Powered by Blogger.

Khas Untuk Along..

 Monday, September 29, 2008



Ni ler bidai yg aku bli tadi kt Ayer Hitam..

Yg maroon tuk bilik, pink tuk ruang makan... Kipas tu abaikan ye.. panas la...

Read more...

Maaf Zahir & Batin



BUAT KAWAN-KAWAN BLOGGERS KU..

Selamat Hari Raya AidilFitri
Maaf Zahir dan Batin..

Kepada semua kawan2 bloggers sekalian
& juga kepada SILENT READERS yang setia membaca blog yg tak seberapa nih..
Tak tau la apa yg best blog ni sbb ni adalah tempat luahan hati seorang ibu & isteri yang setia kepada keluarganya..
Andaikata ada bahasa yang membuatkan hatimu tercuit, ianya ADALAH DISENGAJAKAN..
Atas dasar keprihatinan aku sebagai seorang adik, kakak dan juga kawan..

Bukan bermaksud untuk mengata.. malahan untuk pengajaran buat diri aku juga..
Bak kata orang.. skali terantuk baru tengadah..
Bak kata orang.. skali terkena baru ternganga..
Dan blablabla...

Akhir kata.. Sambutlah Aidilfitri bersama dgn orang yg tersayang..

Aku undur diri dulu..
Taa...


Ibu_Hamzah aka Isteri_Helmi..
Batu Pahat, Johor..

Read more...

Taggie dr Oli & SELAMAT HARI RAYA..

Disebabkan aku tak cuti raya lagi.. Aku nak jwb tag oli..

Soalan tagnya berbunyi macam ni....


*** Berapa pasang baju raya tahun nie & color apa...
2 pasang China Silk yg murahan.. Merah putih & putih biru.. Nak carik lagi satu kurung pahang.. Err tudung tak tanya ke?? Tudung tak bli lagi.. Sat gi kot!!

*** Makanan raya tradisional kesukaan...
Lemang (tp xboleh mkn byk, berminyak la), Ketupat (yg ni nenek aku buat sedap coz original, sbb mak aku slalu buat yg instant jek hihi kantoi!).. Rendang ayam, kuah kacang, masalodeh, ayam masak kicap, kerisik.. pergh slalunya pagi raya suma ada mknnn ni sbb hari raya pertama adik beradik mak abah slalu lepak umah mak aku..

*** Biskut raya kegemaran
Suma yg mak buat.. dengar cite thn ni mak buat Biskut Arab (hehe kantoi kat video call smlm!)Eh, ni kira tradisional gak kan.. sbb dr kecik lagi dah ada biskut nih.. Tp tingin nak mkn tart kurma, sibaik xpreknen kalu x jenuh ler nak mencarik.. Kuih raya yg aku selalu BELI.. mesti ada coklat cip hehe..

*** Berapa banyak duit raya yg anda dapat & spend kat bebudak...
Tak banyak la.. sblum ni mmg ada niat nak bagi anak2 yatim sempena besdei Hamzah Iqbal yg pertama thn lepas & jugak aku dpt pindah Johor, kebetulan abg ngajo kt Rumah Anak-Anak Yatim BP, so thn ni ada la rezeki dorg.. Tp tuk sedara mara cuma peruntukkan RM200 jek.. giler kedekut hihi.. Tuk yg dekat2, jumlahnya lain sket...


*** Aktiviti Malam Raya.........
Thn ni lepak kt Kg abg, so mlm raya bz masak kot (aku nolong je ok!!), thn ni beraya pertama kali dgn biras.. mesti ada byk menda yg syok nak dikongsi.. Raya ke 4 baru balik KL.. huhu..

Huhuh kalu jawapan oli simple, jwpn aku berbelit sket.. Sambil taip sambil bergelumang dgn keja.. Okeh aku xtag sesapa sbb konfem suma tgh syok nak bercuti raya..

Aniwei SELAMAT HARI RAYA.. MAAF ZAHIR DAN BATIN..

Read more...

 Sunday, September 28, 2008

Wah wah! Makin aku diam makin rancak korg ye? Maaf yg aku dgr slama ni maaf yg x ikhlas ye. Smpai hati korg! Xpe dunia ni bulat n skang aku di bwh. Wahai adikku, satu ari nti kau pun akan mghadapi situasi mcm aku, cuma aku doakn kau tabah mghadapinya. Aku xdoakn yg buruk sbb aku pun pmpuan, pmpuan yg paham prasaan pmpuan lain bile tjadi keadaan mcm ni! Aku diam xbermakna hati aku batu. Bak kata maria, hati aku pecah bak jigsaw puzzle, tp ada 1juta keping utk disusunkn n aku da kehilangan 60pratus darinya. Terima kasih kerana membuka mata aku disaat aku terlalai.

Minta maaf, ni blog aku n aku layak tulis apa yg aku nak. Xpayah nk sensordkn, aku x mention nama pun da cukup baik.

Read more...

Pelabot Sula Mali woo..

 Friday, September 26, 2008



Sblum tu tepek dulu gambo budak tgh eksaited dpt enpon & perabot baru.. hihi.. Abaikan idong jambu airku itu..

Iklan skejap..


Hamzah Iqbal ikut idong aku kan kan kan?? hahaha.. Gambo ni xlawo sbb guna camera no 2, & tgh mlm..

Tibalah masanya untuk update gambo perabotku yg tak seberapa ini..

Sblum tu kita tgk dulu rumah aku sebelum dikemaskini hihi.. cam rumah setinggan..


Tgk anak aku tu da tegolek atas sofa. Sofa sblum ni kt dpn tingkap tapi saja aku dpnkan betul2 ngadap tv..


Ni tiko yg baru dibeli.. Mula2 rega RM90, tawar2 dpt la Rm73 ok la tu.. Saja carik yg kaler cream+coklat, xnak yg merah2 sbb langsir da bunga2 merah..


Ni kabinet yg aku penah post kt entry sblum ni.. Penuh dgn bunga2an.. Aiyarkk, bunga kt pasu beso tu xbeli lagik.. hihii.. togel smacam..


Tiko tu aku letak kt area langsir ni.. See, kalu tiko tu bunga2 mesti sama dgn langsir tu.. xbest la.. Dinding uma aku kaler light pink (pilihan tuan rumah.. sibaik x pink sgt). Opss abaikan sepit rambut kt langsir tu.. hihi..


Menunggu penuh kesabaran.. Masa ni lori da sampai, tinggal nak hangkut barang2 masuk rumah je..


Ni ler hasilnya (actually tiko tu terlebih ke kiri hihi..), Long.. nampak tak pasu & bunga yg kita beli kt Metro Point?? Aku xbli span lagi, aku sumbat dgn paper jek hihi.. sabooo..


Meja Console 1 laci.. kira bleh blah laa.. murahan kan.. so kualiti pon murahan la.. janji aku sker.. Dulang tu bli kt Metro Point gak.. Disebabkan xdek tmpt nak letak dulang, aku buh sini dulu.. Pasni nak campak enpon ke wallet ke kunci keta ke campak je dlm dulang.. Bunga tu bunga sabun yg beli kt Konvo.. Ala bunga yg aku letak kt atas tv sblum ni.. pasan tak?? Alas kaki tu pon baru bli mlm td.. Kunun2 nak carik kaler lain sket, asik coklat je.. Tapi tah nape laki bini ni kalu pilih barang mesti coklat.. Dah terkenan ita.itu kot??


Hihi cam klako lak.. Ni table runner meja kopi tp disebabkan meja kopi asik beralih tempat je aku letak atas tv (refer gambo atas), pastu naik pangkat sket atas ni.. Nanti kena jahit lain la tuk meja console nih.. Adehh, Sabtu ni hari menjait sedonia!!.. Opss abaikan pintu bilik yg xdek langsir.. Da bli bidai jurai2 tu tp tunggu raya baru pasang..



Ni gambo dari jauh.. Dah rupa cam rumah flat je kan?? Cam sempit pon ada.. Abaikan si kenit yg nyebok nak tgk tivi..


Yg ni aku dah ubah sket.. Sofa beso tu aku sandarkan kt dinding.. Yg kecik aku letak tgh2.. (bezakan dgn gambo atas.. & meja kopi yg dah dipusing arah lain).. Abaikan 2 branak yg pengsan itu!! Suma landing atas sofa.. xaci la.. aku nak dok mana??


Ni gambo dari atas sofa.. Huhuh gile lawak aku panjat sofa.. Masa ni Hamzah Iqbal tgh tarik2 kain aku, sibaik x tanggal.. dia pon nak panjat gak..



Ni buktinya...

Read more...

Thanks MamaRedzha

 Thursday, September 25, 2008



wah wah.. dapat lagi kad raya.. Thankss mamaredzha..

Selamat Hari Raya.. & Maaf Zahir Batin
& Epi belated besdei buat Oja Cayang... Mwah mwah..

Read more...

Baca je la..

Semalam aku berjaya mendonlod Opera Mini kt NokiNavy aku.. hikhik.. Vangge rasanya.. Best, dpt tgk blog sndiri.. tgk blog sndiri.. & tgk blog sndri.. (ingat nak try update blog tp slow lak smlm).. Tah bape agaknya bil tepon aku bulan ni.. Yg lelain?? Dpt donlod Freecell (hahah xpenahnya pass main menatang nih) dan donlod Maps (yg aku xtau apekejadah fungsinya).

Sbenonya NokiNavy aku smlm cuma dpt buat video call dgn mak aku jek.. Cam nak mampos aku try bukak tenet tp xdpt.. Kunun2 nak tgk network setting, tp xtau kat mana ahahaha... Maklum ler dah lama merajuk dgn Noki, asik dgn Moto jek.. Try GPS pon cam hampeh, asik nmpk peta Mesia jek.. Dah la nak carik signal satelit susah nok mapoh!! Try guna Garmin, wpun gambo xla selawa GPS dlm webiste Noki (mmg xlawo lgsung), tp nampak jugak la jalan2 kt tempat aku duk skang nih.. Siap leh tgk stesen minyak lagi hihih... Bagus tuk perjalanan jauh!! Tp still xreti guna sgt.. Nanti mlm ni aku godek2 lagi..

Smlm tunggu perabot x sampai2, terpaksa niat nak sambong soping baju raya aku tergendala skejap.. Aku beli ape??? Aku beli meja makan 6 seaters (yg harganya sama dgn meja mkn 4 seaters kat kedai Senggarang), meja console (rega xsampai RM100), almari baju Hamzah Iqbal (Gambo Spiderman.. cam klako lak rasanya) & tilam (Vono yg reganya murah giler lepas tolak 50%.. mati la brangan jadik Ziana Zain).. Siap ada roda impian tu hahah.. xbleh blah tul!! Kunun2 nak suh Hamzah Iqbal pusing, skalinya dia pusing setoet jek.. Lawak tul!! Laki aku pon pusing & dapat la tempat sidai yg kecik tu, sesuai tuk sidai sejadah. Huh, mmg da lama carik pon, cuma malas nak bli.. Alih2 dapat percuma hihi.. rejeki..

So aktiviti malam tadi selain tunggu perabot yg x kunjung tiba ialah.. mengisi duit dlm sampul duit raya.. Warghh.. thn ni thn paling byk aku tuko duit sbb niat nak bagi duit raya kt student abg.. Aku bajet studentnya 10o lebih, rupanya 81 org jek.. Sbeno niat dah lama, sempena aku dpt keja & pindah sini & sempena 1st besdei Hamzah Iqbal thn lepas.. Akhirnya tertunda smpai laaa thn nih.. Alhamdulillah murah rezeki budak2 tu.. Sempena Ramadhan yg mulia ni pon, Rumah Anak2 Yatim Batu Pahat ni xkering dgn Majlis Berbuka Puasa & Sumbangan Org Ramai.. Moga2 rezeki dorg sentiasa murah sampai bila2..

Perkembangan Hamzah Iqbal pulak :

1. Kak Nin kata Hamzah Iqbal da pandai ngorat Wafa & Dini. Adoii malunya bila mak Wafa & Dini dengar.. Sabo je la anak jantan sorg nih!! Aku kata, dia ikut perangai ayahnya, ayahnya kata "a ah!!"..

2. Dah makin lasak, makin nak raya makin comot dibuatnya.. Skang da ada parut dlm 1 inci kat pipi kirinya sbb terlanggar dgn Amjad (kwn dia kt rumah Kak Nin). Sibaik scratch je, itupun da nmpk x ensem hihi..

3. Suka ngejek ckp org.. Bila ayahnya marah & tunjuk bilik (Kunun2 nak kurung), dia pon tunjuk bilik.. Ayahnya kata "nak kena kurung?", dia pon kata "Ane Yung??", Ayahnya tarik gi masuk bilik dia pon ikut.. Sampai dpn bilik baru melalak..

4. Pantang nmpk gambar ayah mesti menjerit2 panggil ayah.. Nampak gambo aku pon dia jerit gak "ibuuuu..uuu..uuu" siap bermelodi beb hehe.. Tp bile becakap dgn aku jek terus kuar "makk.." sabo je la..

5. Tiap2 hari lepas amik dia mesti melalak2 nak tgk Akkemen Dyna (Ultraman Dyna). Mcm org kena pukul.. Geram tul!! Skang aku cadangkan kt abg, tv cinonet aku yg aku bwk dr KL & DVD player abg yg xguna tu letak atas almari Hamzah Iqbal. Pastu bentang tilam lama kt situ & blikan dia DVD Ultraman.. Kalu dia melalak je pasang DVD tu dlm bilik.. Huhuh.. tah jadik ke tak taktik nih.. Dah tahap rimas dah ni asik melolong jek!!

Itu je kot.. Dah nak raya ni keja pon xbyk.. Tu yg jadik boring skejap!!

p.s : Opss.. Entry pasal Metro Kajang tu sbenonya salah tempat.. Tempat Sebenonya Metro Point Hehehe... sibaik along prasan.. Thanks long!!

Read more...

Thanks Olie..

 Wednesday, September 24, 2008

Thanks Olie bagi kad raya digital (bleh ckp camni ke?) kt kitorg satu famili...



Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin..
Semoga Raya Kita Bermakna Pada Tahun Ini dan Tahun2 Seterusnya..
Amin..

Read more...

OngKaye..


Testing guna enpon baru.. Tp gambo xclear, tepaksa cerahkan sndiri guna picture manager..


Si kenit yg x reti diam.. asik melalak je 24jam.. Nmpk tak aku tgh pegang ape? hihi..


Ish org tgh kusyuk mengira nih, ade jek nak amik gambo.. Tgk la, grill kedai pon dah tutup hihi.. Cuba teka dah kul bape??


Wahhh tgk nih... tp laki aku kata aku tunjuk mcm ada RM50 jek..


Haahahaha.. nmpak takk?????? Cuba teka bape semuanya???

Time ni kat BP Mall, cadang nak amik Nokia N95 tp errkk, over bajet.. xpe akan ku tungguu... Ada org tu nak amik iPhone tp kena oder dulu & reganya RM3k hihihi, terus batal niat.. So amik la kitorg laki bini N0kia Navigator (6110) sbb memasing kaki bejalan tp slalu sesat.. Pasni kalu sesat lagi xtau ler aku nak ckp ape.. Yg bestnya dlm keta terus buat video call dgn mak hihi, skali bateri abis hahah lawak tul!! Suka la Hamzah Iqbal dpt tgk muka nenek KL ari2.. Slalu dpt dengo sora jek..

Yg tak bestnya, bdk kedai tu donlodkan aku lagu raya byk giler, lagu Alif (sayang2) & budak2 AF6.. Ape kellesss!!!

psst!: nampak muka epi gile kan?? kan??

Read more...

Shopping??..

Walaupun shopping bagai..

Hatiku tetap Hanchorr...

Read more...

Ujong minggu punya cite..

 Monday, September 22, 2008

Aktiviti Hujung Minggu

19/9/08
Balik keja terus gi majlis bukak pose kat Hotel Katerina (sini ler tempat menteri tutt.. kena rakam video ehem2..) anjuran satu syarikat nih. Gi semayang kt Masjid BP & singgah kg & terus bertolak ke KL.. sampai KL kul 2pagi. Letih woo, itupun sempat lagi tido skejap kt R&R.


21/9/2008
Tak terbangun sahur, dlm kul 10 kot baru bgn tido.. Gi Jusco Maluri, bli Tumbler, bekas makanan & sudu garfu tuk Hamzah Iqbal.. Saja nak training dia minum & makan sndiri.. Lepas ni kalu nak mkn kt memana aku bawak je suma2 nih.. Mintak2 dia x buat perangai.. Blikan tshirt 3lai & suar jeans, da less pon abis beratus gak.. Baik xyah less!! Pastu ada org tu teringin nak gi SOGO (apa tah yg bestnya SOGO nih, aku yg dr lahir dok KL pon naik rimas nak gi sini.. Mencik laga2 montot nih!) tp harapan punah sbb jln nak ke Dataran tutup, susur masuk Sultan Ismail tutup, & aku da pening tahap nak muntah baru ler keluar terus ke Metro Kajang.. Sesat skejap sbb tersalah bangunan hehe.. Terparking kt Hotel Metro ape tah.. Aku ingatkan da sampai Metro Kajang hihih malunyaa.. Patot ler xramai org parking.. Mesti org pelik tghari buta tetiba kitorg masuk hotel hihhi.. Call along tanya arah, baru ler tau rupanya bangunan dpn lagi.. Ish rugi Rm2.50 duit parking.

Beli ape kt sini?? Bli Table Runner 2 lai tuk MIL (aku dah berkenan!! Arghh), tempat letak tisu serap minyak gambo gambo Lembu hihi.. Bli blouse. Itupun pilihan abg.. Rasanya mau aku try 10 lai tp yg abg berkenan 5 lai je.. Penat weh try mentry baju nih.. Pastu gi Alamanda, rindu nak gi sini.. Tak beli pape pon, kunun2 nak buka kt sini tp pikir2 balik xjadi la. Balik BTR buka kt rumah, pastu lepas Maghrib gerak ke Midvalley plak.

Beli ape kt sini??? Hihihih handbag laaa pe lagik!! Ini pon pilihan abg gak.. Raya kali ni suma aku suh dia pilihkan. Mula2 dia suh aku bli kaler merah.. Merah??? Handbag??? Tidak!! Lepas adjust sket, dpt la kaler hitam tp adoi kilat2 la.. tp taste aku gak.. Glamer ler raya nih.. Mkn kat Manhattan (ada org ngidam, kt BP xdek hihih) & sedih sbb nasik da abis, tepaksa ganti dgn salad.. ala2 mmmbekk.. gitu.. Pastu balik umah..

22/9/2008

Bangun terrrlewat tp bgn gak sahur stakat mkn dunkin donuts hihi.. Start salam2 mak abah suma nak balik dah, kuar dlm kul 11 pagi, singgah One Utama servey sport rim, tp arial vios lak patah (sbb parking bwh curam hihih).. Kt sini bli kasut bonia (xdek less, ada baucer rm10 jek hampeh), baucar tu dpt la stokin Levis spasang ok la tuh.. balik semula BTPermaisuri carik kedai jual Aksesori keta, dpt arial baru terus blah ke Jusco Cheras Selatan, dr dulu tingin nak singgah akhirnya tercapai hasrat.. Kt sini shopping x hengat donia.. Bli purse POLO kaler merah beb (suka abg aku amik kaler merah) siap less 50%, bli set Comforter rega asal Rm600 beb tp dpt less 70% huhuhuuhuhu.... sibbaik kitorg survey dulu, kt tempat2 tersorok rupanya byk yg murah.. Bli bekas kuih 6 ketul yg leh pusing2 tu, murah la bebanding tmpt lain. Ape lagi ek?? Haa blikan MIL penyepit langsir yg mcm sanggul tu 2 ketul & bidai tali halus2 tu kaler maroon 2 psg (eh pasang ke??) tp yg ni tuk aku.. glamer la rumah aku nanti. Jgn Hamzah Iqbal tarik tali tu dah la.. Ermm ape lagi ek kitorg bli??

Kul 5 lebih baru gerak kuar Highway, bayangkan la bape jam gi kuar shopping.. Buka posa dlm keta dgn air mineral & roti sardin, singgah Muar mkn Pizza & gi Wettex sambung shopping suar Levis abg & kasut raya aku hihi. Yg ni pn abg pilih kilat2 ala handbag aku gak, kira sepasang la.. Tu pon ada less.. Pendek kata barang2 yg ada LESS je yg kitorg nmpk hihi.. Alah membeli menang memakai kata Cik Kiah..

Akhirnya kul 11 mlm baru sampai kg. Hmzah Iqbal dah selamat tido, abg pon sambong tido.. Aku dok borak2 dgn MIL. Mula2 cadang tido kg je balik masa sahur, tetiba abg bangun terus ajak balik rumah. Nak merasmikan Comforter mahal sbenonya ahahha... Sampai umah da kul 12 lebih.. kemas2 brg suma, pasang cadar akhirnya tido kul 1. Huhu bestnyaaaaa tido atas comforter nih, sibaik x terbabas sahur hihi..

soalannya.. bape byk shopping kompleks yg kitorg gi dlm masa 2 ari? & bape jam perjalanan dari BTR ke kg?? Hahha jawab... xdek hadiah pon hihi...

Read more...

Huh!!

 Thursday, September 18, 2008

xdek mood nak updet..

DOMAM!!

Read more...

Sampai ati...

aku benci arini..

nape la dah 2x pagi jumaat aku dpt tau???

bulan puasa lak tuh!!

Sampai ati!!...

Read more...

teka..

apa yang..

diusik.. menangis
dibiar... sakit
disimpan... retak
..

aku pun tak tau jawapannya..

hati kot!!..


Read more...

Alahai Hamzah Iqbal..

 Friday, September 12, 2008

Update perkembangan Hamzah Iqbal

Apa yang dia dah pandai buat sekarang??

1. Kalau xdpt apa yg dia nak, lari sambil menangis kt belakang pintu.. Sabo je la.. Merajuk kunun!!
2. "ayoo.. ak awuuu" (ayo, xtau!) mana laa dia blajar ckp camni!! Siap jari telunjuk goyang2 tu..
3. "Ibuu, thom.. thom!!" Sambil tangan ajak mcm ikut dia.. (ibu, jom jom)
4. "bye bye!" slalunya pelat tp sekarang ni ada la bunyik betul sket.
5. "nak mellow" nak milo heheh.. sape la ajar mkn milo mentah?? (larii!!)
6. "nonononono.." sambil jari telunjuk goyang2 dpn muka.. ni pon saya yg ajar ye encik2..
7. Ayahnya ajar tabik polis, tgn kt dahi.. dia tangan kt idong.. Pastu da pandai buat kiss gak.. Siap "Mwahh" lagik hihi..
8. Aku ajar lagi best, letak 2 ibu jari dia kat ketiak kiri kanan, pastu ckp "Hai kawan kawan..!" hahah.. sebijik cam yus Raja Lawak.. Yg ni mmg aku gelak takdek had punya!!
9. "Nak guller-guller" nak vitamin c la tu sambil tarik aku suh bukak peti ais.. Kadang2 sampai 3-4x.. Vitamin C mana leh byk2 kan? Kalu lebih dr 4x aku bagi dia gula2 Ribena konfem pastu dia x mintak da..
10. Kalau dia nangis tahap meraung tu.. ckp je la "Hamzah jom mandi".. otomatik benti nangis & bukak suar.. baju x reti lagi.. mmg kaki air la anak aku nih.. kena pastikan pintu bilik air 24jam berkunci.. Bahaya woo.. Kalu anak aku dtg uma korg, sorok tau bilik air.. Hahaahaha.. tutup dgn kain..
11. Suka simpan mknn kt pipi.. cam unta!! Tp x makan, nnti tanpa sedar dia dah luahkan balik mknn tu.. Sbb tu kalu tgk dia dah benti kunyah cepat2 aku tadah tangan.. nanti dia luah kt tangan aku.. Geli?? Heheh anak org geli la.. anak sendiri bleh tahan lagik.. Ayahnya?? Takdeknyaaa nak buat...
12. Kalu gatal2 ke sakit ke nnti dia amik tangan aku letak kt tempat yg sakit/gatal tu.. sanggup dia x garuk.. kalau gatal aku garukkan la.. kalau sakit aku urut2 atau tepuk2 kasi lega.. kadang2 aku tiup je kunun2 ilang la sakit tu.. padahal aku malas.. hehehe
13. Tiap kali lepas isap botol mesti melalak suh aku amik.. Bile aku ckp "letak je la kat lantai tu nnti ibu amik" otomatik dia diam, letak botol & terus main.. ampeh tul!! Nangis tu kira cam alarm la nak bgtau dia da abis minom..
14. Dari baby sampai skang tak penahnya pakai selimut. Kalu tgh tido lena cemana pon, aku pakaikan selimut, dia bleh jadi tido tak lena.. mula la pusing2.. pastu slimut tercabut.. Ada skali nak balik Kg pakaikan dia jaket jeans, dia bleh melalak sepanjang jln.. Bila aku bukak jaket tu dia leh terus tido sabo je la.. Dalam keta kan ekon sejuk.. Dia mmg ikut perangai aku..
15. Dari dulu sampai skang kalu dia suka sesuatu or nakkan sesuatu dia akan ckp "Ayah/ibu.. wooooowww.." (pjg ok!!) smbil tunjuk kt brg tu..
16. Da pandai ckp 3suku kata "Keteta" (kereta), "meteka" (merdeka), "tom tom tom bak" (tomtombak.. tom sampai 3x heehe).. "Ceyiyaa" (Ceria.. sambil nyanyi)..
17. Pandai nyanyi lagu Sean Kingston (Beautiful Girl), Muse (Time is running Out), Subhanallah & Lailahaillallah (Slalu aku dodoikan dia, skang dia dodoikan aku hehe)..
18. Panggil azan, sejadah, telekung, org tgh sembahyang "AllahuAkbar!".. cthnya.. kalu dia tgk ayah dia sembahyang, dia nak sembahyang gak.. dia tunjuk sejadah smbil ckp "Allahuakbar" (pelat la).. Tgk azan kat tv pon panggil "Allahuakbar".. Ada skali dlm kereta, aku bukak la live sembahyang terawikh tu kan.. pastu ayahnya masuk keta tuko channel radio.. Dia terus jerit2 suh bukak "AllahuAkbar!", kitorg xpaham.. mula2 tepikir mana la budak ni nampak org sembahyang.. Bila aku bukak balik channel terawikh tu terus dia ckp "Haa.. AllahuAkbar!" ahhaah.. Ayahnya dah terasa hihhi..
19. Kalu ayahnya baring, aku pon tangan gatal2 godek pala ayahnya.. Dia pon melalak gak baring sebelah ayahnya suh aku godek2 pala dia plak.. Adeh.. Susahnya ada 2 hero nih!! Like father like son..
20. Aku selalu ckp I Love U kat dia.. nnti dia balas "I Yee Youu"sambil peluk aku.. Slalunya dia ckp 'i yu' jek.. Heheh haku vangga sihott!!

Tu je kot.. Kalu ikutkan ati nak buat sampai 1000 perkara heheh.. Melampau lak.. Cite la psl anak korg plak.. Sonok ek baca keletah budak2 nih!! Untuk org bujang.. kawen cpt wehh!! Rugi kawen lambat hahahah...

Read more...

Update lagik

 Thursday, September 11, 2008

lupa nak cite..

Semalam Hamzah Iqbal kena kurung dalam bilik dgn ayahnya.. Aku tak pasan sbb sibuk kat dapo.. bukan masak laaa.. tgh cuci pinggan kot!! Tetiba dengo Hamzah Iqbal melalak, pastu sayuuuuup je sora dia.. Teruk gak la dia meraung.. Rupanya ayahnya da kurung dlm bilik mainan..

Alalalala siannya anak aku!! Takleh nak ckp ape, ayahnya kalu dah naik antu, camtu la.. lately ni pon Hamzah Iqbal dah stat tunjuk prangai ngada2.. Agaknya kat rumah pengasuh dia la hero, apa yg dia nak suma dapat.. bila kt rumah xdpt apa yg dia nak, mulala melalak.. Agaknya jiran sbelah mesti bingit tinga dengo famili kitorg nih!! Kadang2 bertengkar dgn anak mcm bertengkar dgn org tua.. Tu baru sorg tu, blom tambah lagik!!

Cite pasal tambah lagi ni, aritu period aku 2 bulan hang (mcm pc lak), bedebo2 gak jantong aku nih, manalah tau melekat ke.. Laki aku kata "iye.. preknen!!".. aku ckp "Takdek kot, sblum kawen pon slalu gak 2-3bln baru period".. dia kata lagi "iye.. preknen!" malas aku nak layan.. Aku bli gak tester, tp negatif. Period x datang lagi.. Aku kirim tester kt adik aku yg keja kt HUKM suh blikan 6 lagik (3 tuk mmber aku).. Test takdek lagik!! (test 1)

Pagi2 lagi dah muntah masa gosok gigi, sbijik masa alahan preknenkan Hamzah Iqbal.. Laki aku kata "iye, preknen!".. Sonoknya, harap2 girl.. Tapi test xdek gak (test 2).. Lepas test terus period.. Hampeh hampeh hampeh!! Mencik tul!! Senggogot lak tuh!!

Pastu bincang2 dgn laki aku, konfem la thn dpn je tambah lagi sorg.. Harap2 baby newyear mcm Hamzah Iqbal gak hihih.. leh selebret besdei sesama dgn Hamzah Iqbal & ayahnya. Aku sorg je bln Mac hehehe... Opss, Oktober ni ramai tul seleberet besdei..

7hb mak aku
17hb Nisa adik ipo aku
21hb Hamzah Iqbal
24hb Abg..

Planning potong kek beramai2 lepas raya la.. mebi aku balik KL 4hb kot sbb 1st raya FIL aku plan nak buat BBQ beramai2.. So burn la thn ni balik KL dulu, thn dpn baru ganti (Actually dah 3thn 1st raya balik kg).. No hal la.. xkan psl raya pon nak gado laki bini ye tak??

Ke mana korg beraya thn ni? Kg sendiri ke kg mertua?? jengjengjeng...

Read more...

Mari Berkungfu dgn Hamzah Iqbal

Dia dah pandai berkungfu.. Tgk ler betapa aktifnya dia berkungfu dgn makcik-makciknya di kampong..!!

Read more...

Hamzah Ooo Hamzah..

 Wednesday, September 10, 2008

Semalam baru aku puji Hamzah Iqbal, skalinya masa berbuka dia buat pasal lak.. Cuba tgk muka dia kat bawah nih :


Tengah sedap makan Oreo


Siap lari dok kt pangku aku sbb nak amik gambo.. Dah mcm misai & janggut jek coklat tu..


Erm.. sehingga menjilat ibu jariiii...

Korang tgk cantek kan muka dia dgn coklat ala2 janggut & misai tu.. Tak kisah la janji dia makan xbersepah.. Aku pon bukan main lagik menyental mihun sup Rosalinda & abg plak mkn nasik ambeng..

Tetiba Hamzah Iqbal lari dok atas pangku aku.. Aku buat derk lagi.. Dia mintak air.. Aku hulur la.. Skali aku tgk.. Aik!! Apsal bersih je muka budak nih.. "Abg lap mulut Hamzah ke?" "Tak"abg jawab.. Kain mana lak anak aku buat lap muka??

Rupanya dia dah tumpahkan air limau atas tikar getah & air yg kat tikar tu dia buat sapu kt muka... Pandai tak anak aku?? Yg pandainya dia dah lap air tu sampai kering tp tetap melekit sbb dia lap dgn tangan.. Huhuh.. Patot ler kilat semacam tikar aku.. Sabo je la..

Satu keja lak aku nak mengemop.. baru semalam aku puji dia.. Adeh, xleh dipuji tul budak nih!!!

Mlm tu laki aku kena gatal2.. abis bintat satu badan, dari kepala sampai ujung kaki.. dah cam peta mesia lak aku tgk badan dia.. Opss gambo takleh diamik wpun aku curik2 amek.. nnti kena sound lak kalu dia baca blog ni heheh.. Yg kelakonya laki aku bleh kata "yang, ni bleh buat entri ni dlm blog" ahahah.. dia plak yg kasi idea.. Tu yg ingat nak curik2 amek gambo tu, tp tekantoi lak hihhi sbb seksi..

Aku ajak gi klinik gak mlm td & seperti biasa Hamzah Iqbal buat pasal.. Abis dia round satu klinik sampaikan dia bleh buat derk je kt kitorg mcm x kenal.. Org kt sbelah aku mula2 suka la tgk Hamzah Iqbal, tah2 lelama naik nyampah sbb asik tunjuk hero jek anak aku nih.. Dok ngensot atas lantai la.. merangkak la.. Tabur paper la.. Usik anak org la.. Adoiiiii lahaa... tensen aku.. Aku cover la jugak buat sengih2 sambil panggil Hamzah Iqbal.. Laki aku x cover langsung, terus amik Hamzah Iqbal & dukung dia.. Menjerit2 ler mamat tu.. Akak sbelah aku mula2 ckp la jugak "Sian dia, dia nak main tu.. Budak2 biasa la!" Lepas tu terus akak tu tak terkata ape dah sbb bila dilepas, makin ngengada jadiknya.. Abg pon bwk Hamzah Iqbal lepak luar, aku pon xtahan dia nak menjerit2 bile kena dukung..

Tak lama lepas tu (lama la jugak, nak cover je nih) giliran abg masuk.. Hamzah Iqbal pon nangis nak masuk sama.. Bila jumpa doc, abg kena injek sbb bintat da makin teruk.. Ni kali kedua kena injek, semalamnya kena injek gak tp kt klinik lain.. Cam biasa dpt ubat sapu & ubat gatal.. Aku tanya la sebab ape jadik camtu.. Aku xkena lak.. anak aku kena sket2 je.. Doc kata faktor persekitaran.. Erm, gaya ckp mcm kotor sgt je rumah aku nih!! Aku bgtau la kt rumah aku byk kelawar.. Doc kata itu pun salah satu sebab bleh dpt gatal2 sbb kalu ada kelawar, mesti ada pijat.. Aku dah cek kt tilam xdek lak pijat.. Ish, melawan lak ckp doc aku nih hihih...

So conclusionnya, nnti kena bli tilam baru.. Wahhh money money money.. mana mau carik!! pakai toto je xleh ke? heheh...

Err.. diet aku?? Dah berubah sket sbb balik kg haritu kena mkn nasik gak hihih.. so skang ni kurangkan mkn nasik & lebihkan sup2.. hehehe tingin la makan bakso hihi...

Opss.. ada cite lagi.. Haritu ada org belanja Mango Kek kt Secret Recipe, sebijik tau.. sampaikan bleh bawak ke sahur.. Camne nak diet nih? Heheheh...

Ok nanti sambung..

Read more...

Tribute Untuk Abah

Sempena Besdei Abah yg dah lepas... 5/9/2008.. Ni Tribute Khas Tuk Abah..

Dulu..

Aku bebetul tak suka bile abah marah2 aku...
Abah selalu menangkan adik aku dari aku..
Selalu terasa yang abah xsayangkan aku...
Kadang2 terpikir ape lagi yg aku perlu buat tuk jadik anak yg abah banggakan...
Ape lagik??? Tah ah.. kadang2 aku buntu..

Tapi sekarang..

Nyesal tak dengo kata abah, kalu tak mesti aku dah berjaya genggam sgulung ijazah...
Abah menangkan adik aku sbb abah nak aku jadi seorang kakak yg bertanggungjawab..
Abah tak tunjukkan kasih sygnya terang-terangan... Aku jek yg tak paham...
Aku nyesal bagi surat tu.. Nyesal sgt2..
Kalau la masa boleh diputar.. Aku takkan kasi surat tu pada mak abah aku...
Aku harap abah maafkan aku atas segala salah yg penah aku buat dulu..
Aku dah banyak hampakan harapan abah..
Aku patut bersyukur aku masih ada abah sementara orang lain tak bernasib baik macam aku..
Aku dah tak boleh teruskan lagi entry nih.. Kang sebak lak kt opis nih..

Pape pon Selamat Hari lahir, Abah
Semoga panjang umur dan murah rezeki
Semoga cepat sembuh..

Angah mintak maaf!!

Read more...

update lagik..

 Tuesday, September 9, 2008

Sebelum Merdeka aritu aku cuti 2 hari (Khamis & Jumaat) & terus ke KL.. huhuh lupa nak update.. Best la sbb slalu dpt lepak 2 ari jek.. Tp kali ni dpt 3 ari.. Puas la berjalan sblum Puasa tu.. Nak tau aku gi mana & beli ape??

Aku gi KKMart kt Metro Point & beli mendek nih!!


Sori enget-enget kata Hamzah Iqbal (senget-senget).. Bekas sudu garfu.. Ni gambo dari depan..


Ni gambo dari tepi.. Nak beli yg lain la.. sbb yg ni kt bawahnya xdek lobang.. nnti mesti airnya bertakung.. Tak sepasal ternak aedes hehe.. Yg ni buat sementara je la.. Pasni nak buat bekas letak telo, ok tak?? Yg dulang tu pn aku bli kt situ gak..


Ni gambo dari atas.. Chantek kan gambonya? Tp sayang la gambo tu sekadar lekat jek.. Kalu dia spray kasik tak kembang kena air kan bagus??? Adui malasnya nak gi carik spray tu.. Ada idea?? Huhu jadik hiasan je la..


Ni gambo bunganya dari dekat.. Aku sker ahh!!! Lomentik..



Yg ni pasu peberet aku!! Sker sangat.. Dari awal mmg nak amik pasu ni tp bila pikir2 balik.. kang amik pasu ni xdapat lak bli barang lain sbb duit bawak ngam2 jek.. Bila along offer terus amik hehehe.. Rupanya barang2 kat sini ada less eeeehehehehe.... Bunga 3 jambak tu pon bli kt situ gak.. Tp abaikan la deconya ek sbb xbli lagik span bunga, main campak2 jek.. nak raya baru ler gubah sket2.. aku ni bukan pandai beno.. Kang nak cocok lain, lain yg tercocok!!


Ni gambo Hamzah Iqbal 1 Ramadhan.. Tengah joget..


Sibuk baca Astro Guide.. Nyebok jek.. Apa yg aku baca tu lerr dia nak baca.. Apsal rambut dia bentuk V ek??


Tgk ah tu, siap bekas Koko Crunch lagik heheh.. Abis table runner neneknya jadik enget-enget..


Bukan main membaca.. Sampai moncong2..


Yey, berjaya merampas buku dari ibunya.. Paper kt blakang tu pon jadik mangsa Hamzah Iqbal..

Semalam aku terharu sungguh..

Mula2 aku tunggu abg abis semayang Maghrib baru kemas meja sbb takut Hamzah Iqbal tebalikkan suma barang.. Pastu aku tgk dia cam leka je terus aku hangkut suma pinggan2 koto masuk sink.. Skali aku dengo dia jerit "Ibbu.. Ibbu..!" Berlari ler aku ke depan.. Rupa-rupanya..

Bersusah payah dia angkut jug kaca yg berisi air limau kasturi, dah separuh jalan sampai ke dapur dah.. .. Baran gak aku masa tu.. Tangan laju je nak pukul dia, ye ah.. tak sepasal pecah jug tu kang.. abis kaca berselerak.. Satu keja lak nak sapu.. Bahaya tuu!!

Pastu aku cecepat angkat jug tu.. Hamzah Iqbal bukan main rancak becakap kt aku, happy sungguh muka dia.. Bukannya aku paham.. pastu dia nak tolong angkat plak kurma atas meja.. Ooohh rupanya dia nak tolong aku ngemas.. Huhu.. Terharunya aku.. Aku bagi dia kotak kurma tu.. Terus dia bawak ke dapur.. Letak atas meja.. Aku amik paper & lap air yg tumpah tu.. Dia nak tolong gak.. Siap mintak aku paper tu nak masukkan dlm tong sampah.. Aku cakap "tak pe la.. Tak yah tolong ibu.. Hamzah Iqbal lap atas meja tu.." Terus lap pakai tangan.. Aku dah gelak dah.. Aku ckp lap la pakai kain buruk.. terus dia amik kain & lap.. Kelako tul!! mmg bersih la.. tuk meja bulat yg kecik tu hihi.. Pastu aku nak mop lantai, dia pon nak mop gak.. Akhirnya dia pegang bawah aku pegang atas & dua2 mop lantai.. Bila aku nak cuci mop tu dia xkasi, nak mop lagi.. Eii ni bukan nak tolong dah nih.. ni nak memain.. Terus aku bagi dia kertas kunun2 suh buang sampah.. eheheh.. anak teruna sorang nih.. Camne agaknya kalu dpt anak pompuan ek???

Pastu sblum tido mesti dia isap puting.. MIL aku dah tego sblum ni takut giginya xcantik kalu asik memuting jek.. Sibaik la dia isap sblum tido & masa nangis jek.. Takdek la 24jam.. Mlm tu aku borak2 dgn Hamzah Iqbal aku ckp la camni :

"Hamzah Iqbal takyah la isap puting lagi malam2, nanti gigi Hamzah xcantik.. Nanti dah besar nanti tak ensem laa kalu gigi xcantik.. Tak yah isap puting lagi ek? Cuba tido xyah isap puting lagi lepas nih.. " Sambil borak2 tu aku usap2 pala dia.. Dia buat derk je tgk 'Ceria'.. tak kisah la sbb dia bukannya paham pon aku ckp..

Nak tido mlm tu dia bukak puting dia & letak kt blakang badan dia, terus dia peluk bantal nak tido.. Aik?? Tekejut aku!! Aku tanya dia "Hamzah dengar ckp ibu ye, tak yah isap puting?" Dia sengih jek.. Dia cuba nak tido.. Happy tul aku.. Tp skejap je la.. mlm tu bangun terus carik puting hihih.. Takpe la.. praktis dulu..

Itu je la kisah tuk arini.. Harap maklum :D

Read more...

 Friday, September 5, 2008

Nak tgk tak budak demam ni buat ape mlm td?? :



Cam tak tau ek dia buat ape??? Dia tgh ngopek sticker pizza hut yg dapat masa makan kat BP Mall mlm isnin lepas.. Abaikan mesin jahit singer & iron board kt blakang tu. Tak nyompek nak ngomeh.. Nak jaga si kecik ni ha.. semua keja xleh jalan..


Taraa.... Ini lah hasilnya.....


Spatutnya lekat kt buku bawah tu.. tp disebabkan kreatif sgt.. Betis pon jadilah.. Sblum ni dia lekat kt betis & peha aku.. tp xkan la nak amik gambo kan??? Gebu2 gitew buat malu jerk.. Tp bukan itu saja..


Tangan pon jadi lah...

Itu ok lagik, endingnya dia tampal kat tiko getah coklat tu.. adoi!!!... Pastu melalak2 bila aku cabut.. Pengasuhnya kata Hamzah Iqbal dah sihat & da xpanas.. Tapi sampai rumah da stat meragam.. Ayahnya pulak pandai sgt bawak dia kuar borak2 dgn jiran time masuk maghrib.. Bila masuk dlm rumah terus melolong2 ajak kuar nak pi rumah jiran dpn rumah.. Cuak tul aku!! Asik tunjuk rumah jiran aku jek.. Aku lekakan dia dgn sticker Pizza Hut, bila gam sticker tu dah x lekat.. dia melalak lagi.. Tunjuk lagi nak kuar rumah.. Aku lekakan pulak dgn belon Pizza, melotop la pulork.. Melalak lagi.. Ayahnya terus kuar gi ngajor umah Anak Yatim BP, tinggal la aku ketensenan melayan Hamzah Iqbal..

Sampai satu tahap aku da xleh tahan.. Aku kutip suma sticker2 yg melekat kt tiko getah, aku buang.. Si kenit tu melalak smpai tersedu2.. Ajak dia gi cebok kat toilet.. Mula2 dia suka la sbb dia pantang nmpk air.. Bila aku ajak kuar toilet.. Meraung2 lagik! Ni dah sampai mendidih darah aku.. Skali kena tengking, terkedek2 baring sambil tersedu2.. Aku da xbley tahan.. Tuko pampers All Nite, tuko baju suma (dia da mandi kt umah pengasuh, tp disebabkan berpeluh, aku tuko baju lain) aku dukung la jln kulu kilir.. Ngamuk gak ajak gi umah jiran.. Wahhh ni xbleyy tahan!! Aku letak dlm buai, skali bentak terus tutup muka dgn bantal.. Bagi susu, dlm stengah jam camtu baru dpt tido.. Aku pon dpt la berehat & tido gak..

Masa ni aku dah lembik giler..

Dah la sabtu ahad kena keja, mlm2 kena bangun layan si kenit ni, kul 6 da bangun melalak xnk tido.. Berkejar slide kad & masuk opis dah mcm masuk kem ashkar.. Penderaan mental beb!! Siyesly aku dah lembik giler!!!... Hari minggu yg bengong!!

Sambungan..

Abg balik xtau la kul bape, kejutkan aku ajak tido dlm bilik.. Baru nak lolap si kenit ni plak meragam lagik.. Bawak buai masuk bilik, sambil lelap sambil buai.. Sampaikan tersentak2 aku tido bila tangan aku terlepas buai.. Pening beb!! Kul 2 melalak lagi.. Aku kuarkan dari buai, tidokan plak atas tilam.. Adoiiii... melalak je keja si kenit nih.. Ada skali aku stress giler, aku buat derk je bila dia melalak.. Aku pusingkan badan ke lain.. Hamzah Iqbal nangis2 sampai panjat tido atas perut aku.. Lahai ibu mana yg sanggup biar anak camtu kan?? Aku pujuk balik.. Tp badannya x panas.. Mungkin dia xselesa kot.. Aku dpt tido2 ayam gitu je la.. Sampai la pukul 6 dia panggil aku " ibu.. yakk.. yakk!" arghh!!............. stressnya...............

Dia bukannya berak pon. Itu tandanya pampers dia dah penuh.. Slalunya aku salin atas tilam je & guna spray air sbb takut air dlm toilet sejuk.. Tp kali ni pala otak aku dah mcm weng sket.. aku bawak dia gi toilet.. cebok.. dia da gigil2 sejuk.. itu pon nak main air lagi tu.. Terus gi salin pampers.. pastu dia dah segar.. siap main suma.. Aku terus gosok baju dgn stressnya.. Jeling je laki aku yg tgh tido. Geramnya.. Endingnya.. aku yg rasa cam nak domam!!


Huhu ni dah dlm draft.. lupa nak post hihi. baca je la ek..

Read more...

Buka ape? Sahur ape?

Strategi kurus di bulan Ramadhan..

1st Ramadhan

Sahur : Nasik + asam pedas + sayur + kurma (mkn berat sket sbb duk kt kg hehe)
Buka : Nasik + asam pedas + sayur + kurma + kuih2 (2x tambah beb heheh masa ni blom dlm strategi lagi)

2nd Ramadhan

Sahur : Nasik + ikan masin + kuah xingat + sayur + kurma (ni pon kt kg lagi)
Buka : Nasik + daging masak kicap + togey masak air + kurma (masak sndirik)

3rd Ramadhan

Sahur : Nasik + daging masak kicap lebihan buka smlm + sayur + kurma
Buka : Yong Tau Fu (kongsi) + Nasik Kerabu +Bubur Lambuk dr masjid kat opis + Kurma

4rd Ramadhan

Sahur : Bubur Lambuk stengah cawan + Kurma (Dah Start Strategi)
Buka : Murtabak (1x) + Kaya Ball + Kurma

5th Ramadhan

Sahur : Kopok ikan cicah sambal udang Besau (2x)
Buka : Belum laie la.. kan baru pukul 3.30 petang.. Harap2 dpt makan simple2 je selain nasik..

Semuanya minum air masak.. no more air manis2 or sejuk.. Harap2 kekal la strategi aku nih.. Biar kurus kering nampak tulang.. Ok tak???

Saja updet tuk pengajaran di hari kemudian...

Read more...

Fantasi Cin...

Fantasi Cinta

Artist: Khafi

Dulu kita angankan cinta sehebat kisah lagenda
Aku laksamana engkau puteri di gunung kita bersemadi
Kau aku cinta itulah kata terakhir buat diriku
Jiwa gelisah kita terpisah akan aku tebus dirimu

Cinta kita berdua memang tiada penghalangnya
Sekukuh tembok batu pasti juga kan runtuh ku rempuh
Cinta kita berdua seluas langit tanpa hujungnya
Takkan tercari semua terletak di hati

Mereka bilang cintakan hilang sebelum kau temu yang baru
Jika tu benar tak terciptalah puisi ini untuk dirimu
Kau pejam mata fantasi cinta guna mata ketigamu
Aku pimpinmu terbang ke sana tuju istana rahsia

Cinta kita berdua memang tiada penghalangnya
Sekukuh tembok batu pasti juga kan runtuh ku rempuh
Cinta kita berdua seluas langit tanpa hujungnya
Takkan tercari semua terletak di hati

Hulurkan tanganmu jika kau terjatuh
Ku di sini untukmu… (ku di sini untukmu)
Kau bersedialah untuk menerima
Cinta yang takkan luntur…

Cinta kita berdua memang tiada penghalangnya
Sekukuh tembok batu pasti juga kan runtuh ku rempuh
Cinta kita berdua seluas langit tanpa hujungnya
Takkan tercari semua terletak di hati

Dulu aku suka lagu ni.. suka sgt.. skarang susah nak dengar ek lagu ni kt radio.. Agaknya lirik ni dah berakhir dgn tragedi kot.. dah tak berbunga2 mcm awal lirik.. sbb tu x dengar dah lagu nih..

ah.. korang paham tak? tak paham sudah!!

Read more...

sunyi...

aku sunyi la kat sini...

kawan?? cuma kawan kt opis jek..

Read more...

lagu

 Thursday, September 4, 2008

satu satu saya sayang ibu
dua dua saya sayang ayah
tiga tiga sayang adik kakak
satu dua tiga sayang semuanya...

Bermakna tak lagu ni dlm idup korang?

Pada aku bermakna.. bermakna sgt..!!

Read more...

....

Ye aku sedo aku gemok..

Aku sedo diri nih..

Alhamdulillah..

Pless jgn komen entry nih!!

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP