Powered by Blogger.

Koizora..!!

 Sunday, April 18, 2010



Malam tadik layan DVD Jepun - Koizora.. Dari 1st episod sampai la ke 4, air mata tak penahnya kering.. Ni sebab saya tak suka sad ending...

Walopon ada citenya yang takbleh diikut, tapi ada yang bleh dijadikan pengajaran.. Contohnya, walaupun dorg terlanjur & ngandung.. & mak bapak dorg tak bagi simpan baby ni, tapi dorg fight gak nak simpan & lahirkan baby ni.. Walaupun tepaksa benti skolah.. Tapi sblum benti, si hero ni pastikan dia dpt keja yg tetap (keja kt bengkel bapak dia) & siap bgtau bapak pmpuan ni bape gaji setahun yg dia akan dapat.. Kiranya dia dah get ready tuk support future famili dia.. Bukan cam budak2 skang.. Dah la termengandung, sanggup pulak dorg buang anak sendiri.. Berani buat berani la tanggung..

Yang buat airmata tak benti ngalir bila tiap2 tahun, dorg akan lawat 1 taman yg dorg jadikan peringatan tuk baby dorg yg gugur (sebab heroinnya terjatuh).. bila dorg letak mitten comey & ada snowman yg comey.. mulalah saya teringat anak2 di kampung (tepaksa anto dikampung atas sebab2 yg tak dapat dijelaskan)..

Pendek kata, dari dorg mula becinta, sampai break up, sampai abis skolah, sampai si heronya mati.. yaa heronya mati.. air mata aje yg kuar.. Tu yg jadi cam nak ngamuk je nape dorg buat cite camni!! Hahahah..

Dah lama rasanya tak layan cite2 jepun/korea ni.. Ni suma adik ipar saya punya pasal.. Dia punya koleksi DVD mmg tak cukup bakul.. Tapi dia banyak layan drama2 yg tebal cam Winter Sonata tu.. Huwaa tak sanggup nak nengok, mau bengkak2 bijik mata sampai takleh bukak mata... Layan Koizora 4 episod ni pon terkelat2 mata pagi nih..

So ujung minggu ni penuh keboringan selepas menjadi pelarian.. Makin sedih bila adik ipar si Uda ni sms bgtau Hadif nangis2 malam tadi, rindukan ibu dia kot... Huwaa rasa nak je terbang balik kg.. Jumaat malam aritu pon mmg dia taklena tido sampaikan saya terpaksa peluk dia & tido sama2.. Ni yg takleh tahan ni.. Kadang2 bila dia terjaga mlm, nnti dia carik saya.. Bila dia nampak saya kt sbelah, terus dia landing atas badan saya sampai tertonggeng2 dia dibuatnya.. Huhu air mata dah stat kuar nih..

Alahai anak ibu, Hamzah & Hadif.. Nanti ye sayang.. Bila dah settle semuanya nnti ibu & ayah amik Hamzah & Hadif kat kampung.. Takmoh nakal2 ye... Mungkin lagi 2-3 ari kita jumpa.. Ibu & ayah pon rindukan Hamzah & Hadif.. Sayang anak2 ibu..

Huwaaaaaaaaa.........!!!

4 comments:

mar!ahaf!z April 21, 2010 at 9:07 AM  

mcm best cerita ni.. maria x penah lyn cerita korea.. tp bila awak cerita tu, mcm rasa nak tgk je..

Sellynna April 21, 2010 at 1:55 PM  

ni cite jepon.. tp kita lagi suka layan cite korea.. sbb jepon ni cam sopan sgt org2nya...

try la carik, maria. konfem air mata je jd peneman (kalu ratu air mata cam kita la.. hahahah)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP