Powered by Blogger.

Hari yang penat

 Thursday, February 12, 2009

Korang nak tau tak.. Dah bape kali aku try gi klinik tuk scan baby (alasan sbenonya nak nengok gender baby) tapi adeeeeeeeeeeee je alasan.. Klinik tutup la... dokter pompuan takde laa.. dokter lelaki takleh scan la... Patient tengah ramai la... lalalaa.... stress aku!!

Memang kali ni byk sket halangan tuk intai baby.. Hamzah Iqbal dulu senang je.. 4 bln dah leh nmpk anunya... Eii.. adakah kali ni lain jantina?? Jejejengg!!! Aku dah try tgk kt chart blog Nurul Dhia tapi mcm sama je geng dgn Hamzah Iqbal.. Chart yg kunun2 dari zaman China Kuno pon aku dah try, still sama geng dgn Hamzah Iqbal.. So aku redha je la.. Bukannya aku taksub sgt dgn carta-carta ni.. Saja ngetest!! Tak salah ek??? Apa yang tuhan bagi tu la aku terima seadanya.. Alhamdulillah!!

Kalu ikut belah hubby aku.. mmg anak 1st dgn 2nd sumanya boy.. Kalu ikut belah aku lak, heheh kitorg 3bradik sumanya girl.. So mmg takleh agak la.. Agaknya gen laki aku kuat kot!!

Alhamdulillah kawan aku dah selamat bersalin anak lelaki dgn berat 3.4kg Ahad lepas.. Puas kitorg teka boy/girl sbb kalu ikutkan perutnya yg cantik terletak, org kata lelaki.. Tp zaman Hamzah Iqbal dulu perut aku lebar jek.. Takdek la bulat cam bola (cam org belakon ngandung dlm drama je cantik perutnya).. Sbb tu aku andaikan anak dia girl.. Rupanya boy laa.. Hehehe merasa ler tiga2 anaknya hero.. Cuba lagi ye ina hehe..

Sabtu lepas abg ke PoliJB sorg2.. Petang tu abg call tanya nak ikut gi JB tak & duk umah adik ipo aku (angah). Mula2 aku ingat dia memain sbb takkan dia nak patah balik ptg Sabtu tu kan?? Aku dah kelamkabut kemas rumah (sbb slalunya aku kemas ari Ahad, Sabtu leh la buat sepah hehheeh)..

Tengah best2 kemas (sibaik dapur suma dah hensem), tetiba abg bukak pintu. Tekejut beruk aku!! Tak dengo pon bunyik keta.. Tesengih2 la dia.. Cepat2 aku kemas baju suma.. Sempat la perasan tunjuk cheesecake yg aku sempat masak hehehe.. Sayang la takdek base, pasni nak blajo buat base lak.. Cam kosong je mkn cheesecake gitu2.. Abg kekenyangan la plak, takpe pasni kalu lapo mesti dia tak tolak cheesecake aku (mcm kek mentega aritu, abis kat Hamzah Iqbal & abg jek!!)..

Kul 10 gitu baru bertolak.. Sian angah & Erin (biras aku), asik msg tanya da sampai mana.. Nak2 kul 12 kot baru sampai umah dia.. Sampai tetido2 Erin tunggu kitorg.. Borak2, kul 1 lebih baru tido.. Abg still main game sampai kul bape tah!! Ingatkan nak buat assignment, ceh!!

Sok paginya angah gi keja kul 6pagi, abg gi kelas kul 7 pagi.. Hamzah Iqbal kejutkan aku kul 8 pagi... Erin bgn kul 10 pagi hahaahah..... Semuanya tegolek2 kepenatan.. Masa mandikan Hamzah, cermin mata aku terjatuh & patah tangkainya.. Huwaaa.. takdek tangkai sbelah, tepaksa gam dgn doublesided.. Huhu cacat tul!! Pening giler pala aku, tp tahan je la.. Sbijik cam budak nerd wehh!!

Erin masak ayam asam pedas yg sedap sgt.. Kul 2 gitu angah balik keja.. Kitorg biras2 ni borak la, Hamzah Iqbal & pakciknya sedap tul tido.. Kul 6 gitu abg balik, Erin buat bubur kacang la plak.. Borak2, kul 11 gitu memasing masuk tido..

Esoknya kitorg anak branak bangun kul 9 lebih, Erin dah siap buat cucur kentang.. Huhu ape punya kakak ipo pemalas nak nolong heheh.. Tau tido jek!! Kitorg gerak balik Batu Pahat awal sket, sblum tu singgah Tmn U carik kedai komputer.. Akhirnya dpt gak aku minum Rootbeer A&W kt Petronas Tmn U.. mmg aku nak sgt2!! Singgah Jusco Tmn U, bli CD simfoni (ye, suami saya layan lagu2 simfoni) & terus balik lalu jln dlm..

Mlm tu singgah betulkan spec aku yg mcm budak nerd nih! Kena la Rm20 sbb ganti tangkai jek (bukan bingkai ok, tangkai!!).. So spec aku skang ni bingkai itam, tangkainya luar biru & dlm putih!! Amatlah memalukan cam budak skolah (sibaik biru pekat)..

Selasanya aku EL sbb pala pening lagi pakai spec nih!! Huhuhu ada rejeki nak tuko spec la, amik yg transition punya, tp reganya rm1k hua hua hua....

0 comments:

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP