Posts

Showing posts from November, 2008

Tgk ler gambo dulu ye..

Image
Meh kita tgk gambo org yg melarikan diri dari buat keja.. sanggup gi dengar Wacana Ilmu jejauh kat Fakulti sinun tuu... Padahal tajuknya "LEBAH" je.. tp jgn tgk pada tajuk.. tgk pada isinya... cite psl lebah pon bleh penuh satu dewan kuliah.. Bukan nak dengo pasal lebahnya, tp nak dengo pasal khasiat madunya.. Yang best lagi, pasal khasiat BERMADU.. cehh org suh tanya tajuk yg berkenaan, ramai lak tanya pasal tajuk lain... tp best gak la.. sbb leh buat gelak2 & ngelakkan ngantuk.. Aku plak kena duduk sbelah dokter.. Yg pakai tudung oren tu Ikin, baru lepas bersalin tuuu.. Menten je lawa.. Sbelahnya yg tudung kuning tu Aton & sbelahnya Kaksu.. Dorg berdua nih member2 gi sarap & ngeteh.. Agak2 perut lapar calling2 je ahli mangkuk bumi nih.. Nescaya memasing dah tegak kt dpn pintu..




Yg ni plak gambo mamat yang tengah teberak sampai layan cite Otomen kat tepon ayahnya.. Masa ni kat Toyota Service tgh betulkan buckle seat belt yg rosak (sibaik under gerenti lagik). Di…

Hai kawan-kawan...!!

sori lambat updet... ada 2 sebab..

sebab pertama :

morning sickness yg teruk sampaikan pagi2 buta sblum gi opis dah masuk toilet dulu.. sampai opis pun masuk toilet dulu... lepas sarapan gi toilet jugak.. lunch time sblum mkn gi toilet lagi, lepas makan pon gi toilet lagi.. sblum balik gi toilet semula.. dah sampai rumah pon gi toilet.. sblm makan mlm gi toilet.. endingnya lembik selembik lembiknya.... dah jadik minah toilet dah aku nih.. kalu ilang memasing dah tau aku bertafakur dlm toilet..

sebab kedua :

meeting yang tak berkesudahan.. maklum la dah nak sampai ujung tahun ade je duit yg tak cukup nak tambah la.. dengan agihannya laa.. nak kena siapkan lampiran itu ini.. report itu ini.. endingnya kena bawak keja balik rumah.. & start ler mabuk2 balik bila tido lewat.. adoiyaii.. padahal baru je sehari bawak keja balik rumah heheh..

nak cite perkembangan Hamzah Iqbal lak..

1... smlm dia kejutkan aku bangun tido (aku tertido masa tgk buletin utama)... dia ckp ape tau.. dia ckp.. "…

Ngidam?? ermm!!

Sabtu lepas gi Klinik Min & mintak konfemkan semula baby ni dah bape minggu.. Kalu ikutkan scan, baby still 7 minggu lagi & due insyaAllah 26 Jun 2009.. Oleh itu, ticker terpaksa tukar semula.. Sblum ni ticker dah sampai 9 minggu hihih.. Aku pon dah terkonfius dah.. Susahnya kalu pregnant tak ikut tarikh period.. Adoiii!!.. Cam kawan aku senang je, xyah scan.. Tgk tarikh period pon dah leh tau bile bersalin sbb sblum ni mmg baby dia xdek problem.. mmg ngam2 ikut tarikh period.. InsyaAllah dia pon bersalin nak2 sama dgn aku.. 1 Julai 2009.. Harap2 katil sbelah2.. hihih..

Mabuk?? Yap!! Still teruk.. Bertambah plak dgn ngidam nak cempedak goreng.. Adoii.. Tah cemana ari Ahad lepas bangun2 tido je petang tu terus terbau cempedak goreng.. Padahal abg kata xdek pon bau pape.. Bau durian ade la dia kata hihi.. Siap telan2 liur lagi tau aku nih!! Cam dah terasa kat tekak.. Endingnya suma makanan aku xlalu nak makan.. Pala otak asik terbayang cempedak jekk... Eish payahnya.. Aku bukan n…

Apo den buek mlm ni??

1st time update kul 10mlm. Ni baru balik dr Klinik & lepak skejap kt opis abg.. Doc kata aku kena demam virus.. Tah virus ape aku pon tak tau... Muntah & pening tu biasa la.. tp sejak mlm semalam tetiba bila malam je badan aku panas sgt smpaikn muka aku terasa bahang semacam.. Aku pon terpaksa tido asing dr abg & Hamzah Iqbal coz aku rasa tak selesa.. Panas tu ilang dlm kul 9 pagi gitu laa.. Tu yg aku terpaksa amik MC.. Doc pon tak tau nak bagi ubat ape.. Janji dpt ubat tahan muntah jadi laa..

Semenjak ngandung ni slera makan menjadik2 tapi arini aku xlalu nak makan.. Pelik tul!!! Dok rumah pon mati kutu.. asik layan muntah & pening jek, sibaik la ada pc leh main game.. Kalu leh online lagi best..Hhuhu bile nak masuk tenet nih!

Ni ada sket perkembangan Hamzah Iqbal.. Semalam aku berebut bantal dgn dia.. Pastu aku tunjuk la bantal yg ada kt lantai.. "Tu laaa bantal Hamzah.. ni bantal ibu.." Nak tau dia kata ape?? Dia kata "ohh ye!" ahahhaahahaa... cam …