Powered by Blogger.

Pening..

 Friday, April 23, 2010

Harini adalah terasa sedikit stress.. Walaupun masalah Kelisa yang berpanjangan telah berlalu.. InsyaAllah.. & masalah Vios yg telah berubah wajah menjadi 'aMza' pon telah berlalu, tapi sakit pala ni taknak gak berlalu-lalu...


Selamat tinggal Vios "JAJAN".. Semoga tenang kamu disana... & Semoga dapat tuan baru yg lebih menghargai kamu dari kami.. & tuan yg suka mencuci kamu heheh..


Dan selamat datang incik Alza yang lebih dikenali dgn nama "AMZA".. hahha suka hamzah bila saya bagitau nama keta ni Alza, macam nama dia.. (Dalam gambo cam myvi lak sebab bontotnya terlindung dgn tiang).. Harap2 pasni 'AMZA' akan rajin dibasuh.. heheheh... (jgn maraa aaa)..

Terasa macam banyak mende nak buat, tapi tak terkejar.. Hati ni dah takde kat opis.. Terasa macam ada kat dpn meja jahit je.. Saya perlukan masa.. masa yang secukup-cukupnya untuk beramah-mesra dengan mesin jahit saya.. Banyak kain-kain yang tak disentuh lagi.. Antara projek yang ada dalam senarai ialah :

1 - Buat tudung untuk emak, along, akak & ibu..
2 - Baju kurung batik Universiti yg rasanya dah basi.. Dah ramai pakai tapi saya tak stat2 jait lagi
3 - Baju kurung tuk pakai pegi ofis.. ada dlm 2-3 pasang kot
4 - Baju melayu suami & anak2..
5 - Beg.. beg... beg... bila nak start jait nih.. Rindu nak pegang fabrik..
6 - Pyjama anak2 termasuk Mia Lila.. adeh, baju memasing suma dah singkat.. Anak2 perlukan baju tido.. Huhuh bile nak stat???
7 - Skirt.. saya perlukan skirt.. rasanya lagi senang dok rumah pakai skirt daripada seluar.. (skirt labuh okeh...!!)..
8 - Dan jugak buat roti (ni lari tajuk sket)..

Tapi, sekarang ni mungkin projek2 saya akan banyak kali tertangguh disebabkan ujung minggu saya akan bertambah meriah dengan anak2.. Nak buat hari kerja pulak, abg asik OT jaga makmal, tak pun keluar buat assignment dgn classmate dia.. Balik pon paling awal pukul 12 tgh mlm.. Ish famili saya ni jumpa waktu bangun tido nak pegi keja, balik keja, lepas maghrib dah pisah sbb abg keluar.. kul 10 anak2 dah tido.. adeh, disebabkan sumanya terbongkang depan tv, memang aktiviti menjahit akan mengganggu aktiviti tido dorg.. Nak transfer dalam bilik, tempat takdek.. huwaaaa.. saya perlukan workstation!!~

Disebabkan ekonomi famili terganggu sket kali ni, kitorg dah bershopping habis segala perencah mak nenek adabi ke maggie ke apa2 la yg kat Careffour tu.. Balik rumah, semayang asar, terus masak.. heheh abislah famili saya jadi famili segera.. Yelah, segala-galanya nak cepat, haa.. sumanya main campak2 je la.. Takpe walaupun campak, saya akan masak dengan penuh kasih sayang.. hahahaha...

Saya perlukan panadol dengan segera...

Read more...

Koizora..!!

 Sunday, April 18, 2010



Malam tadik layan DVD Jepun - Koizora.. Dari 1st episod sampai la ke 4, air mata tak penahnya kering.. Ni sebab saya tak suka sad ending...

Walopon ada citenya yang takbleh diikut, tapi ada yang bleh dijadikan pengajaran.. Contohnya, walaupun dorg terlanjur & ngandung.. & mak bapak dorg tak bagi simpan baby ni, tapi dorg fight gak nak simpan & lahirkan baby ni.. Walaupun tepaksa benti skolah.. Tapi sblum benti, si hero ni pastikan dia dpt keja yg tetap (keja kt bengkel bapak dia) & siap bgtau bapak pmpuan ni bape gaji setahun yg dia akan dapat.. Kiranya dia dah get ready tuk support future famili dia.. Bukan cam budak2 skang.. Dah la termengandung, sanggup pulak dorg buang anak sendiri.. Berani buat berani la tanggung..

Yang buat airmata tak benti ngalir bila tiap2 tahun, dorg akan lawat 1 taman yg dorg jadikan peringatan tuk baby dorg yg gugur (sebab heroinnya terjatuh).. bila dorg letak mitten comey & ada snowman yg comey.. mulalah saya teringat anak2 di kampung (tepaksa anto dikampung atas sebab2 yg tak dapat dijelaskan)..

Pendek kata, dari dorg mula becinta, sampai break up, sampai abis skolah, sampai si heronya mati.. yaa heronya mati.. air mata aje yg kuar.. Tu yg jadi cam nak ngamuk je nape dorg buat cite camni!! Hahahah..

Dah lama rasanya tak layan cite2 jepun/korea ni.. Ni suma adik ipar saya punya pasal.. Dia punya koleksi DVD mmg tak cukup bakul.. Tapi dia banyak layan drama2 yg tebal cam Winter Sonata tu.. Huwaa tak sanggup nak nengok, mau bengkak2 bijik mata sampai takleh bukak mata... Layan Koizora 4 episod ni pon terkelat2 mata pagi nih..

So ujung minggu ni penuh keboringan selepas menjadi pelarian.. Makin sedih bila adik ipar si Uda ni sms bgtau Hadif nangis2 malam tadi, rindukan ibu dia kot... Huwaa rasa nak je terbang balik kg.. Jumaat malam aritu pon mmg dia taklena tido sampaikan saya terpaksa peluk dia & tido sama2.. Ni yg takleh tahan ni.. Kadang2 bila dia terjaga mlm, nnti dia carik saya.. Bila dia nampak saya kt sbelah, terus dia landing atas badan saya sampai tertonggeng2 dia dibuatnya.. Huhu air mata dah stat kuar nih..

Alahai anak ibu, Hamzah & Hadif.. Nanti ye sayang.. Bila dah settle semuanya nnti ibu & ayah amik Hamzah & Hadif kat kampung.. Takmoh nakal2 ye... Mungkin lagi 2-3 ari kita jumpa.. Ibu & ayah pon rindukan Hamzah & Hadif.. Sayang anak2 ibu..

Huwaaaaaaaaa.........!!!

Read more...

Sewalong With Maya

 Thursday, April 15, 2010

Disebabkan tak sabo2 nak cuba mende baru.. saya telah terrr'join sewalong ini : (matilah, hat tinihani pon tak buat2 lagi, dah join yg lain heheh)..





Ni versi gambo gelap :




Ni versi gambo cerah :



Ni la 1st time jahitan saya yg rapi (kununnya).. sebab saya terr-rajin iron tiap kali lepas jahit.. ahahahh cam tak caye jek.. Kain ni balance dari kain yg saya buat dress tuk anak buah terchenta - Mia Lila.. Dress tu pon lom final touch lagik.. Huhuh.. Tapi insyaAllah skirt ni akan diambil oleh kakakku yakni mama Mia Lila sat gi (dorg ni skang ondewei dr Kota Tinggi ke sini)..

Nanti amik gambo Mia Lila ek pakai skirt ni.. tah terlebih atau terkurang skirtnya.. Mintak halal yek heheheh....

Read more...

Gambo Kelas Rotiee ku!!~

 Tuesday, April 6, 2010

Disebabkan kekangan masa yg terlalu mencemburui ku (ye la tuh!!) maka, gambo2 kelas roti bolehlah dilihat di fesbuk saya...

search selly ina..

tp org luar takleh nengok tau!! Nak nengok kena add dulu.. Huhuh....

Read more...

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP