Posts

Showing posts from January, 2009

Online kejap!

Kat gerai skang ni, br lepas g Care4 n BP Mall cr laptop tuk abg. Huhu lg senang guna hp je pada aku la. Sbb line 3G kt uma sewa skang ni truk. Kalu guna hp bleh round2 cr line. Kla, nasik da sampai. Chaw!

Gelagat Hamzah Iqbal

Image
Ni antara gambo2 kat dlm Hotel 'Budget' kat area PoliJB...


Dia dah pandai mintak aku duit "Ibu.. nak uwitt!!". Aku bagi la singgit.. Dia punya hepi mcm dpt duit sratus!!



Guardian kan ada Promosi & dptlah baucer diskaun & collect stem tuk beli Paddington Bear.. Seboleh-bolehnya dia suh aku buat memek muka sbijik cam bear tu (memek ok, bukan memey :p).. Lastly aku suh dia buat sndiri muka bear & amik gambo dia sebelah dgn Paddington Bear.. Muka lawak la pulok jadinya.. hahaha..




Pastu dah boring buat muka Bear, dia buat muka camni la pulak.. Cemacam la anak jantan sorg nih!! Nnti dia panggil "ibu.. ibu..!!" pastu suh amik gambo heheh..




Close UP!!..

Cerita Minggu-minggu Lepas

Minggu ni sangatlah mencabar sbb minggu lepas aku detect ada leaking.. tak tau la dr air ketuban ke hape... takkan la aku xreti nak bezakan air kencing ye tak??? Cuma konfius samada air ketuban @ keputihan... tp keputihan slalunya bertanda kan???

Lepas checkup barulah lega.. Doc ckp mmg ada kes air ketuban leaking tp slalunya kena paksa bersalin.. Dlm kes aku ni xkan kena bersalin gak sbb baru nak masuk 5bln, risaunya..!!! doc check takdek leaking pon kt kantung & baby still lagi bertomoi & berkungfu dengan jayanya.. Ye, baby 'saya' sgt aktif sampaikan doc nak scan pon payah.. Jari2nya bergerak mcm org tgh menaip.. Kakinya pulak dok menendang jek.. Mmg asik tergelak bile tgk baby (Ni pon dah kali ke 5 'saya' scan heheeh...) Doc kata mebi baby lasak sgt & suruh rest bebanyak coz uri still lagi tak naik2.. Doc nasihatkan jgn slalu angkat barang berat & kalu boleh elakkan slalu dukung Hamzah Iqbal.. Adoii ni yg payah ni.. kadang2 kalu susah sgt nak kontrol …

Cupcakes & KL...

Image
Aku lupa nak attach gambo masa gi KL & masa blajo deco kek aritu ek.. gambo masa blajo xdek sbb tak amik.. along ada la amik.. aku letak gambo Hamzah Iqbal & gambo lepas blaja je la ek.. enjoi!!..



Hamzah Iqbal yg tgh eksaited dpt beli keta mainan sampai 12 bijik.. sebaik sumanya cuma RM10 jek.. Itu pun sbb eksaited main dlm keta sampai termuntah2.. wangi keta.. hahaha..


Muka sebek!!


Hamzah tgh pujuk neneknya bukak tupperware kek hehehe.. tak tahan beb tgk godaan.. Mia Lila & mamanya menten ayu huhu..


Aku tumpang semangkuk..


Alalala tomeinya mulut hamzah iqbal.. Begambo dgn Cinderella, deco tuk cupcake yg dah dikidnap oleh anak aku.. (Erk Cinderella tu yg patung tu tau, bukan aku hihih)..


Weeee.. muka tomei lagik!!


Aku lak buat muka ayu.. Tak malu sunggoh!!


Aksi melarikan Cinderella (abaikan Cinderella tak jadi kt blakang tu)


Sibuk promote Cinderella..


Aksi comey sambil diinterprem oleh tangan aku.. Suka la gambo ni, cam muka baby je Hamzah Iqbal..


Ni la rupa cupcake yg dah dideco.. y…

Budak Busyuk!!

Image
Jom tengok gambo budak notti yang tengah berak.. Sempat lagi posing sebelum cebok.. Skang dia da pandai posing bila nampak kamera...







Nak tergelak tgk hamzah iqbal sengih.. Stendet jek.. heheh..

Baby..

Opsss... Ticker baby-gaga dah berubah lagi coz latest scan doc bajet aku bersalin 16 Jun 2009 hehehe...

So harini aku dah 16 minggu 5hari (4 bulan dah)..

Dah bleh rasa baby gerak & kicking.. Masa buat ultrasound aritu pon dah bleh tgk bukan main lagi dia kick perut aku.. Mmg xreti duk diam, mcm abgnya dulu gak!! Jantinanya tak tau lagi sbb dia kepit la.. Muka pon xnmpk sbb dia nunduk.. Adoii pemalu sungguh anak aku sorg nih.. Abgnya dulu tak reti malu, siap tunjuk pistolnya.. Muka abgnya dulu pon dah bleh nampak.. Ada harapan tak dpt baby girl? hehehe.. Wallahualam.. Aku terima je.. Kalu dpt baby girl, leh la jadik kawan ibu.. Kalu dpt baby boy plak, Hamzah Iqbal dpt la bespren heheh..

Nanti nak mintak tlg abg scankan gambo tu, bleh post kt sini.. Doc ada amik gambo kepala sampai tulang belakang & gambo tangan.. Sooo cute!!

Tapi yang tak bestnya doc ckp baby dah start kick salur peranakan aku (jln keluar) & uri pon dah makin ke bawah.. So dia nasihatkan tak bleh lasak2 coz tak…

Selamat Tahun Baru

Image
Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah & Masihi.. Ingat tak lagi azam thn lepas? Dah dpt capai ke belum??? Ape pulak azam tahun nih??

1. Azam tahun nih, aku nak jadik isteri yang makin solehah, InsyaAllah.. (bukan selama ni tak solehah, cuma nak jadi lagi solehah.. tapi xdek la sampai bertudung labuh suma)..

2. Nak jadi ibu mithali (wah wah wah..) & lahirkan baby yang comel & akan membesar jadik anak yang soleh/solehah..

3. Nak kumpul duit bebanyak..

4. Belum pikir lagi.. tempat kosong ini akan diisi kemudian (diisi dalam pala otak sndirik je)..
.................................................................

Sblum tu nak cite psl Hamzah Iqbal.. jom tgk gambo-gambonya..







Gambo budak notti yang sedang dipujuk slepas ngamuk sbb nak mandi2 kat Kolam Air Panas Sg. Gersik.. Geram tul!!! Kunun2 saja bawak ke kolam air panas tu ajak main kt taman permainan, bila dia dah jatuh & lututnya luka.. pujuk la dgn mandi kt kolam tu.. Skalinya dia melalak xnak balik.. Dah la tuala, baju, pa…