Powered by Blogger.

Tgk ler gambo dulu ye..

 Friday, November 28, 2008

Meh kita tgk gambo org yg melarikan diri dari buat keja.. sanggup gi dengar Wacana Ilmu jejauh kat Fakulti sinun tuu... Padahal tajuknya "LEBAH" je.. tp jgn tgk pada tajuk.. tgk pada isinya... cite psl lebah pon bleh penuh satu dewan kuliah.. Bukan nak dengo pasal lebahnya, tp nak dengo pasal khasiat madunya.. Yang best lagi, pasal khasiat BERMADU.. cehh org suh tanya tajuk yg berkenaan, ramai lak tanya pasal tajuk lain... tp best gak la.. sbb leh buat gelak2 & ngelakkan ngantuk.. Aku plak kena duduk sbelah dokter.. Yg pakai tudung oren tu Ikin, baru lepas bersalin tuuu.. Menten je lawa.. Sbelahnya yg tudung kuning tu Aton & sbelahnya Kaksu.. Dorg berdua nih member2 gi sarap & ngeteh.. Agak2 perut lapar calling2 je ahli mangkuk bumi nih.. Nescaya memasing dah tegak kt dpn pintu..




Yg ni plak gambo mamat yang tengah teberak sampai layan cite Otomen kat tepon ayahnya.. Masa ni kat Toyota Service tgh betulkan buckle seat belt yg rosak (sibaik under gerenti lagik). Disebabkan pampers kt dlm keta, tepaksa la budak ni kepam dulu taiknya sampai sejam.. Sian ek, sibaik xmeragam.. Pastu sibuk2 settlekan bil, terus blah gitu je sampai lupa nak salin pampers.. Endingnya salin kt Petronas.. Yg buat aku jadi hijau mcm hulk sbb tengah sibuk2 aku nak pi buang pampersnya dlm tong sampah, budak bijak ni dah bukak air yang getah paipnya sedap2 tengah aim aku.. Ape lagik, basah lencun dibuatnya.. mmg basah habis mcm aku baru lepas mandi kt stesen minyak.. Basah dari tudung sampai ke seluar.. Naik hantu la aku!! Tengah sejuk2 tu plak abg ajak gi Summit gi mkn McD.. sibaik terubat ati yg kesejukan hihi..




yg ni video si kenit tu kt opis ayahnya.. Ni pepagi lagi sblum gi Toyota.. Teman ayahnya gi buat report sesambil aku ajak dia layan otomen kt youtube..



Tu je la.. disebabkan simkad & memory kad enpon baru aku dah tercicir tah kemana.. so xdek la gambo yg latest2... tunggu la aku rajin baru aku nak update gambo.. Pemaleh rupanya aku nih!!

Read more...

Hai kawan-kawan...!!

 Wednesday, November 26, 2008

sori lambat updet... ada 2 sebab..

sebab pertama :

morning sickness yg teruk sampaikan pagi2 buta sblum gi opis dah masuk toilet dulu.. sampai opis pun masuk toilet dulu... lepas sarapan gi toilet jugak.. lunch time sblum mkn gi toilet lagi, lepas makan pon gi toilet lagi.. sblum balik gi toilet semula.. dah sampai rumah pon gi toilet.. sblm makan mlm gi toilet.. endingnya lembik selembik lembiknya.... dah jadik minah toilet dah aku nih.. kalu ilang memasing dah tau aku bertafakur dlm toilet..

sebab kedua :

meeting yang tak berkesudahan.. maklum la dah nak sampai ujung tahun ade je duit yg tak cukup nak tambah la.. dengan agihannya laa.. nak kena siapkan lampiran itu ini.. report itu ini.. endingnya kena bawak keja balik rumah.. & start ler mabuk2 balik bila tido lewat.. adoiyaii.. padahal baru je sehari bawak keja balik rumah heheh..

nak cite perkembangan Hamzah Iqbal lak..

1... smlm dia kejutkan aku bangun tido (aku tertido masa tgk buletin utama)... dia ckp ape tau.. dia ckp.. "angun ayang... angun!!" hahhah.. pastu lembut je dia goyang2 bahu aku.. Ni mesti kes tiru ayah dia nih.. Ayahnya slalu kejut aku camtu.. hihi tergelak aku dibuatnya..

2... asik mintak cium.. "nak iyom!!" pastu ulur mulut yg penuh dgn air liur kt aku... Nak taknak kena cium gak kalu x nnti merajuk.. adoii mulut pon dah makin busuk sebab degil takmoh gosok gigi..

3... dah pandai baca alif ba ta sampai la 'ya... Alhamdulillah.. tp bukan la dia hafal.. bila aku suh sebut dia pon sebut, ok la kan.. baca alif pon bukannya alip.. tapi ALIFF.. wahh anak aku x pelat gitu!! Tp slalu buli aku.. bila aku suh baca 'alif'.. nanti dia baca 'ba', pastu aku pon baca 'ba', dia kata 'ta'.. aik, aku pn ckp la "ni ibu yg ikut hamzah ke, hamzah yg ikut ibu baca?" nnti dia gelak suka hati.. sabo je la... cam aku lak anak murid..

4... bila buat sumting yg menyebabkan aku marah, aku akan suh dia mintak maaf & cium tangan.. Nanti dengan nangis2, dia salam tgn aku, cium & cakap "a'af" hahaha.. kiranya mcm ckp maaf la... so sweet..!! pastu terus benti nangis..

5... bila dia tgh main dgn ultraman, aku suh amik botol susu yg tegolek kt lantai & letak atas meja.. dia bleh kata ape tau "ala.. tak ayah.. biar yee!" (ala xpayah, biar je).. sabo je laa..

6... bila dia marah dgn aku, dia cekak pinggang & kata "asuk ilik!!" (masuk bilik).. eh aku plak yg kena masuk bilik?? ataupun cekak pinggang & ckp "aboi aboi aboii!" (amboi3x)..

7.. dah bleh mkn dgn tertib.. stakat 5-10 bijik nasik yg tumpah kira ok la.. Alhamdulillah.. pegang sudu pon dah betul & byk gak la nasik yg masuk mulut.. tp kalu mkn kt kedai (especially kt pizza hut) mesti mintak sudu garfu.. tp garfu je yg bergerak, sudu tegak je kt tangan.. kadang2 bila xdpt cucuk mknn tu, nnti dia terus gigit mknn tu dari pinggan.. sabo je la..

8... kalu pampers penuh @ dia berak nnti dia ckp "ibu dah beiyak, nak ebok jom!!" hahah panjang tul ayat dia..

nnti aku sambong.. mr drebar yg ensem dah dtg la...

Read more...

Ngidam?? ermm!!

 Tuesday, November 11, 2008

Sabtu lepas gi Klinik Min & mintak konfemkan semula baby ni dah bape minggu.. Kalu ikutkan scan, baby still 7 minggu lagi & due insyaAllah 26 Jun 2009.. Oleh itu, ticker terpaksa tukar semula.. Sblum ni ticker dah sampai 9 minggu hihih.. Aku pon dah terkonfius dah.. Susahnya kalu pregnant tak ikut tarikh period.. Adoiii!!.. Cam kawan aku senang je, xyah scan.. Tgk tarikh period pon dah leh tau bile bersalin sbb sblum ni mmg baby dia xdek problem.. mmg ngam2 ikut tarikh period.. InsyaAllah dia pon bersalin nak2 sama dgn aku.. 1 Julai 2009.. Harap2 katil sbelah2.. hihih..

Mabuk?? Yap!! Still teruk.. Bertambah plak dgn ngidam nak cempedak goreng.. Adoii.. Tah cemana ari Ahad lepas bangun2 tido je petang tu terus terbau cempedak goreng.. Padahal abg kata xdek pon bau pape.. Bau durian ade la dia kata hihi.. Siap telan2 liur lagi tau aku nih!! Cam dah terasa kat tekak.. Endingnya suma makanan aku xlalu nak makan.. Pala otak asik terbayang cempedak jekk... Eish payahnya.. Aku bukan ngengada tp seriusly tekak aku ni cam berbenjol.. Suma makanan payah tul nak lalu.. Tp bile muntah xdek plak kuar balik mknn.. Agaknya suma dah jadik lemak kot!!

Satu Parit Raja aku dah round tp xjumpa gak cempedak.. Bukan stakat yg bergoreng.. yg mentah pon xdek lagi.. Merayau rumah org carik yg kat pokok pon xdek gak.. Arghh!! Nape la aku nak mende yg bukan musim.. Tp Aton kata kt bando ada jual.. nak try la gi mlm ni.. Alhamdulillah abg dah x ngajo sbb dah cuti skolah.. Badan menggigil2 lapo tp mknn yg masuk dlm perut suma sparuh je.. yg lagi sparuh aku tgk je kt pinggan. Arghh stress lapo.. bleh gitu ke??

MamaRedzha, tag tu nnti kita amek ye.. asik lupa jek.. Lepas ni kalu kita lupa lagi mama cubit je kita hihih..

Read more...

Apo den buek mlm ni??

 Wednesday, November 5, 2008

1st time update kul 10mlm. Ni baru balik dr Klinik & lepak skejap kt opis abg.. Doc kata aku kena demam virus.. Tah virus ape aku pon tak tau... Muntah & pening tu biasa la.. tp sejak mlm semalam tetiba bila malam je badan aku panas sgt smpaikn muka aku terasa bahang semacam.. Aku pon terpaksa tido asing dr abg & Hamzah Iqbal coz aku rasa tak selesa.. Panas tu ilang dlm kul 9 pagi gitu laa.. Tu yg aku terpaksa amik MC.. Doc pon tak tau nak bagi ubat ape.. Janji dpt ubat tahan muntah jadi laa..

Semenjak ngandung ni slera makan menjadik2 tapi arini aku xlalu nak makan.. Pelik tul!!! Dok rumah pon mati kutu.. asik layan muntah & pening jek, sibaik la ada pc leh main game.. Kalu leh online lagi best..Hhuhu bile nak masuk tenet nih!

Ni ada sket perkembangan Hamzah Iqbal.. Semalam aku berebut bantal dgn dia.. Pastu aku tunjuk la bantal yg ada kt lantai.. "Tu laaa bantal Hamzah.. ni bantal ibu.." Nak tau dia kata ape?? Dia kata "ohh ye!" ahahhaahahaa... cam org dewasa lak... Muka lak takde prasaan, terus baring atas lantai.. Hihih aku je yg tergelak sorg2..

Pastu Kak nin pengasuh Hamzah Iqbal bagitau, skang bile dia bersin je siap tutup mulut & cakap 'Alhamdulillah!'.. Huhu sejuk perut aku dengo... Ni mesti dia tiru ayah dia.. Pastu lately ni dia asik ciritbirit... pastu bontot mesti naik ruam sampai luka2... Sian tul..

Kak nin kata, kalu budak2 camtu slalunya nak dpt adik.. ni org jawa la kata... Aku sengih la.. Mmg betul pon Hamzah nak dpt adik.. Kebetulan kot!! Pastu dia suh mandikan Hamzah Iqbal bawah kelengkang aku.. Hahahah xleh aku bayangkan.. Aku try la kan.. Beh tu ubat doc suma xjalan.. Tawakkal je la..

Alhamdulillah Hamzah Iqbal da tak ciritbirit lagi & xmeragam la sgt.. Kalu tak salah sikit pon nak merengek.. Rimas aku..

Ok la.. Laki den ni ha tgh sebok arrangekan laptop opis.. Cam tak nyompek2 nak buek esok.. lenkali kito jumpo laie.. Itu pon kalu den tak bz.. Minggu dopan ado miting.. Rasonyoo bz la kott..

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP