Posts

Showing posts from December, 2008

Cite Jejaka Botak..

Sejak aku tinggalkan Hamzah Iqbal sminggu kt kampung, cemacam yg makciknya ajar... Salah satunya, bila tgk cite Wonderpets...

"Apa yang penting??" tanya makcik2nya pada Hamzah Iqbal..
"kenyenyameee".. ('kerjasama'.. sila baca mcm org idong tesombat) hahhahahah.. mcm org sengau jek... Mmg aku gelak abis-abisan...

kiut sangat...

Pastu tiap2 kali aku panggil "Muhammad Hamzah Iqbal".. kadang2 dia nyahut "pe??" kadang2 "hah??"... puas la kitorg ajar.. lenkali ckp la "saya, ayah!" atau "saya, ibu!" sekarang baru la mcm sopan sket..

Yang paling klakar bila ajar dia ngaji alif ba ta.. bila sampai tang "hamzah" je mesti dia jerit "ibannn!!" (Iqbal) hahaha.. mmg jenuh la.. sampai la ni xboleh sebut hamzah lagi.. sbb dia ingatkan kitorg panggil nama dia.. kadang2 bila aku sebut "Muhammad" dia pon sebut "Amattt", pastu sebut lagi "Hamzah"... dia sebut "Iban!!" Hahah…

Hamzah Iqbal yg ensem & Induksi Seribu Kenangan

Image
Nak tengok gambo terbaru hamzah iqbal? Wahahahha.. tak sampai ati aku nak letak kt sini.. tgk dulu gambo lama dia ye..


ni masa gi kenduri bachelor of the year kt pandan indah..


ni gambo masa gi kenduri tunang sepupu abg kt lorong belakang rumah aku jek.. Ensem dia masa ni.. Ni ler gambo wallpaper tepon aku..


Tgh praktis buat "Peace".. tak reti2 sampai sekarang.. Dah mcm startrek pulak simbolnya..


Dan ini lah gambo terbaru dia.. Huhuhu sian aku nengok.. Takpe la.. lelama nnti ensem balik..

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

taraaa.............



Baru lepas nangis kena gondol... Sian tul!! melalak2 mcm kena pukul!!


Gambo epi sbb aku berjaya pujuk dia..


Main kejor2 dlm bilik...


Huhu close up.. ensem tak saya??? Sayalah abg botak yg ensem..

..........................................

Haritu kan aku ada induksi kt Seri Malaysia, Mersing.. dari 15hb sampai 19hb... Ni lah tempatnya..


Ni gambo pemandangan dari tingkap bilik.. rasa nak terjun jek..



Ni gambo tepi swimming pool.. eii geramnya nengok air.. bawak Hamzah Iqbal…

Rindunya kt Hamzah Iqbal..

Aku ada nak kongsi satu audio clip Hamzah Iqbal nyanyi lagu "satu balah-balah" hehehe.. tapi xtau camne nak convert amr ke mp4.. Kat sini xleh letak audio ek?? Adoii..

Tak jemu aku dengar tiap2 hari.. Mesti tergelak tiap2 kali dengar suara Hamzah Iqbal..

Minggu dpn (15hb) aku kena gi Kursus Induksi kt Mersing sampai 20hb.. Huhu rindulah aku kat dia.. Takpelah, aku gi pon bukan tuk suka2.. Itupun sibaik dapat seminggu je, sepatutnya kena gi 2 minggu tp disebabkan aku pernah attend Induksi kt opis lama so dpt la ekskius sket.. Ini pon aku dah rindu kat dia, apetah lagi sminggu.. Adoiyaii!!

Meh tgk video senget (ingatkan nak amik gambo, rupanya terbuat mood video heheh) Hamzah Iqbal masa temankan aku gi Klinik smlm...



Masa ni dia tgh nyanyi lagu "Volare" ikut lirik sesker ati dia jek... Cam klinik tu makpak dia punya.. tp x dengo pon sora sbb aku focus kt muka je, maklum ler salah mood kan hihi..

Volare ni video feberet dia selain dr lagu "we will rock u" version…

Hamzah Iqbal & AFC

Image
Inilah padahnya kalu ibunya asik konsentrat tgk Channel AFC, anak pon dah terkenan jadik chef tp disebabkan xdek bahan nak potong, Hamzah Iqbal pon gunakan ape yg ada... Pedang Ultraman & Ketapi Thomas & Friends..



Senyap2 jek dia potong ketapi tu kunun2 mcm xdek org nmpk la kot!! Puting still tak lepas.. Yg herannya kt rumah pengasuh tak pernah mintak puting lgsung, balik je rumah mesti jerit2 "nak Putin!! nak Putin!!" Untuk pengetahuan suma, Hamzah Iqbal tak reti nak sebut perkataan yang ada NG.. Contohnya Putin (puting), Ooooyan (goyang), baaaayan (bayang-bayang).. & perkataan lain yg dia salah sebut - balabala (labah-labah).. buka jabu (buka baju) hihihi.. mmg klaka..

Aku Updet Lagi!!

Image
Alhamdulillah.. ramai rupanya yang akan bersalin thn dpn... Yang dah konfem - aku, abui, ina (suma bdk opis) yg lelain Yat, VP & Erin (biras aku).. Nanti leh la tubuhkan persatuan ibu-ibu ngandung seMalaysia hehe..

Ina & Abui xdek problem mabuk2 ni, bagus la.. Satu kelebihan buat dorg.. Tapi dengar citenya Erin, Yat & VP pon sama teruknya mabuk cam aku gak.. Tak tau la cara dorg nak ilangkan mabuk nih.. Aku pon mmg takdek petua sbb aku redha je nak muntah ke, loya2 ke, pening ke sbb takut jugak amalkan pape petua skalinya makin teruk.. Tp kali ni byk gak termiss mkn acid folic, tak mcm masa ngandungkan Hamzah dulu, rajin je membedal ubat.. Tp alhamdulillah, tahap mabuk aku dah berlalu hihi..

Bdk2 opis ada suggestkan ambik supplement tuk aku & baby & aku dah decide bli under Neways (jus maximol) tuk tambahkan tenaga & kesihatan.. sbbnya dah tgk & baca testimonial & agak memberangsangkan la jugak.. Try je la, harap2 elok utk kitorg berdua InsyaAllah!! Aku p…

Kawen & Boring..

Image
Selamat Pengantin Baru buat 'Bachelor Of The Year' Shaharudin & Aida.. Semoga berkekalan hendaknya hingga ke Anak Cucu..'..

Ensem ek orgnya, pengantin pompuannya pon lawa.. Kiranya mcm pinang dibelah dua laa.. Ni dah dpt yg ensem & lawa2 ni jgn pulak ngada2 carik lain.. Tak baik tau!!



Ni gambo kenduri kt rumah lelaki.. Yg rumah pompuannya tak pegi.. Bukannya kenal pon.. Pengantin lelaki mmg sempoi, kat mana ada kamera, kat situ la dia pandang.. Siap amik sendiri bunga pahar tuk tetamu.. Mmg sempoi!!.. Itu la Din yang kitorg kenal!! Time nak balik aku angkat tangan, dia pon siap angkat tangan dari pelamin.. Hahahah lawak tul!!


Konvoi ke sana follow Kak Ila & future ehem2... Intan & Kak Noni (xdek dlm gambo).. Rindu kt korang.. Suma makin slim.. aku jek yg ngembang hehe..


Kan aku dah kata.. ngembang kan??? Pedulik la kan???


Hamzah Iqbal yg lari dari kompang.. Siap tutup2 tinga.. Sian anak aku..



Sibuk mkn jeli.. Sampai 2 mangkuk dia bedal..



Pelamin anganku musnah.. h…