Powered by Blogger.

Alhamdulillah..!!~

 Wednesday, October 21, 2009

Alhamdulillah.. Kak Ip hanya luka2 & lebam kt lengan tangan.. Berjait la juga.. Serta bengkak kepala sbb terantuk & sakit dada sbb terhentak stering yg patah 3..

Smlm beramai2 ziarah Kak Ip di rumah.. Bengkaknya da makin kurang & jahitannya ada yang da bukak, cuma ngeri bila dengar bibirnya hancur & bawah bibir Kak Ip berlobang sampai leh masuk 2 jari sebab tergigit.. Dlm pipi kirinya pon hancur.. Nasib baiklah adiknya sendiri yang jait so parutnya nampak cantik je.. Nasib baik la ada adik yang keja kt spital.. Adik saya pon keja spital gak, tp kerani bab2 ubat je hehehe...

Cemacam version yg didengar drp kes accident Kak Ip ni.. Tuan punya badan pulak xdpt cite secara detail sbb dia pon pengsan masa tu.. Dia cuma kata time tu hujan lebat & jalanraya tak banyak keta.. padahal saksi2 pulak kata masa tu hujan x bape lebat & keta tengah banyak..

Keta Kak Ip tetiba dari kanan terus ke kiri & sudah hentam sama itu lori kicap 3 tan yang baru benti kt tepi jalan. Lori tu pon teruk jugak, kicap2nya abis pecah & tayar lori tu pulak tercabut & hentam Pajero blakang keta Kak Ip.. Kalu dirumuskan dari cite di atas, mebi ramai yang katakan Kak Ip ngantuk masa drive.. tapi berkali2 Kak Ip tekankan yang dia tak ngantuk time tu.. Mmg dia sedar masa tu tgh ujan lebat & Kak Ip lajukan wipernya. Dia pon sedar masa tu baru pukul 3.16 petang.. Yg dia nampak cuma bebayang kaler putih, terus gelap.. Saya anggap putih tu badan lori kicap tu kot.. Dia lak da pengsan la kot masa tu.. Dia kata dia bawa cuma 60km/j tp saksi2 kata lebih dari tu.. Wallahualam!!~..

Ketanya mmg totally loss.. Tgk gambo pon da cam lempeng jadinya.. Alhamdulillah dia selamat pun mungkin disebabkan dia pakai seat belt (bak kata pak polisi).. Kalu dia x pakai, konfem dia tercampak keluar keta (tgk dr kondisyen ketanya).. & mungkin jugak hilang kepala sbb dah kena hentam dgn badan lori.. Ntah la nak cite pon xtau..

Pak Polisi kata kat situ mmg selalu terjadi kemalangan wpun jalannya ber'tar cantik & tak bengkang-bengkok.. 2-3 hari lepas kejadian Kak Ip ni, ada kemalangan jugak kt tempat yang sama tapi kali ni melibatkan nyawa.. Innalillah..

So.. Iklan komuniti di sini ialah.. "Pakailah talipinggang keselamatan anda!!.. Ingatlah org yang tersayang!"..

0 comments:

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP