Posts

Showing posts from March, 2009

Cite sedih!!

Ada cite sedih ni..

Hari Ahad yang lepas aku ngikut abg gi JB, dokla hotel area Masai tu.. Dlm kul 12tghari lebih kurang, Hamzah Iqbal main lompat2 katil.. Puas aku marah tp still nak lompat2 gak.. Kali pertama tu sempat la aku tangkap & cubit dia, dgn harapan dia tak buat lagi.. Eh, makin ligat plak dia.. Lompat makin tinggi.. Time aku nak tarik tgn dia, tetiba dia tegolek jatuh & terus terhantuk palanya kat bucu meja tv. Ya Allah! Paniknya aku!! Bunyik kuat sungguh! Dlm pala otak aku terbayangkan pala dia luka teruk & berdarah, Alhamdulillah la takdek darah yang tumpah.. Tp benjolnya tinggi sampai 2 inci (smpt aku ukur)..

Dia jgn cite la, melalak sampai satu hotel leh dengar. Badan aku mmg menggigil habis, aku tak penah berhadapan dgn keadaan camni.. Tengok anak sendiri tegolek jatuh katil sampai terantuk teruk gitu.. Mmg trauma jadiknya.. Aku peluk dia, usap2 kepala dia.. Masa tangan aku terpegang benjol dia tu.. Air mata laju je turun sbb rasa nyesal sgt tak dpt selamatk…

It's a boy...

Akhirnya, inilah result yg aku dapat dari Klinik Nge.. Yela nak gi klinik panel asik doc pompuan takdek je, klinik nge ni pon doc laki gak.. tapi aku da mintak izin laki aku...

Lepas keja aku terus gi klinik Nge ni, klinik baru & bunga congrats pon still melambak kt dpn pintu.. Klinik ni kwn aku yg suggest.. So far ok la.. Cuma tak bape paham doc tu ckp sbb pelat cinanya pekat sgt..

Dia tunjuk la panjang peha baby ni panjang sket dr baby normal, maybe baby aku ni ada harapan jd tinggi bila beso nanti.. Dia tanya hubby aku tinggi tak (hubby aku tak masuk, sibuk main tenet dlm keta kt dpn klinik).. Aku tak paham ayahnya sbb doc tu tanya camni, "Papa baby tinggi ke?" dgn pelat cinanya.. Aku angguk2 je.. Pastu doc tu tanya soalan sama.. aku angguk lagi (sbb tak paham heheh, kunun2 angguk tu paham ler).. Aku tgk nurse malay tu da gelak2.. Doc tak puas ati, dia tanya lagi.. Kali ni slow2 dgn harapan aku paham.. baru ler aku jwb "oo ayah dia? tak la doktor.. Biasa2 je hehee…

Kisah aku yg lama tak updet nih!!

Ada beberapa cite aku nak tulis kat sini..

1. Biras aku dah selamat bersalin baby boy yg diberi nama Muhammad Nabil Amsyar bin Muhammad Hafiz, beratnya dlm 3.85kg kalu tak silap aku & orgnya punyalah putih.. Geram tul!! Sempat ler aku membedungkan dia cececeh.. tak sangka skill pembendungan aku still ada.. Nnti gambonya aku upload ye, malas nak menonggeng cucuk wayar usb nih!! Perut da besor la katakan...

2. Cite pasal perut nih, minggu ni aku dah masuk 7 bln.. Hai, nampaknya kena start counting laaa lagi 90 hari.. Barang baby da start beli dr 6 bln aritu.. Bukan sbb tak menyempat2, tp pantang ada masa terluang mesti aku ajak abg gi soping.. Al Maklum ler, dia kan bz ngalahkan menteri.. Ujung minggu da lari ke Polijb, hari biasa kerja lak, balik kerja gi ngajo umah anak yatim lagik.. Free pon Khamis mlm je, itupun kalu dia tak ot.. Kalu nak tunggu sarat baru soping, nampak gayanya tekengkang2 ler aku nanti nak carik barang & carik masa yg sesuai.. Dah ler Hamzah Iqbal sekarang…