Posts

Showing posts from April, 2009

Meh tgk gambo meh!

Image
Time ni kitorg x planning pon nak tgk Upin Ipin, tetiba tgk ada 2 bdk notti ni tgh buat promosi filem ni, terus abg bawak kitorg berlari gi beli tiket.. takut tiket abis jek.. Rupanya x sampai 20 org pon yg tgk.. sian dorg nih heheheh.. Sempat la kitorg masuk skali panggung dgn maskot Upin Ipin nih.. Yg kelakonya time dia nak salam2, Hamzah Iqbal leh takut lak, siap nak nangis.. Endingnya abg suh Hamzah Iqbal tabek & Upin Ipin ni pon tabek jugak tp mmg lawak la sbb kepala dorg kan beso, so tabeknya pon dah jadik kelako.. Baru ler aku tgk Hamzah Iqbal gelak.. Ok la cite nih, cuma terlalu ganas tuk budak2 kecik cam Hamzah Iqbal.. Sampai termimpi2 budak tu.. Agaknya mimpi kena kejo sesakse kottt (Raksasa version Hamzah Iqbal)..



Ni gambo makan kt McD lepas shopping kt Care4... Cantek pulak gambo enpon ni padahal slama ni gambo2 yg aku amik cam blur jek.. Aku rasa lighting kt McD tu sesuai kot.. Tudung tu aku beli khas tuk pegi BTN.. Huhu.. tudung murahan jek.. Tak kose aku nak membazir…

Loving Couple????

Dah lama tak bergambo berdua.. Rindu lak rasanya.. Jeles tgk gambo org lain berdua-duaan.. Ni ler gambo yg paling kiut & paling jadik antara gambo2 yang lain.. Mula2 aku nak amik gambo rambut baru aku yg separas bahu, itupun abg yg kerat setelah jenuh meround satu Parit Raja carik kedai gunting rambut.. endingnya kedai tutup.. So tepaksa import apek gunting rambut nih!! Hehehe...

Planning asalnya nak paras bawah bahu, tah cemana bile siap jadi hanging lak rambut aku hihih.. Takpe kalu abg da kata cantik tu, cantik la jawabnya... Redha je la hahaha... Pasni nak suh apek gunting rambut ni buat layer lak.. Jadik tak? heheheh...

Aku ingat mata aku paling sepet, rupanya mata abg lagi sepet dari aku... Baru ler nampak kebulatan muka aku yg embab nih!! Masa ni Hamzah ade kt sbelah tgh merajuk sbb ibu & ayahnya amik gambo berdua hihih.. sian anak aku sorg nih!!

Nanti aku inteprem gambo Hamzah lak entry yg akan datang yeee... Anak aku da makin kurus & makin tinggi, bile angkat tan…

Aku dah tak berat lagi

Aku dah masuk 8 bulan minggu ni.. Sepatutnya ujung2 bulan pregnancy ni berat makin bertambah.. Tp nampak gayanya berat aku makin kurang 1kg.. Nurse dah bising sbb baby beso tp aku makin kecik, nnti aku jugak yg xdek tenaga tuk diri sendiri.. Bak kata doktor, baby ni cam parasit.. Apa yg kita makan tu dia akan amik sket tuk dia.. Tp kalu aku makan sket, tp baby amik banyak.. Apa yang tinggal tuk aku?? Huhu aku tak kisah (Aiman tak kisah!), janji baby aku sihat & aku pun sihat..

Nampak makanan pon cam dah tak bernapsu dah.. Endingnya aku minum air bergelas2.. tp nasik masuk pon tak.. Pagi ni dah siap2 beli kuih takut lapar, tapi sampai ke petang ade lagi atas meja.. Pelik tul!! Lunch tadi kuar dgn abg gi minum cendol, slalunya laju je aku order nasik lemak.. Kali ni cendol cepat je abis.. Pastu aku tgk je abg makan nasik lemak, mmg tak terbukak selera aku..

Tahla sampai bile aku nak camni.. Nak kata ada masalah, aku ada masalah ke??? Eh, watpe aku tanya korang kan??? Ala sesapa pon ad…

Tolong Hapuskan Aku.........

Hapus Akuby Nidji

Kutuliskan kesedihan
Semua tak bisa kau ungkapkan
Dan kita kan bicara dengan hatiku

Buang semua puisi
Antara kita berdua
Kau bunuh dia sesuatu
Yang kusebut itu cinta

Chorus:
Yakinkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku

Sadarkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku

Lagu ni terngiang-ngiang dlm LOBANG tinga aku sejak pagi tadi.. Tah ape kena ntah.. Bile aku bukak YouTube.. tetiba speaker problem.. jadiknya aku tgk videoclipnya sambil aku nyanyi sengsorang.. Huhuh parah aku nih!!! Tolong.. tolong.. tolong bagi aku speaker baru!!

Perasan sorg2

Image
Ni lak muka aku yang tengah ngandung 7 bulan?? Perasan tak mcm muka org ngandung? Ke mcm muka anak dara? Hahahaha.. pasannya aku nih!! Masa ni sorg2 kt rumah, tgh cuti.. Saje testing amik gambo sndir.. Tgk gambo2 org lain cam best lak buat posing camne.. Posing perasan hahahaha..!!!

Psst : Nmpk tak jari aku takdek cincin kawen?? tepaksa dibukak sbb jari dah tombam hahaha..

Aku & Hamzah Iqbal

Image
Gambo2 hepi aku & Hamzah Iqbal kt hotel area Masai.. Masa ni abg takdek, gi kelas.. Melaram ler dlm bilik dgn Hamzah.. Tak sangka mamat ni pandai jugak posing.. Ngalahkan ibunya.. Aku mmg fail bab2 melaram ni.. Sempat ler tanggal spec, huhu buruk giler.. Mata lebam!!! Teringat gambo aku masa budak2 dulu.. bukan main tegak lagi aku berdiri mcm org nyanyi lagu Negaraku masa bergambo dgn famili aku.. Ko ingat tak long? Hahha.. tiap2 kali nak begambo, aku ler org yg paling malu.. Maklum ler bukannya cantik.. Hahah.. Eh takleh rendah diri lagi.. Tingat cakap Fasi masa kat BTN dlm masa 5ari yang lepas.. kalu leh kekalkan sifat yg positif, hindarkan sifat yg negatif.. So aku takleh merendah diri lagi.. Huhuh tp takleh la meninggi diri sampai lupa tanah yg aku jejak ye tak??? Aku tanak selamanya bersifat bulat.. aku nak menjadi org yg bersifat tiga segi!! Huhu tak paham? Nanti aku bgtau!!

psstt!!! : pasan tak mata aku sepet sbelah? Mata sbelah kanan aku lagi kecik dari sbelah kiri.. Along …
Temui Kekuatan

Hari Rabu yang lepas tak silap aku.. mlm Rabu tu sbenarnya.. aku temui kekuatan.. Andai kata itulah yang harus aku tempuhi.. aku redha.. aku pun dah rasa diri aku kuat untuk tempuhi semua ini.. Rasanya aku pun dah terima kenyataan ini..

Ini keputusan hidupku.. Beginilah aku.. Keputusan yang akan menggembirakan keluargaku "InsyaAllah"..

Keputusan yang aku ambil ni bukan hanya tuk memuaskan ati org lain.. Tapi ini keputusan bersama.. lebih tepat lagi keputusan aku sendiri.. Aku dah pk baik buruknya.. Impak masa depan.. Kekurangan dan kelebihan yang aku dapat dari keputusan ini dan juga masa depan kami pada masa akan datang.. Ini adalah keputusan terbaik yang pernah aku buat sepanjang hidup aku ini.. InsyaAllah keputuusan ini banyak kebaikannya..

Actually, aku dah mula rasa bahagia dengan keputusan baruku.. Semoga kami semua selamanya berbahagia... Amin!!
Dulu, susah aku nak percayakan tafsir mimpi.. Kadang2 ada gak baca kt paper, tapi aku gelakkan je la.. Sbb mimpi dan tafsirannya slalu berbeza..

Tapi, aku pernah alami 2 mimpi & tafsirannya boleh dikatakan tepat.. Aku takkan explain ape kaitan antara tafsirannya dgn masalah aku, yg itu biar la aku je yang tau..

Mimpi pertama :

Aku duk atas flat yg tinggi, dlm 17 tingkat gitu la.. Yang herannya flat aku tu takde dinding kat bahagian beranda.. Maknanya dinding yang spatutnya ada beranda tu kosong, beranda pon takde.. Boleh nmpk la dlm rumah aku tu dr bahagian luar flat.. Hamzah time tu asik main lari2 je, aku lak leh biarkan.. Tah cemana, Hamzah tak sempat brek & terus jatuh ke bawah flat.. Korang bayangkan la perasaan aku time tu. Masa dia jatuh, aku tak sempat nak tarik & nmpk dia jatuh ke bawah flat.. Time tu aku dpt jerit nama dia je.. Sampai aku tersedar, air mata dah laju kat pipi ni.. Malam tu aku tido tersedu2..

Mimpi kedua :

Tiba-tiba aku & famili ada dlm satu ruma…