Halu!!

Salam,

Ye, tau... aku still ade lagi ni ha menandakan belum sampai waktunya aku gi menyerah diri ke spital!!

Mlm td da start sakit berpanjangan kat ari2.. Mmg terasa cam nak vrooom ke spital tp tah kenapa tetiba sakitnya ilang.. so planning nak ke spital pon terus ilang hehehe (takut sbenonya!).. Still lagi menunggu sakit yg berselang2 (contraction) tp nan ado!! So nunggu je la..

Pg tadi cek up ke Klinik Desa.. Cam biasa la kena monitor pergerakan baby sbb dah suntuk sgt nih!! Esok spatutnya duedate, kalu x kuar gak.. Rabu gi jumpa doc, terpulang pada doc nak kasi extend lg 9 ari @ terus kasi surat masuk wad.. Nurse cadangkan mintak surat masuk wad je memandangkan aku nak balik KL.. Erm, tul jugak tu!! Tp kalu aku x balik KL, 22hb ni kena gi Klinik Desa balik.. Heheh korang paham ke?? Buat2 paham je la, aku tulis ni pon utk reminder kt diri sndiri..

Cam biasa, tinggi rahim still kurang 1cm bebanding dgn minggu kehamilan.. Contohnya hari ni aku dah 39minggu 6hari (esok genap 40minggu), spatutnya tinggi baby 39cm.. tp td uko td baru 38cm.. Okeh la tu!! Janji dia nak membeso.. Berat aku still 79kg.. Huwaa dah 3minggu berat tak naik2.. satu kes gak nih!!! Menandakan aku/baby tak membeso.. Kiranya kitorg body menten la hahahha... Takpeeeee Janji sihat dua branak!!

Masa gi klinik td, still ada bdk2 praktikal tp minggu ni dorg last, pastu cuti semester & terus posting ke tempat lain lak.. Hehehe sempat lak berkenalan dgn dorg nih!! Siap cite psl pakwe la, ada org minat la, itu ini la.. Tp yg bestnya bile dorg cite camne nak tau ibu mengandung yg derhaka kt suami, curang ke @ yg ada anak luar nikah.. Errk tekejut gak aku.. Aku pon korek la rahsia!! Aku tanya camne nak tau.. Dorg kata.... jejejengg!!

Bile ada ibu yg susah nak bersalin.. Meraung!! Pastu terpaksa call suami mintak ampun maaf suma la.. Pastu ada ibu yg ngandungkan anak tak berbapak pon time tgh sakit2 tak leh beranak tu ler baru ngaku kt mak bapak masing2... Pastu baru ler dorg leh bersalin dgn senangnya.. Wallahualam.. Tak tau ler benor ke tak.. Aku dengar je cite dorg!! Aku pon harap slama ni abg dah ampunkan segala dosa aku & doakan aku selamat bersalin dan jugak aku & baby takde pape masalah.. Amin!! Doa suami ni penting!! Lagipun sakit bersalin ni kan tuk menghapus segala dosa.. So pk yg bebaik je tau!!

Erm.. cite psl suami ni, abg still lagi tgh pujuk aku tinggalkan Hamzah Iqbal kt kg.. Heheeh manaleh!! Camne dia rindu kt Hamzah, camtu la nanti aku rindu kt dia!! Pastu aku risau gak kalu dia ulang alik bawak Hamzah dari kg ke KL, kan susah abg nak drive.. Hamzah tu bukannya leh duk diam.. Baik dia duk dgn aku je kt KL nnti.. Wpun aku nnti bz dgn baby, famili aku kan ada.. Lagipun dah nak 6bln kot nenek KL dia x tgk muka cucu jantan sorg nih!! Sian la kt famili aku.. Dah ler pasni nak blk KL susah sbb abg dah nak start blajar...

Erm.. cite psl KL lak, tah lately ni terasa cam lepas abis pantang.. dah tanak balik sini lagi!! Huhuh aku rindukan KL.. Rindukan famili aku, suasana KL wpun jem/bz tp sini tmpt aku dibesarkan.. Susah camne pon, besar kecik ke masalah aku.. kt sini ler tempat aku release tensen.. Bukan nak kata duk kt sini (kg nih) tak best, best jugak.. tp bg org yg dah biasa ke sana sini, berdikari naik lrt, teksi, bas suma.. bile dok kt tempat yg kena bergerak guna moto/keta je.. rasa cam terkongkong!! Bukan la kolot sgt area nih.. Membangun gak, ada bas, teksi suma.. cuma aku je yg tak biasa..

Takpe la.. aku pon dlm proses nak biasakan diri wpun ambik masa la jugak.. Mungkin lepas pindah rumah baru nnti, baru aku dpt feel jd org sini.. Biasa la, dah dibesarkan dlm suasana hiruk pikuk, tetiba cam duk kt tempat sunyi sepi.. Rasa cam tinga aku berproblem lak hahah.. Abg jgn amik ati lak.. Aku terasa camni mebi sbb famili aku jauh kot!! Sbb tu aku perlukan dia sbgai penyokong aku dlm pape yg aku buat.. Bukan slama ni dia xsokong aku.. cuma aku nak lebih perhatian dr apa yg dia dah bagi.. Kalu dia xleh bagi lebih pon takpela, sokong aku dr jauh pon dah memadai!! Yela idup ni kan kena berkongsi2!!.. Dia pon perlu bagi perhatian kt anak2, famili, kwn2, org lain cam org sekeliling!!.. Cam tamak lak kalu aku nak kongker sorg2..

Ai.. makin nak bersalin, makin byk mende aku pk!!.. Kamon laa.. life must go on!! Kalu aku still lagi sibuk pk masalah yg ada.. mau bunting gajah dibuatnya!! Terpulang la apa nak jadi!! Aku berserah je pada Tuhan.. Stiap dugaan yg dia bagi, itu tandanya dia syg kan kita, kan kan kan jenab kan?? Huh, lama xguna nama Jenab!! Ape la nasib si Jenab ni yee???...

Comments

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai