Aku Updet Lagi!!

Alhamdulillah.. ramai rupanya yang akan bersalin thn dpn... Yang dah konfem - aku, abui, ina (suma bdk opis) yg lelain Yat, VP & Erin (biras aku).. Nanti leh la tubuhkan persatuan ibu-ibu ngandung seMalaysia hehe..

Ina & Abui xdek problem mabuk2 ni, bagus la.. Satu kelebihan buat dorg.. Tapi dengar citenya Erin, Yat & VP pon sama teruknya mabuk cam aku gak.. Tak tau la cara dorg nak ilangkan mabuk nih.. Aku pon mmg takdek petua sbb aku redha je nak muntah ke, loya2 ke, pening ke sbb takut jugak amalkan pape petua skalinya makin teruk.. Tp kali ni byk gak termiss mkn acid folic, tak mcm masa ngandungkan Hamzah dulu, rajin je membedal ubat.. Tp alhamdulillah, tahap mabuk aku dah berlalu hihi..

Bdk2 opis ada suggestkan ambik supplement tuk aku & baby & aku dah decide bli under Neways (jus maximol) tuk tambahkan tenaga & kesihatan.. sbbnya dah tgk & baca testimonial & agak memberangsangkan la jugak.. Try je la, harap2 elok utk kitorg berdua InsyaAllah!! Aku pon kena alahan yang teruk jugak terutama skali kat bahu & leher, tumbuh ruam2 kecik & kadang2 ada yg beso mcm jerawat. Kadang2 teruk sampai ada nanah, tp bukan mcm jerawat nasik tu.. Tah la susah aku nak explain.. Mungkin sbb aku alah dgn peluh kot.. Pantang peluh je mesti naik ruam.. Time ngandung ni kan badan asik panas je.. Ingat nak bli krim kt farmasi, alang2 ada jual kat Neways, bli je la Barrier Cream.. Ada sesapa yg dah cuba barang Neways? Apa komen??

Tadi pon ada buat facial treatment produk Neways & aku berkenan jugak cleansernya yang takdek buih.. Sbb slalunya pencuci yg pakai buih ni mesti mengeringkan kulit aku.. Kalau tak kering pon mesti lepas lap makin naik berminyak muka nih.. Try je la dulu, kalau ok & ada perubahan nnti aku updet lagik.. Aku pon bukannya dpt komisyen kalu cite psl brg ni kat sini sbb aku bukan duta produk hihi.. Nak jadi juruckp pon jauh skali sbb xlayak.. Jadik tukang merepek bleh la..

Sebelum tu nak ucap takziah kat adik ipar aku atas kehilangan kereta Wira Mitsubishi yang dikasihinya.. Penat dah modified cemacam, sesker ati je org rembat.. Cite psl kehilangan ketanya aku xtau detail sgt, nnti la aku jumpa biras aku bleh aku terjah tuk cite sensasi..

Kelisa SE kaler biru yang aku sayangi (1st keta yg kitorg beli) pon dah dipulangkan balik oleh pembelinya pada jiran aku. Jiran aku ni sbenonya tokei keta 2nd. Kitorg dah jual keta tu pada jiran aku, so jiran aku plak jual pada org kg.. Tah cemana org kg tu nak guna duit sbb tu dipulangkan semula keta tu.. Adeh, sayu tul tgk keta tu tiap2 kali lalu rumah jiran aku.. Kalau la tak disebabkan kitorg dlm proses nak beli rumah, konfem aku suh abg amik balik keta tu.. Sayang woo, keta tu dah sama umo dgn Hamzah (wpun masa kitorg beli keta tuh dah kira 2ndhand).. Abg beli keta tu pon disebabkan aku dah ngandungkan Hamzah 6-8bln. Keta tu mmg dibeli khas tuk anto aku gi spital heheh.. Kunun2 masa tu aku takut2kan abg yg xamik lesen keta lagi.. Aku ckp ler kalu aku nak terberanak sok2 sape nak anto aku gi spital? Takkan naik moto?? Terus abg amik lesen & beli keta.. Betafe manggenya aku bile dgn gaji kitorg yg cinonet & sara hidup yg tinggi sbb sorg duk selatan & sorg dok KL, dpt gak kitorg merembat keta secomel Kelisa nih.. Keta ni pon dah merata2 berjalan, sampai ke utara & selatan.. Keta ni la yg ngangkut aku & hamzah yg masih dlm pantang kulu kilir dr Batu Pahat ke KL (sbb masa tu aku pantang kt Batu Pahat tp degil gak nak ulang alik KL sbb rindu mak- itupun x ngaku hihih).. Adeh.. sayu la plak.. byk jasa keta ni kt kitorg.. Huwaaa...... sayunyaaaa.. ada sesapa nak tolong bayarkan bulan2 RM333 tuk keta nih utk aku??? Tp deposit aku tak tau la bape..

Kalau aku tak dpt lagi pindah Batu Pahat, keta ni spatutnya aku pakai kt KL & abg pakai Vios kt Batu Pahat.. Sayangnya Kelisa ni manual.. adoiii aku dah xingat camne nak bwk manual.. Sbb tu masa jual dulu xterasa sedih sgt.. Bila x nmpk dpn mata baru teringat segala yang indah2 belaka.. Ye la.. bak kata org, dekat bau busuk.. jauh bau wangiii jek!!


Ohh.. i miss u bebeh..!!
.....................................................................................................

Ok cite lain plak..

Mungkin lepas ni aku updet lambat2 sket sbb aku pon dlm proses merawat hati yg luka.. Aku tau ada yg xsuka aku tulis pasal suma ni.. Tp aku ni manusia biasa, ada hati & perasaan.. Kalau aku tak luahkan, aku takut aku makan hati.. Bila mkn hati, aku jadik pendendam.. Tak baik dendam2 kan??? Jadi biarlah aku luahkan je kt sini.. Aku tak luah byk.. Cukuplah menulis yg tersirat.. Mungkin ada yg paham & ada yg tak paham.. Tu tak penting bagi aku.. yang penting hati aku lega & masalah aku dpt dibalancekan semula.. Aku penat la dgn suma ni.. Tapi aku mesti hadapinya.. Lumrah kan.. Dah slamanya dok sedap atas roda, giliran aku pulak kena gelek.. Wattudu!!.. Takpe, kan ada balasan tuk org2 yg sabar??? Harap tak ada lagi yang menduga kesabaran aku.. Amin!!!~

Comments

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai