Powered by Blogger.

Kisah Hari Ini..

 Thursday, October 23, 2008

Hahahh touching giler entry aku smlm, sampaikan aku menaip sambil begenang air mata.. Abg siap gelarkan aku ape tah, aku lupa ayatnya... aku pon ckp ler "xtau ker isteri abg ni romantis?" Mwahahahah geli geleman aku menyebotnya..

Kitorg aritu begelut la jugak (begelut? mcm dlm lumpur lak hahahah) err ayat yg paling tepat bertikam jari (sbb dlm ym kan) psl nk belikan Hamzah Iqbal hadiah.. Aku nak belikan dia moto yg pakai bateri tu.. Tekannnn je terus jalan tp abg xnak sbb dia kata Hamzah Iqbal xpandai kayuh beskal lagi, kayuh beskal pon asik ke dpn blakang je.. inikan plak nak belikan moto letrik.. Dia cadangkan bli laptop budak2 yg abc tu.. huhuh.. budak baru 2thn mana la pandai guna laptop tu.. baik belikan dia masa dia dah pandai bezakan abc ye tak???

Endingnya gi BP Mall, sbb aku tingin nak makan Cheesebake Rice kt Pizza Hut terus belikan dia beg ala2 ada white & blackboard kiri kanan.. Bleh la dia conteng2 & lekat abc/123 yg ada magnet.. Nnti aku amik gambo tp lambat sket (sbb hp masuk wad, masalah mic/speaker)..

Sejak kengandungan aku nih (bleh ke guna ayat nih? bantai je la), ada la alahan yg aku dpt.. antaranya.. xleh tgk berus gigi - gila laju aku berus gigi sbb asik tebelahak sampai muntah ijau!!.. awal2 dulu bleh la berus gak, tp endingnya still muntah.. skang ni terjeling berus gigi dlm bilik air pon leh buat aku muntah teruk.. & xleh bau waffle.. huwaaa.. ruginya!! Sampai tutup idong sbb baunya buat aku loya... aritu masa gi Jusco Tebrau, lalu kat foodcourt dia semerbak bau waffle.. sibaik aku xterbelahak kt situ gak.. Huhu rugi rugi.. Bile terbayang cam sedapnyerrr...!!!

Tadi ada Jamuan Hari Raya Universiti.. Aku antara AJK yg incharge bahagian sate.. Perghh.. Da pakai lawa2 skalinya kena godek sate la plak.. Jenuh ler lengan baju suma kena lipat.. tgn penuh dgn kuah sate, sibaik la aku ngelat sbb mabuk tgk sate yg melambak2 tu.. Siyesly, dulu aku tingin sgt nak mkn sate, bile dpn mata.. pergh.. dlm keadaan melambak2 mcm tu lagi ler buat tekak aku loya.. Pastu kena berdiri je mau pitam aku dibuatnya..

Yang paling best skali bile aku dok tepi meja.. Ye la kita kan org baru.. Mana la tau prosedur nak amik2 makanan ni kan.. Aku ingat student2 ni suma x mkn dari pagi la.. sbb tu berebut2 mcm sate tu tinggal sketol padahal ada 3 kotak beso polisterin lagik!! Gerai sate lak bukan 1 je, ada dlm 5-6 gerai.. Itu pon cam kebulo giler!! Bayangkan la melayang2 badan aku kena tolak student.. Tak kira laki pompuan, suma berebut cam nak amik duit sejota!! Sibaik kwn aku lambai2, baru ler aku bersusah payah ke tepi.. itu pon aku tepaksa menolak2 gak.. Tak sepasal ada staf ninggal kena pijak student hihi.. Nauzubillah!! Patut ler mmber2 aku suma cepat2 dok blakang.. Hampeh tul!! Takpe thn dpn sure kena incharge sate lagi, konfem aku dah tau prosedurnya...

Sibaik kitorg sempat save dlm 4-5puluh cucuk tuk staf yg jaga jamuan.. Sempat la rembat lemang/rendang, dadih, nasik goreng, mee goreng & aiskrim.. Tp aku cuma makan sate xsampai 10cucuk, suku dadih yg mcm lupa nak letak gula, aiskrim matkool 3mangkuk (hahahah giler mkn aiskrim la plak), aiskrim mesia perasa bandung.. nyum2x.. lemang 'ireng' sketul & rendang daging yg sodap!! Pastu dpt lak air asam boi yg nalla masamnya nyum2x (kena kongsi sorg sket sbb air dah abis.. sabo je la).. eii kecur air liur dibuatnya.. Pastu balik opis tgk2 nasik goreng+telo mata ada atas meja tiap2 staff (ni kes gerai xramai student la nih hihihi @ terlebih oder).. Buat keja sket sblum lunch & mata dah start berat coz dah kenyang..

Tadi dpt kertas kerja dr opis abg nak buat bengkel kt Eagle Ranch Resort, PD hehehe.. Siap bergo-cart bagai, ni bengkel ke memain??? Harap2 leh bawak famili hihih, lehla nompang cuti2 mesia!! Aritu dah lalu dpn ERR nih masa gi Family Day opis aku kat Tiara Beach.. Cam best jek!! Budak2 opis lak ajak ramai2 gi Tioman.. Adoi duit lagi!!

Masa baca paper Pancaindera lepas, aku nampak iklan Kursus Sambilan kt Polijb.. Alhamdulillah.. kursus yg abg nak apply dulu tu ada.. InsyaAllah kalu dpt, bleh la abg sambung belajar lagi secara sambilan. Aku xkisah sbb aku tau cita2 abg dr dulu lagi nak sambung belajar.. Aku pon sokong sbb ni pon salah satu cara nak upgrade life famili kitorg.. Mana lah tau insyaAllah giliran aku lak yg sambung belajar tp mcm malas je sbb aku skang bekerja dlm bidang yg aku xpernah minat sejak zaman skolah lagi.. Dulu aku benci prisip akaun, debit, kredit, trial balance, pape yg berkaitan dgn nombor tp nampaknya inilah rezeki aku hari nih.. Alhamdulillah, skurangnya pintu rezeki aku sentiasa terbuka.. Mungkin ada hikmahnya aku dlm bidang nih. Salah satunya, aku dpt tukar keja kt sini.. Kalau aku gred N agaknya aku dah terlantar kt JB hihih.. Alhamdulillah!!!..

K la, bos tengah meeting tutup akaun.. Aku nak gi serbu blog org plak.. bye..!!

4 comments:

ita.itu October 24, 2008 at 9:12 AM  

wah motor tu mahal dak..mls aku nak beli..kang suruh beli 2 lak..satu x nak share lak

Ibu_Hamzah October 24, 2008 at 11:19 AM  

huhu kt sini ada yg murah la ita.. tp kecik la. kalu beso ala2 moto racing tu mau terbang 4-5 ratus..yg kecik tu baru satus lebih.. kira ok la tahan lama..

tp.. planning je.. xbeli pon hihi..

mrs hafiz October 24, 2008 at 11:33 AM  

time peknen, bab berus gigi tu, aku mmg geli geleman, mesti cepat2 nak gosok sebelum aku rasa nak uwekk, eii geram tau..

Ibu_Hamzah October 28, 2008 at 5:37 PM  

hahah tul tu.. untung ada listerin hihi..

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP