..


Tenang hati bila tengok gambar Hadif Daud ni.. masa ni baru berusia beberapa jam..

Macamana ek, ada 'IBU-IBU' diluar sana sanggup buang anak mereka? Setiap kali tengok gambar baby yg dibuang.. yang still bernyawa dan juga yang dah tak bernyawa.. mesti air mata saya kalah..

Tolong la... tolong jgn buat macam tu.. Tak kesian ke kat baby2 nih.. Dorg pon ada perasaan jugak.. Perasaan sakit bile digigit semut, bila dicampak.. apatah lagi dibakar... Anak tu tak berdosa.. Kalu rasa diri tu dah berdosa.. tolong la jangan ditambah lagi dosa yang sedia ada.. Bagilah baby tu pada org2 lain...

Korang patut beruntung.. Tuhan dah kurniakan korang zuriat tuk menyambung keturunan Nabi Muhammad s.a.w dan membawa agama Islam..

Ramai kawan2 saya yg masih lagi takde rezeki untuk dapatkan anak... masih lagi berusaha untuk dapatkan zuriat... Korang patut bersyukur..

Huhu.. wpun still mood tak sihat.. Tapi bab2 ni memang saya tak boleh nak kompromi!! Saya harap takkan ada lagi berita2 macam ni..

Comments

  1. maria just wonder camner derang hadapi kesakitan pastu senang2 je nak buang.. aduh.. sakit mcm nak mati tu.. kita tup tup lepas je beranak.. terus cari anak katne.. risau betul kalau dr letak lama2 jauh dari kita.. kan?

    ReplyDelete
  2. dorg lebih takutkan manusia dari tuhan.. lebih malu kat manusia dari tuhan.. tu yg dorg tak rasa pape..

    kot la..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Selamat Sudah...!! Pengalaman Bersalin Gua..

Checklist Barang Baby & Mak Baby

Oh Adik Kedai