Powered by Blogger.

Update lagik

 Thursday, September 11, 2008

lupa nak cite..

Semalam Hamzah Iqbal kena kurung dalam bilik dgn ayahnya.. Aku tak pasan sbb sibuk kat dapo.. bukan masak laaa.. tgh cuci pinggan kot!! Tetiba dengo Hamzah Iqbal melalak, pastu sayuuuuup je sora dia.. Teruk gak la dia meraung.. Rupanya ayahnya da kurung dlm bilik mainan..

Alalalala siannya anak aku!! Takleh nak ckp ape, ayahnya kalu dah naik antu, camtu la.. lately ni pon Hamzah Iqbal dah stat tunjuk prangai ngada2.. Agaknya kat rumah pengasuh dia la hero, apa yg dia nak suma dapat.. bila kt rumah xdpt apa yg dia nak, mulala melalak.. Agaknya jiran sbelah mesti bingit tinga dengo famili kitorg nih!! Kadang2 bertengkar dgn anak mcm bertengkar dgn org tua.. Tu baru sorg tu, blom tambah lagik!!

Cite pasal tambah lagi ni, aritu period aku 2 bulan hang (mcm pc lak), bedebo2 gak jantong aku nih, manalah tau melekat ke.. Laki aku kata "iye.. preknen!!".. aku ckp "Takdek kot, sblum kawen pon slalu gak 2-3bln baru period".. dia kata lagi "iye.. preknen!" malas aku nak layan.. Aku bli gak tester, tp negatif. Period x datang lagi.. Aku kirim tester kt adik aku yg keja kt HUKM suh blikan 6 lagik (3 tuk mmber aku).. Test takdek lagik!! (test 1)

Pagi2 lagi dah muntah masa gosok gigi, sbijik masa alahan preknenkan Hamzah Iqbal.. Laki aku kata "iye, preknen!".. Sonoknya, harap2 girl.. Tapi test xdek gak (test 2).. Lepas test terus period.. Hampeh hampeh hampeh!! Mencik tul!! Senggogot lak tuh!!

Pastu bincang2 dgn laki aku, konfem la thn dpn je tambah lagi sorg.. Harap2 baby newyear mcm Hamzah Iqbal gak hihih.. leh selebret besdei sesama dgn Hamzah Iqbal & ayahnya. Aku sorg je bln Mac hehehe... Opss, Oktober ni ramai tul seleberet besdei..

7hb mak aku
17hb Nisa adik ipo aku
21hb Hamzah Iqbal
24hb Abg..

Planning potong kek beramai2 lepas raya la.. mebi aku balik KL 4hb kot sbb 1st raya FIL aku plan nak buat BBQ beramai2.. So burn la thn ni balik KL dulu, thn dpn baru ganti (Actually dah 3thn 1st raya balik kg).. No hal la.. xkan psl raya pon nak gado laki bini ye tak??

Ke mana korg beraya thn ni? Kg sendiri ke kg mertua?? jengjengjeng...

4 comments:

afiq September 12, 2008 at 10:39 PM  

harus kak buat camtuh..klu x...die jdik lgiiii nakal..muahahahha

i'm ソソ September 13, 2008 at 10:02 AM  

takpe...pelan-pelan...belum ada rezeki lagi tu...
tapi bila period datang...sangat-sangat kecewa kan...

achee_b165 September 16, 2008 at 1:55 PM  

sy lak klu lmbat je dh riso..

alamak pegnen ker?? rasa nya x kot..huhuh!! bkn pe mmg tgh planing klu leh biar le 3 or 4 taun ke, ok le coz sy c-ser....huhuhu!!

~mamaREDZHA~

Mama_Nofal September 18, 2008 at 10:41 AM  

weii besday mak ko sama ngan aku daa..tumpang selebret buleyyy hehehe

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP