Powered by Blogger.

 Friday, September 5, 2008

Nak tgk tak budak demam ni buat ape mlm td?? :



Cam tak tau ek dia buat ape??? Dia tgh ngopek sticker pizza hut yg dapat masa makan kat BP Mall mlm isnin lepas.. Abaikan mesin jahit singer & iron board kt blakang tu. Tak nyompek nak ngomeh.. Nak jaga si kecik ni ha.. semua keja xleh jalan..


Taraa.... Ini lah hasilnya.....


Spatutnya lekat kt buku bawah tu.. tp disebabkan kreatif sgt.. Betis pon jadilah.. Sblum ni dia lekat kt betis & peha aku.. tp xkan la nak amik gambo kan??? Gebu2 gitew buat malu jerk.. Tp bukan itu saja..


Tangan pon jadi lah...

Itu ok lagik, endingnya dia tampal kat tiko getah coklat tu.. adoi!!!... Pastu melalak2 bila aku cabut.. Pengasuhnya kata Hamzah Iqbal dah sihat & da xpanas.. Tapi sampai rumah da stat meragam.. Ayahnya pulak pandai sgt bawak dia kuar borak2 dgn jiran time masuk maghrib.. Bila masuk dlm rumah terus melolong2 ajak kuar nak pi rumah jiran dpn rumah.. Cuak tul aku!! Asik tunjuk rumah jiran aku jek.. Aku lekakan dia dgn sticker Pizza Hut, bila gam sticker tu dah x lekat.. dia melalak lagi.. Tunjuk lagi nak kuar rumah.. Aku lekakan pulak dgn belon Pizza, melotop la pulork.. Melalak lagi.. Ayahnya terus kuar gi ngajor umah Anak Yatim BP, tinggal la aku ketensenan melayan Hamzah Iqbal..

Sampai satu tahap aku da xleh tahan.. Aku kutip suma sticker2 yg melekat kt tiko getah, aku buang.. Si kenit tu melalak smpai tersedu2.. Ajak dia gi cebok kat toilet.. Mula2 dia suka la sbb dia pantang nmpk air.. Bila aku ajak kuar toilet.. Meraung2 lagik! Ni dah sampai mendidih darah aku.. Skali kena tengking, terkedek2 baring sambil tersedu2.. Aku da xbley tahan.. Tuko pampers All Nite, tuko baju suma (dia da mandi kt umah pengasuh, tp disebabkan berpeluh, aku tuko baju lain) aku dukung la jln kulu kilir.. Ngamuk gak ajak gi umah jiran.. Wahhh ni xbleyy tahan!! Aku letak dlm buai, skali bentak terus tutup muka dgn bantal.. Bagi susu, dlm stengah jam camtu baru dpt tido.. Aku pon dpt la berehat & tido gak..

Masa ni aku dah lembik giler..

Dah la sabtu ahad kena keja, mlm2 kena bangun layan si kenit ni, kul 6 da bangun melalak xnk tido.. Berkejar slide kad & masuk opis dah mcm masuk kem ashkar.. Penderaan mental beb!! Siyesly aku dah lembik giler!!!... Hari minggu yg bengong!!

Sambungan..

Abg balik xtau la kul bape, kejutkan aku ajak tido dlm bilik.. Baru nak lolap si kenit ni plak meragam lagik.. Bawak buai masuk bilik, sambil lelap sambil buai.. Sampaikan tersentak2 aku tido bila tangan aku terlepas buai.. Pening beb!! Kul 2 melalak lagi.. Aku kuarkan dari buai, tidokan plak atas tilam.. Adoiiii... melalak je keja si kenit nih.. Ada skali aku stress giler, aku buat derk je bila dia melalak.. Aku pusingkan badan ke lain.. Hamzah Iqbal nangis2 sampai panjat tido atas perut aku.. Lahai ibu mana yg sanggup biar anak camtu kan?? Aku pujuk balik.. Tp badannya x panas.. Mungkin dia xselesa kot.. Aku dpt tido2 ayam gitu je la.. Sampai la pukul 6 dia panggil aku " ibu.. yakk.. yakk!" arghh!!............. stressnya...............

Dia bukannya berak pon. Itu tandanya pampers dia dah penuh.. Slalunya aku salin atas tilam je & guna spray air sbb takut air dlm toilet sejuk.. Tp kali ni pala otak aku dah mcm weng sket.. aku bawak dia gi toilet.. cebok.. dia da gigil2 sejuk.. itu pon nak main air lagi tu.. Terus gi salin pampers.. pastu dia dah segar.. siap main suma.. Aku terus gosok baju dgn stressnya.. Jeling je laki aku yg tgh tido. Geramnya.. Endingnya.. aku yg rasa cam nak domam!!


Huhu ni dah dlm draft.. lupa nak post hihi. baca je la ek..

4 comments:

Mama_Nofal September 8, 2008 at 11:10 AM  

layan ank dmm mmg letih kan..
btw, i've change my address to http://inikisahseorangmama.blogspot.com/

mrs hafiz September 8, 2008 at 11:36 PM  

cik selly, aku plak kat sini layan suami yg DEMAM PANAS.. huwaa lagik haru.. ngalahkan budak kecik.. sabar2.. penderaan sungguh bulan2 pose ni.. hehe

hamzah buli ibu ye...

:. iBuAfiQah .: September 9, 2008 at 12:51 PM  

hiiii..

irnie link awak tau....
suka baca ttg iqbal tuuuu...
okey....jgn marah ekkkk

Ibu_Hamzah September 11, 2008 at 12:54 PM  

mamanofal
lotih sgt.. kita pon dah change kt link

maria
hahah bapak budak nk bermanja tu hihi

ibuafiqah
kita pon da link add awak.. thnks ye

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP