Cerita Terbaru!!

Fabric yg diorder dari SweetPrettyPink dah pon selamat sampai.. Sayangnya parcel tu koyak masa sampai kt Pejabat Pos sini.. Sibaik staf Pejabat Pos tu dah siap2 tampal sticker kata dah koyak masa diterima.. Nak gak ngamuk, mana tau ade yg suka-suki je nak koyak parcel org.. Tapi mmg puas ati la bila tgk fabricnya.. rasa cam nak simpan & framekan je hehehe.. So nak tau ape yg saya buat dgn fabric SweePrettyPink nih?? Meh tgk gambo..


Ni gambo bahagian luar.. (Sblum dilipat)


Ni gambo selepas dilipat dua..


Ni gambo bahagian dalam..

Ape mende nih?? Ni ler baby pouch ye murid-murid.. Baby pouch ni saya dpt idea dari TiniHani. Thanks ye Hani.. Dah selamat pon dirasmikan oleh Muhammad Hadif Daud a.k.a MHD (Sori gambo xdek, xdek sape nak amik gambo saya dgn Hadif hehehe).. Mmg MHD diam je bila dok dlm ni.. Tp sayangnya saya lupa nak lebihkan 6" so terketat la sket.. maklum ler saya ni da tahap terlebih lemak, so abg la yg lebih menggunakan baby pouch ni dari saya.. Bayangkan nak buang sampah, letak brg dlm keta, gi jln2 dpn rumah.. mmg x tinggal baby pouch (& semestinya MHD tak ketinggalan).. Mmg dah macam bibik2 hehe.. sibaik kain lawa.. kalu kain batik konfem abg tanak pakai heheh.. Saya yg sonok sbb xyah la nak kejar MHD slalu.. Thnks ye Hani, kalu ada idea lagi jgn lupa bgtau.. Tapi JOMJAHIT saya x berani lagi nak join, sbb still jari terketar2 lagi bile dok menjahit.. tak macam dorg2 nih.. Dah tahap sifu..

Last week MHD kena demam campak, pastu saya lak berjangkit dmm.. Sian dia.. meh tgk gambo MHD..


Sian kan?? Patut ler badan dia kejap panas kejap sejuk.. rupanya nak kena demam nih..Kebetulan masa campak tu keluar, kitorg last day kt KL.. lahai siap dah gi PetroSains, Jusco bagai baru tau dia kena demam campak... Balik terus singgah kampung bagi air kelapa sket.. Alhamdulillah dia x meragam (wpun kembung sket)..

Ade satu lagi cerita.. Balik KL aritu, emak saya sempat hadiahkan saya sebuah Mesin Jahit Tepi.. warghhghghghhgaa.aa.. best giler beb!!~ Wpun rupanya buruk (siyes buruk) tapi jahitannya mmg masyuukk!!~.. Nnti saya tunjuk rupanya mesin tu yg macam transformers je skali tgk.. Sbenonya niat di hati nak sambar YAMATA tp disebabkan reganya RM850 so abg tak stuju.. Padahal masa tu dah siap order pon dari tokei tu.. tinggal dia nak anto je.. tepaksa la suh mak cancelkan.. rupanya mak cancelkan yg YAMATA tu, dia amik mesin FN2 yg ala-ala sungguh comey gitu.. siyes comey.. Nak bawak gi memana pon senang..

So bermulalah kehidupan saya sebagai seorang penjahit yg amatur.. wekekeke.. amatur gitu!!..

Dah-dah.. sambung buat keje..

Comments

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai