Hadiah GiveAway & Workstation..

Salam Satu Malaysia..... Meh tgk gambo..



Terima kasih pada Kak Azima yang sudi bagi saya tote bag ni.. mmg menjadi kegilaan budak2 opis ni.. hahah sonok tgk dorg jeles tau!! Beg ni saya terima tengahari semalam & sempat la bawak gi shopping.. boleh letak wallet yg panjang tu.. casing enpon.. kunci keta.. & cemacam lagi.. nmpk cam kecik tp tapaknya beso.. & bunga RE tu mmg membuatkan budak2 sini jeles sbb dorg ingat saya yg buat.. wekekek.. terus saya tunjuk blog kak Azima.. Tetiba cam tingin nak buat RE lak heheh.. Tima kasih ye kak.. Buku manik & dress A-Line telah pon selamat sampai di tangan saya & insyaAllah balik KL nanti saya nak amik ukuran anak buah tuk buat tutorial dress nih.. Huhu takdek anak pompuan, pinjamla anak org lain hehehe..


Ni mesin jahit singer yg dipinjam (dipinjam ok, pulangnya tak tentu lagi bile hehehe) dari mak saya.. Mula2 cam komplikated gak la nak guna menatang nih.. Akhirnya hasil tunjuk ajar mak melalui telefon (wah mcm duk obersi gitu).. akhirnya baru la dpt jahitan yg cantek.. Tapi selalu buatkan darah saya panas sampai ke kepala sebab benang yg sangkut kt atas tu asik terkeluar je.. endingnya saya lilit 2 kali.. pedulik hape! Sibaik longgar, kalu ketat maunya darah saya terus jadi darah tinggi hehe... Well, org lain buta IT, saya buta mesin jahit heheh..


Ni harta karun saya yg dikumpul dalam tool box yg hanya RM9.90 sahaja & boleh didapati di mana-mana pasaraya Pasific.. Huhu siap promo, harus Pasific bagi diskaun lepas nih.. Penuhkan? Gunting je ada 4, zip ada 8, benang kiralah sndiri.. Kain Felt ada 10 lai kot, butang pon tak terkira (ada lagi dlm botol kaca kt bawah tu.. haha siap muat botol kaca lagi).. Dgn rebennya.. Kebanyakan saya beli online & ada yg beli kt pasaraya sini.. Tapi percayalah.. saya cuma dpt buat sepasang baju kurung je yg bebetul guna barang nih.. Yg tudung2 suma saya guna benang yg bersepah2 kt dlm bilik tu.. hihi.. Kunun2 pasni nak stay 1 tempat la.. nak buat workstation.. Kunun laaa.....


Ni la workstation saya.. guna meja Console jek heheh....... Meja console pon terbalik, lacinya ngadap dinding... Pedulik hape!! Janji ade meja ye tak? Tak larat la jahit atas lantai, sakit tengkok.. Pastu nnti Hadif Daud suka tarik benang mesin jahit & Hamzah Iqbal akan baring atas lantai sambil ngadap jarum yg bergerak.. Oohh ngeri!!~

Pendek kat.. Tima kasih daun keladi ye Kak Azima.. Kalu ada giveaway, bagi la lagik hehehehe...

Comments

  1. hye salam kenal....saya pun baru belajar mnjahit..semuga berjaya

    ReplyDelete
  2. hai salam kenal.. meh la kita sama2 belajar menjahit.. thnks sbb singgah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai