Ape cite arini nih??

Jumaat.. mlm gi Jamuan Hari Raya opis abg.

Sabtu.. lepas subuh terus gi balik kg jemput ibu & ayah, then terus ke JB.. Beraya sakan!!..

Ahad.. Pagi merempit gi Klinik Min tuk appoinment, malangnya tutup sampai abis Deepavali.. Abg dah stat sakit2 sendi & aku dah stat sakit ari2 belah kiri.. Takut sbb masa scan aritu doc suspect baby kecik sgt xpadan dgn tarikh 1st period.. Pastu siap pesan kalu ada sakit2 kt bahagian ari2 kena cepat gi doc takut baby kt luar rahim @ misscarriage.. Adooiii tatotnya!!

Isnin... Abg still sakit lagi.. aku pon sakit gak + bdn x bermaya.. Sian Hamzah Iqbal tepaksa bemanja dgn makcik2nya.. Ptg tu terus balik Parit Raja, tp sempat suh abg singgah beli rojak petis.. Tetiba cam nak mkn lak.. Terus makan dalam keta.. Sampai rumah abis muntah, then sambung mkn rojak petis lagi hihi.. Ptg tu gak ada open haus kt rumah Auntie Inn tp xgi sbb mabuk teruk..

Selasa.. Pagi ni sakit2 lagi dr mlm td.. Abg xdtg keja, amik cuti sakit urat & terus gi servis Vios kt Bando sbb brake disc/pad err.. xtau la.. yg pasti dah bunyik2.. Lunch td xtahan sakit terus gi Pusat Kesihatan U, dpt jumpa Dr. Saidatun yg best sesangatnya.. Mintak scan & dpt ler tgk gambo baby cinonet dlm kantung yg sebesar 2.48cm hihi.. Siap print 2 lai lagi hihi.. Sakit tu xdek effect kt baby sbb baby kt sbelah kanan.. Doc ckp rahim aku terkebelakang.. Mmg dari zaman Hamzah Iqbal lagi aku dah tau.. & doc hairan slalunya rahim belakang ni susah dpt anak.. Doc ckp mungkin ni rezeki aku yg tuhan bagi.. Huhuh Alhamdulillahh.. syukur aku xdek masalah.. Terus ilang sakit aku sbb dpt tgk baby hihi.. Terus call abg bgtau & abg pesan pasni xyah angkat bende berat2.. hihihihh............... abg, tolong angkatkan handbag i nih, berat la.. hahahah.. kelako lak!! ngadess!!!

Opss, pagi td ada yg salam ucap tahniah.. Aisey, ramai dah tau.. Segannya... Ikin yg baru balik cuti bersalin pon dah sengih2 tanya aku.. Huhu aritu beria2 aku bagi petua kt dia masa ngandung.. Skang turn dia lak.. Tak sangka aku cite psl kembar darah, akhirnya anak ikin pon kembar darah.. Adeh sakit ek?? Hamzah Iqbal dulu pon kembar darah gak.. Eii mabuk aku bila ingat balik!!

Doc pon ckp tarikh period aku dgn tarikh kt scan xbetul.. Eii aku mmg ingat ler tarikh aku mula2 period sbb bln Julai aku x period, so bile bulan Ogos kuar, terus aku catat kt kalender.. Doc kata mesti ada miss kat memana.. Tah ler.. Hamzah Iqbal dulu pon gitu gak.. tak sama dgn tarikh period.. Asik kena marah je sbb kunun2 aku bagi salah tarikh.. Akhirnya kena induce.. Wateva la janji baby selamat.. Tak sepasal aku ngandungkan hamzah iqbal 40minggu.. bak kata org, bunting gajah hahaha...

Mabuk??? Wahh dah start teruk.. Tp kutahan2 jebat!! Kt rumah aku xleh gosok gigi lgsung.. Tepaksa lebihkan kumur listerin.. tp kt kg selamba je.. Mebi sbb guna Colgate kayu sugi dgn madu tu kott.. Itu la Colgate yg paling aku anti skali masa ngandungkan hamzah iqbal hahaha... skang da terbalik..

Ok la nnti sambung balik..

Comments

  1. aku tanda sume, tarikh peod, bila main.. segala macam.. hehe, masa 1st aritu.. semgu lewat jugak.. hmm kuasa Allah kan, dia yg tentukan baby nak kuar bila..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai