Bunga pon lawa2 la jugak kan.. (ni pendapat org yg xreti tgk kain.. pada aku hokey jek kot).. So aku rembat la RM2 semeter tu sepasang & RM4 aku amik 2 pasang... semuanya RM40 hihi ada balance RM10 masuk kocek..

Ni suma kain2 tuk aku ngetest jahit nanti.. Tetiba ti
ngin nak buat baju kurung pahang.. Tah ape laaa jadik gamaknya.. kalu bli kain mahal nnti xjadi nyesal la pulak (ni kes kain RM30 aritu la tu hihih).. Nak tengok gambo kainnya??? Ni dia..


3 pasang = RM40


Close-Up = Semeter RM4.. yg ni bidang paling kecik..


Ni pon semeter RM4 tp bidangnya boleh tahan la..


Ni semeter RM2 & bidangnya paling beso.. Puas ler aku nak gunting nanti.. Kainnya tebal & lembut.. So far aku tgk kainnya x pecah2.. Wallahualam..


Ni otomen Hamzah Iqbal berega RM26 kot, siap ada lampu lagik.. Nnti kalu blackout lagik umah aku, aku suluh guna otomen dia jek.. hihi.. Ini pon baru separuh.. sparuh lagi dlm bakul.. Anak aku nak lawan otomen anak Ita hihihi..

Abaikan tiko getah murahan tu ye.. Tu tiko emergency masa nak pindah rumah dulu.. Tgh plan nak carik tiko getah yg tebal & cerah sket.. Sakit mata mandang rumah asik gelap jek..


Aku lupa nak cite pasal mak, along sefamili datang umah aku aritu ek??? Nanti la aku hapdet..

3 comments:

ManjeKuSayang August 21, 2008 at 5:36 PM  

chantek la pulok kain tuh...nih bole pakai pos laju tak? hehehehe!

ita.itu August 21, 2008 at 10:47 PM  

wah murah2 ek..aku pun baru nak try buat baju kurung pahang..hehe otomen...leh geng la ngan anak aku

ayOnz December 11, 2008 at 12:32 AM  

Kalau suka beli kain cantek2.. jom la pegi ke Casamoda Seremban 2.Sy baru joint ahli di portalnya.www.casamoda.com.my. Daftar online je dah dapat voucher RM50.Pas tu ni nak masuk Kuiz pulak.hadiah cash RM300 bulanan.Ada lagi pakej easy payment yg boleh bayar ansuran kalau nak beli fabrik perkahwinan. Jommm register online sebagai members sekarang.tq Ima

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP