Powered by Blogger.

Meh tgk gambo meh!

 Thursday, April 30, 2009


Time ni kitorg x planning pon nak tgk Upin Ipin, tetiba tgk ada 2 bdk notti ni tgh buat promosi filem ni, terus abg bawak kitorg berlari gi beli tiket.. takut tiket abis jek.. Rupanya x sampai 20 org pon yg tgk.. sian dorg nih heheheh.. Sempat la kitorg masuk skali panggung dgn maskot Upin Ipin nih.. Yg kelakonya time dia nak salam2, Hamzah Iqbal leh takut lak, siap nak nangis.. Endingnya abg suh Hamzah Iqbal tabek & Upin Ipin ni pon tabek jugak tp mmg lawak la sbb kepala dorg kan beso, so tabeknya pon dah jadik kelako.. Baru ler aku tgk Hamzah Iqbal gelak.. Ok la cite nih, cuma terlalu ganas tuk budak2 kecik cam Hamzah Iqbal.. Sampai termimpi2 budak tu.. Agaknya mimpi kena kejo sesakse kottt (Raksasa version Hamzah Iqbal)..



Ni gambo makan kt McD lepas shopping kt Care4... Cantek pulak gambo enpon ni padahal slama ni gambo2 yg aku amik cam blur jek.. Aku rasa lighting kt McD tu sesuai kot.. Tudung tu aku beli khas tuk pegi BTN.. Huhu.. tudung murahan jek.. Tak kose aku nak membazirkan duit berpuluh2 ringgit semata2 tuk beli barang yg jarang aku pakai.. Tapi tudung ni mmg selesa la dipakai... Abaikan gigi arnab aku tu ekk.. Trademark tuuu!!~


Begambo kat Pizza Hut Bukit Pasir.. Kitorg makan mewah tul.. Amik set Kiddies Meal (tul ke nama set nih) yg ada aiskrim, milo ais & cheese baked. Pastu abg amik set Pizza super supreme regular stuffed crust ngan ice lemon tea.. Aku lak strawberry ala2 ice blended ape tah nama dia.. Pizza kongsi dgn abg la.. Pastu letak dgn sos cheese baked tu huhuh mmg marvelous.. Pasni kalu mkn kt situ, nak oder yg sama gak sbb mmg puas ati.. Hamzah Iqbal pon mkn banyak sbb sosnya tak pedas pon!! Nyum2... Bile nak gi lagi ekkk??


Ni lak gambo semalam kat GSC Summit Parade.. Tgk XMen Origins : Wolverine.. Marvelous... Ensemnyaaaaa pelakon feberet aku nih, Hugh Jackman.. Mmg dr dulu tergila-gilakan si Jackman ni.. Smpaikan aku penah buat blog psl dia.. Tp aku dah lupa nape aku delete blog tu.. Kebanyakkan cite2 dia pon aku dah tgk.. Tp aku tak ingat aku bli cd ke @ tgk kt tenet.. Heheh kata minat, tp sumanya lupa heehe... Tingat cite Someone Like You.. Huhuhu tu peberet aku.. Mwahhh mmg ensem hihi.. Tp sejak dah ada Hugh Jackman a.k.a suami aku, dah x heran dah si Hugh Jackman mat salleh tu hihihihihiihi.... Kembang ler abg kalu dia baca entri ni.. :P


Tp seriously aku ckp, sepanjang2 2 jam tgk cite nih... Sikit pon aku tak jemu & baby aku pon tak jemu2 menendang perut aku.. Pendek kata, setiap kali ada action yg membuatkan aku tersentak, baby pon tersentak2 jugak sampaikan abg yg kt sebelah pon leh terasa.. Wahhh anak aku minat wolverine jugak rupanya... Endingnya kuar dr panggung aku sakit pinggang heheheh... Opss lupa nak bgtau, kitorg x bawak Hamzah Iqbal coz tinggalkan kt kampung.. Sebab pengasuhnya gi hospital buat regular check up tuk Fibroid.. Harap2 Fibroid Kak Nin semakin ngecut & cepatlah sembuh hendaknya... Amin!!~

Read more...

Loving Couple????

 Wednesday, April 29, 2009



Dah lama tak bergambo berdua.. Rindu lak rasanya.. Jeles tgk gambo org lain berdua-duaan.. Ni ler gambo yg paling kiut & paling jadik antara gambo2 yang lain.. Mula2 aku nak amik gambo rambut baru aku yg separas bahu, itupun abg yg kerat setelah jenuh meround satu Parit Raja carik kedai gunting rambut.. endingnya kedai tutup.. So tepaksa import apek gunting rambut nih!! Hehehe...

Planning asalnya nak paras bawah bahu, tah cemana bile siap jadi hanging lak rambut aku hihih.. Takpe kalu abg da kata cantik tu, cantik la jawabnya... Redha je la hahaha... Pasni nak suh apek gunting rambut ni buat layer lak.. Jadik tak? heheheh...

Aku ingat mata aku paling sepet, rupanya mata abg lagi sepet dari aku... Baru ler nampak kebulatan muka aku yg embab nih!! Masa ni Hamzah ade kt sbelah tgh merajuk sbb ibu & ayahnya amik gambo berdua hihih.. sian anak aku sorg nih!!

Nanti aku inteprem gambo Hamzah lak entry yg akan datang yeee... Anak aku da makin kurus & makin tinggi, bile angkat tangan nampak tulang jee.. Aduiii sayu ati tgk keadaan dia camtu.. Bln ni bln penuh dugaan.. Tah bape kali Hamzah Iqbal kena demam.. stiap kali tido malam mesti badan dia panas.. pastu nak berbuai je memanjang.. Nak patah tgn aku hayun buai.. Mmg tak galakkan dia tido buai tp time demam itu ler yg dia nak.. Agaknya bile berbuai badan dia rasa sejuk sbb guna buai yg kain berlubang2 tu.. Kalu tido, bukak ler kipas sesejuk mana pon mesti berpeluh2 sampai basah baju dia..

Ok.. nak buat kije... Bye

Read more...

Aku dah tak berat lagi

 Thursday, April 23, 2009

Aku dah masuk 8 bulan minggu ni.. Sepatutnya ujung2 bulan pregnancy ni berat makin bertambah.. Tp nampak gayanya berat aku makin kurang 1kg.. Nurse dah bising sbb baby beso tp aku makin kecik, nnti aku jugak yg xdek tenaga tuk diri sendiri.. Bak kata doktor, baby ni cam parasit.. Apa yg kita makan tu dia akan amik sket tuk dia.. Tp kalu aku makan sket, tp baby amik banyak.. Apa yang tinggal tuk aku?? Huhu aku tak kisah (Aiman tak kisah!), janji baby aku sihat & aku pun sihat..

Nampak makanan pon cam dah tak bernapsu dah.. Endingnya aku minum air bergelas2.. tp nasik masuk pon tak.. Pagi ni dah siap2 beli kuih takut lapar, tapi sampai ke petang ade lagi atas meja.. Pelik tul!! Lunch tadi kuar dgn abg gi minum cendol, slalunya laju je aku order nasik lemak.. Kali ni cendol cepat je abis.. Pastu aku tgk je abg makan nasik lemak, mmg tak terbukak selera aku..

Tahla sampai bile aku nak camni.. Nak kata ada masalah, aku ada masalah ke??? Eh, watpe aku tanya korang kan??? Ala sesapa pon ada masalah, beza kecik/besar.. pandai handle/tak pandai handle jekk.. Paling kuat pon makan ati.. Tapi aku tak kottt!! InsyaAllah.. elakkanlah segala masalah yang merosakkan diri aku & keluarga.. Harap2 kalu ada masalah pon, aku tergolong di antara org yg pandai handle masalah aku.. Huhu..

Orait time's up.. nak balik nih.. Bye!!

Read more...

Tolong Hapuskan Aku.........

Hapus Aku

by Nidji

Kutuliskan kesedihan
Semua tak bisa kau ungkapkan
Dan kita kan bicara dengan hatiku

Buang semua puisi
Antara kita berdua
Kau bunuh dia sesuatu
Yang kusebut itu cinta

Chorus:
Yakinkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku

Sadarkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku

Lagu ni terngiang-ngiang dlm LOBANG tinga aku sejak pagi tadi.. Tah ape kena ntah.. Bile aku bukak YouTube.. tetiba speaker problem.. jadiknya aku tgk videoclipnya sambil aku nyanyi sengsorang.. Huhuh parah aku nih!!! Tolong.. tolong.. tolong bagi aku speaker baru!!

Read more...

Perasan sorg2

 Tuesday, April 14, 2009



Ni lak muka aku yang tengah ngandung 7 bulan?? Perasan tak mcm muka org ngandung? Ke mcm muka anak dara? Hahahaha.. pasannya aku nih!! Masa ni sorg2 kt rumah, tgh cuti.. Saje testing amik gambo sndir.. Tgk gambo2 org lain cam best lak buat posing camne.. Posing perasan hahahaha..!!!

Psst : Nmpk tak jari aku takdek cincin kawen?? tepaksa dibukak sbb jari dah tombam hahaha..

Read more...

Aku & Hamzah Iqbal



Gambo2 hepi aku & Hamzah Iqbal kt hotel area Masai.. Masa ni abg takdek, gi kelas.. Melaram ler dlm bilik dgn Hamzah.. Tak sangka mamat ni pandai jugak posing.. Ngalahkan ibunya.. Aku mmg fail bab2 melaram ni.. Sempat ler tanggal spec, huhu buruk giler.. Mata lebam!!! Teringat gambo aku masa budak2 dulu.. bukan main tegak lagi aku berdiri mcm org nyanyi lagu Negaraku masa bergambo dgn famili aku.. Ko ingat tak long? Hahha.. tiap2 kali nak begambo, aku ler org yg paling malu.. Maklum ler bukannya cantik.. Hahah.. Eh takleh rendah diri lagi.. Tingat cakap Fasi masa kat BTN dlm masa 5ari yang lepas.. kalu leh kekalkan sifat yg positif, hindarkan sifat yg negatif.. So aku takleh merendah diri lagi.. Huhuh tp takleh la meninggi diri sampai lupa tanah yg aku jejak ye tak??? Aku tanak selamanya bersifat bulat.. aku nak menjadi org yg bersifat tiga segi!! Huhu tak paham? Nanti aku bgtau!!

psstt!!! : pasan tak mata aku sepet sbelah? Mata sbelah kanan aku lagi kecik dari sbelah kiri.. Along lak mata kiri lagi sepet dari kanan.. Hhahahaah... Korang rasa Hamzah ikut muka aku ke muka ayah dia??? Huhu 5 ari tak jumpa Hamzah, aku nmpk muka dia da lain la.. Da makin ensem.. Nnti aku letak gambo matured dia.. Huwaa anak aku da matured?? jengjengjeng...

Read more...

Temui Kekuatan

Hari Rabu yang lepas tak silap aku.. mlm Rabu tu sbenarnya.. aku temui kekuatan.. Andai kata itulah yang harus aku tempuhi.. aku redha.. aku pun dah rasa diri aku kuat untuk tempuhi semua ini.. Rasanya aku pun dah terima kenyataan ini..

Ini keputusan hidupku.. Beginilah aku.. Keputusan yang akan menggembirakan keluargaku "InsyaAllah"..

Keputusan yang aku ambil ni bukan hanya tuk memuaskan ati org lain.. Tapi ini keputusan bersama.. lebih tepat lagi keputusan aku sendiri.. Aku dah pk baik buruknya.. Impak masa depan.. Kekurangan dan kelebihan yang aku dapat dari keputusan ini dan juga masa depan kami pada masa akan datang.. Ini adalah keputusan terbaik yang pernah aku buat sepanjang hidup aku ini.. InsyaAllah keputuusan ini banyak kebaikannya..

Actually, aku dah mula rasa bahagia dengan keputusan baruku.. Semoga kami semua selamanya berbahagia... Amin!!

Read more...

 Saturday, April 4, 2009

Dulu, susah aku nak percayakan tafsir mimpi.. Kadang2 ada gak baca kt paper, tapi aku gelakkan je la.. Sbb mimpi dan tafsirannya slalu berbeza..

Tapi, aku pernah alami 2 mimpi & tafsirannya boleh dikatakan tepat.. Aku takkan explain ape kaitan antara tafsirannya dgn masalah aku, yg itu biar la aku je yang tau..

Mimpi pertama :

Aku duk atas flat yg tinggi, dlm 17 tingkat gitu la.. Yang herannya flat aku tu takde dinding kat bahagian beranda.. Maknanya dinding yang spatutnya ada beranda tu kosong, beranda pon takde.. Boleh nmpk la dlm rumah aku tu dr bahagian luar flat.. Hamzah time tu asik main lari2 je, aku lak leh biarkan.. Tah cemana, Hamzah tak sempat brek & terus jatuh ke bawah flat.. Korang bayangkan la perasaan aku time tu. Masa dia jatuh, aku tak sempat nak tarik & nmpk dia jatuh ke bawah flat.. Time tu aku dpt jerit nama dia je.. Sampai aku tersedar, air mata dah laju kat pipi ni.. Malam tu aku tido tersedu2..

Mimpi kedua :

Tiba-tiba aku & famili ada dlm satu rumah yang bebetul luas.. Mmg puas ati la.. Dlm mimpi tu aku terasa yg rumah tu la rumah yg kitorg beli, tp tah cemana luas sgt.. Rumah yg kitorg beli skang ni stakat rumah teres je.. Dlm mimpi tu rumah tu ada 2 ruang tamu, yg pertama bebetul dpn pintu masuk tp herannya ruang tamu kedua kalau nk masuk kena lalu samada dr dlm bilik utama @ dr dapur. Ruang tamu pertama & kedua tu cuma dipisahkan dengan dinding separuh tp bukan dari simen/konkrit.. dinding tu dari jenis lembut mcm sofa kt rumah aku skang nih.. Perabot dlm rumah tu suma da pasang siap, dari kabinet tv yg bersmbung terus ke dinding sampailah ke almari pasang siap.. Puas aku puji rumah tu.. Sampaikan lepas bangun tido pon teringat2 lagi rumah tu.. Aku pun ada cite dgn abg pasal rumah ni.. Abg kata mebi kitorg nak dpt rezeki yang tetap..


Mimpi yang pertama tu, tak sangka pulak tafsirannya sama teruk dgn yang aku alami masa mimpi tu, cuma tak melibatkan Hamzah Iqbal (Alhamdulillah).. Mmg lepas mimpi tu aku mengalami masalah yg serius hinggakan tak sangka aku boleh buat keputusan yang diluar dugaan aku.. Terasa idup mcm terumbang-ambing.. Nasib baik otak aku ni boleh berfungsi lagi.. Fikirkan anak yg semakin membesar & baby yg baru terbentuk dlm rahim ni.. Alhamdulillah, ada penyelesaian dihujung cerita..


Mimpi yang kedua.. Bile aku baca tafsirannya, aku jadi takut.. Sbb tafsirannya mcm berkait dgn masalah pertama tadi.. Tapi Alhamdulillah aku dah redi dari segi zahir dan batin.. Aku cuba untuk tidak menangis lagi.. tapi ye la, emosi dlm diri aku ni mmg kuat.. Bile terjadi lagi masalah, terbentuk juga air mata akhirnya.. Tapi air mata yang dpt aku tutup dengan cuba menjadi wanita yg kuat.. Tak kisah la org tau aku nangis ke tak, janji aku tak meracau mcm dulu.. Aku terima segala ujian yang tuhan beri pada aku.. Tuhan menguji seseorang itu kan sebab tuhan sayang kepadanya..

Aku bukan nak suruh korang percaya pada tafsiran mimpi.. Cuma pada aku, tafsiran mimpi pertama mmg aku tak jangkakan akan jadi masalah besar.. Aku anggap mimpi tu cuma mainan tido.. Bile datang mimpi kedua, & tafsirannya sama dgn mimpi yang pertama, ianya dpt sedarkan aku yg aku harus sedia dari segi mental & fizikal.. Tak kira ape masalah yang akan berlaku.. Aku kena sedia hadapi.. Ndak2 pulak masalah aku ni tak tau la sampai bile akan berakhir..

Doakan la aku sedia hadapi suma ini.. Semoga tuhan sentiasa beri aku kekuatan.. Amin!!~

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP