Posts

Showing posts from April, 2010

Pening..

Image
Harini adalah terasa sedikit stress.. Walaupun masalah Kelisa yang berpanjangan telah berlalu.. InsyaAllah.. & masalah Vios yg telah berubah wajah menjadi 'aMza' pon telah berlalu, tapi sakit pala ni taknak gak berlalu-lalu...


Selamat tinggal Vios "JAJAN".. Semoga tenang kamu disana... & Semoga dapat tuan baru yg lebih menghargai kamu dari kami.. & tuan yg suka mencuci kamu heheh..


Dan selamat datang incik Alza yang lebih dikenali dgn nama "AMZA".. hahha suka hamzah bila saya bagitau nama keta ni Alza, macam nama dia.. (Dalam gambo cam myvi lak sebab bontotnya terlindung dgn tiang).. Harap2 pasni 'AMZA' akan rajin dibasuh.. heheheh... (jgn maraa aaa)..

Terasa macam banyak mende nak buat, tapi tak terkejar.. Hati ni dah takde kat opis.. Terasa macam ada kat dpn meja jahit je.. Saya perlukan masa.. masa yang secukup-cukupnya untuk beramah-mesra dengan mesin jahit saya.. Banyak kain-kain yang tak disentuh lagi.. Antara projek yang ada dalam s…

Koizora..!!

Image
Malam tadik layan DVD Jepun - Koizora.. Dari 1st episod sampai la ke 4, air mata tak penahnya kering.. Ni sebab saya tak suka sad ending...

Walopon ada citenya yang takbleh diikut, tapi ada yang bleh dijadikan pengajaran.. Contohnya, walaupun dorg terlanjur & ngandung.. & mak bapak dorg tak bagi simpan baby ni, tapi dorg fight gak nak simpan & lahirkan baby ni.. Walaupun tepaksa benti skolah.. Tapi sblum benti, si hero ni pastikan dia dpt keja yg tetap (keja kt bengkel bapak dia) & siap bgtau bapak pmpuan ni bape gaji setahun yg dia akan dapat.. Kiranya dia dah get ready tuk support future famili dia.. Bukan cam budak2 skang.. Dah la termengandung, sanggup pulak dorg buang anak sendiri.. Berani buat berani la tanggung..

Yang buat airmata tak benti ngalir bila tiap2 tahun, dorg akan lawat 1 taman yg dorg jadikan peringatan tuk baby dorg yg gugur (sebab heroinnya terjatuh).. bila dorg letak mitten comey & ada snowman yg comey.. mulalah saya teringat anak2 di kampung (t…

Sewalong With Maya

Image
Disebabkan tak sabo2 nak cuba mende baru.. saya telah terrr'join sewalong ini : (matilah, hat tinihani pon tak buat2 lagi, dah join yg lain heheh)..





Ni versi gambo gelap :




Ni versi gambo cerah :



Ni la 1st time jahitan saya yg rapi (kununnya).. sebab saya terr-rajin iron tiap kali lepas jahit.. ahahahh cam tak caye jek.. Kain ni balance dari kain yg saya buat dress tuk anak buah terchenta - Mia Lila.. Dress tu pon lom final touch lagik.. Huhuh.. Tapi insyaAllah skirt ni akan diambil oleh kakakku yakni mama Mia Lila sat gi (dorg ni skang ondewei dr Kota Tinggi ke sini)..

Nanti amik gambo Mia Lila ek pakai skirt ni.. tah terlebih atau terkurang skirtnya.. Mintak halal yek heheheh....

Gambo Kelas Rotiee ku!!~

Disebabkan kekangan masa yg terlalu mencemburui ku (ye la tuh!!) maka, gambo2 kelas roti bolehlah dilihat di fesbuk saya...

search selly ina..

tp org luar takleh nengok tau!! Nak nengok kena add dulu.. Huhuh....