Powered by Blogger.

Cite Jejaka Botak..

 Wednesday, December 24, 2008

Sejak aku tinggalkan Hamzah Iqbal sminggu kt kampung, cemacam yg makciknya ajar... Salah satunya, bila tgk cite Wonderpets...

"Apa yang penting??" tanya makcik2nya pada Hamzah Iqbal..
"kenyenyameee".. ('kerjasama'.. sila baca mcm org idong tesombat) hahhahahah.. mcm org sengau jek... Mmg aku gelak abis-abisan...

kiut sangat...

Pastu tiap2 kali aku panggil "Muhammad Hamzah Iqbal".. kadang2 dia nyahut "pe??" kadang2 "hah??"... puas la kitorg ajar.. lenkali ckp la "saya, ayah!" atau "saya, ibu!" sekarang baru la mcm sopan sket..

Yang paling klakar bila ajar dia ngaji alif ba ta.. bila sampai tang "hamzah" je mesti dia jerit "ibannn!!" (Iqbal) hahaha.. mmg jenuh la.. sampai la ni xboleh sebut hamzah lagi.. sbb dia ingatkan kitorg panggil nama dia.. kadang2 bila aku sebut "Muhammad" dia pon sebut "Amattt", pastu sebut lagi "Hamzah"... dia sebut "Iban!!" Hahahahah.. aku tak tau ler sampai umo bape dia leh sebut semua nama dia.. mmg klakar tul!!

Slalu sblum nih lepas minum susu, dia mesti melalak2 hulur botol susu kt aku.. tah ape kena tah.. Sejak aku ajar lepas minum susu nnti letak smula botol atas meja, dah makin senang keja aku.. Tp sblum tu still melalak lagi.. Stat la tinggi sora aku "Ibu kata lepas minum susu letak mana?" baru la dia benti nangis, bangun & terus letak susu atas meja.. Fuhh lega, aku mmg malas pn nk layan ngada2 dia tuh..

Tak pun kalu aku malas nak amik remote astro.. aku arah je dia.. "Hamzah, tlg amikkan remote bleh??" laju je dia lari amik remote.. Heeeeheheh.. kdg2 panas gak ati aku sbb kalu time dia tgh konsentret main, nnti dia capai je pape remote kt atas meja terus bagi aku.. Cehh, kdg2 remote vcd yg dia kasik.. Slalunya dia pandai la pilih remote astro, kaler biru la katakan..

Nak mintak tlg amikkan pampers pon dah senang, pasni bleh la tlg ibu dia tukokan pampers adik hihh.. Pendek kata mmg dia dah jadi anak yg rajin, Alhamdulillah.. Harap2 rajin sampai bila2...

Tiap2 kali gi McDonald's Drive Thru yg baru bukak kt Bukit Pasir, mesti Hamzah Iqbal panggil "I laik tumat tumit" hahahaah tau tak maksudnya? Maksudnya.. I like to move it move it.. Ala iklan madagascar tu.. Kan Happy Meal dpt mainan tu kan??? Bila tgk iklan kt tv, tu yg dia tau namanya i laik tumat tumit hahaha... mmg kitorg laki bini bantai gelak je la.. Skang baru pandai ckp "jom gi mek'onel" ok la tu, ada la sipi2 perkataan McDonalds..

Sejak kepala jejaka hensem sorg ni botak, mulutnya mmg x benti2 becakap.. Pengasuhnya pon ckp Hamzah Iqbal dah makin kuat membebel.. Laki aku kata "Biarkan je la kak, biar dia becakap.. dengo jek" Hehehe.. kadang2 aku paham apa yg dia nak ckp tu.. kdg2 payah gak nak paham.. Bila tak paham mulalah mengamok.. paling tak tahan lawak skali masa dia kunun2 tgh telepon guna tepon mainan kt celah2 sofa ruang tamu aku.. aku perati la apa yg dia ckp.. mcm ckp dgn supplier pon ada.. tetiba aku dengo dia bahasakan diri dia 'aku'.. aku pon jerit la dr dalam bilik "ape dia???"

tetiba dia jerit balik "ayeeeee!!" (saya) hahaha.. padahal soalan aku 'apa dia' je.. tp dia bleh tau aku marah pasal ape.. terus la dengo dia ckp "ayee.. ayee.." pastu bebel2 siap tunjuk2 tgn lagik.. ni mesti ikut ayahnya.. Kalu becakap kt tepon, mcm ada org kt dpn mata hahahah...

Dah cukup2 la dok cite pasal hamzah iqbal.. tesedak budak tu hihi.. Sok balik KL yiehaahuu.. Ada planning baeekk punya dgn along.. Harap2 planning menjadik.. Dah bape bulan aku ngidam nih!!! Sblum mengandung lagi hihhi... Smoga perjalanan pergi dan balik kami dilindungi Allah s.w.t Amin!!

Read more...

Hamzah Iqbal yg ensem & Induksi Seribu Kenangan

 Monday, December 22, 2008

Nak tengok gambo terbaru hamzah iqbal? Wahahahha.. tak sampai ati aku nak letak kt sini.. tgk dulu gambo lama dia ye..


ni masa gi kenduri bachelor of the year kt pandan indah..


ni gambo masa gi kenduri tunang sepupu abg kt lorong belakang rumah aku jek.. Ensem dia masa ni.. Ni ler gambo wallpaper tepon aku..


Tgh praktis buat "Peace".. tak reti2 sampai sekarang.. Dah mcm startrek pulak simbolnya..


Dan ini lah gambo terbaru dia.. Huhuhu sian aku nengok.. Takpe la.. lelama nnti ensem balik..

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

taraaa.............



Baru lepas nangis kena gondol... Sian tul!! melalak2 mcm kena pukul!!


Gambo epi sbb aku berjaya pujuk dia..


Main kejor2 dlm bilik...


Huhu close up.. ensem tak saya??? Sayalah abg botak yg ensem..

..........................................

Haritu kan aku ada induksi kt Seri Malaysia, Mersing.. dari 15hb sampai 19hb... Ni lah tempatnya..


Ni gambo pemandangan dari tingkap bilik.. rasa nak terjun jek..



Ni gambo tepi swimming pool.. eii geramnya nengok air.. bawak Hamzah Iqbal best nih!! mau aku tak masuk dewan kang..


Version terbaru HardRock Cafe... hahah.. kt sini la dinner kitorg.. havoc!!


1st riadah yg aku pegi... tu ler last riadah time petang aku ikut.. Pastu tak kosa aku.. Sakit pinggang dibuatnya.. Org lain berjalan sampai ujung pantai.. aku & geng2 ngandung + semput leh gi ngeteh goreng pisang kt gerai tepi jalan ahahhaha.. sibaik bawak duit woo...


Peserta induksi kali ni tak ramai sangat.. dlm 50 org kot...


Posing time! Memasing tak lepaskan peluang..


Nun di ujung pantai sana lah dorg gi jalan2.. tak kosa aku.. baik aku lepak makan goreng pisang..


Take 5 sblum sambung ceramah.. Suma nak tahap lentok giler!! Mata memasing merah.. Aku lak ngantok campo kejang bontot!! Sakit woo... Sibaik sbelah pintu, asik lari gi kencing je heheh.. Padahal gi basuh muka.. Mentos 3 bungkus abis dlm masa 3 ari hahaha.. pastu sakit gigi.. padan muka..


Muka boring!! Ni baru hari ke 2 aku dtg - 16hb (dorg suma dah sminggu dgr ceramah lagi boring sbb dorg stat 10hb)...


Ni hari ketiga - 17hb.. waa boringnya..


Hahah dpn penceramah bleh selamba tido.. Rileks la.. ni pon tgh take 5, so yg lelaki gi bakar paru-paru.. yg pompuan buat taik mata... Baru adil!!


Aina tgh amik kesempatan korek ape yg patot.. hahah.. Tak la.. dia tgh betulkan tudung tuu..



Persediaan untuk BBQ.. Malam Induksi Seribu Kenangan!! Ni kt Harlok Cafe nih!!


Kumpulan White Eagle.. Dari kiri, Bini ke 4 (Faezah), Bini ke 3(Sal), Sang Goku (hazrin) & Sang Gohan (Asuwad)..


Dari kiri, Pencerita (aku), Sazaki (piee) & Bini ke 4 (Faezah)


Kumpulan White Eagle bersama 2 hamper kebanggaan (padahal suma kumpulan dpt hamper yg sama heheheh...)


Malam Induksi Seribu Kenangan.. memang memberi seribu kenangan pon!!!


Dengan Hanim (roommate kt sana), salah sorg urusetia.. Merasa aku mkn kt meja urusetia hehehe...

Mmg banyak kenangan.. Walaupun aku peserta paling lambat sampai & paling cepat balik (sbb sblum ni aku pernah gi induksi gak kt tempat lama, so ada pengecualian dari gi ceramah Khusus & bleh attend 3 ari jek).. tapi mcm dah bertahun2 kenal dorg nih... InsyaAllah, kalu jumpa kat opis nanti kita say hi yee...

Jom tgk drama "Ragam Si Bomoh" dari sonata Madu Tiga (ingat Adlin je bleh buat Sonata? Hehehe)..



Lirik "Ragam Si Bomoh.." masa MC announce tajuk sketsa ni aku dengar mcm dia kata "Ragam si Bongok hahaha....

Ini satu cerita
Realiti Manusia
Semua Angkara
Syaitan Durjana

Ilmu hitam diguna
Untuk berumahtangga
Kerana takut nanti
Membujang sampai tua

c/o :
Dah kawen sampai 3
Masih nak try anak dara
Dah nak jalan pon mengada
Tok bomoh memang terer

Anak pulak derhaka
Tak hormat ibu bapa
Jangan sampai aku fire
Nanti masuk keranda

ulang c/o

Ini satu cerita
Untuk pedoman kita
Salah silap maaf dipinta
Sampai disini saja..

White Eagle!!!

Korang jgn gelakkan aku ekkk..!!)

Nmpk mcm tak lawak sbb giliran kitorg no 5 dari 6 kumpulan.. So memasing dah kekenyangan.. Tapi yg paling aku tak tahan lawak bile bini no 2 tersalah sebut "korek lobang kita" instead pon "korek lobang idong kita" hahhahaa.. mmg jadik lawak lucah laaa... Yang lagi kelako, si Affendi ni spatutnya jadi Sang Purba, bila atas stage bleh jadik sang musang lak hahaha..

Si Sazaki.. tah cemana leh jadik sazaki tah.. Masa reherseal namanya Zaki.. Agaknya panik punya pasal pastu teringat cite anakku sazali, terus jadik Sazaki hahaha.. Si Naim plak, bukan main syok menyanyi, spatutnya "Dah nak jalan pon mengada", dia bleh nyanyi "Dah nak jalan pon meraba" hahaha.. mmg lawak la.. pecah perut bile kitorg rewind balik sketsa tu..

Ok la.. semoga terhibur...

Read more...

Rindunya kt Hamzah Iqbal..

 Wednesday, December 10, 2008

Aku ada nak kongsi satu audio clip Hamzah Iqbal nyanyi lagu "satu balah-balah" hehehe.. tapi xtau camne nak convert amr ke mp4.. Kat sini xleh letak audio ek?? Adoii..

Tak jemu aku dengar tiap2 hari.. Mesti tergelak tiap2 kali dengar suara Hamzah Iqbal..

Minggu dpn (15hb) aku kena gi Kursus Induksi kt Mersing sampai 20hb.. Huhu rindulah aku kat dia.. Takpelah, aku gi pon bukan tuk suka2.. Itupun sibaik dapat seminggu je, sepatutnya kena gi 2 minggu tp disebabkan aku pernah attend Induksi kt opis lama so dpt la ekskius sket.. Ini pon aku dah rindu kat dia, apetah lagi sminggu.. Adoiyaii!!

Meh tgk video senget (ingatkan nak amik gambo, rupanya terbuat mood video heheh) Hamzah Iqbal masa temankan aku gi Klinik smlm...



Masa ni dia tgh nyanyi lagu "Volare" ikut lirik sesker ati dia jek... Cam klinik tu makpak dia punya.. tp x dengo pon sora sbb aku focus kt muka je, maklum ler salah mood kan hihi..

Volare ni video feberet dia selain dr lagu "we will rock u" version katun..

Aku sker bila dia nyanyi "we will we will rock u" dgn lenggok dia "we wiee.. we wiee.. wuh huww!!

Soooo kiut!!!

Read more...

Hamzah Iqbal & AFC

 Friday, December 5, 2008

Inilah padahnya kalu ibunya asik konsentrat tgk Channel AFC, anak pon dah terkenan jadik chef tp disebabkan xdek bahan nak potong, Hamzah Iqbal pon gunakan ape yg ada... Pedang Ultraman & Ketapi Thomas & Friends..



Senyap2 jek dia potong ketapi tu kunun2 mcm xdek org nmpk la kot!! Puting still tak lepas.. Yg herannya kt rumah pengasuh tak pernah mintak puting lgsung, balik je rumah mesti jerit2 "nak Putin!! nak Putin!!" Untuk pengetahuan suma, Hamzah Iqbal tak reti nak sebut perkataan yang ada NG.. Contohnya Putin (puting), Ooooyan (goyang), baaaayan (bayang-bayang).. & perkataan lain yg dia salah sebut - balabala (labah-labah).. buka jabu (buka baju) hihihi.. mmg klaka..

Read more...

Aku Updet Lagi!!

Alhamdulillah.. ramai rupanya yang akan bersalin thn dpn... Yang dah konfem - aku, abui, ina (suma bdk opis) yg lelain Yat, VP & Erin (biras aku).. Nanti leh la tubuhkan persatuan ibu-ibu ngandung seMalaysia hehe..

Ina & Abui xdek problem mabuk2 ni, bagus la.. Satu kelebihan buat dorg.. Tapi dengar citenya Erin, Yat & VP pon sama teruknya mabuk cam aku gak.. Tak tau la cara dorg nak ilangkan mabuk nih.. Aku pon mmg takdek petua sbb aku redha je nak muntah ke, loya2 ke, pening ke sbb takut jugak amalkan pape petua skalinya makin teruk.. Tp kali ni byk gak termiss mkn acid folic, tak mcm masa ngandungkan Hamzah dulu, rajin je membedal ubat.. Tp alhamdulillah, tahap mabuk aku dah berlalu hihi..

Bdk2 opis ada suggestkan ambik supplement tuk aku & baby & aku dah decide bli under Neways (jus maximol) tuk tambahkan tenaga & kesihatan.. sbbnya dah tgk & baca testimonial & agak memberangsangkan la jugak.. Try je la, harap2 elok utk kitorg berdua InsyaAllah!! Aku pon kena alahan yang teruk jugak terutama skali kat bahu & leher, tumbuh ruam2 kecik & kadang2 ada yg beso mcm jerawat. Kadang2 teruk sampai ada nanah, tp bukan mcm jerawat nasik tu.. Tah la susah aku nak explain.. Mungkin sbb aku alah dgn peluh kot.. Pantang peluh je mesti naik ruam.. Time ngandung ni kan badan asik panas je.. Ingat nak bli krim kt farmasi, alang2 ada jual kat Neways, bli je la Barrier Cream.. Ada sesapa yg dah cuba barang Neways? Apa komen??

Tadi pon ada buat facial treatment produk Neways & aku berkenan jugak cleansernya yang takdek buih.. Sbb slalunya pencuci yg pakai buih ni mesti mengeringkan kulit aku.. Kalau tak kering pon mesti lepas lap makin naik berminyak muka nih.. Try je la dulu, kalau ok & ada perubahan nnti aku updet lagik.. Aku pon bukannya dpt komisyen kalu cite psl brg ni kat sini sbb aku bukan duta produk hihi.. Nak jadi juruckp pon jauh skali sbb xlayak.. Jadik tukang merepek bleh la..

Sebelum tu nak ucap takziah kat adik ipar aku atas kehilangan kereta Wira Mitsubishi yang dikasihinya.. Penat dah modified cemacam, sesker ati je org rembat.. Cite psl kehilangan ketanya aku xtau detail sgt, nnti la aku jumpa biras aku bleh aku terjah tuk cite sensasi..

Kelisa SE kaler biru yang aku sayangi (1st keta yg kitorg beli) pon dah dipulangkan balik oleh pembelinya pada jiran aku. Jiran aku ni sbenonya tokei keta 2nd. Kitorg dah jual keta tu pada jiran aku, so jiran aku plak jual pada org kg.. Tah cemana org kg tu nak guna duit sbb tu dipulangkan semula keta tu.. Adeh, sayu tul tgk keta tu tiap2 kali lalu rumah jiran aku.. Kalau la tak disebabkan kitorg dlm proses nak beli rumah, konfem aku suh abg amik balik keta tu.. Sayang woo, keta tu dah sama umo dgn Hamzah (wpun masa kitorg beli keta tuh dah kira 2ndhand).. Abg beli keta tu pon disebabkan aku dah ngandungkan Hamzah 6-8bln. Keta tu mmg dibeli khas tuk anto aku gi spital heheh.. Kunun2 masa tu aku takut2kan abg yg xamik lesen keta lagi.. Aku ckp ler kalu aku nak terberanak sok2 sape nak anto aku gi spital? Takkan naik moto?? Terus abg amik lesen & beli keta.. Betafe manggenya aku bile dgn gaji kitorg yg cinonet & sara hidup yg tinggi sbb sorg duk selatan & sorg dok KL, dpt gak kitorg merembat keta secomel Kelisa nih.. Keta ni pon dah merata2 berjalan, sampai ke utara & selatan.. Keta ni la yg ngangkut aku & hamzah yg masih dlm pantang kulu kilir dr Batu Pahat ke KL (sbb masa tu aku pantang kt Batu Pahat tp degil gak nak ulang alik KL sbb rindu mak- itupun x ngaku hihih).. Adeh.. sayu la plak.. byk jasa keta ni kt kitorg.. Huwaaa...... sayunyaaaa.. ada sesapa nak tolong bayarkan bulan2 RM333 tuk keta nih utk aku??? Tp deposit aku tak tau la bape..

Kalau aku tak dpt lagi pindah Batu Pahat, keta ni spatutnya aku pakai kt KL & abg pakai Vios kt Batu Pahat.. Sayangnya Kelisa ni manual.. adoiii aku dah xingat camne nak bwk manual.. Sbb tu masa jual dulu xterasa sedih sgt.. Bila x nmpk dpn mata baru teringat segala yang indah2 belaka.. Ye la.. bak kata org, dekat bau busuk.. jauh bau wangiii jek!!


Ohh.. i miss u bebeh..!!
.....................................................................................................

Ok cite lain plak..

Mungkin lepas ni aku updet lambat2 sket sbb aku pon dlm proses merawat hati yg luka.. Aku tau ada yg xsuka aku tulis pasal suma ni.. Tp aku ni manusia biasa, ada hati & perasaan.. Kalau aku tak luahkan, aku takut aku makan hati.. Bila mkn hati, aku jadik pendendam.. Tak baik dendam2 kan??? Jadi biarlah aku luahkan je kt sini.. Aku tak luah byk.. Cukuplah menulis yg tersirat.. Mungkin ada yg paham & ada yg tak paham.. Tu tak penting bagi aku.. yang penting hati aku lega & masalah aku dpt dibalancekan semula.. Aku penat la dgn suma ni.. Tapi aku mesti hadapinya.. Lumrah kan.. Dah slamanya dok sedap atas roda, giliran aku pulak kena gelek.. Wattudu!!.. Takpe, kan ada balasan tuk org2 yg sabar??? Harap tak ada lagi yang menduga kesabaran aku.. Amin!!!~

Read more...

Kawen & Boring..

 Monday, December 1, 2008

Selamat Pengantin Baru buat 'Bachelor Of The Year' Shaharudin & Aida.. Semoga berkekalan hendaknya hingga ke Anak Cucu..'..

Ensem ek orgnya, pengantin pompuannya pon lawa.. Kiranya mcm pinang dibelah dua laa.. Ni dah dpt yg ensem & lawa2 ni jgn pulak ngada2 carik lain.. Tak baik tau!!



Ni gambo kenduri kt rumah lelaki.. Yg rumah pompuannya tak pegi.. Bukannya kenal pon.. Pengantin lelaki mmg sempoi, kat mana ada kamera, kat situ la dia pandang.. Siap amik sendiri bunga pahar tuk tetamu.. Mmg sempoi!!.. Itu la Din yang kitorg kenal!! Time nak balik aku angkat tangan, dia pon siap angkat tangan dari pelamin.. Hahahah lawak tul!!


Konvoi ke sana follow Kak Ila & future ehem2... Intan & Kak Noni (xdek dlm gambo).. Rindu kt korang.. Suma makin slim.. aku jek yg ngembang hehe..


Kan aku dah kata.. ngembang kan??? Pedulik la kan???


Hamzah Iqbal yg lari dari kompang.. Siap tutup2 tinga.. Sian anak aku..



Sibuk mkn jeli.. Sampai 2 mangkuk dia bedal..



Pelamin anganku musnah.. hahhaha.. Mesti ada yg terkilan tgk pelamin nih.. Hihihihi.. ada kisah disebaliknya...
................................................................

Pastu pagi tadi ada meeting penutupan akaun.. Kitorg ni pon pegi ler dgn boringnya.. Tak caye? Tgk la muka boring kitorg nih..


Abui dgn kerongsang barunya.. baru beli pagi tadi beb..


Sorok2 amik gambo bawah meja meeting.. Bos bebel kt dpn, kitorg ngelat kt blakang..



Haa.. kan dah kata memasing tgh boring.. Mulut aku cam ilang je kan?? Opss.. camni ler aku pepagi.. tadek mekap2.. Sbb pepagi lagi dah lapor diri dgn cik toi(let)..

Itu je la kisah aku.. Byk kisah sbenonya, tp kita cite di lain hari la pulak ye tak??

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP