Powered by Blogger.

Ujong minggu punya cite..

 Monday, September 22, 2008

Aktiviti Hujung Minggu

19/9/08
Balik keja terus gi majlis bukak pose kat Hotel Katerina (sini ler tempat menteri tutt.. kena rakam video ehem2..) anjuran satu syarikat nih. Gi semayang kt Masjid BP & singgah kg & terus bertolak ke KL.. sampai KL kul 2pagi. Letih woo, itupun sempat lagi tido skejap kt R&R.


21/9/2008
Tak terbangun sahur, dlm kul 10 kot baru bgn tido.. Gi Jusco Maluri, bli Tumbler, bekas makanan & sudu garfu tuk Hamzah Iqbal.. Saja nak training dia minum & makan sndiri.. Lepas ni kalu nak mkn kt memana aku bawak je suma2 nih.. Mintak2 dia x buat perangai.. Blikan tshirt 3lai & suar jeans, da less pon abis beratus gak.. Baik xyah less!! Pastu ada org tu teringin nak gi SOGO (apa tah yg bestnya SOGO nih, aku yg dr lahir dok KL pon naik rimas nak gi sini.. Mencik laga2 montot nih!) tp harapan punah sbb jln nak ke Dataran tutup, susur masuk Sultan Ismail tutup, & aku da pening tahap nak muntah baru ler keluar terus ke Metro Kajang.. Sesat skejap sbb tersalah bangunan hehe.. Terparking kt Hotel Metro ape tah.. Aku ingatkan da sampai Metro Kajang hihih malunyaa.. Patot ler xramai org parking.. Mesti org pelik tghari buta tetiba kitorg masuk hotel hihhi.. Call along tanya arah, baru ler tau rupanya bangunan dpn lagi.. Ish rugi Rm2.50 duit parking.

Beli ape kt sini?? Bli Table Runner 2 lai tuk MIL (aku dah berkenan!! Arghh), tempat letak tisu serap minyak gambo gambo Lembu hihi.. Bli blouse. Itupun pilihan abg.. Rasanya mau aku try 10 lai tp yg abg berkenan 5 lai je.. Penat weh try mentry baju nih.. Pastu gi Alamanda, rindu nak gi sini.. Tak beli pape pon, kunun2 nak buka kt sini tp pikir2 balik xjadi la. Balik BTR buka kt rumah, pastu lepas Maghrib gerak ke Midvalley plak.

Beli ape kt sini??? Hihihih handbag laaa pe lagik!! Ini pon pilihan abg gak.. Raya kali ni suma aku suh dia pilihkan. Mula2 dia suh aku bli kaler merah.. Merah??? Handbag??? Tidak!! Lepas adjust sket, dpt la kaler hitam tp adoi kilat2 la.. tp taste aku gak.. Glamer ler raya nih.. Mkn kat Manhattan (ada org ngidam, kt BP xdek hihih) & sedih sbb nasik da abis, tepaksa ganti dgn salad.. ala2 mmmbekk.. gitu.. Pastu balik umah..

22/9/2008

Bangun terrrlewat tp bgn gak sahur stakat mkn dunkin donuts hihi.. Start salam2 mak abah suma nak balik dah, kuar dlm kul 11 pagi, singgah One Utama servey sport rim, tp arial vios lak patah (sbb parking bwh curam hihih).. Kt sini bli kasut bonia (xdek less, ada baucer rm10 jek hampeh), baucar tu dpt la stokin Levis spasang ok la tuh.. balik semula BTPermaisuri carik kedai jual Aksesori keta, dpt arial baru terus blah ke Jusco Cheras Selatan, dr dulu tingin nak singgah akhirnya tercapai hasrat.. Kt sini shopping x hengat donia.. Bli purse POLO kaler merah beb (suka abg aku amik kaler merah) siap less 50%, bli set Comforter rega asal Rm600 beb tp dpt less 70% huhuhuuhuhu.... sibbaik kitorg survey dulu, kt tempat2 tersorok rupanya byk yg murah.. Bli bekas kuih 6 ketul yg leh pusing2 tu, murah la bebanding tmpt lain. Ape lagi ek?? Haa blikan MIL penyepit langsir yg mcm sanggul tu 2 ketul & bidai tali halus2 tu kaler maroon 2 psg (eh pasang ke??) tp yg ni tuk aku.. glamer la rumah aku nanti. Jgn Hamzah Iqbal tarik tali tu dah la.. Ermm ape lagi ek kitorg bli??

Kul 5 lebih baru gerak kuar Highway, bayangkan la bape jam gi kuar shopping.. Buka posa dlm keta dgn air mineral & roti sardin, singgah Muar mkn Pizza & gi Wettex sambung shopping suar Levis abg & kasut raya aku hihi. Yg ni pn abg pilih kilat2 ala handbag aku gak, kira sepasang la.. Tu pon ada less.. Pendek kata barang2 yg ada LESS je yg kitorg nmpk hihi.. Alah membeli menang memakai kata Cik Kiah..

Akhirnya kul 11 mlm baru sampai kg. Hmzah Iqbal dah selamat tido, abg pon sambong tido.. Aku dok borak2 dgn MIL. Mula2 cadang tido kg je balik masa sahur, tetiba abg bangun terus ajak balik rumah. Nak merasmikan Comforter mahal sbenonya ahahha... Sampai umah da kul 12 lebih.. kemas2 brg suma, pasang cadar akhirnya tido kul 1. Huhu bestnyaaaaa tido atas comforter nih, sibaik x terbabas sahur hihi..

soalannya.. bape byk shopping kompleks yg kitorg gi dlm masa 2 ari? & bape jam perjalanan dari BTR ke kg?? Hahha jawab... xdek hadiah pon hihi...

4 comments:

Ibu_Hamzah September 22, 2008 at 4:08 PM  

hahahah ni sbenonya entry khas tuk hubby aku, bior dia tau apa yg kitorg shopping aritu.. nnti dia tanya lagi apa brg yg x cukup.. hihi..

mrs hafiz September 23, 2008 at 1:25 PM  

macik, giler jalan sakan seh.. betul ke ko posa niii?? heheheheh

lenkali smp kajang calling2 laaa.. :p
nnt bg no fon tau..

Ibu_Hamzah September 24, 2008 at 8:01 AM  

InsyaAllah.. aku sampai kajang pon stakat metro kajang jek, pastu mesti sesat.. hihi..

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP