Hamzah Ooo Hamzah..

Semalam baru aku puji Hamzah Iqbal, skalinya masa berbuka dia buat pasal lak.. Cuba tgk muka dia kat bawah nih :


Tengah sedap makan Oreo


Siap lari dok kt pangku aku sbb nak amik gambo.. Dah mcm misai & janggut jek coklat tu..


Erm.. sehingga menjilat ibu jariiii...

Korang tgk cantek kan muka dia dgn coklat ala2 janggut & misai tu.. Tak kisah la janji dia makan xbersepah.. Aku pon bukan main lagik menyental mihun sup Rosalinda & abg plak mkn nasik ambeng..

Tetiba Hamzah Iqbal lari dok atas pangku aku.. Aku buat derk lagi.. Dia mintak air.. Aku hulur la.. Skali aku tgk.. Aik!! Apsal bersih je muka budak nih.. "Abg lap mulut Hamzah ke?" "Tak"abg jawab.. Kain mana lak anak aku buat lap muka??

Rupanya dia dah tumpahkan air limau atas tikar getah & air yg kat tikar tu dia buat sapu kt muka... Pandai tak anak aku?? Yg pandainya dia dah lap air tu sampai kering tp tetap melekit sbb dia lap dgn tangan.. Huhuh.. Patot ler kilat semacam tikar aku.. Sabo je la..

Satu keja lak aku nak mengemop.. baru semalam aku puji dia.. Adeh, xleh dipuji tul budak nih!!!

Mlm tu laki aku kena gatal2.. abis bintat satu badan, dari kepala sampai ujung kaki.. dah cam peta mesia lak aku tgk badan dia.. Opss gambo takleh diamik wpun aku curik2 amek.. nnti kena sound lak kalu dia baca blog ni heheh.. Yg kelakonya laki aku bleh kata "yang, ni bleh buat entri ni dlm blog" ahahah.. dia plak yg kasi idea.. Tu yg ingat nak curik2 amek gambo tu, tp tekantoi lak hihhi sbb seksi..

Aku ajak gi klinik gak mlm td & seperti biasa Hamzah Iqbal buat pasal.. Abis dia round satu klinik sampaikan dia bleh buat derk je kt kitorg mcm x kenal.. Org kt sbelah aku mula2 suka la tgk Hamzah Iqbal, tah2 lelama naik nyampah sbb asik tunjuk hero jek anak aku nih.. Dok ngensot atas lantai la.. merangkak la.. Tabur paper la.. Usik anak org la.. Adoiiiii lahaa... tensen aku.. Aku cover la jugak buat sengih2 sambil panggil Hamzah Iqbal.. Laki aku x cover langsung, terus amik Hamzah Iqbal & dukung dia.. Menjerit2 ler mamat tu.. Akak sbelah aku mula2 ckp la jugak "Sian dia, dia nak main tu.. Budak2 biasa la!" Lepas tu terus akak tu tak terkata ape dah sbb bila dilepas, makin ngengada jadiknya.. Abg pon bwk Hamzah Iqbal lepak luar, aku pon xtahan dia nak menjerit2 bile kena dukung..

Tak lama lepas tu (lama la jugak, nak cover je nih) giliran abg masuk.. Hamzah Iqbal pon nangis nak masuk sama.. Bila jumpa doc, abg kena injek sbb bintat da makin teruk.. Ni kali kedua kena injek, semalamnya kena injek gak tp kt klinik lain.. Cam biasa dpt ubat sapu & ubat gatal.. Aku tanya la sebab ape jadik camtu.. Aku xkena lak.. anak aku kena sket2 je.. Doc kata faktor persekitaran.. Erm, gaya ckp mcm kotor sgt je rumah aku nih!! Aku bgtau la kt rumah aku byk kelawar.. Doc kata itu pun salah satu sebab bleh dpt gatal2 sbb kalu ada kelawar, mesti ada pijat.. Aku dah cek kt tilam xdek lak pijat.. Ish, melawan lak ckp doc aku nih hihih...

So conclusionnya, nnti kena bli tilam baru.. Wahhh money money money.. mana mau carik!! pakai toto je xleh ke? heheh...

Err.. diet aku?? Dah berubah sket sbb balik kg haritu kena mkn nasik gak hihih.. so skang ni kurangkan mkn nasik & lebihkan sup2.. hehehe tingin la makan bakso hihi...

Opss.. ada cite lagi.. Haritu ada org belanja Mango Kek kt Secret Recipe, sebijik tau.. sampaikan bleh bawak ke sahur.. Camne nak diet nih? Heheheh...

Ok nanti sambung..

Comments

  1. mana datang kelawar tu yerrr...
    bahaya kalu kena gatai2 camtu..
    aktif betoi hamzah ni ek....
    boleh kurus dibuat nya

    ReplyDelete
  2. sabar2 di bulan pose..anak tu dugaan (msj ini ditujukan buat aku jugak) :P

    ala, makan sket je, x jejas la diet ko tu. :) (pancing)

    ReplyDelete
  3. ibu afiqah
    kwsn kg camtu la.. yg dijemput xdtg, yg x dijemput dtg lak.. hahah ibunya xkurus gak..

    maria
    hahah tp paling chobaan mmg bulan pose.. kan kan?? aku mmg xleh kurus mcm anak dara dulu la.. tensen tul!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai