Hai kawan-kawan...!!

sori lambat updet... ada 2 sebab..

sebab pertama :

morning sickness yg teruk sampaikan pagi2 buta sblum gi opis dah masuk toilet dulu.. sampai opis pun masuk toilet dulu... lepas sarapan gi toilet jugak.. lunch time sblum mkn gi toilet lagi, lepas makan pon gi toilet lagi.. sblum balik gi toilet semula.. dah sampai rumah pon gi toilet.. sblm makan mlm gi toilet.. endingnya lembik selembik lembiknya.... dah jadik minah toilet dah aku nih.. kalu ilang memasing dah tau aku bertafakur dlm toilet..

sebab kedua :

meeting yang tak berkesudahan.. maklum la dah nak sampai ujung tahun ade je duit yg tak cukup nak tambah la.. dengan agihannya laa.. nak kena siapkan lampiran itu ini.. report itu ini.. endingnya kena bawak keja balik rumah.. & start ler mabuk2 balik bila tido lewat.. adoiyaii.. padahal baru je sehari bawak keja balik rumah heheh..

nak cite perkembangan Hamzah Iqbal lak..

1... smlm dia kejutkan aku bangun tido (aku tertido masa tgk buletin utama)... dia ckp ape tau.. dia ckp.. "angun ayang... angun!!" hahhah.. pastu lembut je dia goyang2 bahu aku.. Ni mesti kes tiru ayah dia nih.. Ayahnya slalu kejut aku camtu.. hihi tergelak aku dibuatnya..

2... asik mintak cium.. "nak iyom!!" pastu ulur mulut yg penuh dgn air liur kt aku... Nak taknak kena cium gak kalu x nnti merajuk.. adoii mulut pon dah makin busuk sebab degil takmoh gosok gigi..

3... dah pandai baca alif ba ta sampai la 'ya... Alhamdulillah.. tp bukan la dia hafal.. bila aku suh sebut dia pon sebut, ok la kan.. baca alif pon bukannya alip.. tapi ALIFF.. wahh anak aku x pelat gitu!! Tp slalu buli aku.. bila aku suh baca 'alif'.. nanti dia baca 'ba', pastu aku pon baca 'ba', dia kata 'ta'.. aik, aku pn ckp la "ni ibu yg ikut hamzah ke, hamzah yg ikut ibu baca?" nnti dia gelak suka hati.. sabo je la... cam aku lak anak murid..

4... bila buat sumting yg menyebabkan aku marah, aku akan suh dia mintak maaf & cium tangan.. Nanti dengan nangis2, dia salam tgn aku, cium & cakap "a'af" hahaha.. kiranya mcm ckp maaf la... so sweet..!! pastu terus benti nangis..

5... bila dia tgh main dgn ultraman, aku suh amik botol susu yg tegolek kt lantai & letak atas meja.. dia bleh kata ape tau "ala.. tak ayah.. biar yee!" (ala xpayah, biar je).. sabo je laa..

6... bila dia marah dgn aku, dia cekak pinggang & kata "asuk ilik!!" (masuk bilik).. eh aku plak yg kena masuk bilik?? ataupun cekak pinggang & ckp "aboi aboi aboii!" (amboi3x)..

7.. dah bleh mkn dgn tertib.. stakat 5-10 bijik nasik yg tumpah kira ok la.. Alhamdulillah.. pegang sudu pon dah betul & byk gak la nasik yg masuk mulut.. tp kalu mkn kt kedai (especially kt pizza hut) mesti mintak sudu garfu.. tp garfu je yg bergerak, sudu tegak je kt tangan.. kadang2 bila xdpt cucuk mknn tu, nnti dia terus gigit mknn tu dari pinggan.. sabo je la..

8... kalu pampers penuh @ dia berak nnti dia ckp "ibu dah beiyak, nak ebok jom!!" hahah panjang tul ayat dia..

nnti aku sambong.. mr drebar yg ensem dah dtg la...

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai