Powered by Blogger.

Hamzah Iqbal yg ensem & Induksi Seribu Kenangan

 Monday, December 22, 2008

Nak tengok gambo terbaru hamzah iqbal? Wahahahha.. tak sampai ati aku nak letak kt sini.. tgk dulu gambo lama dia ye..


ni masa gi kenduri bachelor of the year kt pandan indah..


ni gambo masa gi kenduri tunang sepupu abg kt lorong belakang rumah aku jek.. Ensem dia masa ni.. Ni ler gambo wallpaper tepon aku..


Tgh praktis buat "Peace".. tak reti2 sampai sekarang.. Dah mcm startrek pulak simbolnya..


Dan ini lah gambo terbaru dia.. Huhuhu sian aku nengok.. Takpe la.. lelama nnti ensem balik..

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

taraaa.............



Baru lepas nangis kena gondol... Sian tul!! melalak2 mcm kena pukul!!


Gambo epi sbb aku berjaya pujuk dia..


Main kejor2 dlm bilik...


Huhu close up.. ensem tak saya??? Sayalah abg botak yg ensem..

..........................................

Haritu kan aku ada induksi kt Seri Malaysia, Mersing.. dari 15hb sampai 19hb... Ni lah tempatnya..


Ni gambo pemandangan dari tingkap bilik.. rasa nak terjun jek..



Ni gambo tepi swimming pool.. eii geramnya nengok air.. bawak Hamzah Iqbal best nih!! mau aku tak masuk dewan kang..


Version terbaru HardRock Cafe... hahah.. kt sini la dinner kitorg.. havoc!!


1st riadah yg aku pegi... tu ler last riadah time petang aku ikut.. Pastu tak kosa aku.. Sakit pinggang dibuatnya.. Org lain berjalan sampai ujung pantai.. aku & geng2 ngandung + semput leh gi ngeteh goreng pisang kt gerai tepi jalan ahahhaha.. sibaik bawak duit woo...


Peserta induksi kali ni tak ramai sangat.. dlm 50 org kot...


Posing time! Memasing tak lepaskan peluang..


Nun di ujung pantai sana lah dorg gi jalan2.. tak kosa aku.. baik aku lepak makan goreng pisang..


Take 5 sblum sambung ceramah.. Suma nak tahap lentok giler!! Mata memasing merah.. Aku lak ngantok campo kejang bontot!! Sakit woo... Sibaik sbelah pintu, asik lari gi kencing je heheh.. Padahal gi basuh muka.. Mentos 3 bungkus abis dlm masa 3 ari hahaha.. pastu sakit gigi.. padan muka..


Muka boring!! Ni baru hari ke 2 aku dtg - 16hb (dorg suma dah sminggu dgr ceramah lagi boring sbb dorg stat 10hb)...


Ni hari ketiga - 17hb.. waa boringnya..


Hahah dpn penceramah bleh selamba tido.. Rileks la.. ni pon tgh take 5, so yg lelaki gi bakar paru-paru.. yg pompuan buat taik mata... Baru adil!!


Aina tgh amik kesempatan korek ape yg patot.. hahah.. Tak la.. dia tgh betulkan tudung tuu..



Persediaan untuk BBQ.. Malam Induksi Seribu Kenangan!! Ni kt Harlok Cafe nih!!


Kumpulan White Eagle.. Dari kiri, Bini ke 4 (Faezah), Bini ke 3(Sal), Sang Goku (hazrin) & Sang Gohan (Asuwad)..


Dari kiri, Pencerita (aku), Sazaki (piee) & Bini ke 4 (Faezah)


Kumpulan White Eagle bersama 2 hamper kebanggaan (padahal suma kumpulan dpt hamper yg sama heheheh...)


Malam Induksi Seribu Kenangan.. memang memberi seribu kenangan pon!!!


Dengan Hanim (roommate kt sana), salah sorg urusetia.. Merasa aku mkn kt meja urusetia hehehe...

Mmg banyak kenangan.. Walaupun aku peserta paling lambat sampai & paling cepat balik (sbb sblum ni aku pernah gi induksi gak kt tempat lama, so ada pengecualian dari gi ceramah Khusus & bleh attend 3 ari jek).. tapi mcm dah bertahun2 kenal dorg nih... InsyaAllah, kalu jumpa kat opis nanti kita say hi yee...

Jom tgk drama "Ragam Si Bomoh" dari sonata Madu Tiga (ingat Adlin je bleh buat Sonata? Hehehe)..



Lirik "Ragam Si Bomoh.." masa MC announce tajuk sketsa ni aku dengar mcm dia kata "Ragam si Bongok hahaha....

Ini satu cerita
Realiti Manusia
Semua Angkara
Syaitan Durjana

Ilmu hitam diguna
Untuk berumahtangga
Kerana takut nanti
Membujang sampai tua

c/o :
Dah kawen sampai 3
Masih nak try anak dara
Dah nak jalan pon mengada
Tok bomoh memang terer

Anak pulak derhaka
Tak hormat ibu bapa
Jangan sampai aku fire
Nanti masuk keranda

ulang c/o

Ini satu cerita
Untuk pedoman kita
Salah silap maaf dipinta
Sampai disini saja..

White Eagle!!!

Korang jgn gelakkan aku ekkk..!!)

Nmpk mcm tak lawak sbb giliran kitorg no 5 dari 6 kumpulan.. So memasing dah kekenyangan.. Tapi yg paling aku tak tahan lawak bile bini no 2 tersalah sebut "korek lobang kita" instead pon "korek lobang idong kita" hahhahaa.. mmg jadik lawak lucah laaa... Yang lagi kelako, si Affendi ni spatutnya jadi Sang Purba, bila atas stage bleh jadik sang musang lak hahaha..

Si Sazaki.. tah cemana leh jadik sazaki tah.. Masa reherseal namanya Zaki.. Agaknya panik punya pasal pastu teringat cite anakku sazali, terus jadik Sazaki hahaha.. Si Naim plak, bukan main syok menyanyi, spatutnya "Dah nak jalan pon mengada", dia bleh nyanyi "Dah nak jalan pon meraba" hahaha.. mmg lawak la.. pecah perut bile kitorg rewind balik sketsa tu..

Ok la.. semoga terhibur...

2 comments:

:iBuAfiQah: December 23, 2008 at 10:44 AM  

lawak pun ada sketsa kat induksi tuh..
kesian tgk iqbal gondol..tp sekejap jer nnti tumbuh balik rambut tuh...
dah beso iqbal nih..dh jadi ensem boy la...

Ibu_Hamzah December 24, 2008 at 3:14 PM  

hahah mmg lawak, bukan gelakkan sketsanya, tp gelakkan pelakonnya hehe..

rambut hamzah iqbal mmg cpt tumbuh.. skejap je da panjang.. tu yg botakkan terus..

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP