Dulu, susah aku nak percayakan tafsir mimpi.. Kadang2 ada gak baca kt paper, tapi aku gelakkan je la.. Sbb mimpi dan tafsirannya slalu berbeza..

Tapi, aku pernah alami 2 mimpi & tafsirannya boleh dikatakan tepat.. Aku takkan explain ape kaitan antara tafsirannya dgn masalah aku, yg itu biar la aku je yang tau..

Mimpi pertama :

Aku duk atas flat yg tinggi, dlm 17 tingkat gitu la.. Yang herannya flat aku tu takde dinding kat bahagian beranda.. Maknanya dinding yang spatutnya ada beranda tu kosong, beranda pon takde.. Boleh nmpk la dlm rumah aku tu dr bahagian luar flat.. Hamzah time tu asik main lari2 je, aku lak leh biarkan.. Tah cemana, Hamzah tak sempat brek & terus jatuh ke bawah flat.. Korang bayangkan la perasaan aku time tu. Masa dia jatuh, aku tak sempat nak tarik & nmpk dia jatuh ke bawah flat.. Time tu aku dpt jerit nama dia je.. Sampai aku tersedar, air mata dah laju kat pipi ni.. Malam tu aku tido tersedu2..

Mimpi kedua :

Tiba-tiba aku & famili ada dlm satu rumah yang bebetul luas.. Mmg puas ati la.. Dlm mimpi tu aku terasa yg rumah tu la rumah yg kitorg beli, tp tah cemana luas sgt.. Rumah yg kitorg beli skang ni stakat rumah teres je.. Dlm mimpi tu rumah tu ada 2 ruang tamu, yg pertama bebetul dpn pintu masuk tp herannya ruang tamu kedua kalau nk masuk kena lalu samada dr dlm bilik utama @ dr dapur. Ruang tamu pertama & kedua tu cuma dipisahkan dengan dinding separuh tp bukan dari simen/konkrit.. dinding tu dari jenis lembut mcm sofa kt rumah aku skang nih.. Perabot dlm rumah tu suma da pasang siap, dari kabinet tv yg bersmbung terus ke dinding sampailah ke almari pasang siap.. Puas aku puji rumah tu.. Sampaikan lepas bangun tido pon teringat2 lagi rumah tu.. Aku pun ada cite dgn abg pasal rumah ni.. Abg kata mebi kitorg nak dpt rezeki yang tetap..


Mimpi yang pertama tu, tak sangka pulak tafsirannya sama teruk dgn yang aku alami masa mimpi tu, cuma tak melibatkan Hamzah Iqbal (Alhamdulillah).. Mmg lepas mimpi tu aku mengalami masalah yg serius hinggakan tak sangka aku boleh buat keputusan yang diluar dugaan aku.. Terasa idup mcm terumbang-ambing.. Nasib baik otak aku ni boleh berfungsi lagi.. Fikirkan anak yg semakin membesar & baby yg baru terbentuk dlm rahim ni.. Alhamdulillah, ada penyelesaian dihujung cerita..


Mimpi yang kedua.. Bile aku baca tafsirannya, aku jadi takut.. Sbb tafsirannya mcm berkait dgn masalah pertama tadi.. Tapi Alhamdulillah aku dah redi dari segi zahir dan batin.. Aku cuba untuk tidak menangis lagi.. tapi ye la, emosi dlm diri aku ni mmg kuat.. Bile terjadi lagi masalah, terbentuk juga air mata akhirnya.. Tapi air mata yang dpt aku tutup dengan cuba menjadi wanita yg kuat.. Tak kisah la org tau aku nangis ke tak, janji aku tak meracau mcm dulu.. Aku terima segala ujian yang tuhan beri pada aku.. Tuhan menguji seseorang itu kan sebab tuhan sayang kepadanya..

Aku bukan nak suruh korang percaya pada tafsiran mimpi.. Cuma pada aku, tafsiran mimpi pertama mmg aku tak jangkakan akan jadi masalah besar.. Aku anggap mimpi tu cuma mainan tido.. Bile datang mimpi kedua, & tafsirannya sama dgn mimpi yang pertama, ianya dpt sedarkan aku yg aku harus sedia dari segi mental & fizikal.. Tak kira ape masalah yang akan berlaku.. Aku kena sedia hadapi.. Ndak2 pulak masalah aku ni tak tau la sampai bile akan berakhir..

Doakan la aku sedia hadapi suma ini.. Semoga tuhan sentiasa beri aku kekuatan.. Amin!!~

Comments

  1. babe, masa peknen ni kdg2 kita mimpi mcm2.. simptom org peknen la kot.. u sbr k. jgn pk bukan2..

    ReplyDelete
  2. huhu takpe.. mmg mimpi ni mainan tido.. cuma terdetik dlm ati..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai