Tgk tak cerita nih??



Sape tgk cite Knocked Up? Pelakon dia Katherine Heigl, yg berlakon cite Grey's Anatomy tu.. (ye ke memandai je aku nih) & Seth Rogen.. Cite dia psl pmpuan ni jumpa lelaki ala2 gendut laa kt satu pub.. pastu biasa la matsalleh ni tonggang arak sket terus mabuk.. pastu sesker ati ajak tido.. terus ler terpregnant..

Aku tgk cite ni dgn abg..

Pastu ada satu babak tu kakak kepada Katherine Heigl ni syak hubby dia ada affair dgn pompuan lain, dia pon ajak adik dia & mamat gendut ni gi siasat.. Rupanya laki dia ada perjumpaan dengan satu group yg gile dgn 'fantasy baseball'.. Bini dia marah la sbb slama ni laki dia menipu kata ada hal itu la ini la rupanya nak join grup fantasy baseball. Tak kisah la samada menipu sbb ada affair atau menipu sbb nak jumpa kekawan, ianya tetap satu nama 'menipu'.. Hubby dia kata la, dia boring sbb sblum dia kawen dia bleh buat apa yg dia suka.. skang cam terkongkong.. apa yg dia nak buat suma xboleh.. Pastu pungpang2x gado2, terus bini dia blah tinggalkan dia.. Si gendut tu pon gado & clash dgn Heigl psl komitmen gak..

Pastu abg pon ckp..

abg : Pape tah pompuan nih!! Psl tu pon nak gado!! Pompuan tu sbenonya xpaham, lelaki tu nak ada masa dgn kawan2 blablablabla... (ada la ayat yg aku lupa)

aku : Ala lelaki tu yg sbenonya tak paham.. mcm la dia sorg je yg hilang kawan.. Kalau dia kata bila dia kawen dia xdpt buat apa yg dia slalu buat.. beh tu pompuan tu pon sama!! Lagi la nak kena jaga anak lagi.. nak pk pasal kerja lagi.. blablabla.. (aku plak yg bebel)..

Tu la.. sbenonya bukan satu pihak je yg terpaksa berkorban bila dah berkeluarga nih.. Kalau suami sbelum kawen slalu ngeteh dgn kawan2 sampai jauh malam, xkan la dah kawen pon nak tinggalkan anak bini semata2 nak ngeteh sampai kuar embun jantan ye tak?? Cam tu gak isteri.. kalau selalu joli soping tak hengat dunia dgn kawan2.. lepas kawen xkan la nak menjoli gak!!.. Aku rasa mesti duit tu simpan tuk beli brg2 anak or buat saving.. wateva la yg dia nak buat.. tuk menjoli jauh sekali!! Semuanya pikir psl aaanaaakkk je.. takde istilah satu pihak je yg buat pengorbanan..

Contohnya mcm aku, pernah terpikir nak benti keja, cam org gila apply keja baru, tah bape kali gi interbiu SPA kt JB, sanggup turun naik Batu Pahat.. sanggup tinggalkan kawan2.. sanggup tinggalkan kerja yg dah 7thn sebati dlm diri aku.. sanggup jaga anak tanpa suami yg jauh kat Batu Pahat.. yang penting sanggup duk jauh dgn mak bapak semata2 nak hidup dengan suami tersayang.. itu pengorbanan namanya..

Sama jugak suami aku.. Sanggup turun naik KL uruskan intebiu aku.. Sanggup tolak moto kt highway bile tayar pancit.. Sanggup beli keta bila aku ngandung tuk kesenangan aku.. Sanggup cuti kalau aku/anak aku sakit... Sakit berbelanja lebih bile balik KL.. Sanggup balik sampai 1-2 pagi dari Batu Pahat.. Sanggup lupakan demam bila ujung minggu.. Bile aku dpt pindah, dia sanggup carikkan rumah, uruskan perpindahan aku.. Segala-galanya lah.. Ini pengorbanan dia pada aku..

Semua pihak ada bahagian masing2.. Jadi.. pengajaran dr cerita nih!! Dua2 ada pengorbanan, cuma mungkin setiap org tu lain pengorbanannya... So xyah la nak terasa sorg2.. Sementara masih ada suami/isteri nih baik habiskan masa bersama-sama.. Bile dah kehilangan salah sorg, menangis pon xguna..

Paham tak cite aku nih? Lantak korang la.. hahahahah... aku rasa cam da lari tajuk je hihihi...

(Cerita ini takdek kena ngena dgn life aku & abang, kebetulan je tgk cite tu!! Saja nak kongsi dgn korang)..

Comments

  1. maria kita sama2 berkorban utk kebaikan masing2.. hehe... jgn ungkit2 sudah la kan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai