Jom Jahit!!

Akhirnya berani juga saya join Jom Jahit by TiniHani. Kiranya saya kena buat 2 task la sbb Januari punya task saya tertinggal hehe..

So dengan rasminya saya menggunakan cop rasmi Jom Jahit ni kat rumah saya.. Yiehhaa!! Go Goooo Jenab!!~ (Ohh rindu dgn nama ni)..



First dress saya yg tahapehapetah.. Mmg cincai abis.. Ni pon terkejar2 masa nak siapkan dress ni.. Si abg nak susu.. si adik terberak.. adehh.. Mmg lari 100m je dlm rumah.. Alangkah bagusnya kalu dapat kurus sesambil berlari ni heheheh..


Ni projek kedua saya.. Ni skirt yg saya beli RM5 kt The Store.. Baru la jugak tp apakan daya.. Bahaya rupanya pakai skirt kalu dok dgn anak lelaki ni hehe.. Asik main cak2 jek.. Sabo je la.. So inilah hasilnya..


Sbenonya bawah dress tu kembang tp sebab lom gosok lagi da amik gambo (kes tak sabo) terus ler nampak kuncup.. Rufflesnya pon leh attach lagi.. Ade atas meja jahit.. Sok da siap saya upload lagi ek.. Yg ni buat simple je.. So dress ni insyaAllah akan nunnn dipos ke KL untuk dipakai anak buah saya.. MiaLila.. InsyaAllah muat.. da acu dgn Hamzah, labuh la jugak..


Ni task Februari..Yeahoo sempat siap di malam terakhir bulan Februari.. Nak tau pemende ni? Tgk je la bawah ye..


Oh tak sangka rajin sunggu saya jahit getah tu.. Padahal sindrom M da memanggil2..


Ni la rupa dalam Pencil Roll nih.. Saya alas dgn Batting Fiber yg beli ngan Diesha.. Kain bunga beso2 tu pon saya beli dgn Diesha gak.. Cuma polkadot tu saya beli kt kedai area rumah MIL (RM10 4m hehe) & bunga2 pink tu bli kt Nilai 3 (tersangatlah mahalnya berbanding dgn kualiti kain)..


Ni bahagian luar.. Dah ada bunga2 kan.. so malas nak leceh2.. Tgk org lain suma kreatip2.. huwaaa.... Takpe dorg suma da sifu.. Saya baru nak merangkak..


Pastu ni gambo anak teruna bongsu saya yang da tergolek dalam babycot sambil menggayakan Pyjama ala2 kimono gitu.. Huhu cam kenal je kain polkadot tu kan? Buat2 tak ingat je la heheh..

Ok itu aje.. Huh lega rasanya dah buat segala task.. Opss abg ade pesanan.. Abg kata kalu thn ni saya tak buatkan dia baju melayu, dia tak izinkan saya menjahit lagi.. Uhh.. sungguh mengerikan ugutan nih!!

Comments

  1. ala ala comelnya dress tu.. boleh recycle la pula ehh...

    rajin awak.. biar lambat asalkan ikut serta

    comel pencil roll tu.. saya cadangkan lepas ni kalau awak upload pic dalam blog.. awak pilih size Medium.. baru nampak hasil jahitan tu... jgn malu-malu.. kecik2 susah nak copy pic ahakss

    thanksss

    ReplyDelete
  2. ooyeke eheheh.. tul la.. malu nak letak gambo beso2.. jahitannya pon senget benget.. xpe pas ni insyaAllah saya BERANI.. thnks ye.. sifu wekekkeke..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Oh Adik Kedai