Cite sebelum cuti!!

Erm adoi laie ni ha.. lom beranak lagi heheh...

Sblum bersalin ni sempat lagi aku oder Pek Mandian Herba Aura dari Kak Rahimah (bleh klik kt sini). Bukan senang nak carik herba tuk buat mandi2 nih.. lelagi time berpantang.. Kali ni mmg nak berpantang abis-abisan.. Baru je aku transfer duit smlm, td mak da anto msg bgtau barang da sampai.. sungguh skejap.. Harus aku jaja website Kak Rahimah nih!! Nanti insyaAllah lepas aku try, leh la aku buat testimonial sket.. Harap2 sesuai tuk aku..

Ade lagi aku oder, tp dari wmc.. Kali ni aku oder Whitening Spa Salt + cream (combo, murah sket) & cherry pink balm.. Utk apa suma nih?? Hehehehe ni rasia wanita laaa.. malu ler nak cite.. Kalu nak tau, msg aku hihih.. Tp tuk pmpuan je la.. lelaki aku x layan!! Kalu bagus, akan ku oder lagi!! Itupun sibaik abg izinkan.. ye la, nak transfer pon guna duit dia kan, tak sepasal dia cek cimbclick tetiba duit dah kureng hehehe...

Ada serba sikit cite aku nak bgtau kt sini..

1.. 3-4 minggu yg lepas ondewei gi Summitt Parade kalu x silap aku.. Lalu dpn kilang Sharp.. tetiba jem yg teramat sgt.. Dah agak mesti ada eksiden.. Skalinya abg kata "ati2, dah berbungkus kt dpn tu".. Aku lak tak paham.. Bile da dekat, aiyooo!! Memang berbungkus pon!! Rupanya ada mangsa kena langgo & ninggal kt situ jugak.. dah berbungkus dgn plastik pon.. Adeh, mmg ngam2 keta lalu sbelah mayat tu (bebetul sbelah divider tengah).. Tepaksa aku ketuk2 cermin sbelah kiri, tunjuk2 bangunan kt Hamzah Iqbal.. Huhuh bahayee weh! Dah ler bawak budak kecik!! Esoknya baca paper rupanya mangsa tu cina, kena langgo dgn kereta Peronda polis.. polis tu xnmpk coz follow blakang lori.. Cina tu ingatkan blakang lori clear xdek keta, time melintas tu kena langgo ler.. Aku rasa kereta peronda tu follow lori dekat sgt.. Kalu x, takkan ler sampai tecampak camtu!! Wallahualam..

2.. Nak gi bando dr kg.. Keta tak ler laju mana pon.. Time nak corner tu tetiba datang satu binatang lari laju ke arah keta kitorg dari sbelah kanan.. Aku siap menjerit "Auzubillah!!!!!" 3x.. sampai terpegang2 dashboard.. Binatang tu laju giler weh!! Skali pandang cam anjing pon ade.. Rupanya lotong!! Korang tau tak lotong tu ape?? Binatangnya cam beruk tp beso & bulunya lebat kaler kelabu!! Mmg beso dr beruk, cam org utan pon ade gak.. Tangannya panjang.. Lotong tu langgo pintu drebar & terus termasuk bawah keta.. Bunyik langgo mmg kuat giler.. pastu "KRaKK!!" Siyesly, dengo bunyik cam mende patah kena gelek tayar blakang.. Kitorg pandang cermin blakang, lotong tu tercampak kt line tengah2 jln & terus diam.. wahhh!! Mati ke??? Takut wehhh! Aku dah la ngandung!! Cemacam ler doa aku baca.. Balik mlm tu, tgk jln cam clear jek.. Aku agak lotong tu pengsan kot, bile da sedar terus dia lari masuk utan.. Huhuh Agaknya la.. Harap2 camtu!! Bawah pintu drebar mmg kemek sket.. Huhuh kuat tul lotong tu!!

3. . Takziah pada 2 org kwn aku yg tgh berperang dgn masalah rumahtangga yang berlainan.. Tp endingnya mmg sama & menyedihkan, tp pe nak buat!! Yg siannya anak memasing jd mangsa keadaan.. Wallahualam, harap memasing jumpa jln keluar tuk selesaikan masalah nih.. Amin!!

4.. Laki aku & anak aku skang ni dah jadi pengumpul mainan Transformers yg berjaya.. Dari semahal2 sampai ke semurah2, sumanya dibeli.. pendek kata tiap2 minggu mesti adeee je mainan yg dibawak balik.. Tu blom lagi mainan Deadly Kong (zoid)-sibaik masa beli dpt 50%, LEGO, power rangers (bombom rangers heheh) & yg lelain.. Mmg aku plan nak bli almari kaca & letak mainan ni suma sbb ye la, anak nak main pon tak bleh kan.. So jadi hiasan je la dlm almari hihih.. Erk, kalu abg baca, abg tak marah kann???

5.. Abg baru call, dia kena pegi Kursus kt PD dari 17-19 Jun ni.. Weii, wa mau beranak lorr!! Lu antar laki wa pegi jawo-jawo lu mau tanggung ka wa beranak solang2 kt lumah??? Haiyaaa.. Menyusahkan jek!!! Yg kelakonya abg nak bawak aku skali.. Aku tanak beranak kt PD.. Tanak!!!! Kang kalu aku terberanak kt PD, takkan lepas beranak laki aku sambung kursus terus?? Sape nak uruskan aku?? Huwaa.. agak panik la jugak keadaan skang ni (Padahal tak panik pon, bleh tuko org!! Aku je yg terbawak2 emosional sket!!). Td aku call, abg tgh jumpa bos dia.. nak tuko org la tu!! Mintak2 dpt!!

6.. Bln ni spatutnya penyewa rumah aku tu da start bayo kt kitorg tp abg x bg lagi no akaun.. Kena follow up kang tak sepasal tuan rumah sblum ni yg dpt lagi!! Leceh la nak pi mintak, dr keja senang jd susah!! Erm cite psl rumah, baju2 & barang yg tak berapa nak guna suma tak berkemas lagi.. Bile tah nak mengemas.. Planning lepas pantang nnti terus masuk rumah baru tp rasanya tak sempat kot!! Byk yg kena kemas.. sian abg kena kemas sorg!! Skang aku xmasak lgsung.. makan luar jek!! So, spatutnya byk barang yg dah leh dipacking!!

7.. Nak cite lak kronologi aku sampai minggu dpn (err betul ke penggunaan ayat kronologi ni? bantai je la heheh)..
- 15hb (Isnin) last cek up kt Klinik Desa
- 16hb spatutnya due date aku tp kalu x beranak gak
- 17hb kena pegi Klinik Parit Raja jumpa doc & doc akan kuarkan surat tarikh sekian2 aku kena masuk wad (induce lagi.. adoiiyai!).. Slalunya doc akan extend 9 hari dr tarikh due date.. So dlm..
- 25hb kot aku da kena menyerah diri..

So aku harap dpt je tarikh masuk wad, aku nak balik KL.. biar la aku bersalin kt KL jek.. Tak yah susah payah nk bwk baby jln jejauh.. Abg pon stuju.. Tp kalu baby tak sabo nak kuar gak, aku tak kisah pon bersalin kt sini.. Hamzah Iqbal pon dah merasa jd org KL, biar la baby merasa jd org Johor lak!! Tp segalanya kuasa tuhan.. Aku berserah je & bedoa.. Korang pon doakan tuk aku ekk??

So, kalu aku xbersalin lg minggu dpn.. kita jumpa lagi hehehehe..... tataa!!

Comments

  1. Semuga Semuanya Berjalan Dengan Lancar Dan Selamat...Amin

    ReplyDelete
  2. :) ingat dah bsalin.. menunggu saat kemunculan family baru.. hehe

    sapa la pandai sgt suurh laki ko pi kursus time2 gini.. kalau aku pun hangin.. mintak2 la dia ada dsisi bila ko nak bsalin nnt eh selly

    ReplyDelete
  3. amin!!

    takpe maria.. dah konfem tak jadi gi kursus.. Alhamdulillah.. lega sket..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai