Powered by Blogger.

Ong Kayo & Hamzah Iqbal

 Friday, May 29, 2009

Semalam jadi org kaya skejap.. Da dpt duit balance rumah.. Alhamdulillah... Slamba abg bawak cash dlm beg dr opis loyer sampai ke Parit Raja.. Huhuh..

Tapi sampai rumah je dah tolak itu tolak ini.. Lahai, xler byk sgt cash yg kitorg dpt.. Cukup ler tuk tambah2 sket perabot rumah & buat belanja dapo.. Syukur Alhamdulillah!!.. Joli Katak?? Hehehe... bos kata xdek bajet!!.. Tgk keadaan.. Huwaa.. bile nak dpt Netbook nih??

Pastu mlm mesti la soping kan.. Tp xdpt soping byk pon sbb Hamzah Iqbal terlalu 'baik' sgt.. Sempat la bli TV LCD LG 32" (beli paling kecik je sbb jimat heheh).. Dpt free DVD Player LG.. Lahai kitorg dah ada DVD Player, sape nak beli??.. Pstu beli baju tido Hamzah Iqbal 3 pasang.. Planning nak bli perfume Body Shop pon xdpt.. eii geramnya!! Abg pon dah tarik muka coz ada la kes masa tu.. Huhuh xyah la cite.. Kes bebiasa jek..

Abg planning nak beli wallet, tp cam xbest.. so aku suggest beli kt KL je nanti.. Opss, mlm ni kitorg balik KL.. Yahuuu!!!! Rindunya ngan org KL!!.. Jejaga IKEA, kitorg dtg nak gegar IKEA Sabtu nih!!! Gegar je la, soping takleh coz xleh masuk rumah lagi.. Penyewa blom kuar.. Ish ni yg tak sabo nih!!

Cite pasal si kecik tu.. Skang ni cemacam perangai dia.. kekadang menggelikan ati.. Ada gak yg menghangatkan ati.. Antaranya :

1) Kalau aku bagi arahan kt dia, contohnya suh angkat botol susu ke, mesti dia kata "Iye la makcik!!!".. Kalau ayahnya yg suruh lak, dia kata "Iye la pakcik!!" Bertuah punya budak!!

2) Pengasuh dia tanya.. Hamzah ni belajar cakap camni dari mana nih?.. dia jawab "TV!".. Hahaha.. ade je jawapannya..

3) Cakap still terbalik.. contohnya.. "Ini punya Hamzah laaa!" (Ini Hamzah punya laa)..

3) Aritu kepala Ultraman tercabut.. dia ckp "Ibu dah losak!!" Aku ckp ler, nnti suh ayah betulkan.. Bila ayah dia kuar dari toilet terus dia lari kt ayahnya sambil cakap "Ayah, tolong losakkan!!".. Hahahah aku ckp ler.. bukan rosak, tolong betulkan, dia pon ckp "Haa, tolong betulkan!" Hahaha... lawak tul budak sorg nih..

4) Sampai sekarang xleh panggil Power Rangers.. mesti dia sebut Bombom Rangers.. Sbb kitorg penah belikan dia mainan ala2 power rangers tapi murahan punya.. Kat kotak tu tulis Bombom Rangers.. Aku pon explain la yg nama mainan dia tu Bombom Rangers.. Sampai skang still melekat nama tu.. "Ibu, ni Bombom Rangers Hamzah!"..

5) Nampak Transformers je mesti nyanyi.. "Tentomess.. dobot syigal!!".. Maksudnya.. "Transformers, robot in disguise".. (lagu transformers)..

6) Robot dipanggil Dobot!! So cute..

7) Kalu x nmpk ayahnya, nnti dia bebel sorg2.. "Maneee la ayah ni.. ish ish.." sambil geleng kepala & tangan kt pinggang.. Kalu ayahnya nak gi keje, nnti aku ajar dia ckp "jalan baik2 yee!".. Hahaah stail ckp cam org tua..

8) Dah pandai baca bismillah penuh.. Paling nak tergelak bile dia tgh nangis & ayahnya suh baca bismillah.. Nangis tersedu cemana pon tetap nak abiskan jugak baca.. Sayu pon ada gak tgk dia camtu..

9) Sblum ni kalu naik keta je mesti suh ayahnya pasang videoclip Crazy Frog, mmg sampai bosan la dibuatnya asik ulang lagu yang sama.. Bunyi tinting.. bingbing.. poooot.. suma dia hafal.. Heran aku!! Tp skang lega sket sbb bile dia duk dlm car seat je, terus aku hulur enpon aku & bukak cite Upin Ipin, so xdek la mengganggu ayahnya nak drive.. Bayangkan la sblum ni dari Semerah ke Parit Raja, mau muntah dibuatnya dengo Crazy Frog tu berulang2... Bayangkan la kalu dari Batu Pahat ke KL.. Huhuhu...

Tu je kot.. da x larat nak menaip nih.. Baby dah terguling2 dlm perut nih mintak nasik.. Nak membesar kot.. Smlm sempat borak dgn Yat, babynya girl.. huhuh.. jelesss.. Harus tahun dpn aku cuba lagi.. hahahaha...

2 comments:

maria June 2, 2009 at 2:03 PM  

iyer makcik??
hehehehe..

camne gi ikea aritu? ada pape berkenan?

Ibu_Hamzah June 2, 2009 at 3:23 PM  

hahaa sbijik cam hamzah iqbal..

byk sgt berkenan.. kalu bwk lori mau borong suma brg.. sibaik bwk keta jek.. itupun sempat bli kusi sbijik.. pasni nak bli lagi sbijik.. kasi matching sket..

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP