Posts

Showing posts from February, 2009

Cian Hamzah Iqbal

Ada cite sedih ni, aku rasa aku je la yg sedih kot..

Ari Rabu lepas, kitorg amik Hamzah Iqbal lambat sbb abg ada game hoki.. Sampai rumah kiranya dah Maghrib la.. Tetiba dia melalak2 nak main beskal (beskal mmg kitorg letak dpn rumah, sbb kalu letak dlm rumah nescaya abis suma barang dilanggar Hamzah). Mula2 abg nak bagi dia main, tp aku tak kasi sbb bebetul tgh azan maghrib. Ape lagi, melalak2 ler mamat tu..

Pastu dia stat buat perangai, ade je yg tak kena.. Aku asik kena pukul je.. Aku sabar lagik!! Aku tingat dia tak makan vitamin lagi, aku pon ckp ler "Hamzah nak gula2?" (vitamin tu dia panggil gula2). Dia pon eksaited, siap tunggu dpn peti ais.. Aku bukak peti ais, amik botol Champs, tetiba dia melalak nak botol tu.. Siap nak rampas botol tu dari aku... Ni dah melampau nih!!

Aku marah dia, terus bagi dia vitamin.. Dia melalak2 nak botol tu gak.. Pastu dia ludah aku.. Ni dah kes berat nih!! Aku marah lagi, mula2 aku tego baik2 la gak.. tp hangin punya pasal.. tinggi jugak s…

Cite Hamzah & Baby

Hamzah Iqbal da pandai.... :

1. Posing ala model - tangan dua2 kat pinggang, bontot tonggek menghadap ke penonton, kaki dibengkokkan, pastu kepala pandang belakang.. terus buat memek muka tengah sengih..

2. Org lain takleh panggil ayah dia 'ayah', kes jeles la nih.. Masa kt rumah pengasuh, dia jerit "ayah! ayah!" masa ayah dia dtg nak jemput.. kawan dia pon jerit la sama, terus dia tolak pala budak tu sampai jatuh.. Sabo je la.. Malu aku!!

3. Pantang bunyi bising.. Dengar bunyik lori lalu pon nak marah.. "ape bishing-bishing nih??"

4. Tak reti lagi nak bezakan panas-sejuk, patah-putus, sakit-gatal, cantik-comel.. contohnya :

- "ibu, panash la.. nak simut!!" -sepatutnya sejuk, nak selimut
- "Ala.. dah patah la".. -sambil tunjuk getah gelang yg dah putus.
- "eii... langit! Comelnyaa!! - pandang langit sambil buat muka 'Home Alone'
- "Sakit ni, letak obat! shemot gigit" -sepatutnya gatal2 sbb kena gigit n…

Kelemahan..

Korang tau kelemahan korang ape?? or pada siapa??

Ada org ni, kelemahan dia pada PEREMPUAN!!

Huh!! Pada aku la, sebagai seorang yang dah berumahtangga.. ada suami.. ada isteri.. ada anak.. kelemahan yang paling utama adalah pada keluarga.. Maksudnya kita sanggup berkorban apa saja pada keluarga kita, termasuk la mak ayah!!

Kalau dah namanya kelemahan pada PEREMPUAN, maknanya semua perempuan boleh melemahkan dia... Jadi, kalau di depan dia diletakkan sebaris perempuan & diletakkan isterinya di tengah-tengah barisan perempuan tu.. boleh ke dia pilih?? Atau dia letak standard isteri dia sama taraf dengan perempuan-perempuan lain???

Patut ke seorang isteri yang dah berkorban zahir batin, melawan segala cabaran semasa mengandung, menyabung nyawa melahirkan zuriat, sanggup sehidup semati, susah dan senang... diletakkan sebaris dengan PEREMPUAN lain yang tiada kena mengena langsung dlm hidup dia? Adil ke??

Siapa si isteri di hati suaminya??

Pada aku la.. sebagai seorang anak, isteri dan ibu..…

Hari yang penat

Korang nak tau tak.. Dah bape kali aku try gi klinik tuk scan baby (alasan sbenonya nak nengok gender baby) tapi adeeeeeeeeeeee je alasan.. Klinik tutup la... dokter pompuan takde laa.. dokter lelaki takleh scan la... Patient tengah ramai la... lalalaa.... stress aku!!

Memang kali ni byk sket halangan tuk intai baby.. Hamzah Iqbal dulu senang je.. 4 bln dah leh nmpk anunya... Eii.. adakah kali ni lain jantina?? Jejejengg!!! Aku dah try tgk kt chart blog Nurul Dhia tapi mcm sama je geng dgn Hamzah Iqbal.. Chart yg kunun2 dari zaman China Kuno pon aku dah try, still sama geng dgn Hamzah Iqbal.. So aku redha je la.. Bukannya aku taksub sgt dgn carta-carta ni.. Saja ngetest!! Tak salah ek??? Apa yang tuhan bagi tu la aku terima seadanya.. Alhamdulillah!!

Kalu ikut belah hubby aku.. mmg anak 1st dgn 2nd sumanya boy.. Kalu ikut belah aku lak, heheh kitorg 3bradik sumanya girl.. So mmg takleh agak la.. Agaknya gen laki aku kuat kot!!

Alhamdulillah kawan aku dah selamat bersalin anak lelaki dgn …

Kursus Adobe Photoshop

Image

Cite ari Sabtu, Ahad & Hari ni

Sabtu yg lepas, abg pegi ke JB meninggalkan kitorg 2 branak.. Huhu sayu gak ati sbenonya... Eksaited pon ada gak sbb takyah ikut gi jejauh hihi.. Lagi pun keadaan aku yg still lagi ada masalah dgn uri membataskan aku tuk ikut gi jejalan nih (kalu gi jejalan round2 tempat org mmg la nak ikut, tp kalu tekurung dlm bilik hotel je tak best la hihih)..

Apa aku buat 2 ari membujang??? (err selain dr duduk dgn anak bujang yg super hyper!!).. Aku sempat buat kek mentega + coklat rice yg kalerful tu.. Aku tak tau apekenamanya.. Puas aku belek peti ais, carik bahan2.. Ingatkan nak buat cheesecake tp fresh cream tadek la plak.. Tengah sedap2 tuang dlm acuan, skali aku pusing tgk2 anak aku dah melantak batang mixer... Perghh! Sehingga menjilat jari betul!! Melolong la aku skejap dibuatnya.. Lepas aku cuci tgn dia suma, terus dia berlari masuk dapur balik & celup jari dlm cupcakes.. Adoiyaiiii... Hilang kesabaran aku!!!

Lepas aku kemas sepantas kartun & kek dah masuk dlm oven, terus bawak di…